- 10 Temmuz 2015
- 15
- 13
- 33
Ya ben bu surecte cok sey yasadim sutum azaldi daha sonra basur oldum en son ishal oldum cocukta beter oldu en son durum emmeme emzigi denedim bu sefer memegi almior cocugumn istahinda sorun mu var diye dusunuyorm ayrica emzirmeyi o kadar cok istiyorum ki sirf bu yuzden calismayu erteledim keske cok emse ama sukur her haline saglikli olsundabence mamaya gecmek yerine meme grevini nasil atlatabilirim demelisin. dunyada pek cok kadin senin yerinde olmak istiyor. oncelikle psikolojini iyi tut iyi ye iyi ic. ben grevi iki yolla astim. birincisi emzik. verdim agzina emzigi emdi emdi sonra caktirmadan cikarip memeyi verdim. ikinci yolda elini emmesi. ayni yolu denedim. dene istersen.
Niye süttwn kesicekdin kiBenim vermem lazim cu
Benim vermem lazim alti aylik olunca sutten kescm cunku alismasi lazim biberona napcam bilmyrm off
3 aylıkken yüzüstü iken sırtüstüne döndü, fakat tersini yapamıyor. Kızımdan 1 gün sonra doğan arkadaşımın oğlu da sırt üstü iken yüzüstü dönüyor, diğerini yapamıyor. Yani her bebek farklı. Çok takmamak lazım.Kızlar bebisleriniz dönüyor mu
Allah kolaylık versin canım. Biz farklı şehirlerde olduğumuz için böyle sorunlarımız yok.Ay kızlar bugün kayınvalideler bendeydi. Oğlumu aldı tepeden tırnağa inceledi resmen. Acaba iyi bakabiliyor muyum diye. Yok bunun burası niye kızarmış tırnaklarını güzel kesememissiniz çok agliyo karnı aç bunun doyur demeler. Neyse emzirdim oglum emerken çok terliyo bu cocuk niye bu kadar terliyo hasta olacak herhalde diyo bu seferde. Aksam akşam sinir oldum anlayacağınız sizler nasıl baş ediyorsunuz böyle kayınvalidelerle..
Ben dün 2.dozunu da yaptırdım canım. İnşallah bebeğin hastalanmaz. Kaç haftalık oldu bebeğin? Zamanının geçtiğini kim söyledi? 6 ay dolmadan 2 doz da yapılmış olmalı. 2 doz arası minimum 4 hafta olmalı.Arkadaşlar rota virüsü aşısı vurdurmayan varmı ben sağlık ocağına gittigimde hatirlatmamislardizamanı gecmisti vurduramadim inşallah gelmez gormeyiz:
Meltem nerelerdesin? Özledik seni. Bade nasıl?Meltem burdaaaa :))
Benim kızım da önceden saatlerce memedeydi. Tuvalete ve yemek yemeye zor gidiyordum. Sürekli tabiki emmiyordu. Bazen sadece ağzında tutuyordu bazen de emzik gibi içine çekmeden emiyordu. Bana yakın olmak, kokumu duymak için yapıyordu. Son 1 aydır sadece acıkınca emmeye başladı. 10-15 dakika falan emiyor artık. 4 ayı bitirdik. 3 kilo doğmuştu. Şimdi 7,200 kg. oldu.Selam in aleyküm...
Burda okuyorum etrafımda görüyorum böyle saatlerce yapışıp emen bebekler şaşırıyorum. Yada 2 saatte bi 120 cc 100 cc leri nasil yiyo bebeklerini. Benim kizimda reflu var kilo alımı 200/300e düşünce kusma önleyici mama ve surup kullanmaya başladık. Doktor bi emzir bi mama ver dedi ama ben veremiyorum kizim asla emzik biboron sevmiyo uyku serseri sallayarak işitiyorum 60cc mamayi zorla. Günde 2 kere zor veriyorum çoğu gun 1 kere. 4 ayımız doldu. Emi iyo kuzum ama oyle saatlerce dakikalarca değil en fazla 10/15 dk sürer gazını çıkarıp reflu yatağında yatıyo. 22 sinde kontrolumuz 4 ay aşımız var. yine az da kilo alımı ek gidaya erken başlıca sanirim. Nabmaliyim iştahını açmak için di cem ama çok yerse daha çok kusuyobugün bebek mevlidine gittik bebek 2-3 saat hep memedeydi. Inanamiyorum nabiyo acaba çok merak ettim örtüsü vardi hep cekiyo mu acaba diye:) küçücük mide nasil o kadar şutu aliyo anlamıyorum. Tabi bizimki 4 aylik 6 kilo olmamistir kimi cocuk bi aylik iki aylik 6 kilo oluyo oyle yiyenlr o kiloda olur herelde. Allah saglik versinde kilo onemli degil gwlisimi geri olmadin tombik olmasada olur normal olsun yeter tabi neyse icimi doktum....
4 aylık kontrolde 7,200 gr.dı. Bence merak etme. Bebekler ne zaman doyduklarını bizden daha iyi bilirler. Her bebeğin gelişimi de farklı. O yüzden karşılaştırma yapmak doğru değil.Kızlar bebeklerinin kaç kilo oldu. Benim kızım 4. Ayı bitirdi ama kilo alması yavaşladı şu an 6 kilo . Sütüm de var ama sanki az emiyor memeyi tamamen bosaltmayinca da sütun yağlı kısmını alamiyor . Ne önerirsiniz acaba
Artık 3-4 saat aralıklarla emmeleri normal. Bence de uyandırma. Acıktığında zaten uyanır. Ayrıca uykuya ihtiyaçları var. Benim kızım da geceleri acıkınca kıpırdanıyor, tam uyanmadan emziriyorum.Aksam 8-12 arası uyuyor. Sonra uyanıyor 2 aaat ayakta.. Gece 2-3 gibi yine uyuyor. Sonra da uyandırmıyorum. Gündüzleri sık sık emziriyorum ama geceleri uyandırmaya kıyamam. 4 saat uyuyup uyanıyor ilk olarak. Tabi sonra memeye saldırıyor. Sonra 3 saat daha uyuyor. Yine emiyor. Sonra da artık ya hiç uyumuyor ya da 1-2 saat daha... Doktorumuz da uyandırmayın dedi. Özellikle evde yalnızken emzirme fobisi oldu resmen bende.
Maşallah canım. Kilosu çok iyi.Benim kizim da bgn 4 aylik oldu, asisini yaptirdik. Kilosu yaklasik 8 kg. Boyu 164,5. Son 2 ayda 650 ser gram filan aliyor. Ilk 2 ay 1 kilodan fazla aliyordu. Bana da artik az aliyor gibi geliyor ama kilosu normalin uzerinde oldugu icin dr normal diyor. Bikac kez kanli mukuslu kaka yapmisti. Parazit olunca kilo alimi disinda baska belirtisi oluyor mu acaba?
Canım hayırlı olsun. Ben 14 aralık 2015 de doğum yaptım. Aramızda tam 1 yıl var. Gerçi beklenen tarih 10 aralıktı. Kızım 4 gün geç geldiGunaydin kizlar .gune benim gibi kusarak uyananlarr ???? .? Allahim yok yok care yok . Gece bile aciyorum gozlerimi midem agzimda sanki cok zor durumdayim ya. Tiroid ilacim var sabah hic bise yemeden onu icmem gerekiyo 45 dkka sonrada bise yiyebilirim 6 da kalkip ictim ama ole bi bulanti artti ki kusmamak icin tuttum kendimi yarim saat sonra zeytin falan yedim tuzlu . On dkka durdum durmadim hooop geri disari... nasi engelliosunuz bunu kizlar yatiyorum yok kalkiyorum yok. Yiyorum yok yemiyorum yok. Cok zor durumdayim ;(
Ayshem çok güldüm. İlahi.Canim burasi gecen senenin sayfasi gune senin gibi baslamiyoruz biz :) kusma isteginede bi care yok malesef 4 ayina kadar surebilir bu durum cok kafana takarsan ilerler var olani kabullen bebegin icin beslenmeye gayret et
Hahha ne guldum ya kendime:))) Bunu hep yapiyorum ben alisamadim bir turlu:))) Allah da seni guldursun ne diyim:))) 64,5 degil 66,5 olacakti onu da yanlis yazmisim4 aylık kontrolde 7,200 gr.dı. Bence merak etme. Bebekler ne zaman doyduklarını bizden daha iyi bilirler. Her bebeğin gelişimi de farklı. O yüzden karşılaştırma yapmak doğru değil.
Artık 3-4 saat aralıklarla emmeleri normal. Bence de uyandırma. Acıktığında zaten uyanır. Ayrıca uykuya ihtiyaçları var. Benim kızım da geceleri acıkınca kıpırdanıyor, tam uyanmadan emziriyorum.
Maşallah canım. Kilosu çok iyi.
Boyu benim kızımdan 1 metre uzun. Benim kızım 64,5 cm.Eşim de senin gibi 164 diyor.
Canım geçmiş olsun.Arkadaslar kizimi dun doktora goturdum yuzunde 've sirtinda kizariklar var hep atopik dermatit dedi ayni durumda olan varmi
Geçmiş olsun. Ben mesajları biraz geriden takip ediyorum. Kızımın 4. ay aşılarını dün yaptırdık. Hem dün hem bugün ateşlendi. Üzerini önce giydirip, ıslak bezle kompres yaptım. Düşmeyince önce şurup verdim, içmedi, tükürdü. Sonra fitil verdim.Bugün oğluşumun 4 aylık aşılarını yaptırdık. Ateşi çıktı şimdi. 38 oldu. Calpol verdim ama hala ateşli. Korkuyorumneler yaptınız ateş için??
diliyle ittirmesi sevmediği anlamına gelmez. sadece emmeyi biliyorlar şuan ve dilleri o yüzden hep ittirme yapar gibi. 2. gün daha iyi 3. gün dahada iyi olacaktır..Biz bgn baslayacaktik guya ama hic sevmedi:) 1 tatli kasigi elma ver demisti dr ama yemedi sadece tadini almis oldu. Diliyle ittiriyor. Bakalim belki ilerleyen gunlerde daha iyi olr.
bizde kaldık öle cüce olacakKızlar Merhaba dün 4. Ay asimizi olduk. Allahtan ateşi huzursuzlugu pek olmadı kızımın. Ama çok az kilo almış 500gr. Yanii 6 kilo oldu doktor kilosu sınırda dedi. Mama bu zamana kadar hiç vermedim. Doktor 1 ay daha anne sütüne devam et dedi. Önümüzdeki ay ek gıdaya geceriz dedi. Acaba ben günde 1 defa devam sütü versem mi.? Üzüldüm ya canım sıkıldı off
benim oğlum 64 cm 6500 4.5 ay da . gözüme hiç te zayıf gözükmüyor. ayaklarında el bileklerinde boğumları var. yanaklarıda tombiş ve sarkıo bile diyebilirim. değerlerimiz yakın ama demem o ki bu çocuuu nasıl zayıf görüyorsunuz gayet normal maşallah..Keçi sütlü mama kullanıyorum golden goat adı. Diğer mamaları hiç içiremedim. 4.ayımizda 63 cm 6.600 geldik banada zayıf geliyor oğlum özellikle başkalari zayif bu cocuk deyince hepten üzülüyorum
Canım hayırlı olsun. Ben 14 aralık 2015 de doğum yaptım. Aramızda tam 1 yıl var. Gerçi beklenen tarih 10 aralıktı. Kızım 4 gün geç geldi
O bulantıları ve kusmaları hiç sorma. Neler çektim neler. Hiç geçmeyecek sandım. :)
Hazımsızlık, şişkinlik, bulantı, kusma, iştahsızlık, halsizlik, sürekli hasta gibi hissetmek,...
Ama merak etme hepsi geçiyor.
3 ayı doldurunca geçti. Umarım seninki daha çabuk geçer. Mesajını okuyunca o günleri hatırladım. Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez ara vermeden hemen 2. bebeğe karar verip bulantılar başlayınca 2.bebekten vazgeçmiştim. Doğumdan hemen sonra yine 2.bebeği istiyorum. Hayırlısı tabi.
Gelecek yıl bugünlerde senin için de bu bulantılar bir anı olarak kalacak ve bebeğinle çok mutlu olacaksın. Sana güzel bir hamilelik ve doğum diliyorum.
Bende ayni ole dusunuyorum hic gecmicek diyorumo kadar kotuyum ki hamile degil hasta hissediyorum artik benim mayis 4 de 2 aylik olcak bi ay kalcak haziran basi gibi gecmesinj bekliyorum . Ama o tarihe nasi bile varirim bilmiyorum :.(
Canım bende dün akşam biberonla mama vermeyi denedim asla almadı emzikte tutmamisti zaten ne yapcam ben de bilmiyorumBenim vermem lazim cu
Benim vermem lazim alti aylik olunca sutten kescm cunku alismasi lazim biberona napcam bilmyrm off
Canım benim kız 37. Haftada 49 cm 2.950 gr doğdu şimdi 4 aylik 61cm 6 kg. Doktor yasitlarina göre sınırda dedi. Acaba biraz erken dogmasiyla alakalimi bu durum seninki kaçıncı haftada doğmuştu. Sanki hiç buyumeyecekmis gibi geliyor. Dün mama denedim biberonu almadı hiç emzikte tutmamisti. Kaşıkla mi versem aksamlari sadece yoksa anne sütüyle devam mı etsem. Sütümde azaldı doymuyor sanki. Ne yapsam bilemedimbizde kaldık öle cüce olacak3500 doğan oğlum 1. ay 5000oldu. 2. ay 5900 3.ay 6400 4. ay 6450.. evet 1 ayda sadece 50 gr. arada bişeyler tattırmaya başladık. elma suyu armut suyu hipp kavanoz.. sadece emsinde 500 g alsın boşver cnm takma kafana.. devam sütünüde sadece son 10 gün arada verdik. 3 kere falan verdik. her seferinde 100cc olacak şekilde emzirdikten sonra. 10 günde 100 gr almıştı. düşün yani düzenli de kullanmadım. biberonum avent natural .doğduğundan beri sütü de sağıp verdik. biberoncu olmadı çok şükür. mama vereceksen mama kadar biberon da önemli.. umarım işine yarar yazdıklarım..
sutunuzun azaldigini hissettiginiz anda bolca emzirin. o uyurken yalanci emzik gibi verin. en azindan alti ay dolu dolu emsin. gogusleriniz akillidir unutmayin. surekli emzirin emmiyorsa sagin. üç gun bunu deneyin sutunuz geri gelir.Canım benim kız 37. Haftada 49 cm 2.950 gr doğdu şimdi 4 aylik 61cm 6 kg. Doktor yasitlarina göre sınırda dedi. Acaba biraz erken dogmasiyla alakalimi bu durum seninki kaçıncı haftada doğmuştu. Sanki hiç buyumeyecekmis gibi geliyor. Dün mama denedim biberonu almadı hiç emzikte tutmamisti. Kaşıkla mi versem aksamlari sadece yoksa anne sütüyle devam mı etsem. Sütümde azaldı doymuyor sanki. Ne yapsam bilemedim
Ben dün 2.dozunu da yaptırdım canım. İnşallah bebeğin hastalanmaz. Kaç haftalık oldu bebeğin? Zamanının geçtiğini kim söyledi? 6 ay dolmadan 2 doz da yapılmış olmalı. 2 doz arası minimum 4 hafta olmalı.
Sağlık ocağındasuan 27.sinde 5 aylık olacak