• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Canım çok güvendiğim bir ablam var eşimin iş yerinde çalışıyor eşi her şeyimize yardım eder aynı okulda çalışıyoruz bir de onunla konuştum kendi çocuğuna da bakıcı baktığı için deneyimli sen merak etme ben en iyisinden bulurum sana bakıcı eylül dönemi hiç merak etme dedi. Eşim de annesigilin durumunu söylediğimde vardır bir şeyleri boşver buluruz bakıcı dedi. Sanırım dua etmekten başka çarem yok
Sevindim cnm için rahat olsun artık inşallah iyi birine denk geliriz hepimiz.sonuçta biraz büyüyünce bizde bakıcı Arıcaz anneminde evi var sonuçta sorumlu olduğu kisiler

Maşallah canım ela kıza darısı bizlere. Bugün kızımın sanırım dişlerini gördüm patlamak üzere ama üstten geliyor bizim kızın her şeyi ters dünden beri de yürüme konusunda bir aşama daha kaydetti elleriyle bana tutunup ayakta duruyor bırakıp koltuğa tutunuyor dönüyor sanırım yürümemiz yaklaştı
maşallah durucugumuza.seninkinde emeklemeden yürücek heralde bende öyle.diyordum ama birden sürünmeye başladı seninkide öyle yapabilir belli olmaz.göstermelik yani:)

O
Bizim kahvaltımız 8:00-8:30arası canım 3 ölçü mama, 2 yk hipp yulaflı, 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi, 40gr labne ve yumurta sarısı ( 1/8 ile başladık tama ulaşacağız gün gün artıyor)
Ohh afiyet olsun bebisimeeee.bizde peynir yumurta kaşık maması falan veriyorm bazen bebe bisküvisi falan.Sen bunları kaşık mamasına karistiriyonmu cnm Yoksa onları ayrımı veriyon

Canımm bıldırcın lafını görünce hemen yazayım dedim yararlı ama 1-2 yaştan önce önerilmiyor protein çok yoğunmuş böbrekleri çok yoruyormuş ayrıca kız bebeklerde erken ergenliğe bile sebep olabiliyormuş istersen bir yaşı bekle. Tavuk yumurtasından üç kat zenginmiş içeriği aklımda bulunsun. Bizde bıldırcın da var kv eşim ısrar ediyorlardı yedir diye araştırınca gösterdim bunları artık bir şey demiyorlar
Tmm cnm sağol söylediğin için vermicem birdaha

maşallah durucugumuza.seninkinde emeklemeden yürücek heralde bende öyle.diyordum ama birden sürünmeye başladı seninkide öyle yapabilir belli olmaz.göstermelik yani:)
İnşallah canım hiç umudum yok ama bakalım artık. Kız yere inip yürüyeceğim diye ağlıyor ya peşinde gezdirip duruyor çok yoruluyorum valla:(

O

Ohh afiyet olsun bebisimeeee.bizde peynir yumurta kaşık maması falan veriyorm bazen bebe bisküvisi falan.Sen bunları kaşık mamasına karistiriyonmu cnm Yoksa onları ayrımı veriyon
Canım bunların hepsini bulamaç yapıyorum. Yumurta 10dk haşlanmış olacak. Fakat daha fazla haşlanmamalı yumurta sarısının etrafında yeşil halka oluşmamalı

Anladım cnm Peki bunları ayrı ayrımı karıştırarak mi veriyorsunuz ben koy yumurtası veriyordum ama bir süredir bıldırcın yumurtası veriyorum sizler verdiniz mi hiç annemler komşular ısrarla verelim dedi faydaliymis.ama çiğ vermedim az hasladim
Canim.bazen tek tek bazen bulamac olarak maalesef yumurtayi tek pek sevmiyor ben hic vermedim bildircin yumurtasi faydalidir muhakkak deneyim bende tatlim

Kizlar sizin bebislerin kilo alimi nasil boy iyi ama son ay 250 gr aldi hastalik gecirdi bir de hareketlendiler ondan mi acaba...benim oglus havale gecirdi bende gecirmisim doktor bu etken dedi atese dikkat 37 yi gorunce direk ates dusurucu dedi bi sikinti yok ama sukur

Kizlar sizin bebislerin kilo alimi nasil boy iyi ama son ay 250 gr aldi hastalik gecirdi bir de hareketlendiler ondan mi acaba...benim oglus havale gecirdi bende gecirmisim doktor bu etken dedi atese dikkat 37 yi gorunce direk ates dusurucu dedi bi sikinti yok ama sukur
Çok geçmiş olsun canim...
250 gr gayet iyi canim artık fazla kilo almazlar eminde 200 gr aldı 2 ay içinde diş çıkarıyorlar havalar sıcak yemek ihtiyacı duymuyor zorla yediriyorum...
Önemli olan boy ve sağlıklı olmaları canim...

Çok geçmiş olsun canim...
250 gr gayet iyi canim artık fazla kilo almazlar eminde 200 gr aldı 2 ay içinde diş çıkarıyorlar havalar sıcak yemek ihtiyacı duymuyor zorla yediriyorum...
Önemli olan boy ve sağlıklı olmaları canim...
Canim icimi rahatlattin ben de zorluyorum sonra cikariyor birazini cdden sicakta bizde bile istah azaliyor...biz de hala dis cok canim gorunuyor ustte 2 ama cikmadi saglikli olsunlarda ya gorenler almamis kilo bu ara deyince uzuluyorum kilo onemli degil aslinda ama deyince millet takiliyor insan..

Benim kızın kilo alımı üst sınırlarda 8.ay kontrolde 9kilo 72.5cm idik. Dr boya göre iyi diyor. Pztesi 9.ay kontrolümüz var bakalım çok geçmiş olsun size

Benim kızın kilo alımı üst sınırlarda 8.ay kontrolde 9kilo 72.5cm idik. Dr boya göre iyi diyor. Pztesi 9.ay kontrolümüz var bakalım çok geçmiş olsun size
Canim benim 8.ayda 8.800 du boy 74cm oglum cok zayif degil ama kilo almamis dyorlar ona bozuluyorumcanim kilo almiyor pek ben anne sutu verdim sadece mama olmadi ek gdaya da bir aydir tam gectim bazen aksadgi oluyor bir sey soracagim bebegine mercimek bulgur vs yediriyor musun ben ek gida konusunda sanirim yetersizim yediriyorum ama cesit de sikintim var. Bu arada melegine maasallah canimm

Canim benim 8.ayda 8.800 du boy 74cm oglum cok zayif degil ama kilo almamis dyorlar ona bozuluyorumcanim kilo almiyor pek ben anne sutu verdim sadece mama olmadi ek gdaya da bir aydir tam gectim bazen aksadgi oluyor bir sey soracagim bebegine mercimek bulgur vs yediriyor musun ben ek gida konusunda sanirim yetersizim yediriyorum ama cesit de sikintim var. Bu arada melegine maasallah canimm
Canım bebeğinin kilosu gayet iyi kilo almassa 8.800 nasıl olacak hiç kafana takma biz sadece mama yiyoruz anne sütümü almıyor hiç bizim ek gıdalarımız şöyle ;
Kahvaltı: 3 ölçü mama, 2yk hipp yulaflı, 1 tk üzüm pekmezi, 40gr labne, yumurta sarısı( kademeli artarak)( bulamaç)
Öğle: Sebze maması( 1tk zeytinyağlı) +az yoğurt
Patates, bal kabağı( veya havuç), yeşil kabak, semizotu, maydanoz, enginar, 1 yk kırmızı mercimek, 5 adet nohut, 50gr üç kere çekilmiş yağsız kuzu kıyma( haftanın iki günü 50gr somon balığı) - et, mercimek, nohut sırayla katıldı
Ara: yoğurt+1 tk pekmez+1-2yk hipp yulaflı ve 1 kahve fincanı rende meyve( elma, armut, şeftali) arada hipp erik püresi veriyorum
Akşam: 5 ölçü mamayla hazırlanmış hipp yulaflı
23:00 uykuda 5 ölçü mama
Bizim program böyle canım her doktorun sistemi farklı olabilir

Kizlar nasilsiniz iyimisiniz aylardir girmiyorum gireyim bakayim dedim bide ikinci bebegi bekliyorum 2017 ocak annesi olacam insallah.bir oglum vardi simdikide kiz galiba.ne gunlerdi demi kizlar.hepimiz teker teker doguma gittik tabi benim dogumum 30 ekim oldugu icin hepinizin dogumunu beklemustim.cok guzel gunlerdi.tecrubeli anneyim ama yinede insan hep tedirgin bebegim iyimi diye.bu hamileligimde basta dis gebelik riskim oldu sonra kanamam oldu dusuk riski.onuda atlattik.14 haftalik olacam insallah.oglum 8 aylik oldu.cok yaramaz teyzeleri.her yere tununarak kalkiyor sonra dusuyor.alttan iki disimiz patladi.tek sorunumuz istahimiz yok.yutma sorunumuz var.hala kati hicbirsey taneli hicbirsey veremiyorum bogazinda kaliyor herseyi pure yapiyom.bugun ne guzel sebze corbasi yaptim zorla yarim kase anca yedirdim.herseyden vitamin alsin istiyom ama nafile.eskiler ne guzel hersey yedirirlermis.hepinizde oldugu gibi bizdede kilo alamama durumu var.tabi yemeyince kiloda almiyor.Tek derdimiz bunlar olsun.Rabbim saglik sihhat versin evlatlarimiza.sizler benim ilk gozagrimsiniz.

Canım bebeğinin kilosu gayet iyi kilo almassa 8.800 nasıl olacak hiç kafana takma biz sadece mama yiyoruz anne sütümü almıyor hiç bizim ek gıdalarımız şöyle ;
Kahvaltı: 3 ölçü mama, 2yk hipp yulaflı, 1 tk üzüm pekmezi, 40gr labne, yumurta sarısı( kademeli artarak)( bulamaç)
Öğle: Sebze maması( 1tk zeytinyağlı) +az yoğurt
Patates, bal kabağı( veya havuç), yeşil kabak, semizotu, maydanoz, enginar, 1 yk kırmızı mercimek, 5 adet nohut, 50gr üç kere çekilmiş yağsız kuzu kıyma( haftanın iki günü 50gr somon balığı) - et, mercimek, nohut sırayla katıldı
Ara: yoğurt+1 tk pekmez+1-2yk hipp yulaflı ve 1 kahve fincanı rende meyve( elma, armut, şeftali) arada hipp erik püresi veriyorum
Akşam: 5 ölçü mamayla hazırlanmış hipp yulaflı
23:00 uykuda 5 ölçü mama
Bizim program böyle canım her doktorun sistemi farklı olabilir
Canim uzun bilgilendirmen icin cok sagolasin ve maasallah cok duzenli benim gittigim doktor yiyebilceklerini diyor ama pek ayrinti vermiyor benimde kafa karisiyordu mercimek hiç vermedim artik veririm ben dana kiyma veriyordum aslinda kuzu daha sanirim Rabbim bebeklerimize saglik versin saglikls buyusunler insallah

Kizlar nasilsiniz iyimisiniz aylardir girmiyorum gireyim bakayim dedim bide ikinci bebegi bekliyorum 2017 ocak annesi olacam insallah.bir oglum vardi simdikide kiz galiba.ne gunlerdi demi kizlar.hepimiz teker teker doguma gittik tabi benim dogumum 30 ekim oldugu icin hepinizin dogumunu beklemustim.cok guzel gunlerdi.tecrubeli anneyim ama yinede insan hep tedirgin bebegim iyimi diye.bu hamileligimde basta dis gebelik riskim oldu sonra kanamam oldu dusuk riski.onuda atlattik.14 haftalik olacam insallah.oglum 8 aylik oldu.cok yaramaz teyzeleri.her yere tununarak kalkiyor sonra dusuyor.alttan iki disimiz patladi.tek sorunumuz istahimiz yok.yutma sorunumuz var.hala kati hicbirsey taneli hicbirsey veremiyorum bogazinda kaliyor herseyi pure yapiyom.bugun ne guzel sebze corbasi yaptim zorla yarim kase anca yedirdim.herseyden vitamin alsin istiyom ama nafile.eskiler ne guzel hersey yedirirlermis.hepinizde oldugu gibi bizdede kilo alamama durumu var.tabi yemeyince kiloda almiyor.Tek derdimiz bunlar olsun.Rabbim saglik sihhat versin evlatlarimiza.sizler benim ilk gozagrimsiniz.
Caniim Allah bagislasin maasallah Rabbim saglicakla kucagina almayi nasip etsin insallah kolay bir hamilelik gecirirsin canim insallsh...iki bebekle Allahim kolaylik versin ama arkadas olur iki kardes...biz de iyiyiz oglumla buyutuyoruz kuzulari hepimiz senin oglus abi oluyor hayirli olsun benim bebis istemiyor puskurtuyor gozlukluyum yapisiyor gozlugume

Back