2014 ikiz anneleri

Canim biz ilkinin kalbini 7.haftalikken duyduk digerinin ki o hafta ancak gorebilmistik korkma canim sen iyi dusun olumlu dusun hep ki bebislerinde strese girmesin hem ikisininde kalp atislarini gormussun maasallah gordukten 1hafta sonra da duyabiliyorsum zaten 10.haftada hala fark vardi 14.haftada normale girdi ki ilk gebelik doneminde fark olmasi gayet dogal sen sev onlari bol bol uzme taze annecik kendini de bebislerini de

Gunaydin canim
Ben ikiz oldugumuzu ogrendigimde arastirma yaptim bi hatunun ikizleri arasinda 2hafta varmis ve devamli surmus bu fark hicde sikinti yasamamis sadece biri 36 digeri 34haftalikken dogmus minikler o kadar ve stresin daha direncli bebisler gelistirdigini bende okumustum varsin biri kucuk dogsun biz onlari guzel guzel besler buyuturuz ikiz annesi olacagiz biz maasallahh

beşik neye karar verdin canım? ben hala karar veremedim.
muhtemelen sallanan ahşap beşik alacam, 3-4yaşa kadar yatabiliyorlarmış.. ama emin değilim hala..
süt sağma makinasını arkadaşım verdi bana. markası "madela".. bebeğin emme refleksine en yakın marka buymuş..
ve şimdiden almakta yarar var. malum muhtemelen sezeryan olacağız, süt gelene kadar sağmak gerekiyormuş.
hatta bi göğsü sağarken diğerinden de süt geldiği için ikisini birden sağmayı öneriyorlar.
belki bi makina da ben alırım diğerini de aynı anda sağmak için.

benim süt pompam bu kızlar..
inşallah kuzularım sağlıkla zamanında gelir ve foşur foşur süt sağarım minik mucizelerime

Son düzenleme:

merhaba. ben medela aldım. burdan bir arkadaş onu önermişti. Havuzlu Handan 137 tl ye aldım. indirim vardı. kullanınca anlayacağım bakalım iyi mi kötü mü:26:

meraba arkadaşlar kan testlerimizde degerlerim çok yuksek çıkmıstı daha dogrusu 3 e katlamıştı doktorum yüksek ihtimal ikiz demişti.dün ultrasyona gittim tek kese göründü asıl doktorumla randevumuz perşembe günü acaba biri geriden geliyor mudur öyle hiç görünmeme sanşı varmı böyle bişey yaşıyan. allahıma binlerce şükür olsun bi taneyede binlerce şükür:) (bu arada tüp bebek tedavisi)

Son düzenleme:
Kızlar karın yamulması kasılma belirtisimi:44:benim oluyo.bebeklerin bi tarafa toplanması diye düşünüyorum ben.karnımın yanları sivriliyo
canım sen nasıl hissediyosun bilmem ama 16. haftadan beri benim karnımın bir tarafı sivriliyor.sağlı-sollu.gerginlik hissi veriyor.bende onu bebelerim sanıyodum çokta sertleşiyor o an.meğerse kasılmaymış:18::18:
doğum habercisi değil korkma dedi dr.rahim kasları duruma adapte oluyomuş.ama yine de magnezyum başladı bana...
Besik sizce sallanmali mi sallanmamali mi acep bi turlu karar veremedim
genelde sallanmanın önerilmediği söylenir ama tabiki karşıt görüşlerde var.ben şahsen çocuk gelişimi mezunu olarak hafif hafif sallanmanın çocuğun güven duygusunu geliştirdiğini düşünüyorum.ayrıca konuyla ilgili bir yazıda ;anne bebeğini sallarken kendi kalp ritmine göre sallarmış ve bebek annesini bu ritimden bile tanıyabilirmiş diye okudum ve çok mantıklı geldi:)
kızlar geçenlerde birşey daha öğrendim vee çok şaşırdım...bebekler doğdukları anda korku ve kaygı geliştirmeye başlarmış.ilk korkuları ise düşmekmişbu nedenle belini ve boynunu kesinlikle desteklemek gerekiyormuş.ben babamızı şimdiden bilgilendirmeye başladım ama eşim çok large bir baba olucak sanırım

hayırlı olsunn arkadaşım... benim ilk usg de tek görünmüştü.7. haftada 2. bebeğimiz sürpriz yaptı bize
allah kalbine göre versin

Beşiği gidip gördüm ve beğendim kaliteli yerim de şuan için müsait istersen bir bak sitesine canım
baybytech markası google de yapınca çıkıyor

Anladım canım bidahaki kontrolde söyleyim bakalım doktora.gerçi o karnıma bastırıyo muayenede.sanırım kasılma olup olmadığı anlaşılıyo öyle:44:yinede söyleyim

Bende anne karnindaki sallanmaya yakin bir sallanmanin guven duygusu konusunda yardimci oldugunu biliyorum ama besik sallanabilen bir besik mi olmali o konuda tereddutlerim var babalarimiz biraz yasayarak ogrenecek sanirim insallah iyi birer ebeveyn oluruz

çoğu sallanan beşik istendiğinde sabitlenebiliyor canım..

Hmm iyiymiş benim cok bilgim yok daha.. Benim bebek mobilyalarım babası tarafından yaptırılacak ileri bir vakitte.. o yüzden ilk once bi araştırayım bari ne gibi fonksiyonlar var beşiklerde kullanış olarak..

arkadaşlar 2013 ikiz annelerinin topiğini okuyorum tecrübe olsun diye bir anne tetenoz aşısının düşük yaptığını ve drndan kağıt alıp yaptırmadığını yazmış bilgisi olan varmı ?

Hayirli olsun canim bizim icin daha erken ama notumu aldim alisverise baslayinca lazim olacak

ben de henüz 6 çıtçıtlı badi dışında hiçbir şey almadım :2:
onları da ilk hevesle almıştım. sonra korkular yaşayınca elim gitmedi alışverişe.
Kasım ayında yapacam inşallah tüm alışverişi.inşallah o günlere sıkıntısız erişiriz.
süt pompasını da karşı komşum verdi. onun bebeği 7 aylık oldu, ihtiyacı kalmadı.

Besik sizce sallanmali mi sallanmamali mi acep bi turlu karar veremedim

kesinlikle sallanmalı bence. hem bebekler için güven duygusu hem anneye kolaylık.
ihtiyacın kalmadığında sabitlenebilen beşikler var.
ben onlardan tercih edecem inşallah. başka mantıklı çözüm bulamadım.
2 sallanan ahşap beşik, bi orta boy gardrop şimdilik yeterli olur bence.
bebişlerimiz 3 yaşına gelince kendi kişilikleri oluşmaya başlayınca zaten oda isteyecekler.
o zaman onların zevkine göre alırım inşallah odalarını.

Son düzenleme:
arkadaşlar 2013 ikiz annelerinin topiğini okuyorum tecrübe olsun diye bir anne tetenoz aşısının düşük yaptığını ve drndan kağıt alıp yaptırmadığını yazmış bilgisi olan varmı ?

ben pruluton iğnesini ilk yatırmaya gittiğimde aile hekimliğindeki ebe gebelik kaydı açtı.
düşük riskim olduğunu söyleyince "tetenos aşısını doktoruna danış öyle yapalım, hem ikiz hem düşük riski var tetikleyebilir" dedi
doktoruma sordum 5. ay bitiminde yatırabilirsin dedi.
bu gün iğneye gittiğimde ebe 5 ay bitsin 6. ayın içinde yapalım, sıkıntı olmasın dedi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…