• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Vaginal ultrasonla rahim ağzı boyu ölçülüyor.
Rahim ağzı yani serviks boyu kısalarak 25mm nin altına inerse buna servikal yetmezlik diyorlar ve mutlaka erken doğum oluyor ; bu erken doğum 24. haftadan önce olursa düşük adını alıyor eğer 24. haftadan sonra olur bebek yaşamazsa ölü doğum adı veriliyor. Takdir edersinizki 32. haftadan önce olan doğumlarda bebeğin yaşama şansı çok az.
18-22 haftalar arası sonlanan gebeliklerin en büyük nedeni servikal yetmezlikmiş kızlar.

Bu kadar uzun yazmamın sebebi serviks boyu ölçümünün önemini vurgulamak içindir kızlar...

Bence doktorunuzla servikal yetmezlik konusunu mutlaka konuşun , ölçülmesi gereken zamanlarda serviks boyunu ölçsün. Eğer servikal yetmezlik varsa serklaj denen işlem uygulanıyor yani rahim ağzı dikiliyor ve erken doğum önleniyor.
Umarım böyle birşeyle karşılaşmayız :nazar:
sende yaptırdın mı canım peki bizimde p.tesi bakılıcak haftaya inşallah bişey çıkmaz

yaptırdım tabiki , bir tanıdığım 20. haftada servikal yetmezlikten bebeğini kaybetmişti. İnşallah hiçbirimiz böyle birşey yaşamayız :nazar::nazar::nazar:
Allah korusun zaten çok önemliymiş eğer bir risk varsa önüne geçilebilir en azından

Kızlar merhaba,ben aranızda yeniyim.aksilik olmazsa ağustos 15 gibi ama çoğul olduğu için muhtemelen daha erken bir tarihte ikizlerim olacak.çok korkuyorum,çok karamsarım.7 yaşında bir oğlum var ve istanbulda 5 dk çocuğu emanet edebilecek bir komşum dahi yok.ailemdende kimsem yok.bakımları,gebeliğin devamı,herşey gözümü çok korkutuyor.nolur destek olun,ikizleri olanlar tecrübelerini paylaşsınlar nolur.nasıl oluyor,nasıl büyüyorlar?gerçekten hayatla bağını kopartmak zorundamı kalıyor insan.bi yardım edin...:KK61:
Hayırlısı olsun canım. İkizleri olanlardan gördüğüm kadarıyla bakımları çok zor , ama ikizleri veren gücünüde sabrınıda bereketinide birlikte verirmiş. Korkma canım aslanlar gibi bakarsın çocuklarına , onlarda büyüyüp sana hayırlı evlatlar olurlar inşallah :nazar:

Kızlar hazır coşmuşken D vitamini konusunuda yazayım :KK70::KK70:
Sağlık bakanlığının gebelerde D vitamini destek programı var.
Kullandığımız vitamin ilaçlarının içerisinde bir miktar D vitamini zaten var , ilave ne kadar D vitamini kullanmamız gerektiğini doktorumuza sorarak öğrenmeliyiz , doktorumuza sormadan ilaç almamız doğru olmaz tabiki.
Bahsettiğim programda yazılanların bir kısmını aşağıya kopyalıyorum ;

D Vitamini eksikliğini önlemek için yapılması gerekenler:

Ülkemizde gebelik ve süt verme döneminde annelere D vitamin desteği sağlanması hem anne sağlığı bakımından hem de bebeklerde D vitamini eksikliğinin önlenmesi bakımından gereklidir. Bakanlığımız da gebelerde D vitamini eksikliğinin yaygın bir sorun olmasını dikkate alarak ücretsiz D vitamini dağıtılmasına dayanan bir program başlatmıştır. Programın aşağıdaki şekilde uygulanması gerekmektedir.

1. Gebelere D vitamini başlanırken; ülkemizde değişik bölgelerde yapılan çok geniş ölçekli olmayan çalışmaların sonuçları, D Vitamini eksikliğinin sıklığı ve şiddeti göz önüne alındığında gebelerde kan düzeyine bakılmaksızın başlanır.

2. Gebeye uygulanacak D vitamini desteği, gebeliğin 12. haftasından itibaren başlanmalı, gebelik süresince anneye destek sağlanmalı, doğum sonrası 6 ay sürdürülmelidir.

3. Doğum öncesi dönemde gebelere ve doğumdan sonraki dönemde annelere uygulanacak D vitamini dozu günlük tek doz olarak alınmak üzere 1200IU olmalıdır.

Son düzenleme:
[QUOmeneksemavi, post: 38586794, member: 574235"]Vaginal ultrasonla rahim ağzı boyu ölçülüyor.
Rahim ağzı yani serviks boyu kısalarak 25mm nin altına inerse buna servikal yetmezlik diyorlar ve mutlaka erken doğum oluyor ; bu erken doğum 24. haftadan önce olursa düşük adını alıyor eğer 24. haftadan sonra olur bebek yaşamazsa ölü doğum adı veriliyor. Takdir edersinizki 32. haftadan önce olan doğumlarda bebeğin yaşama şansı çok az.
18-22 haftalar arası sonlanan gebeliklerin en büyük nedeni servikal yetmezlikmiş kızlar.

Bu kadar uzun yazmamın sebebi serviks boyu ölçümünün önemini vurgulamak içindir kızlar...

Bence doktorunuzla servikal yetmezlik konusunu mutlaka konuşun , ölçülmesi gereken zamanlarda serviks boyunu ölçsün. Eğer servikal yetmezlik varsa serklaj denen işlem uygulanıyor yani rahim ağzı dikiliyor ve erken doğum önleniyor.
Umarım böyle birşeyle karşılaşmayız :nazar:[/QUOTE]
Ama bEni hic alttan muayene etmedi dr karindan bakiyor hatta dr un kendi bakmiyor ikiz oldugu icin ultrasonada randevu alip onada ozel ucret odeyip bakiliyoruz baslarda kadin dogum dr baktiginda problem yok diyordu ultrasoncu bisey soylemiyor problem olsa soylerdi heralde degil mi

Icime su serptin suan :KK66:) 2 bucuk yildir ewliyiz, 1.bucuk yildir korunmuyoruz ,4aydir da klomen tedawisi goruyorum. Hsg ,kan tahlillerim temiz. Ama morfoloji 1 olunca tup bebek dedi dr um. Esimin urolog da 119 milyonun %1 inden hic mi biri tutmamis olur mu oyle sey diye topu bana atmis.. sorun kimde bilmioz suan :KK66:) tup bebek sansiniz %50_60 dedi dr um. Esime bu zamana kdr tahlil_test de yaptirilmadi acaba diyorum onlarda mi sorun var? Onlar arastirilmadan da tup bebek tedawisine baslamak istemiyorum. Ben napcamm yaa ;( ocakta baslamam gerek
Canım inşallah Rabbim biran önce sana da nasip etsin bahsettiğin problemler tüp bebekle aşılır tek bir yumurta ve tek bir sperm yeterlî Allah'ın izniyle ama güvenilir bir yere gidip bütün testleri yaptırın sende de gebeliğin devamı için bütün tetkiklerin yapılması gerek Allah yardımcınız olsun

Arkadaşlar merhaba
bende tüp bebek 2. Deneme pozitif sonuç aldım.
Lütfen bilgi verin 10 gündür sevinemedim
18 aralik test Sonucu 176
24 aralıkta hafif kanama ile acile gittim
iki kese gözüktü
bugün tekrar dr gittim tek kese var dedi kese boyu küçük dedi kağıtta 0.65 Cm yazıyo
iki gün kan ver değere bakalım dedi
bugünkü değer 6061 çıktı yarın tekrar kan vericem
kese boyu küçüktü gerçekten değerim kotumu
allah hepimizin bebis lerini korusun

Canım inşallah Rabbim biran önce sana da nasip etsin bahsettiğin problemler tüp bebekle aşılır tek bir yumurta ve tek bir sperm yeterlî Allah'ın izniyle ama güvenilir bir yere gidip bütün testleri yaptırın sende de gebeliğin devamı için bütün tetkiklerin yapılması gerek Allah yardımcınız olsun
Cok sagol canim, insallah umdugumdan da kolay olur da benim de tutar..

Vaginal ultrasonla rahim ağzı boyu ölçülüyor.

Umarım böyle birşeyle karşılaşmayız :nazar:
canım serviks boyu ölçümü sadece çoğul gebeliklerde mi yapılıyor yoksa herkese mi ??

Back