2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Ya ben bu surecte cok sey yasadim sutum azaldi daha sonra basur oldum en son ishal oldum cocukta beter oldu en son durum emmeme emzigi denedim bu sefer memegi almior cocugumn istahinda sorun mu var diye dusunuyorm ayrica emzirmeyi o kadar cok istiyorum ki sirf bu yuzden calismayu erteledim keske cok emse ama sukur her haline saglikli olsunda

Kızlar bebisleriniz dönüyor mu
3 aylıkken yüzüstü iken sırtüstüne döndü, fakat tersini yapamıyor. Kızımdan 1 gün sonra doğan arkadaşımın oğlu da sırt üstü iken yüzüstü dönüyor, diğerini yapamıyor. Yani her bebek farklı. Çok takmamak lazım.

Allah kolaylık versin canım. Biz farklı şehirlerde olduğumuz için böyle sorunlarımız yok.

Arkadaşlar rota virüsü aşısı vurdurmayan varmı ben sağlık ocağına gittigimde hatirlatmamislardi zamanı gecmisti vurduramadim inşallah gelmez gormeyiz:
Ben dün 2.dozunu da yaptırdım canım. İnşallah bebeğin hastalanmaz. Kaç haftalık oldu bebeğin? Zamanının geçtiğini kim söyledi? 6 ay dolmadan 2 doz da yapılmış olmalı. 2 doz arası minimum 4 hafta olmalı.

Meltem burdaaaa :))
Meltem nerelerdesin? Özledik seni. Bade nasıl?

Benim kızım da önceden saatlerce memedeydi. Tuvalete ve yemek yemeye zor gidiyordum. Sürekli tabiki emmiyordu. Bazen sadece ağzında tutuyordu bazen de emzik gibi içine çekmeden emiyordu. Bana yakın olmak, kokumu duymak için yapıyordu. Son 1 aydır sadece acıkınca emmeye başladı. 10-15 dakika falan emiyor artık. 4 ayı bitirdik. 3 kilo doğmuştu. Şimdi 7,200 kg. oldu.

4 aylık kontrolde 7,200 gr.dı. Bence merak etme. Bebekler ne zaman doyduklarını bizden daha iyi bilirler. Her bebeğin gelişimi de farklı. O yüzden karşılaştırma yapmak doğru değil.

Artık 3-4 saat aralıklarla emmeleri normal. Bence de uyandırma. Acıktığında zaten uyanır. Ayrıca uykuya ihtiyaçları var. Benim kızım da geceleri acıkınca kıpırdanıyor, tam uyanmadan emziriyorum.

Maşallah canım. Kilosu çok iyi.

Boyu benim kızımdan 1 metre uzun. Benim kızım 64,5 cm. Eşim de senin gibi 164 diyor.

Canım hayırlı olsun. Ben 14 aralık 2015 de doğum yaptım. Aramızda tam 1 yıl var. Gerçi beklenen tarih 10 aralıktı. Kızım 4 gün geç geldi
O bulantıları ve kusmaları hiç sorma. Neler çektim neler. Hiç geçmeyecek sandım. :)
Hazımsızlık, şişkinlik, bulantı, kusma, iştahsızlık, halsizlik, sürekli hasta gibi hissetmek,...
Ama merak etme hepsi geçiyor.
3 ayı doldurunca geçti. Umarım seninki daha çabuk geçer. Mesajını okuyunca o günleri hatırladım. Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez ara vermeden hemen 2. bebeğe karar verip bulantılar başlayınca 2.bebekten vazgeçmiştim. Doğumdan hemen sonra yine 2.bebeği istiyorum. Hayırlısı tabi.
Gelecek yıl bugünlerde senin için de bu bulantılar bir anı olarak kalacak ve bebeğinle çok mutlu olacaksın. Sana güzel bir hamilelik ve doğum diliyorum.

Canim burasi gecen senenin sayfasi gune senin gibi baslamiyoruz biz :) kusma isteginede bi care yok malesef 4 ayina kadar surebilir bu durum cok kafana takarsan ilerler var olani kabullen bebegin icin beslenmeye gayret et
Ayshem çok güldüm. İlahi.
Geçen yıl bu zamanlar ne çok bulantı ve kusmalar yaşamıştık. Çok şükür hepsi geride kaldı.

Hahha ne guldum ya kendime:))) Bunu hep yapiyorum ben alisamadim bir turlu:))) Allah da seni guldursun ne diyim:))) 64,5 degil 66,5 olacakti onu da yanlis yazmisim

Arkadaslar kizimi dun doktora goturdum yuzunde 've sirtinda kizariklar var hep atopik dermatit dedi ayni durumda olan varmi
Canım geçmiş olsun.

Bugün oğluşumun 4 aylık aşılarını yaptırdık. Ateşi çıktı şimdi. 38 oldu. Calpol verdim ama hala ateşli. Korkuyorum neler yaptınız ateş için??
Geçmiş olsun. Ben mesajları biraz geriden takip ediyorum. Kızımın 4. ay aşılarını dün yaptırdık. Hem dün hem bugün ateşlendi. Üzerini önce giydirip, ıslak bezle kompres yaptım. Düşmeyince önce şurup verdim, içmedi, tükürdü. Sonra fitil verdim.

Biz bgn baslayacaktik guya ama hic sevmedi:) 1 tatli kasigi elma ver demisti dr ama yemedi sadece tadini almis oldu. Diliyle ittiriyor. Bakalim belki ilerleyen gunlerde daha iyi olr.
diliyle ittirmesi sevmediği anlamına gelmez. sadece emmeyi biliyorlar şuan ve dilleri o yüzden hep ittirme yapar gibi. 2. gün daha iyi 3. gün dahada iyi olacaktır..

bizde kaldık öle cüce olacak 3500 doğan oğlum 1. ay 5000oldu. 2. ay 5900 3.ay 6400 4. ay 6450.. evet 1 ayda sadece 50 gr. arada bişeyler tattırmaya başladık. elma suyu armut suyu hipp kavanoz.. sadece emsinde 500 g alsın boşver cnm takma kafana.. devam sütünüde sadece son 10 gün arada verdik. 3 kere falan verdik. her seferinde 100cc olacak şekilde emzirdikten sonra. 10 günde 100 gr almıştı. düşün yani düzenli de kullanmadım. biberonum avent natural .doğduğundan beri sütü de sağıp verdik. biberoncu olmadı çok şükür. mama vereceksen mama kadar biberon da önemli.. umarım işine yarar yazdıklarım..

Keçi sütlü mama kullanıyorum golden goat adı. Diğer mamaları hiç içiremedim. 4.ayımizda 63 cm 6.600 geldik banada zayıf geliyor oğlum özellikle başkalari zayif bu cocuk deyince hepten üzülüyorum
benim oğlum 64 cm 6500 4.5 ay da . gözüme hiç te zayıf gözükmüyor. ayaklarında el bileklerinde boğumları var. yanaklarıda tombiş ve sarkıo bile diyebilirim. değerlerimiz yakın ama demem o ki bu çocuuu nasıl zayıf görüyorsunuz gayet normal maşallah..

Ben de eskilerden bir Aralık annesiyim. hey gidi günler.
Hepinize sağlıklı bir doğum sonrası dönem ve ilk yaş diliyorum.

Aralık annesi olmak zordur hele Ankara gibi soğuk bir yerde yaşanıyorsa.

Canım benim kız 37. Haftada 49 cm 2.950 gr doğdu şimdi 4 aylik 61cm 6 kg. Doktor yasitlarina göre sınırda dedi. Acaba biraz erken dogmasiyla alakalimi bu durum seninki kaçıncı haftada doğmuştu. Sanki hiç buyumeyecekmis gibi geliyor. Dün mama denedim biberonu almadı hiç emzikte tutmamisti. Kaşıkla mi versem aksamlari sadece yoksa anne sütüyle devam mı etsem. Sütümde azaldı doymuyor sanki. Ne yapsam bilemedim

sutunuzun azaldigini hissettiginiz anda bolca emzirin. o uyurken yalanci emzik gibi verin. en azindan alti ay dolu dolu emsin. gogusleriniz akillidir unutmayin. surekli emzirin emmiyorsa sagin. üç gun bunu deneyin sutunuz geri gelir.

Tüm bunları yapın ama herşeyden önce inanın. Sütüm artacak diye gerçekten inandim ve de sesli dile getirdim. Inanilmaz bir şekilde arttı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…