• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

Ikiz bebek bekleyenlere yazayim biraz da:))bebekler en fazla 2500 gr. Olur dedi dr.um.tabi erken daha ama gidisata gore soyledi heralde.bi de kuvozde mutlaka kalirlar hazirlikli olun dedi.dogum fiyat ise bu yil icin 3200 epidural sezeryan.sizler ne fiyat aldiniz?
Tabi artacak malesef.
sonra kizlar herseyden iki tane almak kolay olmayacak.masraf gercekten agir olacak gibi. bi de secip alma zorlugu da var.
lcw bebek reyonuna baktim biraz.once kiz reyonuna gitti.fiyat kalite incelemesi icin.epey oyalandiktan sonra bi de oglum olacagi aklima geldi:)) esime dedim sanki bi tane kiz olacak gibi dalmisim pembe cicislere.fazla bisey almadim.onluk iki body ve corap.
kanz ve mothercare oldukca pahali.hizla kuculecek bodylere cok fazla para harcamayin.
ama tabi tum alacaklarimiz da 100% pamuk olmali.mumkun oldugu kadar az boya icermeli cunku cok sIk Yikanacak

ogluma ufaklik marka almistim cogu tulumunu.bodisini.gercekten kaliteliydi.yine bakicam markaya.albimini de vardi indirimden aldiklarim.
bir de zibin bodiler var kizlar.onden citcitli.mutlaka ilk aylarda bunlardan alin.cok rahat degistirirsiniz.lcw den ikili aldim bugun mavi beyaz.fena deil.cok ta kalite deil idare eder.

Ikiz bebek bekleyenlere yazayim biraz da:))bebekler en fazla 2500 gr. Olur dedi dr.um.tabi erken daha ama gidisata gore soyledi heralde.bi de kuvozde mutlaka kalirlar hazirlikli olun dedi.dogum fiyat ise bu yil icin 3200 epidural sezeryan.sizler ne fiyat aldiniz?
Tabi artacak malesef.
sonra kizlar herseyden iki tane almak kolay olmayacak.masraf gercekten agir olacak gibi. bi de secip alma zorlugu da var.
lcw bebek reyonuna baktim biraz.once kiz reyonuna gitti.fiyat kalite incelemesi icin.epey oyalandiktan sonra bi de oglum olacagi aklima geldi:)) esime dedim sanki bi tane kiz olacak gibi dalmisim pembe cicislere.fazla bisey almadim.onluk iki body ve corap.
kanz ve mothercare oldukca pahali.hizla kuculecek bodylere cok fazla para harcamayin.
ama tabi tum alacaklarimiz da 100% pamuk olmali.mumkun oldugu kadar az boya icermeli cunku cok sIk Yikanacak

ogluma ufaklik marka almistim cogu tulumunu.bodisini.gercekten kaliteliydi.yine bakicam markaya.albimini de vardi indirimden aldiklarim.
bir de zibin bodiler var kizlar.onden citcitli.mutlaka ilk aylarda bunlardan alin.cok rahat degistirirsiniz.lcw den ikili aldim bugun mavi beyaz.fena deil.cok ta kalite deil idare eder.
canım ne güzel anlatmışsın benim ilk çocuğum ve ne alıcam nasıl alıcam hiç fikrim yok, uzun kollu mu, kısa kollu mu, takım mı, tek tek mi, battaniye alayım mı, alırsam kaç tane alayım, doğumum mayıs sonuna gelecek insallah Adıyamanda havalar çok sıcak olur ne alsam ne yapsam ayy kafam karışık bu aralar :):)

canım ne güzel anlatmışsın benim ilk çocuğum ve ne alıcam nasıl alıcam hiç fikrim yok, uzun kollu mu, kısa kollu mu, takım mı, tek tek mi, battaniye alayım mı, alırsam kaç tane alayım, doğumum mayıs sonuna gelecek insallah Adıyamanda havalar çok sıcak olur ne alsam ne yapsam ayy kafam karışık bu aralar :):)
Hastane cikisi besli veya 10 lu.cok parcali ve pahali alma
icinde atlet kilot olanlar sacma onlardan olmasin
Onun disinda battaniye iki uc penye ve bir kalin battaniye.disarisi icin.pelus degil de velsoft kadifeler olabilir.tabi kis icin.yaz icinse orta kalinlikta penye veya triko olabilir disarisi icin.
yaz bebegi oldugu icin ve cabuk kuruyacaklari icin sayilari abartma.uzun kolu yeni dogdugunda kullaniriz muhtemelen.birden ciplak birakamayiz kollarini.sonrasinda ise yarim ve askili kullaniriz.ilk alacaklarinin arasinda onden citcitlilar olsun.
uzerlerine ise penye tulum giydiricez.ayaklilar en guzeli ama boylari hizla buyudukce sigmaz oluyolarr.bu sebeple az almali.ayaksizlari ise uc sy sonrasinda daha rahat kullaniriz.iclerine patikli alt giydirerek tabi.
en cok kullanacaklarimiz bodi tulum ve patikli alt.
gobek bagi dusene kadar sadece zibin giydirecegiz.o sebeple zibin da fazlasina gerek yok.ic dis iki uc adet yeter.
bir de bol enye ve havlu agiz mendili kizlar.ne cok kirlenecekler goreceksiniz.
aklima gelenleri yine yazarim.

J
Onun disinda battaniye iki uc penye ve bir kalin battaniye.disarisi icin.pelus degil de velsoft kadifeler olabilir.tabi kis icin.yaz icinse orta kalinlikta penye veya triko olabilir disarisi icin.
yaz bebegi oldugu icin ve cabuk kuruyacaklari icin sayilari abartma.uzun kolu yeni dogdugunda kullaniriz muhtemelen.birden ciplak birakamayiz kollarini.sonrasinda ise yarim ve askili kullaniriz.ilk alacaklarinin arasinda onden citcitlilar olsun.
uzerlerine ise penye tulum giydiricez.ayaklilar en guzeli ama boylari hizla buyudukce sigmaz oluyolarr.bu sebeple az almali.ayaksizlari ise uc sy sonrasinda daha rahat kullaniriz.iclerine patikli alt giydirerek tabi.
gobek bagi dusene kadar sadece zibin giydirecegiz.o sebeple zibin da fazlasina gerek yok.ic dis iki uc adet yeter.
Canim ne iyi oldu bunlar bi kenara not aliyorum hepsini :)

[QUOmeneksemavi, post: 38586794, member: 574235"]Vaginal ultrasonla rahim ağzı boyu ölçülüyor.
Rahim ağzı yani serviks boyu kısalarak 25mm nin altına inerse buna servikal yetmezlik diyorlar ve mutlaka erken doğum oluyor ; bu erken doğum 24. haftadan önce olursa düşük adını alıyor eğer 24. haftadan sonra olur bebek yaşamazsa ölü doğum adı veriliyor. Takdir edersinizki 32. haftadan önce olan doğumlarda bebeğin yaşama şansı çok az.
18-22 haftalar arası sonlanan gebeliklerin en büyük nedeni servikal yetmezlikmiş kızlar.

Bu kadar uzun yazmamın sebebi serviks boyu ölçümünün önemini vurgulamak içindir kızlar...

Bence doktorunuzla servikal yetmezlik konusunu mutlaka konuşun , ölçülmesi gereken zamanlarda serviks boyunu ölçsün. Eğer servikal yetmezlik varsa serklaj denen işlem uygulanıyor yani rahim ağzı dikiliyor ve erken doğum önleniyor.
Umarım böyle birşeyle karşılaşmayız :nazar:
Ama bEni hic alttan muayene etmedi dr karindan bakiyor hatta dr un kendi bakmiyor ikiz oldugu icin ultrasonada randevu alip onada ozel ucret odeyip bakiliyoruz baslarda kadin dogum dr baktiginda problem yok diyordu ultrasoncu bisey soylemiyor problem olsa soylerdi heralde degil mi[/QUOTE]

Yaaa bu kadar olur.ben de kan sulandirici hap ve igne kullaniyorum. Bacaklarimda kizarikliklar ve pullanmalar olustu.bugun cilt doktoruna gittim.senin aptt kontrol edilmiyor mu dedi.ilk defa duydum dedim bende.bugun bakildi normal cikti.kontrolumde kendi dr.a soracagim ama sen niye yaptiriyosun dozu surekli degisiyor mu bilgi verir misin
evet canım dozum sürekli değişiyor kan sulandırıcı iğne ve corapsin 100 lük kullandığım için veriyorum aptt tahlilini ayrıca 15 günde birde faktör xa kanı veriyorum bende pıhtılaşma olduğu için takip altındayım sürekli

çizelge benim de sonradan dikkatimi çekti.
internetten baktığımda da 20. hafta 320 gr. yazıyordu.sonra çizelgede aynı olunca fark ettim:))

iyi günlerde sağlıkla kullanın inş.

10 lu takımı kaça aldın ne marka canım?
ben de arayış içindeyim de:))
iyi günlerde kullanın inş.

ben toker bebe den aldım kampanya varmış 10 gün önce filan 45 tl ye aldım battaniyesi filan içinde , tek zıbınları uzun kolusunu da 7.50 tl ye aldım

arkadaşım bende toker bebe de kampanya varmış ordan aldım optimumdan 10 hastane cıkışı 45 tl ye ve uzun kolu zıbın aldım her renkten birer tane penye ve alttına da ayak kısmı kapalı penye aldım tanesi 7,50 tlye orda çalışan kadın bana yaza gelicek ama yeni doğan bebek üşür dedi kısa kolu alma dedi bir iki ay sonra al giydir dedi bende uzun aldım o yüzden

ve kadın bana çok pahalı şeyler alma sütün yararsa aldıklarını bir ay zor giyer dedi hastane cıkışı biri 10 diğerleri 5 li olmak üzere 3 takım aldım ve 4 takım da ayrı kıyafet aldım 40 ı çıkınca zıbın giydirip üstüne normal kıyafet giydirirsin dedi bir tanede eşortman aldım evde giydiririm diye

1419965488429.jpg 1419965450852.jpg IMG_20141230_205158.jpg 1419965578169.jpg 1419965597910.jpg 1419965634786.jpg IMG_20141230_205228.jpg şimdilik bunları aldım

Ama bEni hic alttan muayene etmedi dr karindan bakiyor hatta dr un kendi bakmiyor ikiz oldugu icin ultrasonada randevu alip onada ozel ucret odeyip bakiliyoruz baslarda kadin dogum dr baktiginda problem yok diyordu ultrasoncu bisey soylemiyor problem olsa soylerdi heralde degil mi
Senin daha çok erken canım ilerleyen haftalarda bakacaktır doktorun. Rahim ağzı boyu vajinal ultrasonla ölçülür. İkiz gebelerde rahim ağzı uzunluğu çok daha önemlidir , çünkü ikiz gebeler zaten erken doğum yapıyorlar. Zannediyorum rahim ağzı uzunluğunu ölçmeye 10. haftadan sonra başlayacaktır doktorun.

Oyy maasallah maasallah... Cok guzel seyler almissin canim gule gule giysin insallah, o kiyafetlerin icinde buyusun kocaman adam olsun annesi :)
teşekkür ederim canım allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah hepimiz sağ sağlim doğurup büyütürüz yavrularımızı inşallah

Senin daha çok erken canım ilerleyen haftalarda bakacaktır doktorun. Rahim ağzı boyu vajinal ultrasonla ölçülür. İkiz gebelerde rahim ağzı uzunluğu çok daha önemlidir , çünkü ikiz gebeler zaten erken doğum yapıyorlar. Zannediyorum rahim ağzı uzunluğunu ölçmeye 10. haftadan sonra başlayacaktır doktorun.
Onu ben yazmadım ki ama alıntı yaptıgın yazı benim degil ki...adı benim adım ama yanlışlık olmuş galiba

Ama bEni hic alttan muayene etmedi dr karindan bakiyor hatta dr un kendi bakmiyor ikiz oldugu icin ultrasonada randevu alip onada ozel ucret odeyip bakiliyoruz baslarda kadin dogum dr baktiginda problem yok diyordu ultrasoncu bisey soylemiyor problem olsa soylerdi heralde degil mi
[/QUOTE]
Bu yazı benim degil nasıl olmuş ki buu ben degilim daha ben 2gün önce öğrendim zaten niye böyle çıkmış acaba

Back