2015 Kasım İkiz Anneleri :)

İlk hamilelikte 20. hatta 22. haftaları bulabiliyor bebek hareketlerini hissetmek. Onun için hiç telaş yapmayın. Benim 2. hamileliğim aynı haftadayız sizinle ama hala hareket hissetmiyorum.
tesekkürler doga hanım aslında benım aklıma hıc gelmıyo boyle seyler decevreden aa daha hıssetmedın mı lafları canımı sıkıyo o yuzden merak edıyorum. sıkıntı yok demekkı :)

arkadaşlar ben tiroid rahatsızlığım nedeni ile a vitamini almamam gerekiyor dolayısıyla multivitamin alamıyorum. dr beslenmeni çeşitli tut yeter dedi. demir ilacınada 17. haftada başlatacak. sizler 12. haftadan sonra hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
bana decavit vitamın ılacını bırde ferrum u verdı doktor canım 12haftadan sonra.

kızlar benım de sorum su benımkıler de tek yumurta ıkızı aralarında daha once 3gun fark oluyodu en son gıttıgımızde aralarındakı fark 5gune cıkmıs sızce bu onemlı bısey mı? doktorum onemlı olmadıgını soyledı..

Mslh bebislerine.. benim gecen hafta 2 li taramam oldu çok şükür herşey yolunda. Kanda verdim ama sonucunu almak için beklemedim. Cinsiyetletimizde belli oldu. Ama babamiza söylemedim. Haftaya esimle birlikte gidicem kismetse. Kocisin yüzünü görmek istiyorum. Onunda orda oheyecani yasamasini istiyorum.
Çok şükür canım. cinsiyetleri ne :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

Benim biraz canim sikkin..
Sizlere de ayni tepkiyi veriyolarmi bilmem ama bu ara ben sik karsilasir oldum. İnsanlara ikiz beklediğimi soyledigimde sevinip sasiran kadar, kötü tepki verende var. Sanki kotu bi haber vermisim gibi, dunyanin en kötü seyiymis gibi, yüz ifadeleri takiniyorlar. Tamam biliyorum zaten kolay birşey değil. Zaten allahin izniyle yalniz bakmak zorunda yim. Ben tüm zorluklarin farkindayim zaten. Bu siteyi kadinlar kulübünü takip eden herkes gibi bende bilinçli biriyim. Neyin ne olduğunu, görüyor, biliyor,okuyorum zaten..
Su insanlar azcik sevinseler, azcik moral verseler nlur sanki. Ben tüp yaptim. Benim ilk çocuğum da tüp. tup yapmak maddi manevi ne kadar zor ancak yasayan bilir. Tabi bunu kendimize sakliyoruz. Tüp yaptigimizi kimseye söylemedik. cok şükür ki bi evladimiz var ve yinede çok şükür ki ikizlerim olacak. Ben buna, herkese bahsedilmeyen bir mucize gözüyle bakiyorum. bir bedende 3 kalp atmasi kadar güzel birşey yok bence. Her gün sukrediyorum ikizlerim ve 4.5 yasin daki kizim için..

İnsanlarin kötü haber vermiştim gibi, tepki takinmalari beni uzuyo. Moralini bozup canimi sikmalari hic hoşuma gitmiyo.. oooof diye bagirasim var..
Çok iyi anlıyorum seni canım. İkiz olduğunu duyan önce aaa ne güzel diyor, sonra tüh nasıl bakacaksın bir de çalışıyorsun diyor! Ha siz demeseniz ben zorluğunu hiç bilmeyeceğim! Yazık sana diyen bir teyze bile oldu ya. İkiz olduğunu öğrendiğim ilk sıralarda korktum Allah var, hatta ağladım nasıl bakacağım vs.diye. Bir de ilk gebeliğim tecrübesizim. Sonra kızdım kendime, kalk dedim, Rabbim bu mucizeyi sana nasip ettiyse rızkını da verir, bakma kolaylığı da. O gün bugündür söylenenlere yaa öyle, haklsısınız vs.deyip geçiştiriyorum, hiç kulak asmıyorum. Allah bakma gücünü biz annelere verecek ben inanıyorum ve iyi ki de ikizlere hamileyim hıh:21:

kızlar merhabalar herkese. benim sorunum da şu ust dudagımın nerdeysee tamamını kaplayan bı ucugum cıktı bi gün içinde kocaman büyüdü.internetten baktımm bıraz bısey kullanılmaması gereklı dıyo bı kac sıte hamılelıkten dolayı. basından boyle bı olay gecen varmı? yada ne ıyı gelebılır ılac dısında fıkrı olanlardan yardım rıca edıyorum.simdiden teşekkürler herkese.
Geçmiş olsun canım. Benim de birkaç hafta önca alt dudağımda uçuk çıktı. Bir şey kullanmadım kendi kendine geçti :KK66:

slmlar kızlarr. bısey sormak ıstıyorum sıze. ben henuz bebegımın hareketlerını hıssetmedım aranızda benımle aynı haftalarda olup da hısseden var mı? yada ne zaman hıssedılır bılen var mı? not : ılk hamılelıgım sanırım ılk hamılelıklerde bıraz gec anlasılıyomus..
ben de seninle aynı haftadayım. Bazen sağlı sollu ağrı oluyor sanırım tekme atıyorlar diyorum ama henüz hareket hissetmiyorum ben de :)

Kızlar, kilo alımlarınız nasıl? Ben çok kilo almadım sanırım 1.5-2 kilo arası (o da başlangıç kilomdan bulantılar yüzünden düşmüştüm onları geri aldım) ama göbeğim çok ciddi çıktı ve şimdiden uyurken yatarken rahatsız oluyorum. Sizlerde durum nasıl? Bir de midem hep patlayana kadar yemişim gibi. Sürekli doygunluk hissi var. Doktor 13. hafta ile birlikte demir ilacı başlattı. Progestrona devam ediyorum bunlar da sindirim sistemimim çok yavaşlatıyor.

Şimdiden böyleyse sonlarında ne yapacağım diye korkuyorum ben. Benzer durumlarla karşılaşıp çözüm bulabilen var mı? Tüm arkadaşlara hayırlı kandiller. Allah tüm hayır dualarımızı kabul etsin inşallah.
Aynen ben de kilo kaybettiğim için başlangıç kilomdan yarım kilo eksiğim. Demir hapına 2 hafta önce başladım. Artık karnım çıkmaya başladı:anneadayı: sivri bir şey resmen :KK70:

kızlar benım de sorum su benımkıler de tek yumurta ıkızı aralarında daha once 3gun fark oluyodu en son gıttıgımızde aralarındakı fark 5gune cıkmıs sızce bu onemlı bısey mı? doktorum onemlı olmadıgını soyledı..
İkizlerde ağırlık, boy, gün farkı normal canım. Sonuçta iki ayrı birey onlar :KK66: o fark bi kapanıp bi açılıyormuş rahat ol :KK66:

slmlar kızlarr. bısey sormak ıstıyorum sıze. ben henuz bebegımın hareketlerını hıssetmedım aranızda benımle aynı haftalarda olup da hısseden var mı? yada ne zaman hıssedılır bılen var mı? not : ılk hamılelıgım sanırım ılk hamılelıklerde bıraz gec anlasılıyomus..
Sikma canini canim daha zaman var ben buhafta bayagi hissetmeye basladim 19a girdim ustelik 3 hamileliğim

Gunaydin arkadaslar
Ikili testimiz de temiz cikti cok sukur
Buarada insanlarin verdigi tepkiye bende sinir oluyorum daha bir kisi aaa ne guzel demedi hep kotu moral bozucu yorumlar aliyorum ve sinir oluyorum ama takmamaya calisacam

Aynen ben de kilo kaybettiğim için başlangıç kilomdan yarım kilro eksiğim. Demir hapına 2 hafta önce başladım. Artık karnım çıkmaya başladı:anneadayı: sivri bir şey resmen :KK70:
Ben 2.5 kilo aldim. Karnim buyudu ama memisler de buyudu. İkisi ayni gidiyolar hatta memisler bi tik onde gidiyolar.İlerde napcam hic bilmem :oops:

Aynen ben de kilo kaybettiğim için başlangıç kilomdan yarım kilo eksiğim. Demir hapına 2 hafta önce başladım. Artık karnım çıkmaya başladı:anneadayı: sivri bir şey resmen :KK70:

Benim karnım o kadar büyüdü ki bir haftada inanamıyorum. Dün yedi aylık hamile arkadaşımla yanyana geldik, resmen onun karnına yaklaşmış. Evde dalga geçiyorlar, doğuma yakın göbeğim yüzünden beni göremeyeceklermiş :)

sat 1 mayıs
27 mayıs (3+6) 131
29 mayıs (4) 266
3 hazizan (4+6) 2464
ikiz olabilir mi sizce eğer ikiz olursa en erken ne zaman belli olur Kese de mi kalp atışında mı

sat 1 mayıs
27 mayıs (3+6) 131
29 mayıs (4) 266
3 hazizan (4+6) 2464
ikiz olabilir mi sizce eğer ikiz olursa en erken ne zaman belli olur Kese de mi kalp atışında mı

İkiz olup olmadığı bhcgden çok zor anlaşılır. Kese görmeye gittiğinizde bir umut görünebilir, ama bazen ikizlerden biri daha sonradan görünebiliyor. Doğal yolla mı hamileliğiniz yoksa tüp bebek mi? tüp bebek ve 2 transferse ikiz olma ihtimali artar tabi.

İkiz olup olmadığı bhcgden çok zor anlaşılır. Kese görmeye gittiğinizde bir umut görünebilir, ama bazen ikizlerden biri daha sonradan görünebiliyor. Doğal yolla mı hamileliğiniz yoksa tüp bebek mi? tüp bebek ve 2 transferse ikiz olma ihtimali artar tabi.
Doğal yollardan oldu çok şükür cevap verdiğiniz için tşkler

sat 1 mayıs
27 mayıs (3+6) 131
29 mayıs (4) 266
3 hazizan (4+6) 2464
benim bhcg çok ciddi bi şekilde yüksek değildi. 5. haftada tek kese, 6. haftada 2 kese göründü fakat dr genelde biri kayboluyor dedi. kalp atışında yani 7 haftalıkken kesinleşti. hayırlısı olsun ama bhcg hatta kese bile tam sonuç değil. en garantisi kalp atışı

Diğer grupta da sordum bir de size sorayım, dün gece sola doğru yatmış televizyon seyrederken karnımın çok sertleştiğini hissettim. Kasılma gibi bir şeydi. Hala crinone jel kullanıyorum o yüzden sanki tahriş var gibi uyguladığım yerde. Bazı günler rahmim aşağıdan dışarı çıkacakmış gibi bir baskı oluyor. Bunlar normal mi? Yaşayan var mı benzer şeyleri? Bir de doktorlarınız yürüyüş verdiler mi, yapıyor musunuz herhangi bir spor, bir hareket?

X