• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Gelinleri

gidiyor maalesef :KK43:

ben kendiminkini emsal vereyim,

nişan evde oldu ama 45 kişiydik. masrafımız kıyafetler alyanslar falan derken 1500 TL tuttu (iki taraf toplam, zaten sadece alyanslar 800 TL)

düğün yerimizi 5000 TL'ye tuttuk (2 düğün olacak ama tek düğün diye düşünerek yazıyorum) ayrıca nikah masrafları 700 TL kadar

gelinlik 2300 ayakkabı + diğer aksesuarlar 500 TL = 2800
damatlık + ayakkabı + aksesuar 1000 TL

beyaz eşyalar 5000 TL
küçük ev aletleri 2000 TL
tabak çanak leğenler banyo takımı paspaslar kaplar kacaklar tencereler tavalar çkb 10000 TL

mobilyalar 14000 TL

perde+halı + nevresim +havlu+ masa örtüsü gibi tekstil eşyaları 9000 TL

balayına gitmeyeceğiz. bir de evi tutunca boya falan çıkarsa biraz daha artar. bu haliyle 50bin küsür.
ki kesin başka ıvır zıvırlar çıkar (kuaförü falan eklemedim)
ohhoo :D Allah kkolaylık versin..sağolasınn :)

Canım benim annemi erken yaşta evlendirmişler. Annemle aramda az yaş farkı var ve bunun tadı o kadar güzel ki.. Anne-kız değil iki arkadaş gibiyiz.. Ben şuan 27 yaşındayım.. Evlenicem hamile kalıcam falan 30 yaşımda anne olucam belki.. Annenin yaşının küçük olması aslında bence çok güzel bişey.. Keşke 20-21 yaşımda evlensem de 23ümde falan anne olabilseydim diye bazen çok takılır benim kafama.. O yüzden çok da fazla uzatmaya gerek yok.. Hele 3-4 sene hiç bekleme derim ben. Tabi bu benim görüşüm..

canım aslında çok haklısın, ama ben kendimde anne olabilecek sabrı ve yetiyi göremiyorum henüz. belki anne olana kadar da göremem o ayrı ama şimdilik planımız öyle. Rabbim ne zaman verirse kabulumuz tabii :KK36:

biz de her şeyi kendimiz yapıyoruz canım. o yüzden sürekli takip ediyorum indirimleri falan.
gerçekten yararı oluyor.
zaten evlenmeden önce ıvır zıvır nevresimdi halıydı alırlar bizim kızlar burda.nişanlı bile olmasalar.ben öyle pahalıya kaçmadan 30 bine kapatırım inş bu düğünü.hayatımın baharını borç ödeyerek geçirmek istemiyorum ya.:(

zaten evlenmeden önce ıvır zıvır nevresimdi halıydı alırlar bizim kızlar burda.nişanlı bile olmasalar.ben öyle pahalıya kaçmadan 30 bine kapatırım inş bu düğünü.hayatımın baharını borç ödeyerek geçirmek istemiyorum ya.:KK43:

kesinlikle haklısın canım. eşyalarla evlenmiyorsun sonuç olarak :KK5:
zamanla her şey olur yeter ki huzurlu mutlu olun :KK36:

Canım benim annemi erken yaşta evlendirmişler. Annemle aramda az yaş farkı var ve bunun tadı o kadar güzel ki.. Anne-kız değil iki arkadaş gibiyiz.. Ben şuan 27 yaşındayım.. Evlenicem hamile kalıcam falan 30 yaşımda anne olucam belki.. Annenin yaşının küçük olması aslında bence çok güzel bişey.. Keşke 20-21 yaşımda evlensem de 23ümde falan anne olabilseydim diye bazen çok takılır benim kafama.. O yüzden çok da fazla uzatmaya gerek yok.. Hele 3-4 sene hiç bekleme derim ben. Tabi bu benim görüşüm..
Bende aynı şeyi düşünüyorum çoçuklarımı anlayabilmek için erkenden çocuk sahibi olmak isterdim ama 25-26 yı bulacak benimde

canım aslında çok haklısın, ama ben kendimde anne olabilecek sabrı ve yetiyi göremiyorum henüz. belki anne olana kadar da göremem o ayrı ama şimdilik planımız öyle. Rabbim ne zaman verirse kabulumuz tabii :KK36:

Hepimizin hakkında en hayırlısı ne olacaksa öyle olur inşallah. Herşey gönlünüzce olur inşallah canımmm :KK15:

kızlar bende 2 sene sonra falan evlilik düşünüyorum.maaşım 2000.sevgilimin maaşı 1500 civarı olur .evlenmeden önce ne kadarlık bi birikim yapsak düğünü borçsuz yaparız.sevgilimin maddi drumu kötü herşeyi sevgilim yapacak büyük ihtimal.sıfırdan başlayacağız yani.hem o hem ben ne kadar biriktirmeliyiz? eşyalar düğünden önce birktirdiğimz parayla alınsa.
nişan evde olsa.düğün orta halli olsa.bi fikir verebilir misiniz.?

araya salça gibi oldum şu an ama :):KK46::KK46:
Canım 50 bini gözden çıkarman gerekir... 4 sene sevgililik den sonra evleniyoruz... İlk başda bizde para biriktirelim mantıgındaydık ama para biriktirmek zor gerçekden bu ay atmayım öbür aya daha fazla atarım diyorsun sürekli erteleniyor... Bence en mantıklısı yavaş yavaş eşyaları almak... Altın biriktirmek... Baktık biriktirdiğimiz para gidiyor bilezikleri aradan çıkardık... Beyaz eşyamızı nişanlanmadan önce aldık... Biriktirdiğimiz az bir miktar para vardı onlada nişanı yaptık....

Bende aynı şeyi düşünüyorum çoçuklarımı anlayabilmek için erkenden çocuk sahibi olmak isterdim ama 25-26 yı bulacak benimde
Aynen.. Baba hadi bi şekilde idare ediliyor ama anneyle aranda kuşak çatışması oldu mu bu ciddi bi sorun oluyor.. Ben o yüzden çok da fazla uzatmayı düşünmüyorum hamilelik meselesini.. Tabi hayırlısı Allah herşeyi gönlümüzce verir umarım..

Canım 50 bini gözden çıkarman gerekir... 4 sene sevgililik den sonra evleniyoruz... İlk başda bizde para biriktirelim mantıgındaydık ama para biriktirmek zor gerçekden bu ay atmayım öbür aya daha fazla atarım diyorsun sürekli erteleniyor... Bence en mantıklısı yavaş yavaş eşyaları almak... Altın biriktirmek... Baktık biriktirdiğimiz para gidiyor bilezikleri aradan çıkardık... Beyaz eşyamızı nişanlanmadan önce aldık... Biriktirdiğimiz az bir miktar para vardı onlada nişanı yaptık....
sağolasın bişeylerin mantığı oturdu kafamda sayenizde teşekkür ederim:))

bende pko var ve göğsümde küçük kistler var ileride meme kanseri riskim büyük. bu yüzden doğum kontrol ilacı kullanmam yasak.
erkeklerin olduğu korunma aşıları varmış.
biz o yöntemi deneyeceğiz sanıyorum, çünkü bir kaç sene çocuk istemiyoruz.
önümüzdeki ay gideceğiz doktora. çünkü ne hap ne de aşılar anında koruma sağlamıyor bir kaç ay önceden kullanmaya başlamak gerekiyor kızlar. mayıs ayına bırakmayın derim.
hadi yaa geçmiş olsun canım benimki hayatta iğne falan olmaz doktara bile gitmez öyle bi huyu var

kızlar bende 2 sene sonra falan evlilik düşünüyorum.maaşım 2000.sevgilimin maaşı 1500 civarı olur .evlenmeden önce ne kadarlık bi birikim yapsak düğünü borçsuz yaparız.sevgilimin maddi drumu kötü herşeyi sevgilim yapacak büyük ihtimal.sıfırdan başlayacağız yani.hem o hem ben ne kadar biriktirmeliyiz? eşyalar düğünden önce birktirdiğimz parayla alınsa.
nişan evde olsa.düğün orta halli olsa.bi fikir verebilir misiniz.?

araya salça gibi oldum şu an ama :):KK46::KK46:
Orta halli ama kaliteli yine de ürünler alacaksanız ev eşyalar için 30 bin düğün en uygunundan gelinlik damatlık fotoğraf çekimi kına detayları balayı nikah falan dersek 15 bin de rahat gider siz en iyi si 50 bin TL biriktirin kafanız rahat olsun tabi ki herşey bir anda olmuyor ama elbet halledilir hepsini yapamasanız bile ufak meblağlar kalır düğünden sonraya :KK16:Bizde de aileler yardımcı değil takıları hariç evimize rahat 25 bin gidiyor ama daha çalışma odası perdedir halıdır girmedi benim mutfak çeyizim elektriklilerim 10 bin tuttu tabi ben en iyisinden almaya çalıştığım için:KK53:Beyaz eşyalar 6 bin tutuyor siemens orta halliler :KK68:bir köşe takımı yatak odası masa orta sehpa tv alt sehpa falan onlarda 10 bin olacaktır çalışma odası halı perde falan 30 bini bulur :KK17:düğün yerimiz 6500 TL gelinlik damatlık kına detayları fotoğraf balayı falan 15 bine gelecek yani rahat Rabbim hepimizin yardımcısı olsun:KK57::KK35:

Orta halli ama kaliteli yine de ürünler alacaksanız ev eşyalar için 30 bin düğün en uygunundan gelinlik damatlık fotoğraf çekimi kına detayları balayı nikah falan dersek 15 bin de rahat gider siz en iyi si 50 bin TL biriktirin kafanız rahat olsun tabi ki herşey bir anda olmuyor ama elbet halledilir hepsini yapamasanız bile ufak meblağlar kalır düğünden sonraya :KK16:Bizde de aileler yardımcı değil takıları hariç evimize rahat 25 bin gidiyor ama daha çalışma odası perdedir halıdır girmedi benim mutfak çeyizim elektriklilerim 10 bin tuttu tabi ben en iyisinden almaya çalıştığım için:KK53:Beyaz eşyalar 6 bin tutuyor siemens orta halliler :KK68:bir köşe takımı yatak odası masa orta sehpa tv alt sehpa falan onlarda 10 bin olacaktır çalışma odası halı perde falan 30 bini bulur :KK17:düğün yerimiz 6500 TL gelinlik damatlık kına detayları fotoğraf balayı falan 15 bine gelecek yani rahat Rabbim hepimizin yardımcısı olsun:KK57::KK35:
Allah kolaylık versin sizin de bayağı tutmuş :)) canım bütün eşyalarını güle güle kullanırın inş. eşden yana pişmanlığım olmasnda inş herşey hallolur ben 10 senede beklerim ..

Aynen.. Baba hadi bi şekilde idare ediliyor ama anneyle aranda kuşak çatışması oldu mu bu ciddi bi sorun oluyor.. Ben o yüzden çok da fazla uzatmayı düşünmüyorum hamilelik meselesini.. Tabi hayırlısı Allah herşeyi gönlümüzce verir umarım..
İnşallah o uyumu yakalarız çoçuklarımızla.. ayy kadın olmak ne kadar zor her şeyi düşünüyoruz en ince ayrıntısıyla beynimin kıvrımları birbirine dolaştı şu evlilik detayları yüzünden :confused:

Kızlar dün okadar iç giyim dediniz... Dayanamadım kendime birşeyler aldım.... Frenleyemedim kendimi sözde bu ay birşey almıyacakdım... 4590.jpg 5564.jpg 5588 (1).jpg

Back