2014 ikiz anneleri

Valla esim bulamadı inciri manavlar anca antalya hal de fakan bulursun demişler :KK43: bide annem pazarda arayacak gormuş gibiymiş gecen haftalar :) olmadı isterim senden teyzesi bi avuç yollasan bile razıyım..:KK66:
Sıgnal baska bütün duş macunlari felaket kokuyo su an:KK43:
Dış doktorum hamile kalırsan 3 ayın dolunca gel demişti hamilelikte dis tası çoğalıyormuş bu yüzden çekilme oluyormuş..
tamam canım yollarım tabi.:emir_bebek::emir_bebek:
iyi gceler herkese
yeni görüyorum bu topiği bende taze ikiz anne adayıyım
nisan sonu mayıs başı gibi doğumum
hoşgeldin arkadaşım.hayırlı bir hamilelik dilerim....:nazar:
günaydın şanslı anneler,şükürler olsun yavaş yavaş kendime geliyorum.beni merak eden arkadaşlar Allah razı olsun sizlerde kazasız kavuşun yavrularınıza inş.benım 20.haftaya kadar birşeym yoktu yürüyerek işimede gidiyordum herşeyide yiyordum.20.haftaya bi girdik ki hastanelerdeyz.doktorun dedigi hiç dikkat etmemişsin diyor.gerçekten dikkat etmek gerekiyormuş.sizler inş .daha dikkatli olun tuzludan tatlıdan uzak durun,ev işleri sakın yapmayın ,uzun yürüyüşlerde yapmayın ...benim bünyem güçlüdür deyip önemsememezlik etmeyin.hamilelik hele ki ikiz gebelik çok riskli.tansiyona ve şekere çok dikkat edin...Allah hepimizi ve yavrularımızı ve bizleri korusun.hayırlısı ile vakti zamanında dogum haberlerimizi vermeyi nasip etsin ins.:nazar::emir_bebek::emir_bebek: birde arkadaşlar nazarda çok deyiyor sanki

günaydın canım.inan çok sevindim üçünüz için de:KK16::KK16:bende dikkat etmiyorum sanki.her sorun yaşadığımda kendimi suçluyorum.bebeklerime gereken özeni gösteremiyorum sanki:KK14::18:
ama çok şükür bu günümüze.onlar kıpırdatıkça içim rahatlıyor.:nazar: doğru söyylüyosun tatlım. her ortamda aaa walla şanslısın, ben 1 kilo bile kaldırmazdım,hep yatardım sen çok cesursun lafları psikolijimi bozuyor.
bundan sonra bende hep karpuz modundayım:21:

bugün saat 15:30'da dr kontrolüm var.tabi yine kalbim duracakk gibi. dualarınızı bekliyorum canlar.:KK54:

Sevindim canım iyi olmana.ev işleri hak getire her yer toz valla:)hele o yerlere düşen saç kılları:KK47:sinir oluyorum ama tutuyorum kendimi...nazara bende inanıyorum ettafa ikiz pek olmadığı için nazarda değiyodur.herşeyden rabbime sığınalım bebeklerimiz ona emanet:emir_bebek::emir_bebek:
canım merhaba,telden girdiğim için geç yazıyorum kusura bakma ,teşekkür ederim canım .evet canım tutu kendini iş falan yapma ben hep çamaşır falan astım balkona uzandım eğildim şimdi benim evimde kirli malesef başkasının yaptığı kendi yaptığın gibi olmuyor ama idare edecez artık .sen ve bebeklerinde iyi demi maşallah benim bebeklerin cinsiyeti belli oldu sorunlarım başladı artık hayırlısı artık 2013 annesimi oluruz 2014 annesimi o belli değil...
sucuk sormuşsun canım hast.yasak olduğunu söylemişlerdi çiğer salam sosis sucuk ,nane deretotu,maydonoz havuç,narıda burda okudum ,hazır meyve suları yani içerisinde koruyucu katkı maddesi olan şeyler gibi....artık ne duyarsam dikkat etmeye çalışacağım dişimi sıkacagım.

tamam canım yollarım tabi.:emir_bebek::emir_bebek:

hoşgeldin arkadaşım.hayırlı bir hamilelik dilerim....:nazar:

günaydın canım.inan çok sevindim üçünüz için de:KK16::KK16:bende dikkat etmiyorum sanki.her sorun yaşadığımda kendimi suçluyorum.bebeklerime gereken özeni gösteremiyorum sanki:KK14::18:
ama çok şükür bu günümüze.onlar kıpırdatıkça içim rahatlıyor.:nazar: doğru söyylüyosun tatlım. her ortamda aaa walla şanslısın, ben 1 kilo bile kaldırmazdım,hep yatardım sen çok cesursun lafları psikolijimi bozuyor.
bundan sonra bende hep karpuz modundayım:21:

teşekkürler canım bana da herkes aaaa hem ikiz hemde çalışıyorsun bizim bi tanıdık hep yattı hep kanaması oldu dediler dediler ....tabi kötü niyetli değillerdir ama o enerji insanı etkiliyor işte .inş.bundan sonra hiç birimizinde sorunu olmadan kavuşuruz bebeklerimize canım.Allaha emanet ol.

canım merhaba,telden girdiğim için geç yazıyorum kusura bakma ,teşekkür ederim canım .evet canım tutu kendini iş falan yapma ben hep çamaşır falan astım balkona uzandım eğildim şimdi benim evimde kirli malesef başkasının yaptığı kendi yaptığın gibi olmuyor ama idare edecez artık .sen ve bebeklerinde iyi demi maşallah benim bebeklerin cinsiyeti belli oldu sorunlarım başladı artık hayırlısı artık 2013 annesimi oluruz 2014 annesimi o belli değil...
sucuk sormuşsun canım hast.yasak olduğunu söylemişlerdi çiğer salam sosis sucuk ,nane deretotu,maydonoz havuç,narıda burda okudum ,hazır meyve suları yani içerisinde koruyucu katkı maddesi olan şeyler gibi....artık ne duyarsam dikkat etmeye çalışacağım dişimi sıkacagım.

Bizde iyiyiz şükür canım...sucuk çok canım isterse yiyorum valla...seninkiler kızmıydı erkekmi??aynen canım 2013 annesimi olcaz 2014 mü bakalım:)sağlıkla sıhhatle doğsunlarda herşey boş

Bizde iyiyiz şükür canım...sucuk çok canım isterse yiyorum valla...seninkiler kızmıydı erkekmi??aynen canım 2013 annesimi olcaz 2014 mü bakalım:)sağlıkla sıhhatle doğsunlarda herşey boş
daha iyi olun inş. sucuk ben ilk aylarda resmen çiğ çiğ yedim dayanamadım ama sonraki ayalar için içindeki tuz senin ve bebeklrin tansiyonunu etkiliyormuş ayrıca bazı baharatlarda sakıncalıymış.benim dün tansiyonum çok çıktı başımın ağrısı sabaha kadar geçmedi ne dokundu bilmiyorum.son aylarda tansiyon ve şeker dengesi çok önemliymiş artık bizi değil bebekelri etkiliyormuş yediğimiz içtiğimiz şeyler onlar anne karnında rahatsız olunca bize yansıyormuş....benimkiler biri kız birisi erkek teyzesi ...hepside sağlıklı sıhhatli gelsin inş.

Kızlar sucuk yiyomusunuz:44:
canım ben 15. haftadan sonra yedim.kendimi ancak bu kadar tutabildim.:KK17: hamilelikten önce evimize girmezdi bile çünkü en kalitelisi de sağlıksız.
teşekkürler canım bana da herkes aaaa hem ikiz hemde çalışıyorsun bizim bi tanıdık hep yattı hep kanaması oldu dediler dediler ....tabi kötü niyetli değillerdir ama o enerji insanı etkiliyor işte .inş.bundan sonra hiç birimizinde sorunu olmadan kavuşuruz bebeklerimize canım.Allaha emanet ol.

evet kötü niyetle konuşmuyolar ama zaten yarası olunca insan,kafasına çok takıyo:KK33:
inşallah hep güzel haberler paylaşmak nasip olur hepimize:KK16::KK16: 2013 topiğini okuyunca çok duygulanıyorum:KK43:darısı bizlerin başına:nazar:

bugün saat 15:30'da dr kontrolüm var.tabi yine kalbim duracakk gibi. dualarınızı bekliyorum canlar.:KK54:

hadi güzel haberlerle gel inşallah :KK16::KK16:

Kızlar sucuk yiyomusunuz:44:

ben yiyorum vallahi :KK1::KK1: aslında sanırım benim yemediğim şey yok. doktorum da beni rahatlatıyor sağolsun. asla şu ye şunu yeme demiyor. az ye sık ye dinlen...bana tek söylediği bu :21:

gazlı içecek içmiyorum, ama onu da canım çok isterse eşimin bardağından otlanıyorum ya da kendime yarım bardak kadar koyuyorum. sakatat zaten sevmezdim yemiyorum. meyve suyu da oldum olası içmem, taze sıkılanlar hariç. sanırım bunların dışında eğer canım isterse, fast food, pide kabap vs herşeyi yiyorum. :KK1::KK1: sadece tatlıyla çok aram yok hamile kaldığımdan beri

günaydın herkese

hoşbuldum çok teşekkür ederim.Yazdıklarınızı biraz okudum bende cok hareketli bir anneyim herişimi yapıyorum ama sorun ne oldu ki kızlar sizde merak ettim

Kızlar ya bişi sorcam ana kucakları varya hani araba koltuğuda olanlar.onlar genelde 0-15 kilo arası kullanılıyo dimi.yani bizim alacaklarımız 0-15 kilo olanlar dimi???bebekler büyüyünce sadece oto koltuğu kullanırlar heralde o kafamı karıştırdı bi sorayım dedim...2 yaşına kadar anca kullanırlar ana kucağını

hadi güzel haberlerle gel inşallah :KK16::KK16:

ben yiyorum vallahi :KK1::KK1: aslında sanırım benim yemediğim şey yok. doktorum da beni rahatlatıyor sağolsun. asla şu ye şunu yeme demiyor. az ye sık ye dinlen...bana tek söylediği bu :21:

gazlı içecek içmiyorum, ama onu da canım çok isterse eşimin bardağından otlanıyorum ya da kendime yarım bardak kadar koyuyorum. sakatat zaten sevmezdim yemiyorum. meyve suyu da oldum olası içmem, taze sıkılanlar hariç. sanırım bunların dışında eğer canım isterse, fast food, pide kabap vs herşeyi yiyorum. :KK1::KK1: sadece tatlıyla çok aram yok hamile kaldığımdan beri

evet ben de size katılıyorum. canım ne isterse tadımlık olarak ya da nadir de olsa doyumluk yiyorum. sakınan göze çöp batar mantığındayım :KK52: çok isteyipte yiyemezsem o bana daha çok sıkıntı ve stres yapıyor çünkü. sonuçta hepimiz kendimizi bilen insanlarız, hayatta herşeyin fazlası zarar değil mi??

günaydın herkese

hoşbuldum çok teşekkür ederim.Yazdıklarınızı biraz okudum bende cok hareketli bir anneyim herişimi yapıyorum ama sorun ne oldu ki kızlar sizde merak ettim
öncelikle merhaba hayırlı olsun gebeliğin ikizlerin ,ne oldu diye sormuşsun canım benim herşey başlarda yolunda gidiyordu içerde kanama olmuş içerde birikmiş sonra birden şiddetli kanamam oldu onu durdurdular bu sefer tekrar yeni bir kanama oldu derken sorunlar başladı bebekerin eşleri ikizlerde genelikle altta oluyormuş bizde hareket ettikce dahada alta iniyor erken doğuma sebep olabiliyor ikiz gebelikte en büyük problem erken doğum riski .nette ikiz gebelik riskleri diye araştırabilirsin ayrıca sorunlar genellikle 20 haftadan falan sonra başlıyor sen tedbiri elden bırakma yinede .Allah hepimizi ve yavrularımı korusun sorunsuz doğumlar nasip etsin vakti zamanı gelince....

evet ben de size katılıyorum. canım ne isterse tadımlık olarak ya da nadir de olsa doyumluk yiyorum. sakınan göze çöp batar mantığındayım :KK52: çok isteyipte yiyemezsem o bana daha çok sıkıntı ve stres yapıyor çünkü. sonuçta hepimiz kendimizi bilen insanlarız, hayatta herşeyin fazlası zarar değil mi??
afiyet olsun hanımlar yavrularına top top et olsun maşallah ne güzel herkesin bünyesi vücudu farklı tabi.Allahım sorunsuz bir gebelik dönemi sorunsuz doğumlar sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin hepimize .Allaha emanet olun.:nazar::emir_bebek::emir_bebek:

öncelikle merhaba hayırlı olsun gebeliğin ikizlerin ,ne oldu diye sormuşsun canım benim herşey başlarda yolunda gidiyordu içerde kanama olmuş içerde birikmiş sonra birden şiddetli kanamam oldu onu durdurdular bu sefer tekrar yeni bir kanama oldu derken sorunlar başladı bebekerin eşleri ikizlerde genelikle altta oluyormuş bizde hareket ettikce dahada alta iniyor erken doğuma sebep olabiliyor ikiz gebelikte en büyük problem erken doğum riski .nette ikiz gebelik riskleri diye araştırabilirsin ayrıca sorunlar genellikle 20 haftadan falan sonra başlıyor sen tedbiri elden bırakma yinede .Allah hepimizi ve yavrularımı korusun sorunsuz doğumlar nasip etsin vakti zamanı gelince....

amin inşallah cok büyük geçmiş olsun sizede Allah yavrularınızı bağışlasın.Benim tek sıkıntım gece uykusu karnım ve kasıklarıma ağrılar giriyor birde kum döküyorum zor yani hayırlısı ama cok dikkat edicem bundan sonra mide bulantılarım yok şükür ama beslenme sorunlrım var yumurtada tiksindim balık hiç yiyemem umarım bunlar sorun yaratmaz ileride bana tek sıkıntım o

selam kızlar. bi kaç gündür giremiyorum. grip yatırdı resmen :KK14:
güzel temenni ve önerileriniz için çok teşekkür ederim :KK16:

malum dün kontrolümüz vardı dr amcayla ;
normalde dün 16+6'daydık.
oğluşum; 17+4 günlük, 218 gr ve gelişim eğrisi %75 olmuş.
diğer inatçı yine göstermedi :KK50:
o da; 17+3 günlük, 193 gr ve gelişim eğrisi %69 olmuş
yani ikisi de iyi şükürler olsun :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:
bebişlerim yan yana duruyorlardı; ama şimdi oğluş diğerinin zerine çıkmış.
inşallah böyle kalmazlar, yan yana olurlarsa gebelik daha rahat geçiyormuş.

3'lü tarama için kan verdim. 10 güne kadar çıkarmış sonuç, Ankara'ya gönderiliyormuş.
inşallah ondan da güzel sonuçlar alırız.
22. haftaya 6 kasıma ayrıntılı usg için randevu verdi.

bu arada grip için ne yapmalıyım, bitki çayı içmeye korkuyorum dedim
istediğin kadar bitki çayı içebilir, istediğin ilacı kullanabilirsin, hatta Allah korusun zorunlu olursa şu durumda kemoterapi bile alabilirsin, bebekler oluşacağı kadar oluştu, bundan sonra sadece büyümelerini bekleyecez dedi.
evet ben de çok şaşırdım ama doktorum prf ve inanılmaz donanımlı biri.
ben yine de ilaç kullanmayı düşünmüyorum tabi, ama istediğim kadar ıhlamur eçiçem :KK52::KK52:

gece yatış pozisyonunu da sordum;
"ben sabaha kadar uyuyamıyorum, hayatta sol tarafa yatamam,kalbim sıkışır ama sağa tarafa ve sırt üstü yatmak çok sakıncalıymış,bebekler beslenmez, sıkıntı yaşarmış, inanın psikolojim bozuldu" dedim
hiç alakası yok, zaten bi süre sonra ne sağa ne sola dönemeyeceksin, o yüzden şimdi rahat rahat yatmana bak dedi
dün gece ilk defa huzurlu uyudum diyebilirim kızlar. :KK52::KK52:

bir de bu konuyu sordum. resmen kahkaha attı. kim nerden uyduruyor,
nerde yazıyor bunlar, millet nerden okuyor anlamıyorum dedi. :KK53::KK53:
yediğiniz şeylerin üretiminde çok aşırı zirai ilaç kullanılıyorsa, hormon basılıyorsa, genetiği ile oynanıyorsa bi takım aksilikler olur ama bu şekilde olmaz dedi.
ohhhhh dedim ben de, artık rahat rahat narımı yiyebilirim :KK52::KK52:

haa kızlar bir de pruluton iğneyi 30. haftaya kadar kullanacaksın dedi.
aranızda aynı durumda olan var mı?
bir de aile hekimliğindeki ebe tetanos iğnesini 5. ay bitsin öyle yapalım dedi. siz ne zaman yaptırdınız?

canım ben 5.ayda yapılıyo diiye duymuştum pruloton iğneyi bana da doktor verdi ve 35.haftaya kadar kullanılıyor diye biliyorum senin doktor neden 30.haftaya kadar demiş yani 30.haftadan sonra doğurabilirsin mi demek bu

Bebegin birinin bir kac gun fark etmezi gayet normalmis

Catlaklarim icin paris lierac ve badem yagi kullandi m sonuc mukemmel

Sekerim 197 cikti cietle halloldu

Erken dogum riskine karsi uzuuuun bir sure progestan kullandim. 35 haftalda dogum

Butun vucudum 29. Hafta itibariyle deli gibi kasindi, dr soyledim test yapildi karaciger enzimlerim yukselmis yani kolestaz diye bir durum ilac kullandim doguma kadar kasindim.

Grip olunca dr tavsiyesiyle gunde 2 bardagi gecmeyen ihlamur limon ve tarcinli, tavuk suyuna corbo oda limonlu, mercimek havuc bugday patates le karisik corba iki gunde gecti gribim

Bebeblere kg aldirdigini fark ettigim gidalar et, sut, keci sutu, kizilcik kompostosu ve en cok kizilcim kompostosuyla kilo aldilar c vit kemik yapiyormus

İkiz gebelikte fazla hormon yukselmesinden dolayi goguslerden sut yani sari su geliyormus bendende geldi

Cift keseyi 7 haftalikken gordum

32 haftalikken sirtim tutuldu agladim resmen tarcin bal ilik su kuru yapip zurduk 15 dk sonra hicbirsey kalmadi.

Bilgilerinize sunar saglikli dogumlar dilerim bebeklerinizi ve sizi optum:-) )

biligiler cok iyi teşekkürler canım

Kızlar ya bişi sorcam ana kucakları varya hani araba koltuğuda olanlar.onlar genelde 0-15 kilo arası kullanılıyo dimi.yani bizim alacaklarımız 0-15 kilo olanlar dimi???bebekler büyüyünce sadece oto koltuğu kullanırlar heralde o kafamı karıştırdı bi sorayım dedim...2 yaşına kadar anca kullanırlar ana kucağını

Ya evet bu konu çok karışık. bazıları ne gerek var deyip hiç almıyor. Port bebe filan alıyor. Bazıları ana kucağı değilde şu sallananlar varya, pillisi filan oluyor. onlardan al diyor. O daha kullanışlı imiş. benimde kafam karışık:18: arkadaşlar artık kullanmıyormuş. büyüdüğü için, onlardan otlanmayı düşünüyorum:KK52: 2 bebek yani hertürlü alet edevat bağışına açığım :KK36:

X