• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487

Yaaa ne guzeeelll:)))

Pazartesi ise baslicam kizlar kafamda deli deli sorular bakalim nasil olucak, nasil bi etkisi olucak, bebegim annemin evine alisabilcek mi hemen.. bu hafta bi kac gun sabah erkenden gittim cunku 7 de cikicaz evden alismasi lazim diye.. Annem bi iki gune alisir diyo ama o zaman da beni unutmaz mi yaa of cok kucuk ama yaa lanet olsun soyle zor yasam kosullarina, calismak zorunda olmama.. Uff cok acayibim kizlar bos kaldigim an dusunmeye basliyorum sonra aglama krizleri ben nasil birakicam bebegimi diye hos bosta kalmasam da dusunuyorum hep dolu kafam on gundur falan.. belki bu dusunceler etkiledi sutumu..
bende rapor aldim 20 gun artik son 20 deyim sonra senin yasadiklarin benide bulacak. Benim annem benim evimde yatili kalip bakacak. Ama her sabah birakip nasil gidecem olmadigim zaman diliminde beni unutursa ayri dert hatirlayip istese ayri dert:(

Pazartesi ise baslicam kizlar kafamda deli deli sorular bakalim nasil olucak, nasil bi etkisi olucak, bebegim annemin evine alisabilcek mi hemen.. bu hafta bi kac gun sabah erkenden gittim cunku 7 de cikicaz evden alismasi lazim diye.. Annem bi iki gune alisir diyo ama o zaman da beni unutmaz mi yaa of cok kucuk ama yaa lanet olsun soyle zor yasam kosullarina, calismak zorunda olmama.. Uff cok acayibim kizlar bos kaldigim an dusunmeye basliyorum sonra aglama krizleri ben nasil birakicam bebegimi diye hos bosta kalmasam da dusunuyorum hep dolu kafam on gundur falan.. belki bu dusunceler etkiledi sutumu..

axycool axycool biz tartisamiyoruz bile zaten kuzum..en kucucuk tartisma buyuyo buyuyo buyuyo ve hic gitmemesi gereken yerlere gidiyo tartisma seklimiz.. O yuzden ben biraktim artik..konusmuyorum tartisicak gibi oluyosal kalkip oda degistiriyorum..
cnm hiç telaş yapma alışır bebeğin. Uzme kendini annen bakacak ne güzel o kadar babnnede annanede kalan çocuklar alisiyorda sennki mi alismicak.merak etme Allah yardım eder ona sığın.

Tartışmayı bnde bıraktım oda degistiriyorum. Yada bisey olmamış gibi davranıyorum.

Kizlar moralim çok bozuk akşam 9 da yatan gece uykusuna 2.30 da emmek için kalkan bebeGim saat başi uyanip emmek istiyor çıldìrıciğim

Güzel Anneler ve güzel bebekleri umarım herkes iyidir yoğunlukta yazamıyorum malum bi yandan is bi yandan annelik bi yandan es olmanın görevleri bi yandan sosyal yaşam gün yetmiyor şimdi sporumu yaptım dinleniyorum yavaş yavaş kilolarimdan siyriliyorum inşaallah. Aynalar kustum resmen ama olacak gidecek bu kilolar. Bişey merak ediyorum bebeklerimiz ne zaman anne veya baba diyebilir biz 3 ay 1 haftalik olduk nerdeyse şimdi çok mu erken kaç aylıkken soyleyebilirler. Dil gelişimi için ne önerirsiniz. Birde benim kızım sürekli oturmak veya da dik ayakta durmak istiyor. Bu aralar zaptedemiyoruz resmen evde 3 kişiyiz ucumuzude yoruyor sonra uyuyor o ayrı mesele ama bu dik durma isteği sizlerde varmı bu durumu bebeklerimizin gelişiminde nasıl avantaja çevirebiliriz. Bu arada bizim burun tıkanıklığımiz hala geçmedi. Birde bız hala kızımla birlikte yatıyoruz ellerimle oynayıp uyuyor bazen. Yarın gece babasıyla aramıza alicaz aramızda uyutucaz ona birlikte bi aile olarak çok çok sevgi ve güven vermek istiyoruz. Haftasonları babamız da bize katılacak bebis uyuduktan sonra o ayrılır bizden yoksa rahat yatamaz bakalım bi deniycez. Bugün oynarken farkettik garip bi şekilde bi babaya bi bana bakıyor bizi çok özlemiş malum ikimizde çalışıyoruz bu yüzden ucumuz birlikte gece uykusuna geçene kadar yatıcaz. Bilmiyorum erken mi ama kızım da sanırım güvenli bağlanma oluştu veya oluşuyor. Bir ihtiyacı olmadan ses çıkarmıyor hani diyorlar ya bebek seni kullanır yalandan ağlar kucak ister diye bizimkisi öyle huylari yok. Kucak isteğini ağlayarak değil kollarını size açarak ifade ediyor ve sonrasında da sarılıyor kuzucugum. Ağlama huyumuz yok. Onun için en son alternatif ağlamak. Sürekli kendini ifade etme çabası içinde sanki isteklerini bize anlatmaya çalışıyor mesela masaya oturmak isterse o tarafa bakıyor ve ellerini o yöne uzatıp atılıyor. Masaya oturmaya çok seviyor kucagimizda oturtuyoruz. Geçen gün biberi aldı eline vermez ☺ Birde dışarıya cikacagimizi biliyor dış kapıya yönelince seviniyor heyecanlaniyör. AlgılarI sanki dahada güçlendi. Ben suna inandım artık ne kadar çok sevgi ve ilgi verirseniz bebekginizin algıları o oranda artıyor. Gece gündüzü artık kesinlikle ayırıyor. Uykumuzun tam manasıyla oturduğu kanaatindeyim. 21 deyince uyuyoruz çok mu geç bilmiyorum ama bu saat sasmiyor. Ama diyelim ki o anda oyun istedi ben çok oynamadan yatağıma yatiriyorum benim yardımımla uyuyor ama oyun istemediyse kendi kendine uyuyor. Sabahta 6.30 veya 7de ayakta. Bu saatler değişmiyor umarım iyidir sizde fikirlerinizi ve önerilerinizi yazarsaniz sevinirim. Tukurugumux artıyor sürekli önlük kullanıyoruz. Kullanışlı önlük modelleriniz varsa paylasirsaniz sevinirim. Evimizde kaloriferlerimiz yanmaya başladı ayrıca ben kızıma içi yünlü eşofman takımları aldım. Gece pijama giyiyoruz gündüz eşofman. Birde anneannesiyle söyle bi iletişim kurmuşlar Kakasi gelince anneannesine İHH İHH diyor tabi bunu annem alıştırdi İHH ihhin var mı diye sora sora çocuk ih İHH ile kaka arasında bağlantı kurdu☺ valla annem nasıl öğretiyor anlamadım ama hakkaten bebeğimle iletisimleri harika☺ ne varsa eskilerde var. Sizleri seviyorum güzel anneler bebeklerimizin mutlu sağlıklı ömürleri olması dileğiyle bizden haberler şimdilik böyle.

Kizlar moralim çok bozuk akşam 9 da yatan gece uykusuna 2.30 da emmek için kalkan bebeGim saat başi uyanip emmek istiyor çıldìrıciğim
Ya benimkide 3 4 saatte bir kalkarken bi kac gundur 2 saate bir yada saat basi kalkiyo yatakta tepiniyo resmen salliyorum uyumayinca emziriyorum ole uyuyo bide memede tepiniyo bu aralar gazdanmi doymuyormu bilemedim

Ya benimkide 3 4 saatte bir kalkarken bi kac gundur 2 saate bir yada saat basi kalkiyo yatakta tepiniyo resmen salliyorum uyumayinca emziriyorum ole uyuyo bide memede tepiniyo bu aralar gazdanmi doymuyormu bilemedim
Kıslar dönemsel mı acaba? Aynı sorun bizde de var

Kıslar dönemsel mı acaba? Aynı sorun bizde de var
Aynı şeyleri bir hafta önce yazmıştım buraya. bizim yeni düzelmeye başladı :nazar: ama bir hafta on gündür saat başı kalkmalar emmeden uyumamalar sabah beşte güne başlamalar beni bitirdi:KK43: Sanırım mevsim değişikliğini bünyeleri kaldırmadı. Ben yaptıklarımı söyleyim kaloriferleri yakmaya başladık ev daha sıcak, her emzirmeden sonra uyuyakalsada gazını çıkarmadan yatırmıyorum, birde uyku tulumu aldım yatırırken giydiriyorum. bizim gaz ilacımız yoktu bende yarım Çay kaşığı kamyonu bir fincan suyla kaynattım süzerek günde dört sefer iki Çay kaşığı verdim. Birde dün dışarı çıktık üşüdü diye gece havlu ısıtarak ayaklarını sardım soğudukça ısıtıp sardım faydası oldu eve geldiğimizde saat 23:00 Tü beşine yatırdım sonra gece 2.30,4.30,6,30da da güne başladık.

Aynı şeyleri bir hafta önce yazmıştım buraya. bizim yeni düzelmeye başladı :nazar: ama bir hafta on gündür saat başı kalkmalar emmeden uyumamalar sabah beşte güne başlamalar beni bitirdi:KK43: Sanırım mevsim değişikliğini bünyeleri kaldırmadı. Ben yaptıklarımı söyleyim kaloriferleri yakmaya başladık ev daha sıcak, her emzirmeden sonra uyuyakalsada gazını çıkarmadan yatırmıyorum, birde uyku tulumu aldım yatırırken giydiriyorum. bizim gaz ilacımız yoktu bende yarım Çay kaşığı kamyonu bir fincan suyla kaynattım süzerek günde dört sefer iki Çay kaşığı verdim. Birde dün dışarı çıktık üşüdü diye gece havlu ısıtarak ayaklarını sardım soğudukça ısıtıp sardım faydası oldu eve geldiğimizde saat 23:00 Tü beşine yatırdım sonra gece 2.30,4.30,6,30da da güne başladık.
inş benimki de düzelir canım ya. Gaz ilacı kullanıyoruz biz, kestim mahvoldu çocuk geri başladım oyüzden .. Biraz daha sıcak tutayım yavrumu, bide uyku tulumu alayım ;)

Kizlar herkese slm...emziren annelerin en buyuk sorunu surekli kalmalari..sizi korkutmak istemem ama ilerledikce bagimliliklari artacak...kokusunu aruyacak. Ne oyunlar yapacak emzirirken..insan sutten kesincede ozluyor emzirmeyi...benim ikinci cocugum oldugusureci tahmin ediyorum..uyku egitimi bana kalirsa cok devamliligi olmuyor ates.dis.gaz gibi sorunlar nedeniyle degiskenlik gosterior..kendinizi cok kasmayon..bu gunler tadini ve ilk cocuklarinisin keyfini cikarin...

Kızlar bizde doktora gittik az önce. 7 kilo 50 gr olduk. Herseyi n tadına az az baktirabilirsin, 15 gün sonrada bir öğün olarak yoğurt verebilir sin dedi.öyle öyle yavas yavaş alısacak dedi.

Bizden durumları aktarayim.
Artık sofraya bizle birlikte oturmak istiyor yastıktan başını kaldırıyor. Pusetinde bile kafa kaldiriyor oturmaktan sıkılınca.Bizlere çok ilgili herşeyi inceliyor adını söylediğimiz de bakıyor. Dişler felaket kasiniyor ki dün elimi morartti resmen. Nesneleri daha iyi tutuyor artık. Ellerinden tutunca kendini kaldirabiliyor. Kısacası buyuyorum ben diyor:KK49:

Kızlar bizde doktora gittik az önce. 7 kilo 50 gr olduk. Herseyi n tadına az az baktirabilirsin, 15 gün sonrada bir öğün olarak yoğurt verebilir sin dedi.öyle öyle yavas yavaş alısacak dedi.

Artık sofraya bizle birlikte oturmak istiyor yastıktan başını kaldırıyor. Pusetinde bile kafa kaldiriyor oturmaktan sıkılınca.Bizlere çok ilgili herşeyi inceliyor adını söylediğimiz de bakıyor. Dişler felaket kasiniyor ki dün elimi morartti resmen. Nesneleri daha iyi tutuyor artık. Ellerinden tutunca kendini kaldirabiliyor. Kısacası buyuyorum ben diyor:KK49:
Massallah fistiga seninki ne kadarlik peki bizimki daha basini kaldiramiyor dik tutuyor artik ve cok hareketli merak ettim aralarinda ne kadar var

Aynen canim ya iki gündür perişan oldum nie böyle ki 650 gr almiş doymuyor mu ki gerçekten artik

Benimkide hemen hemen bir ay once 6600 du sikiyorum sut cikiyo ama ne biliyim sanirim gazdan yapiyolar her sikintinin sonunun gaza dayanmasi can sıkıcı bu ne bu kadar ya hersey gaz sabaha karsi pat pat ayaklarini vuruyo can cekisiyo resmen ne zaman rahat ve huzurlu uyucaklar acaba

Masallah kuzuma.

Back
X