2015 Kasım İkiz Anneleri :)

Sevgili arkadaşlar şuan hamileliğimin 26.haftası içindeyim.Ancak çevrem az kilo aldığım için bana kızıyor :KK43: 53 ile hamile kaldım 49 kiloya düştüm şimdide 56 kiloyum.Halbuki daha dün doktor bebeklerin kilosunun iyi olduğunu söyledi.Sizlerin kilo alımı nasıl.Bir de bende çatlaklar oluşmaya başladı bile sizde durum nedir?
Ben 63 ile hamile kaldim suan 70. Bu ay hic kilo Alamadim. Bide hamilelik sşekeri cikti diyetteyim, nasil beslenecek bu bebekler hic bilmiyom

Dün akşam ikiz çocukları olan bir bayanla tanıştımda psikolojimi bozdu.Bebeklerin prematüre doğar çok yemen lazım diye.Kendisi tamı tamına 60 kilo almış
Ee yuh yani

Kizlar cuma Dr kontrolün vardi. Oglanlar 560-570gr rahim agzi falan normal ciktida seker yuklemesinde seker yuksek dedi 162 cikti. 15 gunluk diyet verdi sonra test tekrarlancak. Ama bisey degisececegini sanmam zaten listeyi uyguluyodum. Zaten şekerli birşey yedek üzümde dahil bayilcak gibi oluyordum. Sekerden suheleniyodum gerçek ten de şeker fikri. Ailede şeker yok. Bende ilk defa karsilasiyorum, itiraf etmek gerekirse korkuyorum.

Santaferi her gün icmeme rağmen kanimda düşük cikti ilaci gunde2 te cikardi. Galiba ben ikizlere ywtemiyorum, çok üzülüyorum

Kizlar cuma Dr kontrolün vardi. Oglanlar 560-570gr rahim agzi falan normal ciktida seker yuklemesinde seker yuksek dedi 162 cikti. 15 gunluk diyet verdi sonra test tekrarlancak. Ama bisey degisececegini sanmam zaten listeyi uyguluyodum. Zaten şekerli birşey yedek üzümde dahil bayilcak gibi oluyordum. Sekerden suheleniyodum gerçek ten de şeker fikri. Ailede şeker yok. Bende ilk defa karsilasiyorum, itiraf etmek gerekirse korkuyorum.

Santaferi her gün icmeme rağmen kanimda düşük cikti ilaci gunde2 te cikardi. Galiba ben ikizlere ywtemiyorum, çok üzülüyorum

Böyle düşünme sakın, demir konusunda seninle aynı durumdayım. Hızla düşüyor ama iki bebeği beslemek hiç kolay değil. Gebelik şekerine çok üzüldüm ama dolu tarafından bakmaya çalışırsan şekerli şeyler girmeden çok çok sağlıklı büyüteceksin bebeklerini. Tek bebek hamileliklerinde bile şeker çıkıyor, hiç üzme kendini. İnşallah şekerini de en kısa zamanda kontrol altına alırsın, ailede yoksa hamilelikten sonra kalmaz inşallah.

İnslh hamilelik le birlikte geçer gider. Net ten okuduklarim beni endişelendirdi. Özelliklede hamilelik şekeri geçirenlerin cocuklarinin ilerde şeker hastasi olma ihtimali yükselmiş nadil uzulmeyim.

Benim perizdede en çok üzüldüğüm karpuzun ve dondurmanin yasak olusu, zaten içim bagrim yaniyo.. bide bende tansiyon hamilekten itibaren hep düşük. 10-6 benim normalim oldu. Bu rakkam kesinlikle yukselmez ama düşer.

Kuzummm şüphelenmiştin sen zaten. Korkma canım tam tersi sağlıklı kilo alacaksınız üçünüz de. Dediğin gibi uygulaması zor ama her şey kuzularrımız için :KK66:

İnslh hamilelik le birlikte geçer gider. Net ten okuduklarim beni endişelendirdi. Özelliklede hamilelik şekeri geçirenlerin cocuklarinin ilerde şeker hastasi olma ihtimali yükselmiş nadil uzulmeyim.

Benim perizdede en çok üzüldüğüm karpuzun ve dondurmanin yasak olusu, zaten içim bagrim yaniyo.. bide bende tansiyon hamilekten itibaren hep düşük. 10-6 benim normalim oldu. Bu rakkam kesinlikle yukselmez ama düşer.
Tansiyonu kafana takacağına sevin aksine. Gebelik zehirlenmesi yüksek tansiyonla beraber risk arttırır. Bak motivasyon olsun benim normalim 9-6. 26. haftamdayım hala 9-6. Yükselmesin de. Düşük tansiyon yüksekten çok çok daha iyidir.

Canım bu sıcaklarda dayanmak zor haklısın ama mecbur bebekler için. Deme öyle karpuz, dondurma filan . Üzme kendini de. Şeker hariç bol bol sebze ağırlıklı yiceksin ne güzel. Bebeklere en iyi kilo aldıran şey. Benim tansiyonum da 10/6 . Yükselmesinden iyidir. İkiz anneleri olarak daha metanetli olmalıyız ya, neden olmuyo :KK61:

Bana pek bi yorum yapmadı. Normal veya erken doğum belirtisi de demedi. Nasıl olunca kasılmadır da demedi, anlatmadı. Soru işaretleriyle doluyum. :KK43: Sana bi açıklma yaptı mı? Ben anlattım hissettiklerimi. Kasılmadır dedi öyle hissediyosan. Direkt progestan verdi ve magnezyum verdi. Nst ye de yolladı 0-20 arası çıktı sancı. Kendi yoktu doktorumun, acil doktoru baktı önemli bişey yok dedi. Ben çok korkuyorum.
Benim doktorum onlar ya bebek hareketleridir ya da rahimdeki doğuma hazırlık kasılmalarıdır dedi.Hiçbir şey de vermedi.

Benim doktorum onlar ya bebek hareketleridir ya da rahimdeki doğuma hazırlık kasılmalarıdır dedi.Hiçbir şey de vermedi.
Sen nasıl hissediyosun ki? Benim sanki karnım patlıcakmış gibi oluyo. Üst tarafı göbek çevrem yer yer sertleşiyo, acıyo.,geriliyo. Ayakta biraz kalsam taş gibi oluyo karnım. Senin şikayetlerin de böyle miydi? Ya da hala böyle mi? Bi doktora daha görünmek istiyorum.

Sen nasıl hissediyosun ki? Benim sanki karnım patlıcakmış gibi oluyo. Üst tarafı göbek çevrem yer yer sertleşiyo, acıyo.,geriliyo. Ayakta biraz kalsam taş gibi oluyo karnım. Senin şikayetlerin de böyle miydi? Ya da hala böyle mi? Bi doktora daha görünmek istiyorum.
Ayakta durmakta zorlanıyorum karnım inanılmaz gergin oluyor.Yürüyüş yaparken falan bazen nefes bile alamıyorum kasıldığımı hissediyorum.Bunlar bildiğim kadarıyla braxton hicks kasılmaları deniyor.Rahim kendini doğuma hazırlıyormuş.Ama bende çok korkuyorum.Çünkü annem ikiz bebeklerini erken doğumla kaybetti :KK43: O yüzden genelde dinlenmeye çalışıyorum çok ayakta kalmıyorum.

Kızlar bu arada ana sayfamıza tablo ekledim. Bilgilerinizi mesaj atarsınız tabloyu tamanlarız beraber :KK66:

X