• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Fetal doppler almak istiyorum tehlikelimidirki acaba kocam aslinda izin vermiyo
tehlikeli değil cnm ya ben angelsound aldım. bebişimin kalp atışını dinleyeyim diye. Yurtdışında çok kullanılıyor.Sonuçta yarım saat dinlemiyeceksin ya ölçülü kullanmak kaydıyla bir zararı olduğunu düşünmüyorum ben.

Tatlım renkli ultrason ne ya :S biraz açabilir misin ben bu konu hakkında en ufak bir fikre sahip değilim. Benimkinin cinsiyetiyle ilgili olarak doktorum kahve çekirdeği gibi poposu var kız olacak bu bebiş ama bikaç hafta içinde erkeklik organları çıkabilir dedi :D kahve çekirdeğimmm :D
Renkli ultrason 4 boyutlu oluyor bebeğin ense kalınlığı burun kemiği yüzü vs ayrıntılı görülüyor cinsiyeti de daha net görünüyor doktor elleri ayakları her yerine ayrıntılı bakılıyor

Kızlar bebek ultrasyonda sağ da duruyorsa kız sol tarafa yakınsa erkekmiş.bebeklerinin cinsiyetlerini ögrenenler bi bakıp yorum yapabilirler mi bende çok merak ettim.

Tatlım benim annem de eczacı. Pek çok krem tavsiyesi aldım. Annem sadece benim küçükken ani büyüdüğümde çatlamış ancak bugüne iz bile kalmamış olan yerlerimin yeniden çatlayabileceğini bu sebeple bu yerlerime, karnımın altına ve göğüslerimin altlarına sürmem için bir krem verdi bana. Malesef eczacılar da doktorlar da güzellik uzmanları da biliyorsunuz firmalardan hediyeler falan derken yararından ve gerekliliğinden çok o ilacı vermeye bakıyorlar. O yüzden dikkatli olun canlarım. Tabiki zararlı bişey vermezler ama boş yere de ceplerinizden para çıkmasın...
Canım annenin sana verdiği kremin adı ne sonuçta senin için en iyisini düşünmüştür biz de güvenebilirz

Kızlar bebek ultrasyonda sağ da duruyorsa kız sol tarafa yakınsa erkekmiş.bebeklerinin cinsiyetlerini ögrenenler bi bakıp yorum yapabilirler mi bende çok merak ettim.

Canim benim bebis 7. hafta sagdaydi. Doktor ikili test zamani kiz olabilir dedi. ikili test zamani gittigimde bebis amuda bile kalkti sagda veya solda diyemiyorum hareket halinde oldugu icin.

aslında biz ankaradakiler ayrı bi topik açsak çok güzel olacak.. herkesin bi hastane ve doktor problemi var..:KK64:

canım yine içinin rahat etmesi için doktora bi git istersen ama ben buzda kaydım düştüm.. çok şükür kanamam da olmadı bebişime de bişey olmadı.. :KK52:

Sorma canım yaaa, hala hastane kararlaştırabilmiş değilim.

Arkadaşlar ikili teste bebeğin ense kalınlığına falanda bakılıyor ya Allah korusun bi sorun varsa müdahale edemiyorlar dimi ?

canım ben 6 şubatta gideceğim.. eğer sen daha geç gideceksen beni bekle ben yazarım detayları burdan..
Canım ben araştırırken Bakırköy görüntüleme merkezini buldum. Kaliteli cihazla 4 parametreye bakıyorlar sadece ense kalınlığı değil ve kan testinde de ekstra 2 parametreye daha bakılıyor. İkisi toplan 264 TL bana çok uygun geldi özellikle başka hastanelerden fiyat alınca. Randevu aldım 14 Şubata. 12 haftanın içinde oluyor tam.

Canım ben araştırırken Bakırköy görüntüleme merkezini buldum. Kaliteli cihazla 4 parametreye bakıyorlar sadece ense kalınlığı değil ve kan testinde de ekstra 2 parametreye daha bakılıyor. İkisi toplan 264 TL bana çok uygun geldi özellikle başka hastanelerden fiyat alınca. Randevu aldım 14 Şubata. 12 haftanın içinde oluyor tam.
sen bilirsin tatlım.. uygun gözüküyor.. hayırlısı olsun inş bebişlerimiz sağlıklıdır:anneadayı:

Kizlar 3 gun once 20 santimlik sandalyeden atladim bir anlik hamile oldugumu unuttum sanki ama agirligik olmadi bebegime bisey olurmu sizce ne sgri ne ksnamam yok
Hic bisi olmaz Allahin izniyle ben cok zaman unutup kosup hoplayip zipliyorum
Zaten bisi olsa bi degisiklikle sinyal verirdi
:anneadayı::nazar:

Sik sik ultrasona girme zararlimi
Bence evet malum fizikciyim ve bizim univ de radyasyon ve saglik fizigi dersim vardi ve orda ogrendigim seylerden dolayi su anda sadece bir kere girdim ben o da bebek varmi yokmu anlamak icindi birde cinsiyet icin gidicem
Eger bebek saglikli devam ediyorsa ve bi problem yoksa anneler olarak biraz daha hassas davranip az girseler daha iyi olur
Belirli takip gerektiren durumlara tabiki bisi diyemem cunku sonucta orda anne sagligi daha onemli
Ayrica esimde fizik doktorasi yapio onun profesorude kesinlikle tavsiye etmemis girmemi
Yurt disinda bi suru yerde tum hamilelik boyunca sadece 3 kere falan giriolar daha fazla degil
Yani benim sahsi fikrim bu tabi siz bilirsiniz ama doktorlarinda cok hassas olduklarini dusunmuyorum radyasyon konusunda:110:

Back
X