2014 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

cnm ben şöyle yaptım:

1 den 9 a kadar : 9 rakam var.....

10 dan 99 kadar: 99-10/1 + 1 yanı 90 .....(terım sayısı formulu).....
10 dan 99 kadar olan sayılar 2 basamaklı oldugu için 90x2= 180 rakam var......

ettimi toplam 189 rakam....193. rakamı soruyor.....geriye kaldı 4 rakam......

189. rakam 99 un 9 ise

9100101102.........dersek baştan say 193. rakam 1 e denk geliyor.........umarım sonuc dogrudur ve anlatabilmişimdir.......

vala cnm ben bu soruya C derdim nasıl E oluomus yaa ?? Yanlıslık olmasın

Ben de C ile E arasında kaldım.Net bi cevap veremeyeceğim.C şıkkında minik dediği şey acaba kedi mi yoksa başka bişey mi?
Onu belirtmemiş.Eğer "minik" diyerek kediyi kastediyorsa kedi miyavlar.Yansıma sözcük olmaz.Ama bu kez E şıkkında da kuşlar da öter.Kuşlara özgü birşey ötmek.O da yansıma sözcük olmaz.
Bilemedimki hangisi doğru :26:

cnm sorunun yanıtı işte burada..........canım yansıma sözcükler doğadaki seslerdir..doğada doğal olarak kendiliğinden fısss sesi var hış gür miyav var ama öt diye sesduydun mu hiç?kuşlar cik der cik yansımadır ötmek sadece eylemin adıdır yansıma değildir mesela kişnemek anırmak da yansıma değildir çünkü at kişne diye eşek anır diye bağırmaz..anlatabildim umarım..

baska bir ark cevapladı......ve çok mantıklı..........yanıt doğru yanı.cevap E

kızlar ben ders çalışmaya gidiyorum...........obeb-okek e de çalıstım ancak ,tam kavrayabilmek için üstünden geçmek istiyorum......

yarına bırakıyorum tekrarı.ve rasyonel sayılar diyorum.........

hadi sizlerde durmayın.......

canım burda yansıma sözcük olabilmesi için kuşlar cikliyordu filan demesi lazım.burda önemli olan çıkan sesin nasıl olduğu.köpek havlıyo kedi miyavlıyor kuşta cikliyo yani.mantık bu

Son düzenleme:

canım bende cevap verdim seninkini görmemişm kusura bakma evet doğru cevap bu...

aranıza bende katılmak istiyorum ama ben önlisans olarak gireceğim kısmetse ve ilk defa olacak bu... sizler de anladığım kadarı ile lisans olarak hazırlanıyorsunuz.katılamayacağım galiba.

aranıza bende katılmak istiyorum ama ben önlisans olarak gireceğim kısmetse ve ilk defa olacak bu... sizler de anladığım kadarı ile lisans olarak hazırlanıyorsunuz.katılamayacağım galiba.

merhaba betül,hoş geldin

aramıza tabi ki katılabilirsin......lise-ön lisans-lisans hiç fark etmez.ne de olsa konular aynı

.
Kızlar çok teşekkür ederim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…