2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
inşallah bizim hamileliklerimizde doğumumuzda çok rahat geçer ben şimdiden günde bir hurma yemeye başlayacağım :KK70::kk77:

inşallah..hurmanın fazlası erken doğuma sebep oluyor bilginiz olsun..ama bir tanenin çok faydasını görürsünüz..

folik asitin en çok hurmada olduğunu hatırlıyorum..yanlış değildir inşallah

Cnm doğum günün kutlu olsun. Hurmanın ne faydası Varmış. Ay ne yiyip içmeliyiz paylaşalım

Kura’nı Kerim’de de ne kadar faydalı olduğu anlatılan sayılı meyvelerden hurma; hem doğum öncesi hem de doğum sonrası tüketilebilir.

Gebelik öncesi ve ilk 3 ay kullanılması tavsiye edilen folik asit B9 vitamini içermektedir. Hekimlerin folik asit kullanılmasını istemesinin sebebi; kan hücresi yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemi olması dolayısıyla istenmektedir. Özellikle gebe kalındıktan sonra vücudun folik aside ihtiyacı artmaktadır. Folik asit eksikliği olduğunda kansızlık gibi problemler anne ve bebeği bekleyebilir. Folik asidi doğal yollarla karşılamak isteyen anneler hurma tüketimi gerçekleştirebilir tabi bu abartı bir biçimde olmamalıdır ya da düşük tehlikesi olan anne adayları mutlaka doktorlarıyla görüşmelidirler.

Hamilelikte-Yas-Hurma.jpg
Ayrıca hurmada potasyum da bulunmaktadır bu da hamilelikte meydana gelen bulantı ya da fiziksel yorgunluk gibi sorunların önlenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca gebelikte sıklıkla rastlanılan hastalıklar arasında demir eksikliği gelmektedir hurmada bulunan demir sayesinde bebek gelişimi için oldukça önemli olan kandaki alyuvarlar dengesi korunmuş olur. Hamilelikte ihtiyaç duyulan vitaminler arasında A vitamini de bulunmaktadır. A vitamini eksikliğiyle; görme gücü, vücut direnci azalır, dişler ve kemikler güçsüzleşir. Bu rahatsızlıkların önlenmesi yine hurmasayesinde gerçekleşmektedir. Rahat gebelik dönemi için ve rahat doğum için ihtiyacı fazlasıyla karşılayan etkili bir besin olduğu araştırmalar sonucunda tespit edilmiştir.

hamilelikte-hurma.jpg
Doğumu kolaylaştırma etkisi;
oksitosin barındırması nedeniyle gerçekleşmektedir. Yani zarar değil fayda sağladığı bilinmektedir. Doğum sonrası yenildiğinde anne sütünü artırdığı bilgisi de verilebilir. Doğum yaptıktan sonra ise, yeni anneler meyve şekeri yiyecekler tüketmek zorundalar bunun sebebi; anne zayıf düştüğü için vücudunun canlılığına ve dirençli hale kavuşması gerekir bu da cennet nimeti tarafından gerçekleşebilmektedir.

Kuran’da Allah’ın Hz. Meryem’e hamilelik döneminde hurma ile beslenmesini vahiy ettiği bildirilmektedir. İnsan için tek başına besin kaynağı olan hurma Hz. Peygamber’in Hz. Âişe’ye hitaben “Ey Âişe! Evinde hurma olanlar aç kalmaz.” dediği unutulmamalıdır.

Kısacası hamilelikte hurma yemenin faydaları oldukça fazladır fakat her yararlı şey gibi o da aşırı tüketildiğinde zarar verebilir tüketimine dikkat edilerek ya da içinizin rahat etmesi açısından hekiminiz ile konuşarak cennet nimeti olan hurma tüketilebilir.

hurma rahim kaslarının kasılmasına sebep oluyor bu yüzden doğumun kolay olmasına sebep...ilk aylarda erken doğuma sebep olacağından tehlikeli..çok tüketilmesi tabi.

Oyyy midem. Arkadaşlar çok kötüyüm ya. Geçsin bu günler. Eşim diyor Allah boşuna ayaklarınızın altına cenneti sunmadı :) biran önce üç ay dolsun :KK43:

bir an önce 9 dolsun bence :)
Canım haklısın anlamamakta :))))
Ben kendiminkini şöyle izah edeyim tüp bebekte gebelik hesaplanırken son adet tarihine değil bebeğin rahme transfer gününe göre hesaplama yapılır, aramızdaki fark bundan kaynaklanmakta...
Ben ilk önce son adet tarihe göre hesaplamıştım ve 07 Kasım-06 Kasım (siteden siteye de değişiyor) çıkmıştı,
Ama doktor transfer gününe göre hesaplayınca sonuç 04 Kasım çıktı :)))
Gerçi sezeryan olursak çoğumuz zaten Ekim annesi olacağız aslında :KK70:

anladım yaa sonunda :KK70: ben kasım olacam banane sıkıcam dişimi :KK70:

Sonra yediğimiz hurmalar tırmalamasın:KK39:

:KK70::KK70::KK70::KK70:

Arkadaşlar Merhaba bende dün idrar testi ile hamile olduğumu öğrendim Allah bebeklerimizi sağlıcakla kucagimiza almayı nasip etsin benim bat 8 Şubat doğum 15 Kasım inşallah beni de listeye eklerseniz sevinirim

Hayirli olsun canim hosgeldin aramiza.

X