- 3 Eylül 2011
- 9.836
- 34
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #1.901
Canim biz ilkinin kalbini 7.haftalikken duyduk digerinin ki o hafta ancak gorebilmistik korkma canim sen iyi dusun olumlu dusun hep ki bebislerinde strese girmesin hem ikisininde kalp atislarini gormussun maasallah gordukten 1hafta sonra da duyabiliyorsum zaten 10.haftada hala fark vardi 14.haftada normale girdi ki ilk gebelik doneminde fark olmasi gayet dogal sen sev onlari bol bol uzme taze annecik kendini de bebislerini deSağol canım ya moral oldun valla..
bu kalp atışı duymak ne zaman oluo sadece gösterdi duymak zararlı dedi:26:kaçıncı haftada görülüo kaçıncı haftada duyuluo?.
Kaçıncı haftada yakaladı seninki??doktor öle küçülüp gidebilir bilemeyiz deyince üzüldüm bende çok
Günaydın
bu ikizler arasındaki fark bizde de görülmeye başladı kızlar. baştan beri kesemin biri daha küçük zaten, önce 2-3 gün fark çıkıyordu. bu haftasonu olan kontrolde 1 hafta fark çıktı. cinsiyetini görebildiğimiz bebiş, oğlum, kardeşine göre 1 hafta önde. ama haftasından da 2-3 gün önde...diğeri haftasına göre normal. doktorumuz şuan için endişelenecek birşey yok dedi. zamanla aradaki farkın nasıl seyredeceğine bakarız dedi. biri daha geç tutunmuş olabilir, ya da cinsiyet farkı varsa o bile etkilemiş olabilir dedi.
bir de sanırım bebişler büyüdükçe genel olarak biri diğerini baskılıyormuş, bir tanesi daha çok büyüyormuş daha kilolu oluyormuş. ama küçük olan bebek de daha sağlıklı oluyormuşstres altında geliştiğinden ciğerleri ve refleksleri daha iyi gelişiyormuş..
inşallah bebeklerimiz sağlıkla doğar kızlar
bizim de beklenen doğum tarihi 9 nisan görünüyor ama ben mart başını görsem mutlu olacağım
Kızlar Bayram tatilinde eksiklerimizi almayı planlıyorum ana kucağı ve beşik ne alacağımıza karar verdik onları Aralık'ta almayı düşünüyorum ama geri kalan şeyleri inşaallah bayramda alıcam.
size bir sorum olucak süt sağma makinasını doğduktan sonramı almalı yoksa onuda alıyım hazır bulunsun mu
birde hangi marka almalıyız avent yanlış hatırlamıyorsam çok satılıyor demişti satıcı gerçekten iyi midir acaba:26:
Kızlar Bayram tatilinde eksiklerimizi almayı planlıyorum ana kucağı ve beşik ne alacağımıza karar verdik onları Aralık'ta almayı düşünüyorum ama geri kalan şeyleri inşaallah bayramda alıcam.
size bir sorum olucak süt sağma makinasını doğduktan sonramı almalı yoksa onuda alıyım hazır bulunsun mu
birde hangi marka almalıyız avent yanlış hatırlamıyorsam çok satılıyor demişti satıcı gerçekten iyi midir acaba:26:
benim süt pompam bu kızlar..
inşallah kuzularım sağlıkla zamanında gelir ve foşur foşur süt sağarım minik mucizelerime
Eki Görüntüle 825869
Besik sizce sallanmali mi sallanmamali mi acep bi turlu karar veremedim
canım sen nasıl hissediyosun bilmem ama 16. haftadan beri benim karnımın bir tarafı sivriliyor.sağlı-sollu.gerginlik hissi veriyor.bende onu bebelerim sanıyodum çokta sertleşiyor o an.meğerse kasılmaymış:18::18:Kızlar karın yamulması kasılma belirtisimi:44:benim oluyo.bebeklerin bi tarafa toplanması diye düşünüyorum ben.karnımın yanları sivriliyo
genelde sallanmanın önerilmediği söylenir ama tabiki karşıt görüşlerde var.ben şahsen çocuk gelişimi mezunu olarak hafif hafif sallanmanın çocuğun güven duygusunu geliştirdiğini düşünüyorum.ayrıca konuyla ilgili bir yazıda ;anne bebeğini sallarken kendi kalp ritmine göre sallarmış ve bebek annesini bu ritimden bile tanıyabilirmiş diye okudum ve çok mantıklı geldi:)Besik sizce sallanmali mi sallanmamali mi acep bi turlu karar veremedim
Gerektiğinde sallanmalı gerektiğinde sabit kalmalı ama nasıl olur henüz bilmiyorum cunku büyüdüklerinde sallanmasi tehlikeli olur..
meraba arkadaşlar kan testlerimizde degerlerim çok yuksek çıkmıstı daha dogrusu 3 e katlamıştı doktorum yüksek ihtimal ikiz demişti.dün ultrasyona gittim tek kese göründü asıl doktorumla randevumuz perşembe günü acaba biri geriden geliyor mudur öyle hiç görünmeme sanşı varmı böyle bişey yaşıyan. allahıma binlerce şükür olsun bi taneyede binlerce şükür:) (bu arada tüp bebek tedavisi)
Beşiği gidip gördüm ve beğendim kaliteli yerim de şuan için müsait istersen bir bak sitesine canımbeşik neye karar verdin canım? ben hala karar veremedim.
muhtemelen sallanan ahşap beşik alacam, 3-4yaşa kadar yatabiliyorlarmış.. ama emin değilim hala..
süt sağma makinasını arkadaşım verdi bana. markası "madela".. bebeğin emme refleksine en yakın marka buymuş..
ve şimdiden almakta yarar var. malum muhtemelen sezeryan olacağız, süt gelene kadar sağmak gerekiyormuş.
hatta bi göğsü sağarken diğerinden de süt geldiği için ikisini birden sağmayı öneriyorlar.
belki bi makina da ben alırım diğerini de aynı anda sağmak için.
canım sen nasıl hissediyosun bilmem ama 16. haftadan beri benim karnımın bir tarafı sivriliyor.sağlı-sollu.gerginlik hissi veriyor.bende onu bebelerim sanıyodum çokta sertleşiyor o an.meğerse kasılmaymış:18::18:
doğum habercisi değil korkma dedi dr.rahim kasları duruma adapte oluyomuş.ama yine de magnezyum başladı bana...
genelde sallanmanın önerilmediği söylenir ama tabiki karşıt görüşlerde var.ben şahsen çocuk gelişimi mezunu olarak hafif hafif sallanmanın çocuğun güven duygusunu geliştirdiğini düşünüyorum.ayrıca konuyla ilgili bir yazıda ;anne bebeğini sallarken kendi kalp ritmine göre sallarmış ve bebek annesini bu ritimden bile tanıyabilirmiş diye okudum ve çok mantıklı geldi:)
kızlar geçenlerde birşey daha öğrendim vee çok şaşırdım...bebekler doğdukları anda korku ve kaygı geliştirmeye başlarmış.ilk korkuları ise düşmekmişbu nedenle belini ve boynunu kesinlikle desteklemek gerekiyormuş.ben babamızı şimdiden bilgilendirmeye başladım ama eşim çok large bir baba olucak sanırım
canım sen nasıl hissediyosun bilmem ama 16. haftadan beri benim karnımın bir tarafı sivriliyor.sağlı-sollu.gerginlik hissi veriyor.bende onu bebelerim sanıyodum çokta sertleşiyor o an.meğerse kasılmaymış:18::18:
doğum habercisi değil korkma dedi dr.rahim kasları duruma adapte oluyomuş.ama yine de magnezyum başladı bana...
genelde sallanmanın önerilmediği söylenir ama tabiki karşıt görüşlerde var.ben şahsen çocuk gelişimi mezunu olarak hafif hafif sallanmanın çocuğun güven duygusunu geliştirdiğini düşünüyorum.ayrıca konuyla ilgili bir yazıda ;anne bebeğini sallarken kendi kalp ritmine göre sallarmış ve bebek annesini bu ritimden bile tanıyabilirmiş diye okudum ve çok mantıklı geldi:)
kızlar geçenlerde birşey daha öğrendim vee çok şaşırdım...bebekler doğdukları anda korku ve kaygı geliştirmeye başlarmış.ilk korkuları ise düşmekmişbu nedenle belini ve boynunu kesinlikle desteklemek gerekiyormuş.ben babamızı şimdiden bilgilendirmeye başladım ama eşim çok large bir baba olucak sanırım
çoğu sallanan beşik istendiğinde sabitlenebiliyor canım..
Beşiği gidip gördüm ve beğendim kaliteli yerim de şuan için müsait istersen bir bak sitesine canım
baybytech markası google de yapınca çıkıyor
Hayirli olsun canim bizim icin daha erken ama notumu aldim alisverise baslayinca lazim olacak
Besik sizce sallanmali mi sallanmamali mi acep bi turlu karar veremedim
arkadaşlar 2013 ikiz annelerinin topiğini okuyorum tecrübe olsun diye bir anne tetenoz aşısının düşük yaptığını ve drndan kağıt alıp yaptırmadığını yazmış bilgisi olan varmı ?
tablo yapmayı bilen var mı kızlar? biraz uğraşıyım bakalım:)