• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

:KK68::KK68:herkese günaydınnn...
kızlar ben dün gece ilk defa rüyamda doğum yaptığımı gördüm.. doktorumun saçı sakalı birbirine girmişti yoğunluktan beni gece 10 da doğuma alıyor ama yorğunluktan ölmüş bi durumda doktor bey kalabilir acelesi yok siz iyi görünmüyorsunuz diyorum yok yok bişey olmaz sen merak etme diyo, sonra doğum yapıyorum ama ne avğrım var ne sızım.. odama gidiyorum bebek nerde bakmak istiyordum diyorum zayıf bi bebek yüzünün yarısı siyah yarısı beyaz isilik olmuş suratının bi kısmı gözleri kocaman kocaman bana bakıp gülüyo.. 6,5 kg doğdu bebek diyor herkes ben de bunun neresi 6,5 kilo yüzü kaşık kadar diyorum... ayyy kabus mu güzel bi rüya mı çözemedim sanırım bi taarflarım açık kalydı dün gece :KK47::KK47:
hayir diyelim hayir olsun canim :KK36: ben ruyamda kac kere dogurdum inan sayisini bilmiyorum bile :-):-):-)

Bende de not alma huyu var ajandamla geziyorum :KK66: Ama bazı şeylerin takımları yok onlarda kararsızım oraya gidip bakarak almam gerek mesela karyolayanın kenar korumalığı ve içine alacağım nevresim takımı takım olarak yok o başka renk desen digeri başka öyle olursa sevimsiz olur aynı renk olanların ise desenleri alakasız.
Sen ne aldın canım ikea dan istediklerini bulabildin mi?

ben bebeklerin bütün yatak odasını oradan aldım canım. bir de her şeyi beyaz aldığım için takım sorunu olmadı pek. yatak kenarlıkları beyaz iç çarşafı yastığı şu bu beyaz dolayısıyla takım sorunu olmuyor.
sen alacağın parçalarla ilgili bir şey soracak olursan her zaman sorabilirsin baya bir bilgi edindim konu ile ilgili :)

Pulcet ve lansor da aynı türev,muadil ilaçlar.ikiside çok iyi mide konusunda.
Ikisini de kullandim canim. Pulcet dr yazmisti. O bitince evde lansor var onu da kullanabiliyormusum sanirim dedim. Evet kullanabilirsin dedi. Ikisi de cok iyi geldi ama pulcet bi numara daha ustun sanki. sadece dun icemedim ya gece cayir cayir yandi midem. Iki yastik aldim. Altta kendi yastigim uste de oglusuma anneannesinin yaptirdigi yastigi koydum onunla uyudum. Mecburen bidaha yikiycam yastigin kilifini :-) ortalikta onun esyalarini gormek cok hosuma gidiyo. Bazen aldigim battaniyelere filan sarilip uzaniyorum gunduzleri uyuma fasillarimda :confused:

Dur pulcet i bende sorayim her gece sabahlamaktan yoruldum
Sor canim. yazdir mutlaka. Farkindayim sende cok cekiyosun mide yanmasindan. Benim yanmalarimi gecirdiyse herkesinkini gecirir. Benim hamilelik oncesinde de midemden sikintim vardi. Cantamdan mide ilacini eksik etmezdim. hamilelikte de iyce artti. Nefes aldikca yaniyo resmen.

ben bebeklerin bütün yatak odasını oradan aldım canım. bir de her şeyi beyaz aldığım için takım sorunu olmadı pek. yatak kenarlıkları beyaz iç çarşafı yastığı şu bu beyaz dolayısıyla takım sorunu olmuyor.
sen alacağın parçalarla ilgili bir şey soracak olursan her zaman sorabilirsin baya bir bilgi edindim konu ile ilgili :)
Hensvık model karyolayı düşünüyorum oda beyaz ama istedimki cıvıl cıvıl nevresim ve koruyucu olsun çok sevimsiz desenler var,sofra bezi gibi pitikareli falan:KK51:.cibinnik aldın mı mesala ? yatagı,yorganı ,yastıgı oradan aldınsa nasıl kalitesi ve sağlıklı malzemeler kullanılmış mı?

Ayy kizlar hastaneye gittim sinir olup geldim rapor almaya gitmistim 3 gunluk ayda 3 gune kadar hamileler icin rapor izni var ya calisanlara dedim gidiyim bugun yarin c.sambaya kadar evde dinlenirim p.sembe cuma calisip p.tesi yillik izne cikicam doktor vermedi bi tek bugune verdi ben dedim hep aliyorum ozel doktorumdan siz nasil veremiyosunuz ben veremem dedi neyse bugun icin aldim bi tek sonra 5 sn bile bakmadi kilosu ne kadar dedim iyi iyi dedi hicbisey soylemedi ultrason kagidini bile almadan geldim sinirlendim :KK54:

bnm kı dondurulmuş olacak cnm korkuyorm
Niye korkuyosun canim. Bence umutlu ol sevincli ol.. tedaviye basladigin an her gun adim adim yaklasacagini dusun yavruna. Dondurulmus olmasi da korkutmasin seni. Benim oglusumda dondurulmus embriyoydu. Bu gunlere geldik bak.. darisi sana olsun insallah. Transfer gunu o siringa gibi seyin ucundan rahmime biraktiklarini bide fotografini gosterdiler bana yuvarlak karmancorman biseydi. Simdi ultrasonda kollarina bacaklarina parmaklarina gozlerine agzina baktikca Allahim ne buyuksun diyorum. O kucuck minnacik tipsiz sey simdi karnimda bebek oldu. Allahin izniyle az kaldi kavusmamiza da.. gecen yil bu gunleri dusundugumde hayal bile edemezdim anneligi bi evlat sahibi olmayi. Ama bak onca doktugum gozyasi 8 yilin evlat hasreti bitiyo insallah..

KNTMMM KNTMMM tatlım sen doktorunla gün konuştun mu ne diyo ??? normal ya da sezeryan tavsiyesinde bulundu mu ? yoksa daha erken mi diyo benimki gibi :KK43:
Bu ay her hafta kontrole gideceğim ve nst ye bağlıyacaklar.Benim son ameliyattan sonra kesinlikle sezaryan olacak ama ne şekil olacak bilmiyorum.Hemşireye sordugumda kıymetli ve zahmetli bir bebek gelecek o yüzden genel anestezi olur demişti.En son doktorum 1 ile 11 haziran arası alırız demişti ortalama 39. haftada alırlar gibi geliyor,hayırlısı artık:KK66:

Bu ay her hafta kontrole gideceğim ve nst ye bağlıyacaklar.Benim son ameliyattan sonra kesinlikle sezaryan olacak ama ne şekil olacak bilmiyorum.Hemşireye sordugumda kıymetli ve zahmetli bir bebek gelecek o yüzden genel anestezi olur demişti.En son doktorum 1 ile 11 haziran arası alırız demişti ortalama 39. haftada alırlar gibi geliyor,hayırlısı artık:KK66:
anladım canım doğru senin sıkıntından dolayı normal doğum olmaz ama neden her hafta kontrol ve nst?? genel bişey mi yoksa sana özel bir durum mu ??

ben de şimdi takip programıma baktım da beni de 35 den sonra her hafta kontrole çağıracakmış canım demek ki genel bi uygulama bu :)

Kizlar benim oglan azmetti kaburga kemiklerimi kiracak. Gurese giristi sanki. Cok acitiyo bazen tam kemigimi... once hep sag gogsumun altindaydi hareketler simdi sola gecti ve hem gogus altimda hem kasiklarimin azcik yukarsinda tepiniyo... dr gidecektik ama cok yogunmus bugun igne atsan yee dusmez dedi annem.eger yogunlugu azalirsa hemen haber vercek gidecez. Tetikte bekliyorum :-) cok da ozledim sipamii:cry: bugun gidemEzsem de yarina artik:KK51:

ben de şimdi takip programıma baktım da beni de 35 den sonra her hafta kontrole çağıracakmış canım demek ki genel bi uygulama bu :)
Doktorundan doktoruna degişiyor ama cem hocanın tarzı bu,arkadaşımın doktoru ayda bir çagırıyor oda benimle aynı zamanda düşünsene ben dayanamam heralde:KK17: nst her seferinde girecegim.çok ince eliyorlar ve benim ameliyat olmam ise dahada olayı hassas hale getiriyor:KK64:

Hensvık model karyolayı düşünüyorum oda beyaz ama istedimki cıvıl cıvıl nevresim ve koruyucu olsun çok sevimsiz desenler var,sofra bezi gibi pitikareli falan:KK51:.cibinnik aldın mı mesala ? yatagı,yorganı ,yastıgı oradan aldınsa nasıl kalitesi ve sağlıklı malzemeler kullanılmış mı?

ben de hensvik aldım canım iki tane. daha komplike büyüyen bir şey mi alsam dedim başta sonra da vazgeçtim çocuklar büyüyünce beğenmiyor şimdi o kadar para bayılmanın anlamı yok dedim.
cibinlik almadım. ilk etapta ayrıca bir park yatak aldım bizim yatak odasında yatsınlar diye. gerekirse iki karyola daha var ayırabilirim. bizim buralarda pek sinek olmuyor ama yine de yazın ihtiyaca göre cibinlik de alabilirim diye düşündüm.
nevresimler yatak yorgan yastık falan sade ve orta kalite. kötü değil. yani bebekler büyüyene kadar kullanılır. mobilyalar da dünyanın en kaliteli mobilyası değil. sonuçta çinde üretiliyor. benim ikeada çalışan arkadaşlarım var onlar da söylüyor öyle evladiyelik falan değil diye. zaten ben alırken de düzgün dursun iş görsün çok da pahalı olmasın istedim. oda takımı falan da baya güzel oldu. hepsi kurulunca daha bir anlamlı duruyor.

Kizlar benim oglan azmetti kaburga kemiklerimi kiracak. Gurese giristi sanki. Cok acitiyo bazen tam kemigimi... once hep sag gogsumun altindaydi hareketler simdi sola gecti ve hem gogus altimda hem kasiklarimin azcik yukarsinda tepiniyo... dr gidecektik ama cok yogunmus bugun igne atsan yee dusmez dedi annem.eger yogunlugu azalirsa hemen haber vercek gidecez. Tetikte bekliyorum :-) cok da ozledim sipamii:cry: bugun gidemEzsem de yarina artik:KK51:
Benim ki de mesire alanında geziyor sanki sürekli dolanıyor vurması azaldı bazen göbek deliğime öyle basıyor ki delik melik kalmıyor dümdüz oluyor sanırsın yırtacak beni en zorlayan durumda bu.bizde cuma günü gidecegiz teyzesi :KK6:

Allah yardımcınız olsun kızlar :KK43:

kızlar acaba fark etmeden çok mu yükleniyorsunuz kendinize. biraz yatarak geçirseniz belki ağrı olmaz mı acaba.
yine de bir doktorlarınızla konuşun ne diyecekleri önemli tabi...

Canım okadar şiddetlimi ağrın? Kasık ağrılarının zaman zaman olması normalmiş ama seni ağlatacak kadar olması nasıl bilmiyorum... Neyse Allahtan birkaç saat sonra doktorunun yanındasın...

Sor canim. yazdir mutlaka. Farkindayim sende cok cekiyosun mide yanmasindan. Benim yanmalarimi gecirdiyse herkesinkini gecirir. Benim hamilelik oncesinde de midemden sikintim vardi. Cantamdan mide ilacini eksik etmezdim. hamilelikte de iyce artti. Nefes aldikca yaniyo resmen.

Hepiniz saolun kizlar.. Geldik dr u bekliyoruz bakalim ins. Apandisit falan degildir ya tek korkum o

ben de hensvik aldım canım iki tane. daha komplike büyüyen bir şey mi alsam dedim başta sonra da vazgeçtim çocuklar büyüyünce beğenmiyor şimdi o kadar para bayılmanın anlamı yok dedim.
cibinlik almadım. ilk etapta ayrıca bir park yatak aldım bizim yatak odasında yatsınlar diye. gerekirse iki karyola daha var ayırabilirim. bizim buralarda pek sinek olmuyor ama yine de yazın ihtiyaca göre cibinlik de alabilirim diye düşündüm.
nevresimler yatak yorgan yastık falan sade ve orta kalite. kötü değil. yani bebekler büyüyene kadar kullanılır. mobilyalar da dünyanın en kaliteli mobilyası değil. sonuçta çinde üretiliyor. benim ikeada çalışan arkadaşlarım var onlar da söylüyor öyle evladiyelik falan değil diye. zaten ben alırken de düzgün dursun iş görsün çok da pahalı olmasın istedim. oda takımı falan da baya güzel oldu. hepsi kurulunca daha bir anlamlı duruyor.
Ben hep diyorum bebek odası çocuk için degil annenin keyfi için alınıyor,bebegin birşeyden anlayacagı yok.büyüyüncede beğenmiyor.Kısmetse 1 yada iki yaşına gelince oda hazırlamayı düşünüyorum ama bembeyaz üzerinde hiç bebek deseni olmayan mobilyalar,duvarlar somon yada pudra rengi şimdi kullanacağımız beşiğide sedir şeklinde kullanmayı,perdeleri yatak örtüsü ,tülünü kendim dikmeyi düşünüyorum bol hayaller içindeyim :-)
oO yüzden çok çok kaliteli olmasına gerek yok ama yastık yorgan önemli tabi....cibinnik olmalı ki dün sivrisinek vardı evde.oda yakınımızda koca blok blok siteyi yıktılar,toz toprak ve sinek bol olacak yaz boyuncadaHoppa

Öğlen yağmur dindikten sonra çıktık 3 gibiydi.hava o kadar güzeldi ki,eşim çok istedi ortaköye yürüyerek gidelim diye ama ne mümkün iskeleden dolmabahçe sanat galerisine oradan yemek yemeye ve sonrasında geri iskeleye dönene kadar haşatım çıktı.yok arkadaş çok zor oluyor. bu perşembede ikea ya gideceğiz meydandaki karyola ve içindeki tüm malzemeleri alacağız inşaallah.valla kara kara düşünüyorum orası çok sıcak oluyor girip çıkana kadar davul gibi oluyorum.:KK51:

Bu sabah üst üste öyle bir hıçkırdıki anlatamam saat 6.30 sıpa başladı uyutmamaya:63:Şimdide cicilerini yıkıyorum kendime söz verdim bu hafta valizi hazırlayacağım aklımdan çıksın sonra sırası ile halılar yıkamaya gidecek ve ay sonu mıntıka temizliği sonraaaa gelsin minik kızımız eve:KK73: oyy çok heyecanlı mervem yaaa. Bu sabah eşim yatagın üzerinde duran kızının kıyafetlerini o kadar komik seviyordu ki inan telaffuz edemem.ayyy seni seni bıdı bıdı ıyy oyy caniimmm :-):-):-)

Tabiki toto açıkta kalmış havalar ısındı ya :KK66: yeminle sabaha kadar yorganla savaş halindeyim birde bacağımın arasına kırlent alıyorum daha rahat uyumak için.düşünsene kocam,yastık,yorgan,kırlent,birde bebekli göbeğimle mücadele içindeyim. Öyle ki bugün gördüğüm rüya korkunçtu anlatmak dahi istemiyorum :KK17: demekki neymiş 22:30 da 3 bardak çay içilmeyecekmiş:KK31:
İyi olmuş ama,temiz hava almışsın ne güzel.ben bizimkini ikna edemiyorum ortaköye,girsek girilmez çıksak çıkılmaz arabayla diyor.trafik olurmuş.bi kumpir yiyemedim:kk77:valla şöyle zor böyle zor derken hamlıyoruz farkında değiliz.yürüdükçe,gezdikçe açılıyor insan.annem de bana kızıyo,başına bi iş gelecek,çok zorluyosun şansını diye.Allah korusun diyorum,yani atletik spor yapmıyorum sonuçta,yürüyorum,yoruldukça dinleniyorum.bu günleri çok ararım sonra,hem yürüdükçe açılıyor insan.ikea felaketti gerçekten,resmen ter attım dün,den sen ol incecik bişeyle gir içeri.

Back