2015 Ekim Anneleri

canim kacinci haftaya kadar akayit yapilmasi gerekiyo acaba kalp atislarinida duyup oylemi yaptirsam kaydimi

canim kacinci haftaya kadar akayit yapilmasi gerekiyo acaba kalp atislarinida duyup oylemi yaptirsam kaydimi
canım ben aile sağlığı merkezine gitmiştim ngeçen hafta ebe bebeğin kalp atışları alınınca kayıt yapacağız dedi bazı aşılar vrmış zamanı gelince takip edecekler bizi aşılarımızı olacağız

Canım haftası hiç farketmez ama tetanoz olmak gerekiyormuş herhalde 3 kerede falan yapılıyormuş. Ne zaman müsait olursan git yaptır kaydını.

Bende bildirdim:) Ama gebeliği gösterir ultrason resimlşerini bekliyorlar, kalp atışlarını falan duymam lazımmış.

canım bu mesajını yeni gördüm bende aynı senin gibi düşünüyorum ilk 3 ay çok önemli bebeğin tutunması için ben şimdi evi bike temizlemiyorum çünkü sütten ağzımın yandı bi kere genelde uzanıyorum ben çok pişmanlık yaşadım çünkü bu yüzden. benim size tavsiyem tedbirinizi alın yinede biz bilmiyorduk böyle bişey yaşayınca çok çok üzüldüm bu sefer herşeye dikkat ediyorum hatta abartıyo diyenler oluyo onada moralim bozuluyo ama bebeğim benim için çok önemli tekrr aynı şeyi yaşamak istemiyorum allahım korusun

Hoşbulduk kizlar bnimde kasiklarimda ağrı var bi hassa is yaptigim zamanlar çok oluyor Bide oğlum küçük daha yuruyemiyo tam srekli kucağımda zorlaniyorum braz ama yapcak bşey yok hersey allahdan...

Gebelikte bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur?

Anne adayları bebeklerinin kalp atışı hakkında stres yaşamamalıdır. Bunun sebebi stresin gebelik üzerindeki olumsuz etkileridir. Stresli bir anne adayı hem kendine, hem de bebeğine zarar verecektir. Aynı zamanda gebeliğin hassas olan ilk trimesterinde gebeliğini riske atacaktır. Gebelikte bebeğin kalp atışları bazen farklı haftalarda izlenebilir. Gebelik döneminde bazı anne adaylarında 5 haftalık bir süreçte yapılan gebelik kontrolünde bebeğin kalp atışları görülebilir. Ancak çoğu gebede bu izlenim 6 haftalık hamilelik döneminde gerçekleşir. Anne adayına yapılacak doppler ultrasonsayesinde bebeğin kalp atışlarını dinlemek mümkün olur. Gebelerde en rahat şekilde 10 ve 12 haftalarda bebeğin kalp atışları dinlenebilir. Bebeğin kalp atışlarının duyulmasından itibaren, gebelik süresince kalp atışlarının izlenmesi gerekmektedir. Gebelikte 5 haftada bebeğin kalp atışlarının izlenmesi için, transvajinal ultrason yapılması gerekebilir. Bu yöntem riskli gebeliklerde uygulanabilir. Ancak anne adaylarının bu konuda acele etmemesi ve stres yaşamaması tavsiye edilmektedir. Bebeğin kalp atma ritmi ve kalbinin yapısı farklı dönemlerde değerlendirilmektedir. Ancak değerlendirmenin sağlıklı olarak yapılabilmesi için, gebeliğin 20 haftalık olması gerekmektedir. Bu şekilde kalp kapakçıklarında, kalpte herhangi bir sorun olup olmadığı tespit edilebilir.

Gebelikte bebeğin sağlıklı olduğu nasıl anlaşılır?

Gebelik sürecinden geçen kadınların en fazla arzu ettiği şey, bebeğin kalp atışlarını izlemek, hareketlerini hissetmektir. Anne adayı bu konularda oldukça hassastır. Kalp atışlarının ve hareketlerin kaybolması, anne adayının en fazla tedirginlik yaşadığı konulardan biridir. Anne adayının içinde yeni bir yaşamın başladığı, gebelik testinin pozitif çıkması, karnının büyümesi kadar, bebeğin kalp atışlarını ve hareketlerini hissetmek çok önemlidir. Bebeğiniz size varlığını 5 ya da 6 haftadan itibaren kalp atışlarıyla hissettirmeye başlar. Bebeğin hareketleri ise 7 haftadan itibaren başlar. Fakat anne adaylarının birçoğu bu hareketlerin farkına varamaz. Ancak 14 ve 26 haftalık gebeliklerde bunlar hissedilebilir. Bunları hissetmek daha önceden doğum yapmış kadınlarda daha kolay olur. Bir de fazla kilolu olmayan zayıf anne adayları bu konuda daha şanslıdır.

Bende burda bir kere yazdım ama muhabbet eşimi de seviyorum bebeğimi de seviyoruma döndü. Hepimiz çok seviyoruz ama eşlerimizde bizi seviyorsa bu konuyu takıntı haline getirmez zaten. İki taraf içinde bebeğin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Tedbirimizi alır, takdiri allaha bırakırız.

Ben eşmle konbuştum bu konuyu, zaten ben riske atmak istemiyorum bebek iyi olsun gerisi önemli değil dedi, ben biliyorum riskli olduğunu sana demiştim diyor:)

Hepimiz bebeğimiz için herşeyi yaparız benim canım desem az kalır benm son bi nefesim yetse onun olsun ama bu ilişki konusu sanırım suan ciddi anlamda yanlış anlaşıldı. Iliski gebeliğin her döneminde tehlikeli.çocuk yapmayı ve bakmayı bilen herkes az çok bilir . Ama biz doktor izin verirse yaparız deyince diğer bi yandan 9 ay yapmam falan diyen arkadaşlar oldu. 9 ay boyunca sebepsiz yapmamak bir nevi 9 ay boyunca sadece yemek yeyip uzanıp yatmakla aynı fikir oluyor. Her hareketidir dikkat edeceğiz mutlaka zaten ogrendigimizden beri eşlerimız inde bizimde birbirimize yaklasamamamiz bundandir.... kimse kimsenin fikrini garipsememeli ama bir evham diye bişey var bide önlem diye birşey. Yanlış yönlendirmeye lüzum yok kimseyi.en DOĞRU bilgiyi Doktor verecektir....

Ben eşmle konbuştum bu konuyu, zaten ben riske atmak istemiyorum bebek iyi olsun gerisi önemli değil dedi, ben biliyorum riskli olduğunu sana demiştim diyor:)
Öyle dusunmeseler durur mu eşlerimız? Biz daha hassasiz tabi ama onlarda sonuçta artık BABAliği hissetmeye başlıyorlar :)

bende adet gibi sıcak kaçıyo gidiyorum ttualete normal akıntıymış arttı bu ara bende :)
Bugün aynısı bana oldu, öğlen tatilinden dönüşte sıcak birşey hissettim aynı adet olmuşum gibi, üzerimi çıkartmadan bismillah deyip wc ye gittim, öyle adet gibiydi ki korkudan bayılacaktım, bir baktım hiç birşey yok:)

Öyle dusunmeseler durur mu eşlerimız? Biz daha hassasiz tabi ama onlarda sonuçta artık BABAliği hissetmeye başlıyorlar :)
Evet, illaki akışına bırakacğaız ama şuanda çok başındayız, düşündüğümüz tek şey bebeğimiz:)

Buarada azonce bir doktör tanıdığımla ayaküstü bir sohbet geçti. Belirtilerin netlesmesi 1.5 ayı bulabilmekteymis. Şuan belirti olmazsa korkmamaliymis. Birde mutlaka tüketmesi gereken yiyecekler süt ve yogurt(hergun) birde aşırı baharatlı olmayan bakliyat ve et yemekleriYmis. Arada mutlaka meyve maksimum 2 3 porsiyon .Inşallah işinize yarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…