2015 Agustos ayi Tüp Bebek düsünenler

Kızlar ben dün gittim doktoruma ve tüp bebeğe başladık hayırlısıyla ilk iğnemi dün vuruldum çok heyecanlı stresliyim vede korkuyorum allahım inşaallah yardımcım olur. Cuma günü kan vermeye gidicem pek bilgim yok ne için vericem inşaallah hepimizin kucakları dolar
Hadi hayırlısı bakalım. Ne desek boş ama içini ferah tutmaya çalış:) Gelişmeleri bize Sürekli aktar Olur mu?

Tamam canım inşaallah ramazanda olması sıkıntı oldu oruç tutayım mı nabayım bilemedim eger olursa bayramda alıcam haberı ınsaallah bayramı dolu dolu yaparız

Tamam canım inşaallah ramazanda olması sıkıntı oldu oruç tutayım mı nabayım bilemedim eger olursa bayramda alıcam haberı ınsaallah bayramı dolu dolu yaparız
İnşallah :) oruç tutma bence beslenmen düzenli olsun. Bende hemen başlamak istiyordum ama ramazan ve bayram geçsin dedik.

evet canım doktora sorucam cuma günü neler yemeliğim diye okadar heyecanlıyım ki sabaha kadar uyuyamadım çalışıyorum izin yanlızca bu ay alabılırım o yuzden ramazana denk geldi kısmet artk

Görüs canim ve gitmeden önce bi liste hazirla kendine. Neleri sormak istedigini. O liste elinde olunca unutmazsin ve aklinda sorular kalmasin :-) cok yardimci oluyor. Insallah iyi bir klinik ve iyi doktorlara denk gelirsin. Gelismelerden haberdar et olur mu
İnşallah canım haberdar ederim gideceğim doktoru herkez met ediyor bakalım insallh hayırlı şeyler olur

Çok güzel Açıklamışsın . Okurken heyecanlandım:) transfer sırasında acı,Ağrı oluyor mu? Çok meraklıyız çok soruyoruz kusurabakma:))
Transferde aci olmuyr.. Minicik bir islem hic korkulcak birdurum yok cnm. Onmli degil cvplayabildiklerimi cvplarim.. Sorun degil.. Bnde sizin gibiydim yasamayan anlmaz..

Ilk.gun gidyrsun.. 3gun.sonra gel lar yada 4gun.. Sonra 2gun yada 1gun arayla usg ile kontrl ediyrlar.. Kandan yumurtanin catlama riski varmi diye bakiyrlar.. Son n 24saat once.diyrlarki sana.su saatte catlatma ignesini vryrsun.. Sabah su saatte burda ol amelyt la alinicak diyrlar.. Yumurta toplama islemi.. Yarim saat suryr.. Anestzi uzmani geliyr.siz.. Zaten konusrken 3 2 1 derken hop uysuyrsun uyndiginda sana bilgi veriyrlar sukadr yumurtaniz toplndi faln diye.. Agri kesici faln yapiyrlar buarada kanama yada bas donmesi olbilir kusma hali bunlar normal ped gotrmeyi unutmayin her ihtimale karsi.. Haff adet sancisi gibi okadar..
Trnsfere gelince idrar dolu olcak.. Trnsfer sirasinda.. Yumurtani goryrsun.. Usg ile.. Doktr.. Rahime bakiyr rahimn kalinlasmasi icin ilaclar veriliur.. Tabiki zamn icerisinde. . estrofem. Corasprin.crinone jel.. Estrofem rahmi klinlastrr crino jeli bbgin tutmasini saglar.. Corasprin ise kan sulndirici pihtilasmaya karsi.. Bunlar sskada geciyr alabilirsnz.. Hastnede yardimci olurlar.. Bazi doktrlar baska sekldede calisabiliyr.. Trnsfer sonrasi onmli olan.. Iidrrnizi odaya gelir glmez ypmyin sizi trnsfer sonrasi zaten 10 15dkkika uzanmis seklde bkletyrlar.. Odya ciktiginzda. Idrrnizi hmn ypmyin.. 15 20dkikada siz bklyin.. Insallh hepinuz in yazdiklrim fydali olur.. Bu arada esinn sperm azligi olan.. Kecboynuzu pkmezi yedrsinler.. Ve foluk asit icirsinler.. Bilgilerim bunlar simdilk yine yrdmci~ olmya clisirim..

Canim ayrintili anlattigin icin cok tsk ederim..
Senin kacinci günde yumurtalarin toplanmisti? Yani igneye 2. gün basladin ve kacinci günde OPU. Oldu ?

Oh arkadasim sen hizli ciktin :-) masallah
Hayirlisi olsun bakalim canim. Rabbim yar ve yardimcin olsun. Adetin kacinci günü basladin igneye? Kanda sanirim hormonlara bakiyolar yumurtalar önceden catlamasin diye takip ediyolar.
Bize hep gelismeleri yaz olur mu

canım hayırlı olsun tedavin yeni başlangıçları gördükçe ben de heyecanlanıyorum bir an önce zaman geçsin istiyorum ben de ramazanı bekleyenlerdenim bayramdan sonra başlayacağım inşallah. yumurta gelişimi için sağlıklı beslenmen gerekli tabi ama en azından kontrole gitmediğin günler iğneni sahurda yapıp oruç tutmanda bir sakınca olmaz gibi geliyor bana ama için nasıl edecekse öyle yap sonra içinde kalmasın bişey. inşallah çifte bayram yaparsın

Oh arkadasim sen hizli ciktin :-) masallah
Hayirlisi olsun bakalim canim. Rabbim yar ve yardimcin olsun. Adetin kacinci günü basladin igneye? Kanda sanirim hormonlara bakiyolar yumurtalar önceden catlamasin diye takip ediyolar.
Bize hep gelismeleri yaz olur mu
Evet canım adetin 3. günü başladık bakalım biraz hızlı oldu. Ben herşeyi size aktarırım :)

canım hayırlı olsun tedavin yeni başlangıçları gördükçe ben de heyecanlanıyorum bir an önce zaman geçsin istiyorum ben de ramazanı bekleyenlerdenim bayramdan sonra başlayacağım inşallah. yumurta gelişimi için sağlıklı beslenmen gerekli tabi ama en azından kontrole gitmediğin günler iğneni sahurda yapıp oruç tutmanda bir sakınca olmaz gibi geliyor bana ama için nasıl edecekse öyle yap sonra içinde kalmasın bişey. inşallah çifte bayram yaparsın
Amin canım inşaallah cuma günü doktora danışıcam bakalım oruç tutup tutmamayı beslenme konusunda bilgim yok ögrenicez bakalım inşaallah olur çok heycanlıyım son durağa gelmiş gibiyim artık :)

Arkadaslar merhaba.yeni baslayanlarin tedavileri hayirli olur insallah. Merak ettigim seyler var. Histereskopi cektirdiniz mi. Adetten 5 gun once gel dedi doktorum. Daha oncesinden doktora gitmeme gerek var mi var mi acaba. Tahliller hepsi de adetin 3.gunu mu yapiliyor. Ya simdiden heyecan basti beni :)

Canim ayrintili anlattigin icin cok tsk ederim..
Senin kacinci günde yumurtalarin toplanmisti? Yani igneye 2. gün basladin ve kacinci günde OPU. Oldu ?
Adetimin.ilk gunnden.sayarsak.. 13gun.toplandi.tabi.buaralarda devamli.kontrller. dewm ediyr.. Genlde asgi yukri norml.. Sekilde yumurtldigin gune denk geliyr.. Ilaclr sadece yumurta cogaltiyr.. Yumurtayi buyutmuyr.. Sadece coglttigi icin.. Norml yimurtlama donmine denk geliyr . birgunden oncede.. Ctltma ignsinn saatini dahi soluyrlar.

Arkadaslar merhaba.yeni baslayanlarin tedavileri hayirli olur insallah. Merak ettigim seyler var. Histereskopi cektirdiniz mi. Adetten 5 gun once gel dedi doktorum. Daha oncesinden doktora gitmeme gerek var mi var mi acaba. Tahliller hepsi de adetin 3.gunu mu yapiliyor. Ya simdiden heyecan basti beni :)
Canim Bana histereskopi hakkinda bisii demedi. Sadece adetin 2. günü gelmemi söyledi doktorum. Ve ilaclara baslicaz dedi.. Sonrasinda hep kan verilcek sanirim hormon degerlerine kanda takip edilcek hep. Benide cok heyecan basti :-)

Adetimin.ilk gunnden.sayarsak.. 13gun.toplandi.tabi.buaralarda devamli.kontrller. dewm ediyr.. Genlde asgi yukri norml.. Sekilde yumurtldigin gune denk geliyr.. Ilaclr sadece yumurta cogaltiyr.. Yumurtayi buyutmuyr.. Sadece coglttigi icin.. Norml yimurtlama donmine denk geliyr . birgunden oncede.. Ctltma ignsinn saatini dahi soluyrlar.

Anladim canim. Ben ilaclarinda cabuk büyümesini sagladigini saniyodum. Yani normalinden biraz daha hizli.
Cevabin icin cok tsk ederim. Hakkimizda Hayirli insallah

Anladim canim. Ben ilaclarinda cabuk büyümesini sagladigini saniyodum. Yani normalinden biraz daha hizli.
Cevabin icin cok tsk ederim. Hakkimizda Hayirli insallah
Yok cnm.... Sadece senin.. 1senlik yumurtalrini 1ayda cikrtacaklar.. Heray yumurta birakiyrdun.. Dimdi ise.. Onlari alicklr sen den bukadar.. Rica ederim cnm.

X