Bir soru daha sorucam.
1 den 124 e kadar olan tam sayılar soldan sağa doğru yan yana yazılarak 264 bsamakllı
X: 12345....9101112...9899100...123124 sayısı oluşturuluyor.buna göre x in soldan 193. rakamı kaçtır?
Kızlar benim de bir sorum olacak.Daha doğrusu saçma geldi.Fikrinizi almam gerekiyor.
Türkçe'de Yansıma sözcüklere bakıyordum ve bir soru da şöyleydi.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansıma sözcük kullanılmamıştır?
A) Bu yamaçlardan sular gürüldeyrek akardı.
B) Ağaçların arasından bir hışırtı duyuldu.
C) Minik, sabaha kadar miyavladı.
D) Film izlerken duyduğum fısıltılara sinirlenirim.
E) Sabah vakti kuşlar neşe içinde ötüşüyordu.
Burada doğru şıkkın "E" olduğu söyleniyor.Fakat bana çok saçma geliyor.Eğer cümle "Sabah vakti kuşlar neşe içinde cıvıldaşıyordu" olsaydı yansıma sözcük olacaktı.ötüşüyor diyince neden olmuyor aklım karıştı açıkçası.Birisi beni detaylı aydınlatırsa sevinirim.
Bu arada Yansıma sözcükler = Doğa seslerinin taklidi ile oluşan sözcüklerdir.Doğa sesleri eşyadan, hayvandan ya da insandan çıkabilir.Yansıma sözcüklerin tamamı isim soyludur.Ancak bu sözcükler ek alarak fiil olabilirler.
vala cnm ben bu soruya C derdim nasıl E oluomus yaa ?? Yanlıslık olmasın
dygucum istersen ark neden C düşündüğünü acıkla......
Kızlar benim de bir sorum olacak.Daha doğrusu saçma geldi.Fikrinizi almam gerekiyor.
Burada doğru şıkkın "E" olduğu söyleniyor.Fakat bana çok saçma geliyor.Eğer cümle "Sabah vakti kuşlar neşe içinde cıvıldaşıyordu" olsaydı yansıma sözcük olacaktı.ötüşüyor diyince neden olmuyor aklım karıştı açıkçası.Birisi beni detaylı aydınlatırsa sevinirim.
Bu arada Yansıma sözcükler = Doğa seslerinin taklidi ile oluşan sözcüklerdir.Doğa sesleri eşyadan, hayvandan ya da insandan çıkabilir.Yansıma sözcüklerin tamamı isim soyludur.Ancak bu sözcükler ek alarak fiil olabilirler.
cnm sorunun yanıtı işte burada..........canım yansıma sözcükler doğadaki seslerdir..doğada doğal olarak kendiliğinden fısss sesi var hış gür miyav var ama öt diye sesduydun mu hiç?kuşlar cik der cik yansımadır ötmek sadece eylemin adıdır yansıma değildir mesela kişnemek anırmak da yansıma değildir çünkü at kişne diye eşek anır diye bağırmaz..anlatabildim umarım..
baska bir ark cevapladı......ve çok mantıklı..........yanıt doğru yanı.cevap E
canım bende cevap verdim seninkini görmemişm kusura bakmaevet doğru cevap bu...
aranıza bende katılmak istiyorum ama ben önlisans olarak gireceğim kısmetse ve ilk defa olacak bu... sizler de anladığım kadarı ile lisans olarak hazırlanıyorsunuz.katılamayacağım galiba.
merhaba betül,hoş geldin
aramıza tabi ki katılabilirsin......lise-ön lisans-lisans hiç fark etmez.ne de olsa konular aynı[/QUOT
hoşbuldum... bende disiplinli çalışmak için böyle bir yer arıyotdum tıpiği görünce çok sevindim zaten coğrafyada eksiğim yavaştan başladım çalışmaya... bende onu soracaktım önlisansta da türkçe-matematik-coğrafya-tarih-vatandaşlığı kapsıyor ve konular tablodaki ile aynı değil mi?
merhaba betül,hoş geldin
aramıza tabi ki katılabilirsin......lise-ön lisans-lisans hiç fark etmez.ne de olsa konular aynı[/QUOT
hoşbuldum... bende disiplinli çalışmak için böyle bir yer arıyotdum tıpiği görünce çok sevindim zaten coğrafyada eksiğim yavaştan başladım çalışmaya... bende onu soracaktım önlisansta da türkçe-matematik-coğrafya-tarih-vatandaşlığı kapsıyor ve konular tablodaki ile aynı değil mi?
konularımız aynı cnm fakat bu yıl kpss de bazı değişiklikler olacak........2013 kpss yapıldıktans onra cok daha iyi görecegız bunları.......cografyada bazı konuların agırlıgı arttı.tarihe yenı konular eklendi falan.......
http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...-kpss-cafe-me-gelmek-isteyenler-buyrun-2.html
bu sayfada yapılan değişikliklerle ilgili bilgi mevcut........bir bak istersen......
ilgin için çok teşekür ederim canım ne olur hakkını helal et. hemen bakıyorum..
estagfurullah cnm.ne olacak sanki......birbirimize elbet yardımcı olacagız.....
teşekür ederim canım ben coğrafya soru çzümü yapıyorum artık sana da iyi çalışmalar :)
cnm sorunun yanıtı işte burada..........canım yansıma sözcükler doğadaki seslerdir..doğada doğal olarak kendiliğinden fısss sesi var hış gür miyav var ama öt diye sesduydun mu hiç?kuşlar cik der cik yansımadır ötmek sadece eylemin adıdır yansıma değildir mesela kişnemek anırmak da yansıma değildir çünkü at kişne diye eşek anır diye bağırmaz..anlatabildim umarım..
baska bir ark cevapladı......ve çok mantıklı..........yanıt doğru yanı.cevap E
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?