- 2 Ocak 2012
- 1.387
- 152
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #1.781
Alışkanlık canım yaçiğnerken bi bakkyorum sakız yok çiğnemicem artık ana kucağının resmini atıyımda bak:)
benim misafirler bulaşığını da yıkayıp gidiyolar saolsunlar. yoksa çook zorr..walla zor bulduk bebeleri rabbim kaybettirmesin
erken dönemler de benim bebişlerinde aralarında 2-3 gün vardı.15. haftada kapandı fark.sorun olmaz canım...bebeğin yaşını ölçümler,çocuğun o anki pozisyonu falan etkiliyormuş.benim dr öyle söylemişti.
saol tatlım...leke bitti ama bebişlerim bugün pek hareket etmediler.normal olduğunu bilsemde çok takılıyorum
SEDEF 55 liralık anakucağını nerden buldun canım ya:) ben en eygun 75 e buldum...
allah iyiliğini versinçiğneme tabi
bebişlere değil de midene zarar verir
sağlık ocağındaki ebenin yönlendirmesi lazım sizi teteanoz önemli aşılardan... şeker yüklemeside şart bnm şeker ile ilgili problemm olmamasına rağmen yaptırıyorum.bebeğe ciddi zarar verebiliyormuş...
sağlık ocağındaki ebenin yönlendirmesi lazım sizi teteanoz önemli aşılardan... şeker yüklemeside şart bnm şeker ile ilgili problemm olmamasına rağmen yaptırıyorum.bebeğe ciddi zarar verebiliyormuş...
Kızlar selam.... Allah nasip ederse benim de ikizlerim olacaktüp bebek henüz bir kez kontrole gitti hem keseyi hem kalp atışını gördük (dinletemediler) şükürler olsun...doktor herşey yolunda dedi. Kontrole gittiğimde 6+4 günlükte o günlerde biraz bulantilarim vardi aşırı olmamakla birlikte, hatta kontrole gittiğim gün baya çıkartmıştım. Ama o günden beri bulantılarım azaldı sanki buda beni tedirgin ediyor. Hiç olmasaydı korkmazdım herkes de bulantı olacak diye birşey yok ama bir dönem olup azalınca işte ne bileyim... Sizde de bir gün bulantı ız olup bigün hiç olmadığı falan oluyor muydu?
Bu arada aranıza beni de kabul ederseniz sevinirimeminim sizlerden öğreneceğim çok şey var, güzel paylaşımlarda bulunmak dileği ile...
Kızlar selam.... Allah nasip ederse benim de ikizlerim olacaktüp bebek henüz bir kez kontrole gitti hem keseyi hem kalp atışını gördük (dinletemediler) şükürler olsun...doktor herşey yolunda dedi. Kontrole gittiğimde 6+4 günlükte o günlerde biraz bulantilarim vardi aşırı olmamakla birlikte, hatta kontrole gittiğim gün baya çıkartmıştım. Ama o günden beri bulantılarım azaldı sanki buda beni tedirgin ediyor. Hiç olmasaydı korkmazdım herkes de bulantı olacak diye birşey yok ama bir dönem olup azalınca işte ne bileyim... Sizde de bir gün bulantı ız olup bigün hiç olmadığı falan oluyor muydu?
Bu arada aranıza beni de kabul ederseniz sevinirimeminim sizlerden öğreneceğim çok şey var, güzel paylaşımlarda bulunmak dileği ile...
Çok sağol canımnasıl yani???neden sakız yutuyosun,ben anlamadım
hoşgeldin canım..hayırlı olsun bebişlercanım bu gebelikte günün gününe uymuyo...birgün sancıdan ölürken rtesi gün capcanlı olabiliyosun..korkma.bişecikler olmaz inşallah
Hayırlı olsun canımmmmrbb aksuuu bende tup bebekle hamile kaldim senin gibi 6+2gunluk eeevet bazen bulanip bazen hic tik yokk kafana takma onlar bi sekilde belli ediyolar kendilerini su gibi akintim olmasindan gogus sizilarimdan ve karnimdaki batmalardan benimle olduklarini anliyorummm
Canım benim çok sağol hoşbulduuukkhoş geldin canım
Canim guzel haberlerle gelmissin sukur bebisler iyiler he maasallah onlaraçok geçmiş olsun canım. inşallah bi sıkıntı olmaz.
ben de bu sabah yaptım benzer bi hata. kahvaltıda misafirim vardı.
yüksek raflara uzandım 2-3 defa, uzun süre ayakta kaldım, bi de kahvaltı sonrası sahilde yürüdük..
eve bi geldim sarı kahverengi arası bi sürü sıvı gelmiş. tedbiren koyduğum peçete sırılsıklam olmuş.
şimdi geçti ama o geçene kadar ben de kendimden geçtim.
Rabbim zamanında sağlıkla versin inşallah kuzularımızı kucağımıza
Bende istiyorum o listeyiiiCanım biz liste yapmıştık alınacakları.istersen sanada verebilirim.hoşgeldin aramıza.sanırım aynı haftadayız bizde ocakta beklşyoruz oğlanları:)
Tetanoz asisi ilk dozda cok agri ve ates yapiyor sontaki dozlarda o agriyi hissetmiyorsun canim ben hamilelikten once baslamistim bi son dozum kaldi onu da 20Proluton bende vuruluyom canım 10 güne bi.doktor süresi hakkında bişi demedi...tetanoz aşısını 2 gün önce oldum canım.bi doz daha olcam 1 ay sona...dopumdan sonrada yapılcakmış 3 doz ama yaptırmamçok ağrıyo...bebeklerle ilgilenemem yoksa..
İyiki geldin:)bebişlerden fırsat buldukça gel...bende lierac kullanıyom günde bi kere...akşamlarıda mustela kullanıyorum inş faydaları olur...çatlamadınmı sen hiç ne gzl...çok gzl bilgiler vermişsin bize faydalı olcak...bebişlerini güzel günlerde büyüt...yalnızmı bakıyosun,kaç aylıklar?
Sagol tatlimmmmm sizde iyisinizdir insallah alisverisler falan baslamis maasallahhne demek canım. hepimiz öğrendiklerimizi paylaşıyoruz ve çok da iyi oluyor. evet benim de bir bir erkek. şimdilik 0-3 ay arası giyebilecekleri şeyler aldım bazıları da ara renkler. ortak giyerler. ikisine de 1'er premature tulum aldım. internette idil baby de satılıyor. özellikle tulum aldım. alt üst takımların altı bebekleri sıkıp solunumlarını güçleştirebilirmiş. zaten minik olacaklar büyük ihtimalle. mobilya daha alamadım. 1 ay sonra taşınacağım. şehir değişikliği olacak. idareten 1 tane park yatak alıp bir süre ikisini bir arada yatırmayı düşünüyorum. artık odalarını doğumdan sonra kendimi toparlayınca, onlar da biraz ele avuca gelince çıkıp alacağım. araba falan da yaza almayı düşünüyorum. he bir de medela marka göğüs pompası alacağım. sen neler yaptın, ne düşünüyorsun?
canım bazı gebelerde doğumdan önce de süt gelebiliyormuş. korkacak bir durum yok
canım benim hem gözün aydın hem geçmiş olsun. valla ben bir kilodan ağır bir şey bile kaldırmıyorum, yukarılara uzanmıyorum. illa bi sorun oluyor. az dişimizi sıkalım canlar. anne desteğini alabiliyorsan sonuna kadar kullan. annem yanımda yemekleri yapıyor. kışlıkları çıkardı falan. taşınacağım için koli hazırlıyor. çok rahatladım. bir de kadın geliyor temizliğe
iyi olmana sevindim canım
canım bunlara takılma. o daha çok değişiyor. bir ileri gidiyolar bi geri gidiyolar. dr sorun var demedikçe sorun yok tamam mı
teşekkür edriz faydalı bilgiler için
canım Allah razı olsun ne çok şeyi sorup öğrenmişsin. şu nar olayını öğrendiğin iyi olmuş. nasıl içim gidiyor şöyle güzel güzel yemek için
canım benim geçmiş olsun. ikiz bebeler hakkaten dinlenme gerektiriyor.
hoş geldin canım
Ne guzel iste tam tersi oldugunu dusunsene sen uyudugunda uyandiklariniBel desteğine hiç bakmadım vallaiyi oldu söylediğin bakarım...ewet canım pierre cardin cok uygun gibi geldi...benimkiler çok hareletli valla:)inş doğunca böle olmaz keratalar:))sabah 8:30 gibi başlıyo hareketleri uykudan uyanıyolar..akşam ben yatınca onlarda yatıyo
Var canim korkma silikon uclar var onlari denersin insallah gerek kalmazkizlar bu sefer doktoruma gidince sorucam ama sizlerinde fikrini almqk isterim bu meme ucu benim cok hassas genc kizlimdada oyleydi dokunamazdim kizarirdi acirdi krem kullanirdim sonra gecti ama sanki hamilwlikle meme uclarim yine catlamis ve 6bucuk haftaliz daha bebek olunca insallahh nasil emzircem diye kara kara dusunuyimm:--( meme uclugu falan satilirmi yoksa benim hayel urunummu ;-);-) simdiden ne kullanayim aranizda boyle sorunu olan varmi yardimmmmmmm
Hosgeldin canimm ben 1hafta bulantisiz gecirirdim 1gun o bi haftayi unuttururdu korkma hersey yolunda gidecek insallahKızlar selam.... Allah nasip ederse benim de ikizlerim olacaktüp bebek henüz bir kez kontrole gitti hem keseyi hem kalp atışını gördük (dinletemediler) şükürler olsun...doktor herşey yolunda dedi. Kontrole gittiğimde 6+4 günlükte o günlerde biraz bulantilarim vardi aşırı olmamakla birlikte, hatta kontrole gittiğim gün baya çıkartmıştım. Ama o günden beri bulantılarım azaldı sanki buda beni tedirgin ediyor. Hiç olmasaydı korkmazdım herkes de bulantı olacak diye birşey yok ama bir dönem olup azalınca işte ne bileyim... Sizde de bir gün bulantı ız olup bigün hiç olmadığı falan oluyor muydu?
Ay bende hamis kalmadan once yutardim esim dalga gecerdi benle ama simdi midemi mahvediyor o yuzden yutamiyorum unutup yutsam aninda istifra ediyorum... aliskanlik iste napcanAlışkanlık canım yaçiğnerken bi bakkyorum sakız yok çiğnemicem artık ana kucağının resmini atıyımda bak:)
Canım hayırlı olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah...benimde mide bulantısı bi olup bi olmuyordu...çok takıyordum.çok şükür bugünlere geldik...hareketlerini yeni yeni hissediyorum.şimdi de niye bugün hareketleri az veya yok diye pinpirikleniyorum...Kızlar selam.... Allah nasip ederse benim de ikizlerim olacaktüp bebek henüz bir kez kontrole gitti hem keseyi hem kalp atışını gördük (dinletemediler) şükürler olsun...doktor herşey yolunda dedi. Kontrole gittiğimde 6+4 günlükte o günlerde biraz bulantilarim vardi aşırı olmamakla birlikte, hatta kontrole gittiğim gün baya çıkartmıştım. Ama o günden beri bulantılarım azaldı sanki buda beni tedirgin ediyor. Hiç olmasaydı korkmazdım herkes de bulantı olacak diye birşey yok ama bir dönem olup azalınca işte ne bileyim... Sizde de bir gün bulantı ız olup bigün hiç olmadığı falan oluyor muydu?
ben 8. haftadaya kadar 2 dr takibindeydim.şimdi bir tane yetiyor:)
bencede 2 dr kafanı karıştırır. ben bu nedenle birini bıraktım,çünkü çok farklı öneriler ve yönlendirmeler oluyordu...
hayırlı olsun arkadaşım...zor bir hamilelik yaşıyorsun ama 16. haftada sonra inşallah düzelirsin
bunu duyduğuma çokkkk üzüldüm yaaben çok havuç yedim.gerçi öyle bişey olsa belli olurdu dimi? 19.hatadayız artıkın
senin bebişler erkek miydi canım? çünkü bende et+soğan ikilisine bayılıyorum,üstelik eşim hiç soğan yemez:18
Tesekkurler, insallah dediğin gibi olur.
Valla esim bulamadı inciri manavlar anca antalya hal de fakan bulursun demişlerçok teşekkür ederim canımcım...dünden beri hareketlerini hissediyorumsağlı sollu minik kıpırtılar..sende en kısa zamanda hissedersin canım...
sende mi özgecim....bende yaşadım üstelik sancıyla..ama eğer sancın yoksa tehlikeli olacağını sanmıyorum.çok geçmiş olsun.kendini yorma
canım üzülme hiç sonuçta diyetle düzelen bir durum...biraz dikkat edersin tamamdır.
kaç çıktı şeker?
sakın sıkma tatlım bidaha...benim 10. haftada başladı ama erken olduğu için ben çok korktum dra gittim.meğerse ağız sütüymüşama göğüsler çok acıyo...
selam tuanacım...yanıma beşik düşünmüyorum canım çünkü 40 gün annem ve ben onların odasında kalıcaz.tek başıma korkarım.sonra duruma göre değerlendiricemcanım erkek bebekler daha erken hissedilir diye duydum ama ne kadar doğrudur bilemem.tebrik ederim:)
CANI İNCİR ÇEKEN ARKADAŞLARIM BEN HATAY'DAYIM.BULAMADIYSANIZ SEVE SEVE GÖNDEREBİLİRİM
Sıgnal baska bütün duş macunlari felaket kokuyo su ankizlar hangi dis macununu kullaniyorsunuzz???
kızlar az önce aynaya bakarken farkettim; özellikle ön köpek dişlerim olmak üzere bi çok işimde diş eti çekilmesi olmuş
dişlerimin kökü görünüyor nerdeyse
fırçalarken bi kamaşma oluyordu ama hiç bakmamıştım yakından..
benzer şey yaşayan, çözüm bulan var mı??
diş doktoruna mı gitsem acaba?
yoksa bebişler doğana kadar dişler tamamen açığa çıkacak gibi :18::18:
Canim guzel haberlerle gelmissin sukur bebisler iyiler he maasallah onlara
Bende istiyorum o listeyiii
Tetanoz asisi ilk dozda cok agri ve ates yapiyor sontaki dozlarda o agriyi hissetmiyorsun canim ben hamilelikten once baslamistim bi son dozum kaldi onu da 20
haftadan sonra yapiyorlarmis sanirim bakalim nasil olacak
Sagol tatlimmmmm sizde iyisinizdir insallah alisverisler falan baslamis maasallahh
Ne guzel iste tam tersi oldugunu dusunsene sen uyudugunda uyandiklarini
Var canim korkma silikon uclar var onlari denersin insallah gerek kalmaz
Hosgeldin canimm ben 1hafta bulantisiz gecirirdim 1gun o bi haftayi unuttururdu korkma hersey yolunda gidecek insallah
Ay bende hamis kalmadan once yutardim esim dalga gecerdi benle ama simdi midemi mahvediyor o yuzden yutamiyorum unutup yutsam aninda istifra ediyorum... aliskanlik iste napcan
Canım hayırlı olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah...benimde mide bulantısı bi olup bi olmuyordu...çok takıyordum.çok şükür bugünlere geldik...hareketlerini yeni yeni hissediyorum.şimdi de niye bugün hareketleri az veya yok diye pinpirikleniyorum...
Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize...
Canım hayırlı oksun ikizlerin.. Bu aynı endişeyi bende taşımıştım ama cok yersiz cunku bi gunün bi güne uymuyo bugün mesela müthiş rahat bi gun geçirdim resmen mutluluktan ölebilirdim ama demin iki kez çıkardım halsizlikten ve bulantidan bitap durumdayım( .. Iyi gecen günlerine şükret canım guzel geçirmeye bak..
Ins..Bende 8,5 haftalığım su anda hatta bugün randevumuz var doktor amcayla bi bakicaz buyumuslermi:) su bulantılar beni mahvetti bi geçse daha en az 4 haftam varÇok sağol canımdoğru söylüyorsun hele ki ikiz gebelikte rahat geçen günlerin tadını çıkartmak lazım ama daha çok başında olunca neden azaldı bulatım diye endişe etmiştim, sizler rahatlattınız beni sen kaçıncı haftandasın? İnşallah en kısa zamanda seninde bulatıların bitip daha rahat hamilelik geçiririrsin
Hoşgeldin aramıza:) Aynen benimde Mayıs 12 normal dogum tarihim ama o kadar bekleyeceklerini pek sanmam:)iyi gceler herkese
yeni görüyorum bu topiği bende taze ikiz anne adayıyım
nisan sonu mayıs başı gibi doğumum
günaydın şanslı anneler,şükürler olsun yavaş yavaş kendime geliyorum.beni merak eden arkadaşlar Allah razı olsun sizlerde kazasız kavuşun yavrularınıza inş.benım 20.haftaya kadar birşeym yoktu yürüyerek işimede gidiyordum herşeyide yiyordum.20.haftaya bi girdik ki hastanelerdeyz.doktorun dedigi hiç dikkat etmemişsin diyor.gerçekten dikkat etmek gerekiyormuş.sizler inş .daha dikkatli olun tuzludan tatlıdan uzak durun,ev işleri sakın yapmayın ,uzun yürüyüşlerde yapmayın ...benim bünyem güçlüdür deyip önemsememezlik etmeyin.hamilelik hele ki ikiz gebelik çok riskli.tansiyona ve şekere çok dikkat edin...Allah hepimizi ve yavrularımızı ve bizleri korusun.hayırlısı ile vakti zamanında dogum haberlerimizi vermeyi nasip etsin ins.birde arkadaşlar nazarda çok deyiyor sanki