• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

merhaba canım ben geldimm :52:hayırlı olsun topiğin :16:

temmuzun 5i gibi başlıcam bende ( annemler bi gelsin gitsin :34: )

temmuzdan ekimin sonuna kadar gk-gy ve ingilizceyi halletmem lazım sonrasına alan çalışacağım çünkü :18:

inşallah hepimiz gönlümüzden geçen kadrolara atanırızzz :16::16:

temmuzda ; mat ve geo

ağustosta ; tarih

eylülde ; coğ. ve ingilizce (nisanda olacak yds için)

ekimde ; türkçe ve vatandaşlığı halletmem lazım :18:

şunuda okumanızı tavsiye ederim..müfradat değişmiş bazı derslerde...soru sayısıda değişmiş :34:

http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...1-kpss-sistemi-degisti-soru-sayisi-dahil.html

bende senin gibi yapacağım canım sanki hiç bilmiyormuşum gibi en baştan ve en temelden çalışacağım sonrada test çözeceğim :34:

hoş geldin cnm:16: planlı programlı olman cok güzel....azimli olmana da ayrıca hayran kaldım......

evet kolay deyip hiçbir şeyi atlamak istemiyorum.işi şansa bırakmaya niyetim yok:32:

bende ekime kadar halletmeyı düşünüyorum sonrasında tekrarlar ve soru çözümleri......ayrıca eylülde bir sınavım var sertıfıka sınavı ona da hazırlanmam lazım:31:

müfredat değişti evet haberım var cnm.....2013 kpss bize yol gösterecek onu bekliyorum....

arkadaşlar günaydınnnnnnnnn:16::16::16:

dünkü taban arıtmetıgı ve basamak sorularını çözmeye devam edıyorum..cok az kaldı....yediiklimin soru bankasın da basamak -arıtmetık soruları bıraz kıl.yanı içinde faktöriyel vs. de var.......

birazdan bıtırırım.sonra ver elini bölme-bölünebilme.......:32::32::32:

hoş geldin cnm:16: planlı programlı olman cok güzel....azimli olmana da ayrıca hayran kaldım......

evet kolay deyip hiçbir şeyi atlamak istemiyorum.işi şansa bırakmaya niyetim yok:32:

bende ekime kadar halletmeyı düşünüyorum sonrasında tekrarlar ve soru çözümleri......ayrıca eylülde bir sınavım var sertıfıka sınavı ona da hazırlanmam lazım:31:

müfredat değişti evet haberım var cnm.....2013 kpss bize yol gösterecek onu bekliyorum....

hoşbuldum canımm :16::16: valla plan proğram olmazsa tembellik alır başını gider.. :24::23: topiğin en başında belirttiğin gibi bahaneler ip gibi uzar :9::4: :34: mecburen kendimizi bir disipline sokmak zorundayız :18: fedakarlık olmazsa zaferde olmaz demişler :34: benim tüp bebek tedavim olumlu sonuçlarnırsa (insallah) nisan gibi doğum yapcam yani benim nisana kadar ne var ne yok bitirmem gerekiyor :18::18: bebeğim doğduktan sonra baya bi zorlanacağım tahmin ediyorum çünkü :18::18:her ne kadar annemde gelse yardıma uykusuz kalıcam ve derslerde yeterınce randıman alamam gibi geliyor :50::50: bilmiyorum eğer çok sıkışırsam ve yetiştiremezsen alanı düz memurluk basvuru da yapabilirim.. :40::18::19: ama gönlüm kurumlarda tabiki :21::21::16:

hoşbuldum canımm :16::16: valla plan proğram olmazsa tembellik alır başını gider.. :24::23: topiğin en başında belirttiğin gibi bahaneler ip gibi uzar :9::4: :34: mecburen kendimizi bir disipline sokmak zorundayız :18: fedakarlık olmazsa zaferde olmaz demişler :34: benim tüp bebek tedavim olumlu sonuçlarnırsa (insallah) nisan gibi doğum yapcam yani benim nisana kadar ne var ne yok bitirmem gerekiyor :18::18: bebeğim doğduktan sonra baya bi zorlanacağım tahmin ediyorum çünkü :18::18:her ne kadar annemde gelse yardıma uykusuz kalıcam ve derslerde yeterınce randıman alamam gibi geliyor :50::50: bilmiyorum eğer çok sıkışırsam ve yetiştiremezsen alanı düz memurluk basvuru da yapabilirim.. :40::18::19: ama gönlüm kurumlarda tabiki :21::21::16:

Allah gönlüne göre versin inş......bızde bebek istiyoruz inş beraber yürütütrüz hem bebek hem ders çalışmalarını.....:16:

topiğimizde bebekli anneler çok olsun inş.......

evet söz verdıgım gıbı basamak ve taban arıtmetıgı bitti....şaka maka unutmuşum bazı şeyleri......4 test vardı 20 şer sorudan...

bıraz dinleneyim bölme -bölünebilmeye gecıyorum......

Derslere göre konu dağılımlarına bakılacak olursa;
Genel Yetenek - Genel Kültür

Türkçe

Genel Yetenek testinin, Matematik ile birlikte eşit yüzde dağılımına sahip dersine hazırlanmak isteyen adaylar, KPSS içeriğinde yapılan değişikliği göz önüne alarak, bundan böyle sözel muhakeme becerileri gerektiren sorularla da ilgilenmelidir. Diğer yandan konu dağılımları üzerine net bir bildirim olmaması, KPSS'de kökten bir değişiklik yapıldığı anlamı taşımamaktadır. Buna bağlı olarak, önceki KPSS müfredatında yer alan konular yine karşımıza çıkacaktır. Beklenen soru sayısı 30'dur.

Matematik

Genel Yetenek testinin bir diğer dersi olan Matematik için de durum, Türkçe dersi gibidir. ÖSYM'nin üstü kapalı ifadesinden nasibini alan Matematik içerisinde de sayısal muhakeme ifadesi dikkati çekmektedir. Ancak Türkçe için yaptığımız açıklama, Matematik dersi için de geçerlidir. Yani önceden karşınıza çıkan konular, bu sınavda da mutlaka karşılaşacağınız konularla aynı olacaktır. Buradaki tek fark konu yüzdelerinde ve kısmi olarak soru tiplerindeki değişiklik olacaktır. Beklenen soru sayısı 30'dur.

Tarih

2013 KPSS'de en köklü değişikliğe uğrayan ve bu değişikliğin net ifadelerle yer aldığı ders, Tarih olmuştur. KPSS Tarih dersi müfredatında yer almayan, hâlihazırda Ortaöğretim 12. sınıf müfredatında ve LYS'de konusu/sorusu bulunan Çağdaş Türk ve Dünya Tarihidersiyle birlikte, kapsamı genişletilerek karşımıza çıkacak olan Osmanlı Devletiile şu zamana kadar gelen tarih işleyişi büyük değişiklik göstermiş olup, müfredatta yer alan Ulusal Kurtuluş Savaşı gibi konulara açıklamada yer verilmediği göze çarpmaktadır. Soru yüzdelerinde ve konularda yapılan değişiklikler neticesinde Tarih dersi testi soru sayısı 27'ye düşmüştür.

Coğrafya

Genel Kültür testinin yüzdelik dilimleri haricinde bir değişikliğe uğramayan dersi olan Coğrafya'da, Türkiye'nin Fizikî Özellikleri konusunun soru sayısında artış, Türkiye'nin Ekonomik Özellikleri konusunun soru sayısında ise azalma söz konusu olup, Türkiye'nin Beşerî Özellikleri konusundaki soru sayısı aynı kalmıştır. Ders için beklenen soru sayısı 18'dir.

Temel Yurttaşlık

Yapılan değişiklikten etkilenmeyen ders Temel Yurttaşlık (Vatandaşlık) Bilgisidir. Bu ders kapsamında yer alan yeni konu dağılımı eşit yüzdelerle Hukuk Başlangıcı, Genel Kamu Hukuku ile Anayasa ve İdare şeklinde belirtilmiştir. Bu ders için beklenen soru sayısı 9'dur.

Güncel Bilgiler

Türkiye ve dünya gündemine dair pek çok gelişmenin ve detaylı konuların adaylara yöneltildiği testin soru sayısı 3'ten 6'ya çıkartılmış, Tarih dersindeki soru sayısındaki azalma, bu testin soruları arttırılarak bertaraf edilmiştir.

Eğitim Bilimleri

Eğitim Bilimleri testi içerisinde yer alan Öğrenme Psikolojisi 16,Öğretim İlke ve Yöntemleri 16ve Program Geliştirme 4 soruya gerilemiş, Gelişim Psikolojisi testinin soru sayısı 12'ye çıkmıştır. Ölçme ve Değerlendirme ile Rehberlik ve Özel Eğitimkonularındaki test sayıları sabit kalmıştır. Bununla birlikte, Öğretim Yöntem ve Teknikleri kapsamında yer alan Sınıf Yönetimi ile Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı konuları artık, Eğitim Bilimleri testinde yer alan iki yeni ana konu olarak karşımıza çıkacak olup, 4'er soru ile sınavda yer alması beklenmektedir. Eğitim Bilimleri testindeki toplam soru sayısı ise 80 olarak belirlenmiştir.

Alıntıdır.

Böylelikle;
Türke: 30
Matematik: 30
Tarih : 27
Coğrafya: 18
Vatandaşlık: 9
Güncel Bilgi: 6
Eğitim Bilimleri: 80 soru olmuştur...

şuan her şey muallakta......ne, nasıl olacak bilmiyoruz.en doğru bilgilere 2013 kpss sonunda ulaşacağız...

bölme bölünebilmeyı bitirdim.........bölünebilme kurallarını da biraz sonra halledeceğim.......hatta gidiyorum bile.......

Allah gönlüne göre versin inş......bızde bebek istiyoruz inş beraber yürütütrüz hem bebek hem ders çalışmalarını.....:16:

topiğimizde bebekli anneler çok olsun inş.......

oo süpeerrr ben tekim sanıyordum hem bebiş hemde kariyer :34: peşinde koşan :52::52::52:

insallah hayırlısıyla ikisini bir arada götürebiliriz :34::1::16:

evet kızlarrrrrrrrr asal sayılara başladım bile.......asal sayılardan cok test yok zaten.........bittikten sonra faktöriyele geçiş yapıp noktayı koyacağım.......

emin ol bizim gibi çok.aramıza katılacaklar zaten ama hala ders çalışmaya başlayamadılar....:26::26::26:

Evet daha sınavlarım devam ediyor.2 dersim muallakta kaldı ya.
Vizelerden düşük almışım inşallah kalmam da bütünlemeyle uğraşmam :25: Kpssyi erteleyeceğim mecburen kalırsam o derslerden :14:
Sen kaptırmış gidiyorsun maşallah :6::nazar:

Evet daha sınavlarım devam ediyor.2 dersim muallakta kaldı ya.
Vizelerden düşük almışım inşallah kalmam da bütünlemeyle uğraşmam :25: Kpssyi erteleyeceğim mecburen kalırsam o derslerden :14:
Sen kaptırmış gidiyorsun maşallah :6::nazar:

inş. kalmazsın cnm......

ben mecburen başladım ya eylül de sertıfıka sınavına gırecegım daha:31::31::31:

inş. kalmazsın cnm......

ben mecburen başladım ya eylül de sertıfıka sınavına gırecegım daha:31::31::31:
Böyle devam edersen yetiştirirsin inşallah.Ben de finallerimi bırakıp kpssye çalışamıyorum doğal olarak.
Çözemediğin soru olursa vaktini almazsa eklemek buraya ekleyebilirsin.Vaktim oldukça bakacağım.
Unuttuğum şeyler vardır mutlaka ama çözmeye çalışarak hatırlamış olurum.

Ve bu topiğe katılan diğer arkadaşlar da.Matematik,türkçe,geometri soruları itina ile çözülür :1:
Hem herkes farklı kaynaklardan çalışıyordur farklı soru tipleri görmüş oluruz.

kızlar slm.........ben yıne demirbaş olarak devam ediyorum.......belki iştaha gelirsiniz siz de başlarsınız:15::15::15:

dun asal sayılar ve faktöriyele baktım......:30::30::30:
yediiklim de ne kıl sorular varmış ,nasıl da unutmuşum:26::26::26:

neyse bugun obeb-okek le yolumuza devam ediyoruz inş:16::16::16::16: en sevmedıgım konular arasındadır.bir türlü tam mantığını çözemedim...........

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar... Matematik ve geometride emin olun çok kapınızı çalarım. Çünkü bende sayısal biraz zayıf...

Ardışık sayılarla ilgili bi soru sormak istiyorum bana kim yardımcı olurrr?? : ))

Merhaba.Sorunuzu buraya yazarsanız girdiğim zaman cevaplarım.
Ben henüz çalışmaya başlamadım final sınavlarımla uğraşıyorum.Arada buraya bakıp çıkıyorum.
İyi çalışmalar.

kızlar slm.........ben yıne demirbaş olarak devam ediyorum.......belki iştaha gelirsiniz siz de başlarsınız:15::15::15:

dun asal sayılar ve faktöriyele baktım......:30::30::30:
yediiklim de ne kıl sorular varmış ,nasıl da unutmuşum:26::26::26:

neyse bugun obeb-okek le yolumuza devam ediyoruz inş:16::16::16::16: en sevmedıgım konular arasındadır.bir türlü tam mantığını çözemedim...........

$Adsız.jpg

Belki işine yarar.

Matematik geometri de eksiği olanlar bol bol soru çözün.Hiç bilmiyorsanız çözümlü sorulardan başlayın.
Hatta çözümlere bakarak çözün.Çözüm adımlarını tek tek anlamaya çalışın.İşinize yarayacaktır.

Back