Selam arkadaşlar... Matematik ve geometride emin olun çok kapınızı çalarım. Çünkü bende sayısal biraz zayıf...
Ardışık sayılarla ilgili bi soru sormak istiyorum bana kim yardımcı olurrr?? : ))
Merhaba.Sorunuzu buraya yazarsanız girdiğim zaman cevaplarım.
Ben henüz çalışmaya başlamadım final sınavlarımla uğraşıyorum.Arada buraya bakıp çıkıyorum.
İyi çalışmalar.
203 sayfalık bir kitabın sayfaları numaralandırılırken kac tane 5 rakamı kullanılmıştır..
cevabı 22 buluyorum ama 22 değilmiş..
Cevabı 40 mı acaba?
1 ile 100 arasında 5,15,25,35,45.....95'e kadar gidiyor.
100'e kadar birler basamağında toplam 10 tane kullanılıyor.
Bir de 50,51,52,53.....59'a kadar olan kısım var.Orada da 10 tane kullanılıyor.Toplam 20 etti.
100 ile 200 arasındada aynı şekilde 20 tane kullanılır.
Toplamda 40 tane kullanılmış olur.
meraba kızlarrrr...böyle bir topik bulduğuma çok sevindim.inşallah bende giricem 2014te.ekimde dersanem başlıyo.ramazanda da çalışmayı planlıyorum şimdi mezuniyet filan çok vaktim olmuyo..ayrıca dersanem başlayınca burda sizin için seve seve paylaşımda bulunurum
merhaba.....bızde aramızda yenı arkadaşlar görünce cok mutlu oluyoruz.......katılımlarını bekliyoruz........
mezunıyetın de hayırlı uğurlu olur inş......
çok teşekkür ederimm hayırlısıyla biter rahatlarım inşallah...ben kpss b den giricem.matematiğim filan çok çok iyi değildir ama sözel konularda güvenirim kendime.isteyene yardımcı olabilirim.en kısa zamanda da bi program yapmam şart benimde
canim ben bi tane tabloda denedim oldu,
istersen sileyim burdan kalabalik etmesin.
optum!!!
Cornella btirdiğin konularla ilgili karşına çıkabilecek bütün soruları çözebiliyomusun.
Çünkü ben çalıştığım konuyla ilgili her türlü soruyu çözmeden diğer konuya geçmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?