- 2 Mayıs 2013
- 377
- 2
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #1.821
selam hanımlar hayırlı günler.biz bugun bebişlerimizi gördük çok şükür herşey yolunda dedi ama birde kızdı 48 kg ile hamile kaldım 53 kilo oldum 19+1 olduk bugun.şok oldum yaa bende kiloda iyi gidiyor dicek derken hamurişinden uzak dur gebelik şekeri ve tansiyonu için dengeli gitmen gerekiyor dedi.hıı birde bu haftaya kadar toplamda 2 kg almalıymışım 3 kg fazlam varmış yanii.sizler dr a gittiğinizde kilo konusunda ne yorum yapıyorlar? birde dr dan çıkınca duvar kağıdı baktık onları seçtik bikaç gün içinde gelip yapıcaklar.bebişlerin odası için çoğu ana eşyalar ayarlandı.dünde yataklarını seçmiştik eşimle.diğer kontrol 23.cü hafta şeker yüklemesi için konuşucaz dedi dr.tetanoz aşısını sordum tam zamanları yaptır dedi.diğer kontrolde de gerekli kıyafetlerinden alırım.
bikaçgündür bende çok yoruldum kışlık yazlık annem çıkardı ama yinede ayakta dolanmak kıyafet katlamak fln iyice yordu.
havalar sogudu çok korkuyorum hasta olmaktan.
bu arada havuç ve nar mevzusu için bende fikirlerimi ve doktorumun dediğini paylaşmak istedim.tüp bebek doktorum hazır yiyecekler yerine doğalları tercih et birde havucu tüketme çok yüksek a vitamini içeriyor ve bunu gebelikte önermiyoruz a vitaminin sakıncaları olduğu için dedi.nar için benim bildiğim kan sulandırıcı etkisi var ve tansiyonu düşürür.eğer kanınız zaten pıhtılaşamıyorsa birde nar tüketilmesi tehlikeli olur diye düşünüyorum.yinede aşırıya kaçmadıkça büyük sorunlar yaratmaz herhalde.faydalı olan gıdalar bile fazla tüketildiğinde zararı oluyor.herşeyi kararında yemeli.bak benim dr un kg sorununa bakarsak meyveyi bile yarım ye diyecekti nerdeyse.bide çikolata tatlı tutkunu olsam neyse.kilo yapacak sadece ekmek ve börek hamurişi bu sıralar düşkünüm.ama buda hamilelikte başladı..
selam hanımlar hayırlı günler.biz bugun bebişlerimizi gördük çok şükür herşey yolunda dedi ama birde kızdı 48 kg ile hamile kaldım 53 kilo oldum 19+1 olduk bugun.şok oldum yaa bende kiloda iyi gidiyor dicek derken hamurişinden uzak dur gebelik şekeri ve tansiyonu için dengeli gitmen gerekiyor dedi.hıı birde bu haftaya kadar toplamda 2 kg almalıymışım 3 kg fazlam varmış yanii.sizler dr a gittiğinizde kilo konusunda ne yorum yapıyorlar? birde dr dan çıkınca duvar kağıdı baktık onları seçtik bikaç gün içinde gelip yapıcaklar.bebişlerin odası için çoğu ana eşyalar ayarlandı.dünde yataklarını seçmiştik eşimle.diğer kontrol 23.cü hafta şeker yüklemesi için konuşucaz dedi dr.tetanoz aşısını sordum tam zamanları yaptır dedi.diğer kontrolde de gerekli kıyafetlerinden alırım.
bikaçgündür bende çok yoruldum kışlık yazlık annem çıkardı ama yinede ayakta dolanmak kıyafet katlamak fln iyice yordu.
bu arada havuç ve nar mevzusu için bende fikirlerimi ve doktorumun dediğini paylaşmak istedim.tüp bebek doktorum hazır yiyecekler yerine doğalları tercih et birde havucu tüketme çok yüksek a vitamini içeriyor ve bunu gebelikte önermiyoruz a vitaminin sakıncaları olduğu için dedi.nar için benim bildiğim kan sulandırıcı etkisi var ve tansiyonu düşürür.eğer kanınız zaten pıhtılaşamıyorsa birde nar tüketilmesi tehlikeli olur diye düşünüyorum.yinede aşırıya kaçmadıkça büyük sorunlar yaratmaz herhalde.faydalı olan gıdalar bile fazla tüketildiğinde zararı oluyor.herşeyi kararında yemeli.bak benim dr un kg sorununa bakarsak meyveyi bile yarım ye diyecekti nerdeyse.bide çikolata tatlı tutkunu olsam neyse.kilo yapacak sadece ekmek ve börek hamurişi bu sıralar düşkünüm.ama buda hamilelikte başladı..
Ben 20. Haftada 7 kilo almıştım.doktora sordum fazlamı diye.değil dedi bana.
Elimde olan bişi değil zaten kilo konusu...obur bi hamile değilim ben.ekmek sadece kahvaltıda yiyorum..abur cubur çikılata cips zaten yemiyorum,hamur işi en son ne zaman yedim hatırlamıyorum...kendimde kilo yok bide.sadece göbek bölgemde.kalçam bacaklarım değişmedi.kilo elde olmadan alınıyo yani bence.
yani bencede bende öyle abur cubur öncedende yemezdim şimdi hiç yemiyorum hazır gıda koruyucu maddeler var diye.akşam yemeklerim genelde 1 corba 1 sebze yemeği birde yoğurt şeklinde olur haftada 1 günü et 1 günü tavuk denk gelir.ekmekte 1 gün boyunca yarım ekmeğe ulaşamaz yediğim.amasac böreği olunca 1 böreği 1 ayranla götürüyorum 3-4 günde birde öyle börek yemiş oluyorum.dediğin gibi evde yatıyoruz pek hareket yok.bence bu yüzden.benim doktora bakılırsa tek gebelikte önerilen 12 kg ile kıyaslıyor herhalde beni.ki zaten zayıf biriydim hamile kaldığımda 48 şuan 53 olmuşum. aşırı kilolu olsaydım anlıcaktım kızdığını ama neyse bakalım..
bencedee katiliyorumm bugun kontrole giden arkadas o kadarda almamis bencee ..bisey yemezsende bebeklerinde gucsuz dogar sende halsiz kalirsinn insallahh olmaz amaa podyuma cikcak halimiz yokyaaBoşver ya doktorunda olsa kilo konusuna çok takılma:)sağlıklı beslen gerisini boşver.şimdiki doktorlar biraz alengirlipodyuma çıkacaz sanki.12 kilo ne ya ikiz gebelikte,20 ye kadar yol verdim kendime:)
Kızlar sucuk yiyomusunuz:44:
slm bence kilo konusunda doktorun saçmalamış yani 19.haftada 2 kilo olurmu ya ben öyle kolay kolay kilo alan birisi değilim 17 haftadayım ben bile bugün tartılmama göre 4.200 gr almışım havuç konusunu hiç duymamıştım katı meyve sıkacağı almıştım bir iki hafta 2 elma ve 2-3 havucun suyunu sıkarak içtim birde vitamin aldığımız için belki fazlası zarardır doğrudur şuana kadar bir problemim olmadı inşallah olmaz nar konusundada 2 yada 1 tane tam hatırlamıyorum mandalinayla karışık içmiştim ama sadece bir kere son netteki nar olayını okuyunca riske atmanın gereği yok yiyip içmiyorum ama azın zararının olacağını düşünmüyorum abartmamak lazım galiba gerşeyi belki doktorunda kilo konusunda fazla kilo alma diye yani aşırı çünkü kilo doğumu zorlaştırıyormuş diye gözünü korkutmak istemiştir kimbilir
kızlarr sizinde akıntınız oluyor mu benim sarımsı bir akıntım oluyor
Ewt canım dedimya ben kendime 20 ye kadar yol verdim:)eskiden annelerimiz kilo kontrolümü yapıyodu hamileyken.birazda eski kafa olmak lazım aslındabuarada ikiz annelerine 17 kiloya kadar kilo alımının normal olduğunu dr. söylemişti tetanoz aşısı için ilk zamanlarda tam kan sayımını idrar tahlilini ben ücretsiz olduğu için aile hekimliğinde yaptırdım ordanda bu hatfa için tekrar kan sayımı ve tetenoz için gün verdiler aç gelin dediler ve hamile kaydı oluşturdular ordanda takip ediyorlar yani
sucuk çok olmamak kaydıyla ve tüm şarküteri ürünlerini canım istediği takdirde çiğ olmamak kaydiyle yiyiyorum salam sosis pastırma sucuk herzaman olmasada yiyiyororum yani eee çocukların canı çekiyo napiimmm:)
günaydın şanslı anneler,şükürler olsun yavaş yavaş kendime geliyorum.beni merak eden arkadaşlar Allah razı olsun sizlerde kazasız kavuşun yavrularınıza inş.benım 20.haftaya kadar birşeym yoktu yürüyerek işimede gidiyordum herşeyide yiyordum.20.haftaya bi girdik ki hastanelerdeyz.doktorun dedigi hiç dikkat etmemişsin diyor.gerçekten dikkat etmek gerekiyormuş.sizler inş .daha dikkatli olun tuzludan tatlıdan uzak durun,ev işleri sakın yapmayın ,uzun yürüyüşlerde yapmayın ...benim bünyem güçlüdür deyip önemsememezlik etmeyin.hamilelik hele ki ikiz gebelik çok riskli.tansiyona ve şekere çok dikkat edin...Allah hepimizi ve yavrularımızı ve bizleri korusun.hayırlısı ile vakti zamanında dogum haberlerimizi vermeyi nasip etsin ins.birde arkadaşlar nazarda çok deyiyor sanki
Kızlar ya bide sanırım oto koltuğunu şimdi almıycam ne biliyim gerek yok gibi şimdilik.bahara doğru alayım diyorum
Evde uyutacağın ana kucağı varsa alma bencede.. Ben iki puset alayım diyorum hem evde hem arabada kullanırım 2 yasına kadar..sonra araba koltuğuna geçeriz..zaten Nisan Mayıs'ta dogum..
Dimi ama ya bencede saçmalamış doktor.aynen bende kolay kilo almayan biriyim bu zamana kadar 7 kilo aldım 59 um şuan...ömrüö boyunca 55 üstüne çıkmamış biriyim ve abur cuburda çok yerdim önceden.şimdi yemediğim halde Alıyırum
Dimi daha mantıklı.ewe ana kucağı alırım yeter şimdilik