2015 Ekim Anneleri

Benim kiziminda hemen hemen ayni uyanik kalma suresi uyanikken bol bol konusuyrz ellerini kollarini rahat hareket ettirebilsin diye altini alirken birsz uzun sure acik tutuyorum dudaklarini buzup aglayincada kucaga aliyrm :-) kucaga almamazlik etme bence alisir sada alissin bizim onlarin sicakligina onlarinda bizim sicakligimiza ihtiyaclari var sutda yurumeye basladilarmi istesekte durmayacaklar kucakta tadini cikariyrm ben valla kucagimdayken:-)
Kiyamiyorum zaten hemen aliveriyorum kucağıma eşim de bana kızıyor annemlerdeyken kalabalıkta hep kucaktaydi ben başka bir şey yapmadığım için hep onunla ilgileniyordum şimdi yalnız kalınca evin isleriyle ugrasirken yanında olmadığım zaman kendimi suçlu hissediyorum ilgilenemiyorum diye

Rahat bir yere yatır başının altına yastık koy göz teması kurarak konuş onu sevdiğini fln söle oyunlar oyna onunla hem yorulur güzel uyur hemde sana da alışır. Kucağına da al canım bişey olmaz alışsın :)
Sabahtan aksama kadar konuşuyorum şarkı söylüyorum sıkılmasın diye dışarıdan beni duyan kafayı yemiş herhalde der :) yanindayken çok güzelde odadan çıkınca başlıyor ağlamaya seninki tek başına oyalanabiliyormu canim

Kiyamiyorum zaten hemen aliveriyorum kucağıma eşim de bana kızıyor annemlerdeyken kalabalıkta hep kucaktaydi ben başka bir şey yapmadığım için hep onunla ilgileniyordum şimdi yalnız kalınca evin isleriyle ugrasirken yanında olmadığım zaman kendimi suçlu hissediyorum ilgilenemiyorum diye
Ah bu eşler çok bilmiş gibiler bnm ki de aynı çok biliyosan al sen bak diyorum üstünden çok geçmiyor hemen al çocuğu diyo susturamıyo :)

Sabahtan aksama kadar konuşuyorum şarkı söylüyorum sıkılmasın diye dışarıdan beni duyan kafayı yemiş herhalde der :) yanindayken çok güzelde odadan çıkınca başlıyor ağlamaya seninki tek başına oyalanabiliyormu canim
Tek başına asla durmuyor canım valla wcye gitmek için fln uyumasını bekliyorum gündüz uykusu çok düzensiz bide odadan çıkmam gerekirse ananesini arıyorum hoparlörü açıyorum annem kızımla konuşurken oda dışındaki işlerimi hallediyorum :KK48: napalm demokraside çareler tükenmez :) Allahtan evim bahçeli ve etrafta fazla kimse yok sesimi duyacak :)

Selam anneler. Eskiler dagilmis saniyorum. Umarim keyifler yerindedir. Kuzular buyuyor , buyurken de sakinlesiyorlardir.
Bizi hatirlayan var mi aranizda bilmiyorum ama biz yine hastaneye yattik dualarinizi eksik etmeyin omerimin uzerinden...
Canim ben yeni katildim foruma ama eskiden de ara ara okumaya calisiyordum. Omercige hamileliginde de dogumdan sonra da cok dua ettim. Anne olarak sabrini soguk kanliligini inanilmaz takdir ettim. Umarim omercik hemencecik iyilesir kucagina geri doner guzel anne

Suan ilgiye en muhtac hallerindeler kendi kendilerine oynamaya baslayacaklari gune kadar evin isleri bekleyiversin yemegi temizligi bebegim uyuyunca hallediyrm uyumazsa kaliyr hic birsey minigimden onemli degil ya bosver

Suan ilgiye en muhtac hallerindeler kendi kendilerine oynamaya baslayacaklari gune kadar evin isleri bekleyiversin yemegi temizligi bebegim uyuyunca hallediyrm uyumazsa kaliyr hic birsey minigimden onemli degil ya bosver

Bnde bu düşüncedeyim Ay bide etraftan millet abartıyon fırsat kolluyon diyolar

Tek başına asla durmuyor canım valla wcye gitmek için fln uyumasını bekliyorum gündüz uykusu çok düzensiz bide odadan çıkmam gerekirse ananesini arıyorum hoparlörü açıyorum annem kızımla konuşurken oda dışındaki işlerimi hallediyorum :KK48: napalm demokraside çareler tükenmez :) Allahtan evim bahçeli ve etrafta fazla kimse yok sesimi duyacak :)
:)) hoparlör fikri hiç aklıma gelmemişti iyi fikir canım bende telefondan sarki aciyorum oyle gidiyorum yalnız kalmayi sevmiyor demek bebisler belkide ben çok şey bekliyorum daha ne yapabiliyorki tek başına oyalansin dimi :)

:)) hoparlör fikri hiç aklıma gelmemişti iyi fikir canım bende telefondan sarki aciyorum oyle gidiyorum yalnız kalmayi sevmiyor demek bebisler belkide ben çok şey bekliyorum daha ne yapabiliyorki tek başına oyalansin dimi :)

Evet canım ben bu hoparlör fikrini tesadüfen keşfettim annemle konuşurken kızımda gülmeye fln başladı ama cidden etkili ağlamıyor hiç annem konuşurken gel kızım fln diyor havalara uçuyor gülüyor :) evet bide bizde heycan yapıp abartıyoruz bana fln 3buçuk aylık çocuk kocaman olmuş gibi :) sanki her dediğimi yapcak gibime geliyor :)

ilk temizliği biz gitmeden kadın yapcak,biz gidince de yavaş yavaş yerleştiririm kv dem kalır evde canım ben emziririm 2 güne yerleştirim ya azim vardır bende kızım da maşallah usludur uyanık olsa bile aman her şeyin çaresi var bir ölümün yok,Allah omur sağlık verdikçe her şey olur ya
Cok kolay gelsin canim. Ne kadar guclu anneler var bu forumda:)

Canim bebisler bi huy degtrmeye basladi son gunlerde galiba bende emzirme mücadelesi veriyorum etrafı inceliyo o kafa geriye sag sol oynuyo boynum kolim kopuyo☺☺
Benim ki de ayni canim. Yeni icadi da sol gogsumu emmek istememesi ancak uykuluyken yada cok acsa solu aliyor. Cok cins bu gunlerde oglusum:-)

Merhaba hanımlar hamileligim boyunca ve sonrasinda bu topigi okuyarak çok şey ogrendim facebook grubu açılınca buradaki sohbet de azalınca bir süre girmedim şimdi bir baktım 100 sayfa olmuş :) demek yine hareketlendi buralar çok mutlu oldum 24 eylül doğumlu bir kızım var bir hafta öncesine kadar annemde kalıyordum her şey o kadar kolaydı ki.. bir haftadır kızımla basbasayiz çok şükür beni fazla zorlamiyor ama ben kendimi çoook yalnız hissediyorum beni de aranıza alirmisiniz
Canim hosgeldin. Dogru yere geldin burada insan kendini hic yalniz hissetmiyor herkes cok sicak samimi anlayisli:KK19:

Canim günaydın sen gunduz az uyut kuzunu gece yorgun dusuyor dun gece 12 de uyudu benimki 1 bucuk 2 yi bulurken..gunduz neredeyse hic uyumadi bir iki saat en fazla ama gece uyudu gunduz uykularini iyce aldıklarında gece enerjileri tavan yapiyor biz uyuklayip bitkin düşerken onlar el kol tepikleyip duruyorlar bir de ben uykuya hasretken gulmesi cok mu deli oluyorm komik geliyor sonra...bu gece guzel uyur ins esinde gelicekti bugun sen dinlen ilgilennir babasi
Canim bu bahsettigim kitapta gunduz ne kadar iyi uyurlatsa gece de o kadar uzun ve deliksiz uyurlar diyor ama benim bebise de hic uymuyor dun mesala gunduz hiiic uyumadi aksam 7 de bayildi ilk defa sabah 7ye kadar uyudu 3 kere emmeye kalkti o kadar

O zaman sorularıma başlayabilirim bebisleriniz iki uyku arası kaç saat uyanık kalıyor kızlar neler yapıyorsunuz nasıl oyaliyorsunuz benimki 1 buçuk en fazla 2 saat uyanık kalıyor nasıl oyalayacagimi bilemiyorum hep kucak istiyor
Canim Ediz de 1 bucuk saat uyanik genelde. Sabahlari alti acik konusma ve temizlik saatimizi, yuzunu silip kremliyorum, ellerini torpuluyorum. Sonra gun icinde oyuncak oynattigim kitap baktigimiz spor yaptigimiz (ucak fln seviyor kuzum bana da iyi karin hareketi oluyor) ve muzik dinledigimiz zamanlar var. Kucaga alip gezdirmeyi cok azalttim canim onceden cok seviyordu etrafa bakmayi simdi oyuncaklari tercih ediyor. Sadece uyumak istediginde ama yataga koydugumda cok hareketliyse kucakta dolastirip sakinlestirmek tekrar yatirmak icin kucagima aliyorum

Canim Ediz de 1 bucuk saat uyanik genelde. Sabahlari alti acik konusma ve temizlik saatimizi, yuzunu silip kremliyorum, ellerini torpuluyorum. Sonra gun icinde oyuncak oynattigim kitap baktigimiz spor yaptigimiz (ucak fln seviyor kuzum bana da iyi karin hareketi oluyor) ve muzik dinledigimiz zamanlar var. Kucaga alip gezdirmeyi cok azalttim canim onceden cok seviyordu etrafa bakmayi simdi oyuncaklari tercih ediyor. Sadece uyumak istediginde ama yataga koydugumda cok hareketliyse kucakta dolastirip sakinlestirmek tekrar yatirmak icin kucagima aliyorum
Maşallah Ediz'e :KK51: nasıl uyutuyorsun peki canım yatırinca kendi kendine mi uyuyor?

Maşallah Ediz'e :KK51: nasıl uyutuyorsun peki canım yatırinca kendi kendine mi uyuyor?
Canim 3 aylik oldugundan beri emzikle kendi uyuyordu ama birkac gundur huysuzluk mu buyume donemi mi bilmiyorum cok zor uyutuyorum. Elini tutup pispisliyorum simdi ama durduk yere sinir krizine girebiliyor o zaman kucagima alip yuruyup tekrar deniyorum dun son care gogsumu actim kokusuna sakinlesince emzigini verip kucagimda uyuttum. Seninki nasil uyuyor? Kucak mi istiyor?

İyi akşamlar anneler yemek yapabildiniz mi ayy :)

Canim 3 aylik oldugundan beri emzikle kendi uyuyordu ama birkac gundur huysuzluk mu buyume donemi mi bilmiyorum cok zor uyutuyorum. Elini tutup pispisliyorum simdi ama durduk yere sinir krizine girebiliyor o zaman kucagima alip yuruyup tekrar deniyorum dun son care gogsumu actim kokusuna sakinlesince emzigini verip kucagimda uyuttum. Seninki nasil uyuyor? Kucak mi istiyor?
Benimki doğduğunda beri kucakta uyuyordu pispisleyerek ve gezerek.. agirlastikca kollarım ağrımaya başladı ayağımda sallamaya alistirdim biliyorum iyi bişey yapmadım ama gezerek uyutmak daha zordu :)

Back