• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar
Roxy dalan matik aldm.aldigim yerde beyaz sabun ve bahar çiçekleri diye iki rengi vardi.bahar ç. Aldm sonra da aklima takildi acaba simdi bu yumusatici gibi bisey katkili mi,dogal degilmidir diye
Fikri olan var mi?
Canım bende bahar çiçeklisini aldım tamamen doğal bitkisel dedi aldığım yer

:) esler ogle ya benimde ogle diorda takmiorum hatta moral verecegine dahada bozuorsun diorumda guluyor..
hayir sata gore 32+1
ama ultrasona gore 34+6 yiz arada daglar kadar fark var yani :/
bence de sata göre takip etmelisin bu haftalarda çocuğun genetik özellikleride boyunu ve kilosunu etkiliyor oğlumda önden gidiyordu ama tam 40. hafta bittiği gün 3 850 doğdu yani sonuçta makinada tam ölçüm yapamayabiliyor yada bebeğin gelişin günü değişebiliyor bir bakıyorsun 2 hafta önde bir bakıyorsun 3 gün önde

kızlar geçenlerde birisi "1 numara bez bile doğduğunda büyük gelecek, prematüre bebekler için olandan almıştık tam gelmişti sen de 1 paket de ondan al" dedi. tecrübeli olanlarınız bilir alalım mı hakkaten??? ki bunu söyleyen kişinin bebeği 4kg a yakın doğmuştu.
Canim bana hic mantikli gelmedi dedigi sey premeture bebek bezi paketinin uzerinde 2.5 kg. Az bebekler icin yaziyor. Hem bizim tanidiklarimiz 1 numara bile bir ay falan kullaniliyor fazla almayin lazim oldukca alin dedi.

bence de sata göre takip etmelisin bu haftalarda çocuğun genetik özellikleride boyunu ve kilosunu etkiliyor oğlumda önden gidiyordu ama tam 40. hafta bittiği gün 3 850 doğdu yani sonuçta makinada tam ölçüm yapamayabiliyor yada bebeğin gelişin günü değişebiliyor bir bakıyorsun 2 hafta önde bir bakıyorsun 3 gün önde

benim hep surekli 2 hafta ondeydi bilgimiz vardi da..
neyse sata gore bakicaz ozaman sagolasin yazdigin icin..
ama kilosu ultrasonda haftayla eslesiyor 2 hafta geriye ceksek kilolu olur :/

Bnmde 2 hafta ileriydi ultrasonda sata gore gecen gttigimde tam gunundeydi cnm.3 ay falan ileri gozukuyordu sonra gunune denk geldi

kızlarr günaydınnnnnnnnn

dün kontroldeydik.. herseyimiz yolundaymıs. 38cm boyumuz 1470 kilomuz olmuş. doktor iyi oldugunu söyledi.
karnımdaki kasılma ve sertlesme için nst ye gönderdi beni.. nst yi ceken hemşire begenmedi kac haftalıksın felan dedi. tam almamış herhalde makine bilemiyorum.. ama cok gıcık bişeymiş nst.. bu arada muayane ucretinden haric nst den 10 lira aldılar benden.yani bazı özeller alıyormus gercekten nst den de ücret..
neyse doktora sonucu gosterdim. rahimde kasılma yok dedi. normalmiş yani..

vee rahim agzı boyumuza bakamadı doktor. idrara sıkısmıs olmamız gerekiyormus meger. ben bilmiyordum. sizde kontrole gittiğinizde benim gibi hemen wc ye ugramayın.. yani kısalma oldu mu olmadı mı bilemiyoruz..
doktora vajinal bakalım dedi bende korkuyorum dedim ondan sanki aksi bişey olcakmış gibi..
bidahaki kontrolümüz 2 hafta sonraa. artık o zaman bakılacak..

birde kızlar ben bastan beri özele gidiyorum. bulundugum il de devlet hastanesi var.. ama doktorlar pek yaramıyor. dolayısıyla hem baska ile hemde özele gidiyorum her gidişimiz muayenelerle birlikte bize 200-250 arasına patlıyorr. tabikidee bebeğime hersey fedaa. ama zorlamaya basladı.

o yüzden doktorla dün konustum. kan sulandırıcı iğne hap vs kullandıgım için eger bir sıkıntıda gözükmüyorsa bize yakın bir devlet hastanesine döneceğimi söyledim. bir problem olmadıgını söyledi. bidahaki kontrol gününü aksatmamamı tembihledi bir hapı bırakmam gerekiyormus cünkü.. gene baska il ama devlet hastanesinde bir doktoru cok övdüler. 2 hafta sonra ona gidicemm. bakalım insallah iyi bir doktor cıkar.

bu arada bebişim baş aşagı duruyor halen.. mideme baskı yapan beni sıkıstıranda minnacık ayaklarıymıs oglusumunn.. agzını yerimm onunnnnn :)

bizden böyleeeee...

Bugün doktor kontrolümüz var sorcam bakalım ne diycek canım , zaman daraldıkça bi heyecan basıyo
CNM benmde cumartesi kontrol burcuda
biri burcuyla sorun yaşamış geçen yazmış etkilendim umarım ikimizde sağsalim kurtarırız aynı dr ikimizinde.

ben bi tane yeni doğan bi tane 2 numara aldım başka almıcam :)) dün baya bişeyler aldık ama bir çok eksiğim halen var
benimde var az bişey
benim daha yerleşmedi hiç bişey ortada duruyor ananemde hastanede yatıcak annem ikiye bölündü tek başıma yük olmadan son işleri yapmam lazım.
hiç halim yok eve gidince bayılcak gibi oluyorum hemen uyuyorum

kuzum sorunlu gebelikse aman uzak dursun boşver benimki 2.5 ay korktu ilk bebek heycanıyla uzaklaştı benden sonra özüne döndü.
zorlamaz oda sorar öyle bende duydum normal doğum için iyi bide annenin rahatlamasıda bebek için iyimiş.
bizde uyarılmadık dr tarafından öyle normal takılıyoruz :)
ama son bi ay yasak sanırım herkeze
inş bişey yoktur sor bakalım sertleşme nedenmiş.
bende havadanmıdır nedir ayağa zor kalıyorum çok yorgunum.
siz takılın ama fazlaada hızlı oynaşmayın. terso bir durum olmasın :)
sordum canım bende işte rahimde kasılma yokmuş. normalmiş böyle olması. herhalde doguma hazırlık oluyor. bakalımm artık hayırlsıı.. bizler cok evhamlıyız herhalde yaa.. kalan aylar nasıl geccek bilemiyorummm...

benimde var az bişey
benim daha yerleşmedi hiç bişey ortada duruyor ananemde hastanede yatıcak annem ikiye bölündü tek başıma yük olmadan son işleri yapmam lazım.
hiç halim yok eve gidince bayılcak gibi oluyorum hemen uyuyorum
Canım bebişler ağırlıştıkça çok çabuk yoruluyoruz dikkat et annen neden hastaneye yatacak ? ben bebeğin odasını kırkından sonra almayı düşünüyorum ben kırkım çıkıncaya kadar annemde kalacağım ben kıyafet türü herşeyini aldım abartmadım 2-3 tane aldım çünkü ağustosda olduğu için kısa aldım ama kırkından sonra kışlık alışverişini yaparım diye düşünüyorum port bebe takımı, arabası, puset, banyo seti, kundağı, banyo havlusu aldım emzik seti bebek şekerleri, lohusa takımları eksik halen

siz takılın ama fazlaada hızlı oynaşmayın. terso bir durum olmasın :)
sordum canım bende işte rahimde kasılma yokmuş. normalmiş böyle olması. herhalde doguma hazırlık oluyor. bakalımm artık hayırlsıı.. bizler cok evhamlıyız herhalde yaa.. kalan aylar nasıl geccek bilemiyorummm...

valla takılcak halim yok bu ara :)
evhamlıyız evet sakn olalım yazık bebelere.
bi bitse işlerimiz paramızda bitti eksiklerimi nası alcam bilmem :(
Canım bebişler ağırlıştıkça çok çabuk yoruluyoruz dikkat et annen neden hastaneye yatacak ? ben bebeğin odasını kırkından sonra almayı düşünüyorum ben kırkım çıkıncaya kadar annemde kalacağım ben kıyafet türü herşeyini aldım abartmadım 2-3 tane aldım çünkü ağustosda olduğu için kısa aldım ama kırkından sonra kışlık alışverişini yaparım diye düşünüyorum port bebe takımı, arabası, puset, banyo seti, kundağı, banyo havlusu aldım emzik seti bebek şekerleri, lohusa takımları eksik halen
ananem yattı canm kanser tedavisine başladı
annemde ona bana ikimize nası yetcek bilmem :(
bende okuması için alışveişi sonraya bıraktım
bi beşik bide ifonyer aldım.
yerleşcek düzene koyulcak
kafamda hastane odasının süsleri alındı nası yapılcağına bakılcak
öyle var daha anca biter.

Back