2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

Selam arkadaşlar... Matematik ve geometride emin olun çok kapınızı çalarım. Çünkü bende sayısal biraz zayıf...

elbette ki cnm her zaman bekleriz......

Ardışık sayılarla ilgili bi soru sormak istiyorum bana kim yardımcı olurrr?? : ))

cnm öncelikle sorunu buraya yazmalısın sonra yardımcı oluruz sana.....

tşk ler cnm

Merhaba.Sorunuzu buraya yazarsanız girdiğim zaman cevaplarım.
Ben henüz çalışmaya başlamadım final sınavlarımla uğraşıyorum.Arada buraya bakıp çıkıyorum.
İyi çalışmalar.

Çok teşekkür ederim baya kafa yorduğum bi soruydu ama çözdüm sonunda. Matematiğim çok zayıf ticaret lisesinden mezunum maalesef.

Ama hırsla çalışıyorum umarım başarıcam.Mutlaka çözemediklerim olur yazarım buraya : )

Kızlar ben fotografik hafıza teknikleri setini aldım ve bugün çalışmaya başladım.bu seti kullananlar çok memnun kpss kazanan lgs kazanan falan var.çok da yararlı bir set ayrıca.ben çünkü cidden unutkan bir insanım sözelim de sayısalım da iyi değildir.işe yarayacağına çok inanıyorum.

203 sayfalık bir kitabın sayfaları numaralandırılırken kac tane 5 rakamı kullanılmıştır..

cevabı 22 buluyorum ama 22 değilmiş..

203 sayfalık bir kitabın sayfaları numaralandırılırken kac tane 5 rakamı kullanılmıştır..

cevabı 22 buluyorum ama 22 değilmiş..

Cevabı 40 mı acaba?
1 ile 100 arasında 5,15,25,35,45.....95'e kadar gidiyor.
100'e kadar birler basamağında toplam 10 tane kullanılıyor.
Bir de 50,51,52,53.....59'a kadar olan kısım var.Orada da 10 tane kullanılıyor.Toplam 20 etti.
100 ile 200 arasındada aynı şekilde 20 tane kullanılır.
Toplamda 40 tane kullanılmış olur.

Evet cvp 40.Çok teşekkür ederim: ) :13:

merhaba kızlar........aramızda ders çalışmaya başlayan birbirine yardımcı olanlar var.çok güzelllllll

ben dun ders çalışamadım maalesef bugun bakıyorum obeb-okek konusuna.......

meraba kızlarrrr...böyle bir topik bulduğuma çok sevindim.inşallah bende giricem 2014te.ekimde dersanem başlıyo.ramazanda da çalışmayı planlıyorum şimdi mezuniyet filan çok vaktim olmuyo..ayrıca dersanem başlayınca burda sizin için seve seve paylaşımda bulunurum

merhaba.....bızde aramızda yenı arkadaşlar görünce cok mutlu oluyoruz.......katılımlarını bekliyoruz........

mezunıyetın de hayırlı uğurlu olur inş......

merhaba.....bızde aramızda yenı arkadaşlar görünce cok mutlu oluyoruz.......katılımlarını bekliyoruz........

mezunıyetın de hayırlı uğurlu olur inş......

çok teşekkür ederimm hayırlısıyla biter rahatlarım inşallah...ben kpss b den giricem.matematiğim filan çok çok iyi değildir ama sözel konularda güvenirim kendime.isteyene yardımcı olabilirim.en kısa zamanda da bi program yapmam şart benimde

ok......mezunıyetınden sonra tam donanımlı olarak bekliyoruz seni.............

[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD]MATEMATİK[/TD]
[TD]BİTİRENLER[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]temel kavramlar[/TD]
[TD]cornella,[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sayı sistemleri[/TD]
[TD]cornella,[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bölme-bölünebilme/bölünebilme kuralları[/TD]
[TD]cornella,[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]asal sayılar/faktöriyel[/TD]
[TD]cornella,[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]obeb/okek[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]rasyonel sayılar[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sıralama[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mutlak değer[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]üslü sayılar[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]köklü sayılar[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]çarpanlara ayırma[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]oran- orantı[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]denklem çözme[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]problemler[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kümeler[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]işlem-modüler aritmetik[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ikinci dereceden denklemler-eşitsizlikler[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]permütasyon-kombinasyon-olasılık[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

oldu mu acaba?

canim ben bi tane tabloda denedim oldu,
istersen sileyim burdan kalabalik etmesin.
optum!!!

Cornella btirdiğin konularla ilgili karşına çıkabilecek bütün soruları çözebiliyomusun.

Çünkü ben çalıştığım konuyla ilgili her türlü soruyu çözmeden diğer konuya geçmek istemiyorum

Bir soru daha sorucam.

1 den 124 e kadar olan tam sayılar soldan sağa doğru yan yana yazılarak 264 bsamakllı

X: 12345....9101112...9899100...123124 sayısı oluşturuluyor.buna göre x in soldan 193. rakamı kaçtır?

Şimdi soruya tekrar baktım cevabını şans eseri buldum ama bi kolayı varmı bilmiyorum.

100 ve 124 arasındaki rakamları buldum 72 rakam çıktı. toplam basamaktan onu çıkarınca 192. basamağı buldum .Bir fazlasını aldım 193 olması için.. bu şekilde buldum ama daha kolay bi yolu varmıdır?

Kızlar benim de bir sorum olacak.Daha doğrusu saçma geldi.Fikrinizi almam gerekiyor.
Türkçe'de Yansıma sözcüklere bakıyordum ve bir soru da şöyleydi.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansıma sözcük kullanılmamıştır?

A) Bu yamaçlardan sular gürüldeyrek akardı.
B) Ağaçların arasından bir hışırtı duyuldu.
C) Minik, sabaha kadar miyavladı.
D) Film izlerken duyduğum fısıltılara sinirlenirim.
E) Sabah vakti kuşlar neşe içinde ötüşüyordu.

Burada doğru şıkkın "E" olduğu söyleniyor.Fakat bana çok saçma geliyor.Eğer cümle "Sabah vakti kuşlar neşe içinde cıvıldaşıyordu" olsaydı yansıma sözcük olacaktı.ötüşüyor diyince neden olmuyor aklım karıştı açıkçası.Birisi beni detaylı aydınlatırsa sevinirim.

Bu arada Yansıma sözcükler = Doğa seslerinin taklidi ile oluşan sözcüklerdir.Doğa sesleri eşyadan, hayvandan ya da insandan çıkabilir.Yansıma sözcüklerin tamamı isim soyludur.Ancak bu sözcükler ek alarak fiil olabilirler.

cnm ben 2012 sınavına da hazırlandıgım için sana şunu söyleyebilirim ki karsına cıkan bırcok soruyu çözebilmen bıraz zaman ve cok test çözme işi....önce konuya çalıs sen....testlerını çöz ve daha sonra deneme ve soru bankası çöze çöze o kıvama geleceksin.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…