2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?


  • Ankete Katılan
    463
Kızlar ben geldim:) sabah eşime çaktırmadan yakındaki hastaneye gittim henüz eşimin haberi yok çünkü :KK1: kese gözükmedi ama rahim kalınlaşmış bu gözükmeyeceği anlamına gelmez dedi.kan verdim bakalım 1-2 saat sonra alıcam sonucu.

hadı hyrlısı bklımm sonucu yaz muhakkakkk:):KK1::KK1::KK1::nazar:
 
dr una sor ama bnm bı arkadasım ıkız hamıleydı tekını dusuk yaptıı. Fıtıl verdı fıtılı koyup gıt dedı ıkıncı bebege bısey olmaz dedı sen sor dr una tavsye ederse fıtıl koyarsın...

hımm neler duyuroum daha öğrencme ne kadar çk şey var bn daha dr a bile gitmedim keseye baktırmadım kan testi yptırdım haftaya doktora gitcem o zaman sorarım herşeyi
 
Merhabalar.bayadir gelmiyordum.
Bebisim ve ben cok sukur iyiyiz.7 mm oldu benim sipa kocaman oldu :) sonraki kontrolumuz bayramdan sonra

canım senınle bdtlerımız aynı bende dun gıttım hastaneye 7+3 satıma gore ama doktor 7+1 dedı benımkıde 10 mm mıs:) kalp atısını gosterdımı ekrandan sanada:) bu arada benım sat 31 mayıs bdt 7 mart olarak degıstırrmsn lıstede:KK34:
 
hımm neler duyuroum daha öğrencme ne kadar çk şey var bn daha dr a bile gitmedim keseye baktırmadım kan testi yptırdım haftaya doktora gitcem o zaman sorarım herşeyi

o kADAr cok sey warkı arastır ogren napcaz bılmıorum yıne ıyı duruosun kan testınde cıktı dııp beklıosunn yaa bn gecen hafta ogrendım evde test yaptım hmn dr a gttım keseyı gordum sonrada kan testı yaptırdım 3460 cıktı. 2 hafta sonra gel dedı ama bn yarın yıne gtcemm merak edıyorum cunku sabırsızlanıyorum sen nasıl dayanıosun...:KK52:
 
o kadar cok sey warkı arastır ogren napcaz bılmıorum yıne ıyı duruosun kan testınde cıktı dııp beklıosunn yaa bn gecen hafta ogrendım evde test yaptım hmn dr a gttım keseyı gordum sonrada kan testı yaptırdım 3460 cıktı. 2 hafta sonra gel dedı ama bn yarın yıne gtcemm merak edıyorum cunku sabırsızlanıyorum sen nasıl dayanıosun...:KK52:

ya bn bekliyorum doktor seçemedim annemde bekle dedi biraz yerleşsin iice haftaya gitcem bnde evde idrar testinden sonra hemen kan testine gittim orda sölediler 4-5 hafta var die cnm keseye alttan mı bakıyo yoksa ulturasonlamı bakıyo?
 
hayırlı uğurlu olsun canım.hep birlikte sağlıklı bir hamilelik geçirmeyi ve sonrasında da sağlıklı,kolay bir doğumla sağlıklı evlatlarımızı dünyaya getirmeyi Yüce Allah hepimize nasip etsin.

bu arada diyetisyene gidip beslenme programı yaptırmayı düşünen var mı? çok kilo almaktan korkuyorum.bayramdan sonra gitmeyi düşünüyorum.

anne aşerdiğinde aşerdiği şeyi yemezse çocuğunda leke olur diyorlar doğru mu sizce.aşerdiği şeyi illa yemeli mi?

bir de hamilelikte abartıyorlar.sürekli yemek yeniyor.sizce hamileler doymak bilmediklerinden mi yiyorlar? yoksa gözleri herşeyde kaldığından mı? normal insan da herşeyde gözü kalsa yese yese kocaman şişer.
bir sitede okumuştum anneler kilolarına dikkt etsinler.maalesef kadınlarımızın yeni doğum yapanları kucaklarında minnacık bebekleri ile kilolu halleri hiç hoş durmuyor yazıyordu.

katılıyorum cnm bnde dıkkat edıyorum yedıklerıme. 4. ve 5. haftalarda ıstahım cok artmıstı o sıralar duzenlı beslenmeye gayret ettım acıktım mı bebek ve benım ıcın yararlı seylerı tukettım. 6. ve 7. haftalarda da ıstahım cok kesıldı cunku mıde bulantısı ve kusmalarım basladı. artık yıyebıldıgımı yemeye calısıyorum ama zaten bı gun ıcınde toplam yedıklerım normal bı ınsanın bı ogununu tutmaz. sımdıye kadar kılo almadım henuz amacım 3. aya kadar bu sekılde devam etmek ondan snrada 10 kıloyu asmamak ıcın gayret edecegım...
 
selam kızlar bende mart annesi olucam kısmetse, şu hamişlelik takvimini nasıl ekliycem alta

hayırlı olsun,Allah tamamına erdirsin.canım hemen benim çizelgemden yönlendireyim.çizelgenin altında Kadınlar Kulübü Hamilelik Takvimi - Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın yazıyor.oraya tıklayıp nasıl eklendiğini öğrenebilirsin :)
 
Son düzenleme:
bozuluyorsa bozulsun:KK19: bizde ramazan için öncesinden planlar yapmıştık.yok misafir ağırlayacaktık.geçen ramazan 17 akşam misafir ağırlamıştık.sahurlara da giderdik.sonra dedim yok canım bu sene yapamayacağım.görüyorsun halimi kaldıramıyorum kendimi,bir çorba makarna yapana kadar akla karayı seçiyorum.misafire nasıl hazırlık yapacağım dedim.ama ayıp olmaz mı diye kemküm etse de eşim rahatsız dersin.başka zaman çağırırız dedim :KK19: hatta birisi iftara çağırsa da gidemem dedim.geçen gittik.çorbayı zor içtim.yesene diyip durdu ev sahibi.o kadar yağlı baharatlı şey ağzıma süremedim.bir daha çağırırlarsa da gidemem dedim.biraz anlayışlı olunması lazım.daha yeni hamilesin.değer mi kendini yormaya,misafir zaten ayrı bir stres.bence bu dönem için ertelenmeli.sense88 ah her doktor hassas olsa da uyarılarını söylese.dün gittik eşimle herşeyi ayaküstü konuştuk doktorlar.bir telaş,acele var.daha ben odadan çıkmadan yeni hastaya sesleniliyor.:KK19: eşim de vardı ama konuşmaların kimisini kaçırdı.bazı doktorlar hastayı pohpohlamıyor.ama bence bu durumlar için dediğin gibi lazım.eşlerin de duyması gerek.

aynen cnm geçen yıl baya yogun geçmişti benim de sahur da bile agırladım misafirlerimi.bu yıl da aynı olsun istiyor daha dogrusu cagırmazsak ayıp olacagını düşünüor ben de halimi görüosun aksama bile yemek yapamıorum diorum olsun ben yardım ederim diyo sanki ne kadar yardım edebileceklerse.neyse canlarım dogru söylüorsunuz hiç bir şey bizden ve bebegimizden önemli olmamalı şimdi ben de cagırmıorum iştee hıhhh:63: aradım söledim ben iyi değilim kimseyi çagıramıcam kusura bakmasınlar diye :KK1:
 
hayırlı olsun,Allah tamamına erdirsin.canım hemen benim çizelgemden yönlendireyim.çizelgenin altında Kadınlar Kulübü Hamilelik Takvimi - Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın yazıyor.oraya tıklayıp nasıl eklendiğini öğrenebilirsin :)

yaptım canım teşekkür ederim :)
 
cevap verdigin icin tesekkurler arkadasim.

yurtdisi boyle iste. topikte okuyorumda cok seyi yapmayin diyor Turkiyedeki dokorlar. burda boyle bi anlayis yok. hersey serbest
ata binmek bile cunku ilk 3 ayda dusuge asla fiziksel aktive yol acmaz inanci var. kromozom bozuklugundan kaynaklaniyormus.

benim ilk evliligimden ikiz ogullarim var bende normal yolla dogum yaptim. sezeryan cok zor burda yapmiyorlar kolay kolay.

Belkide dogrusunu onlar yapiyordur bizler habire ilac icip hormonlarimizi alt ust ediyoruz.dusuk olayi evet ilk 3 ay varsa bir şey dusermis zaten.annem bendeyken 40 tane kas gevsetici igne olmus duseyim diye ama direnmisim gelmisim dunyaya.yani olacagi varsa oluyor ya .ama iste annelik duygusu bise olacak korkusu cok yasiyoruz.aen yinede bol bol dinlen tedbirli ol canim
 
eşim çağıralım dedi annem kardeşim yardım eder dedi yok dedim kaldıramam şu aşamada
 
kızlar sizde iştah durumları nasıl?benim tabi daha erken olduğu için pek bulantım yok ama maşallahm var sürekli acıkıyorum.böyle giderse yandım ben :KK1:
 
aynen cogu tutmayacak bu tarıhlerın mart annesıyız suan planlara gore ama 1 hafta erken dogsa benım kı subata kayacak :))

Bencede subata kayar seninki.kiz cocuklarida erken dogarmis.ben adet tarihim 4 hazirandi sanirim bende subat sonuna supriz yapar gibi geliyor bakalim hayirlisi
 
eşim çağıralım dedi annem kardeşim yardım eder dedi yok dedim kaldıramam şu aşamada

yardım etselerde ne kadar edicekler ki zaten iki hareket edince felaket yoruluyoruz bir de misafir agırlamak nasıl gözünde büyüyor insanın.kaldı ki benim kayınvalidem oturdugu yerden kalkmaz hiç yardım etmez.
 
kızlar sizde iştah durumları nasıl?benim tabi daha erken olduğu için pek bulantım yok ama maşallahm var sürekli acıkıyorum.böyle giderse yandım ben :KK1:

benim şükür bulantım yok fazla ama iştahım da yok cnm pek istemiyor bişey.maşaAllah cnm :nazar: ama dikkat et fazla kilo alma :KK1:
 
kızlar sizde iştah durumları nasıl?benim tabi daha erken olduğu için pek bulantım yok ama maşallahm var sürekli acıkıyorum.böyle giderse yandım ben :KK1:

iştah sıfır.yediğimi de çıkarıyorum.sudan bile tat almıyorum.:KK25:


kızlar yatarken nasıl pozisyonda yatıyorsunuz.mide bulantılarım çok olduğundan sırt üstü ancak rahat ediyorum.
 
ben aslında yuzukoyun yatmayı severim de bebişe zararı olur diye yan yatıyorum uyumakta zorlanıorum ama napalım mecbur.cnmm mide bulantın da inş en kısa sürede geçer mide bulantısı zor bir şey Allah yardımcın olsun.
 
X