ben daha memeyi bıraktıramadım, 2 yaşı bekliyorum,
ama korkarım o zaman da bıraktıramayacam, kendime güvenemiyorum bu konuda keşke kendiliğinden bıraksa
arkadaşlar cümle kurmada biz çok geç kaldık ya, şimdiye cümleleri kurması gerekiyordu. bizimki 8-9 aylıkken dede, baba,mama,anneanne diyordu. yaşını geçince diğer sözcükler başladı, hayvan, yiyecek isimleri, renkler sayılar, şu an 8 e kadar sayıyor, ama cümle kurma olayı anne geldi, baba gitti ile sınırlı kaldı. tek sözcüklerle derdini anlatıyor. söyleyebildiği yaklaşık 100 sözcük vardır. ben ne dersem tekrar ediyor ama cümle kurmuyor. mesela dayı uyudu mu ? diye soracağına sadece "uyudu?" diyor. örneğin pembe ayakkabı yerine sadece pembe ya da sadece appa diyor.ay sinirlerim bozuluyor ya sanki hiç cümle kuramıycakmış gibi vesvese yapıyorum. bizimkinden küçükler neler neler diyorlar. bir de kitap okumadan tutun da şarkılar, konuşmalar, oyunlar, özel kelime kartları, neler neler aldım, arada çizgifilm de izliyor yarım saat, ya da 1 alp 3 çocuk gibi program olursa onu da seviyor. tablet telefon vermiyoruz eline, acaba yanlış yaptığımız bir şey mi var diyorum ama galiba çocuğun kendisiyle ilgili...
tuvalet işine de daha başlamadık, yazın köye gidince orda bezi çıkarırız yere mere yapsa da sorun olmaz orda diye düşünüyorum bakalım