Canım benim kızın da 500gr almış bu ay
Boy 61
Kilo 6
Baş 40
Hep anne sütü verdim Dr. Yetmedigini düşünüyorsan mama da ver dedi ama ek gıdaya kesinlikle geçme dedi 1 ay daha bekleyelim dedi. Kilosu boyu banada çok az geliyor. Akşamları 1 öğün mama vereyim mi sence. Aksam çok azalıyor çünkü sutum. Hangi markayı tavsiye ediuorsun Dr evolvia hipp aptamil dedi sen ne kullanmistin
Keçi sütlü mama kullanıyorum golden goat adı. Diğer mamaları hiç içiremedim. 4.ayımizda 63 cm 6.600 geldik banada zayıf geliyor oğlum özellikle başkalari zayif bu cocuk deyince hepten üzülüyorum
arkadaslar bisey sorucam bebekleriniz mamayi yiyormu yani biberondan yiyormu benim kizim biberonun ucunu cigniyo resmen naptiysam biberonla besleyemiyorum almiyo biberonu yardimci olurmusunuz lutfen
Persentilimiz 3 luk dilimde cok dusukPersentil değeriniz kaç çıktı?
Benim kızım sadece emdiği için ne kadar içtiğini bilmiyorum.
5 ay bitince olmalı. Ama emin değilim. Kızım 4 ay 1 haftalık. Henüz vermediler.
Canim benim kadar kimse kusamaz heraldeGunaydin kizlar .gune benim gibi kusarak uyananlarr ???? .? Allahim yok yok care yok . Gece bile aciyorum gozlerimi midem agzimda sanki cok zor durumdayim ya. Tiroid ilacim var sabah hic bise yemeden onu icmem gerekiyo 45 dkka sonrada bise yiyebilirim 6 da kalkip ictim ama ole bi bulanti artti ki kusmamak icin tuttum kendimi yarim saat sonra zeytin falan yedim tuzlu . On dkka durdum durmadim hooop geri disari... nasi engelliosunuz bunu kizlar yatiyorum yok kalkiyorum yok. Yiyorum yok yemiyorum yok. Cok zor durumdayim ;(
Pirinc unu muhallebisi verdim bu aksam dogal pirinc unu bulamadim aptamilinkini aldim mecbur 2corba kasigi kadarmiktarda yedirdim yalanayalana yedi ogurur gb olunca biraktim. Bu gece tadimlik olsun sonra hickirik tuttu emzirdim.
Ve muhallebi mi iyi geldi bilmem pazardan beri kaka yapmamisti obuda yapti cok sukur...
Belki iyi olur bu ek gida bizim icin.herseyin hayirlisi
Slm cnm benimki kız:)Cn
Senle ayniyiz cnm bebegimde 27 kasım ve 5 gün önce Regl olmaya basladm senin kizmi erkekmi
Allah gostermesin kimseye ya canimdan can gider heralde. Banada metpamit muthus iyi geldi geceyi deliksiz gecirdim .Canim benim kadar kimse kusamaz heralde9 ay boyunca her gun . Dogurmadan bi kac saat once bile .. Bana tek etki eden dramamin ki onu ictigim halde hic bisey yemeden icmeden bitirdim hamileligi . Son zamanlarda midem o kadar bostu bi kac kere avuc dolusu kan geldi sen dusun . İnsallah bi an once gecer benim kurtaricilarimdan biri cubuk krakerdi. Baska hic bisey yiyemiyodum
Canim ben yaklasik 2 haftadir muhallebi veriyorum icine tatlansin diye organik dut pekmezi koyuyorum. Alisinca cok sevdi . Hipp organik tahilli pirinc unu dene istersen . Bazen icine hipp organik meyve pureleride katiyorum . Kilomuz az oldugu icin gunde 4 kere bile yedirebilirsin dedi . Ve bence kakanin muhallebiyle cok ilgisi var . Cok guzel kaka yaptiriyo :)
Hanimlar emzirmeyi birakmayin bizim ki bu aralar gunduz kucagima gelmek icin emme numarasi yapiyor sonra etrafi izliyo kendi kendinede uyuyan bi cocuk degil salliyorum bende uykuya dalinca emziriyorum kendim zombi gibi dolaniyorum tabi ama yeter ki o emsin diye paraliyorum kendimi annelik kolay degil bosa cennet ayaklarinin altinda dememisler..
Sut yapici damla ve motilyum ilk geceden ise yaradi bence birini emzirirken digr memeden sut geldi her seferinde cok sukur sutu olmayan az olanlar alsin hemen bence... kizimda sutler doldu deyip butun gece saat basi kalkti
Benim vermem lazim alti aylik olunca sutten kescm cunku alismasi lazim biberona napcam bilmyrm offBenim kizim dogdugundan beri kusuyo mecbur bebelac golt ar kusma onleyici koyulastirici mama kullan dedi doktor ilk 3 ay vermedim direndim 200 gr alip boyu durunca verdim hem surup hem mama. Bi emzir bi mama dedi ben gunde bir kere 60 cc zor verebildim anca yemiyodu cunku biboron emzik asla koymuyo artik agzina bu gidisimdede icmiyo dedim ek gidaya basladik. Sen doktorunun onerdigini kullanabilirsin biboronun dogal akisli olsun seni birakmasin bebegin uykusunda ver alismasin zira anne sutu kilo aldirmasada faydasi hastaliklardan korumadi yeter.
Her cocuk sisman olcak diye bisey yokki saglikli olsun sukurler olsun en dusuk perselde gelisse bile gelisimi iyi olsun ben raziyim uzulme sende ben kucukken yururken dayim dermis ustune baslayin yanlislikla diye hep minyondum simdi iyiyim kilo iyi bisry drgilki zaten yuruyunce hepsi sonucek :) sen uzulme sutun etkilenmesin. Bir iki ata zaten ek gidayasa baslayinca daha iyi olurlar ins. Bide anne boyu onemli doktor bugun defi sen kac boyun 158 ama yalan soyleyip 160 diyorum dedim. Eh senin kizin bu kadar olur sende 170 cocuk olmaz senin kizin 160 lardaolur ancak dedi .onemli olan saglikli veslenmeyi ogretelim yeter dedi.
Bende veremedim kustugu icinde mecbur kati bisiler yemeye ek gisaya gectik biz bugun hayirlisi hakkimizda
Haksever merhaba Bende motilium adlı ilacı kullanıyorum ama aynı ilaçmı acaba emin olmak istedim yeşil beyaz bir kutunun içersinde 10 mg olan bulantı hapı degilmi birde damla olarak ne kullanıyorsun cevabın için şimdiden teşekkürler
Benim vermem lazim cu
Benim vermem lazim alti aylik olunca sutten kescm cunku alismasi lazim biberona napcam bilmyrm off
Insallah canim ya Allah razi olsun onerin icin saol deneycgm bakalimmeraba rica ederim Evet motilyum 10mg gunde 3 kez damlada galactago emziren anneler icin damla gunde 40 damla 20 +20 damlaticam sut meyve suyu yadasuya oyle kullanicam
Hatirladim canim okumustum tedavi ye baslicaktin dimi rabbim evladinin hurmetine tez sifa versin belki micize olur gecer bebegini emzirirsin gonlunce benim dedigim damla ve ilaci kullansan sutunu arti sagsan bi surede oyle icmis olur anne sutu ... gece bile icse faydasi olur biraktirdiginda . Nacizane onerim. Biborona benimki alismadi bizimde o mamayi icmesi lazim ama doktor zaten diyodu bu cocuk kasik cocugu diye gercekten yalanip yutmayi daha iyi beceriyo ... 45 dk biboronu agzinda tutup minip icmiyo mesela://
canim bir arkadasimin oglu iki yil boyunca kusmus en iyi doktorlara gitmisler profesorlere bile. sonunda bir doktor bagirsaklarina bakalim demisler meger bagirsagi darmis bu yuzden sindirim tam olamiyormus.doktoruna bir sor istersen. cunku bu kadar kusmasi normal değil.Gunde bi ogun 60 cc mamayi iciremiyorum iciremiyorum uyku sersemi filanda yemiyo artik yarim saat 45 dk ugrasiyorum kollarim kopuyo yok yok yok gece bile istemiyo ... bugun 1:30da randevumuz var bakalim ne ficek doktorek gidaya baslamaktan da korkuyorum belli yemicek bisey ...sutum iyi gelmito keske iyi sutum olsa ... oyle saatlrce degil ama emiyo yavrum ama hop kusuyo o mamayi yese emdiginide tutuyo koyulasma ozelligi oldugu icin...
Chicco nun biboronu acaba biboronunu mu degistirsem emzik bisuru denedim almadi... cocuk igreniyo memeden baska bisey istemiyobu guzel bise keske sutum bol yarayisli olsa...
Bira mayasi kapsulu icen var mi? Nasil bisi o cok sut yapiyo diye duymustum sutun kalitesini arttiriyomus.dogru mudur? Bide dinen bi sorun olur mu acaba?
bence mamaya gecmek yerine meme grevini nasil atlatabilirim demelisin. dunyada pek cok kadin senin yerinde olmak istiyor. oncelikle psikolojini iyi tut iyi ye iyi ic. ben grevi iki yolla astim. birincisi emzik. verdim agzina emzigi emdi emdi sonra caktirmadan cikarip memeyi verdim. ikinci yolda elini emmesi. ayni yolu denedim. dene istersen.merhaba kizlar kizim 5 ocak dogumlu 63 cm 5600 gr bi ay ishal surecimiz vardi yeni yeni toparlaaniyor fakat simdi emmiyor zorla veriuorim sizce ne yapmaliyim mama takviyesine gecmelmiyim
canim oglumda sutum ikinci aydan sonra artti. psikoloji o kadar onemli ki kizimda hic mama vermedim. bisey dicem saçma gelebilir. erkekler bile isteyince goguslerinden süt getirebiliyorlar bir kadin evlatlik bebegini emzirmis. ben sütünün tamamen gitmedigi kanaatindeyim. bence ver memeyi bebegine hem sutun olmasa bile emmek bebek icin sadece karnini doyurmak degildir. ileride pek cok acidan guclu bir birey olmasi birazda o guven duygusunu almasina bagli.canım çok saol maalesef benim hiç sütüm gelmedi sanırım bunda yan etmenler çok fazla oldu aynen şimdi çok laf edenler gibi çok sıkıldım çok ağladım lohusalıkta ve 1 damla 1 damla gelen sütüm tamamen çekildi hiç emziremedim çok üzülüyorum bu yüzden bişi olacak falan diye şimdi dün akşamda böyle diyince sormayın zaten çok lafı sözü takan biriyim bugün hiç çalışamıyorum