- 25 Aralık 2011
- 518
- 1
-
- Konu Sahibi durudenizderya
- #1.741
canım çok sıkkındün son iş yazlıkları kaldırıp kışlıkları yerleştirdim,sonra kahvarengi lekelenmem oldu... dün öğlenden beri yatıyorum ve belim ağrıyor...
annem ve eşimde cidden çok kızdılarartık çok dikkat edicem...aman sizde dikkatli olun kızlar...
bu arada sanırım bebeklerim beni teselli etmek istediler dünden beri hareketlerini hissedebiliyorum..çok şükür.
rabbim hepimizi sağlıkla evletlerımıza kavuştursun.AMİN
nasıl kızlar sizce? pazartesi kontrolden sonra alıyoruz...çok kaliteli ve çok uygun fiyatlı...almayanlara tavsiyedir
Eki Görüntüle 823329
Eki Görüntüle 823330
buda uyku setimiz iki minik kuzum
canım çok güzeller, hayırlı olsun.
inşallah sağlıkla mutlulukla yatar içinde kuzucukların.
ben de bunun sadece beşiğini alacam sanırım. yatak odama iki tane sığar gibi.
ilerleyen zamanda odalarını tamamlarız inşallah. yavaş yavaş
canım çok güzeller, hayırlı olsun.
inşallah sağlıkla mutlulukla yatar içinde kuzucukların.
ben de bunun sadece beşiğini alacam sanırım. yatak odama iki tane sığar gibi.
ilerleyen zamanda odalarını tamamlarız inşallah. yavaş yavaş
:2:
Banada bayramdan sonra yapılcak canım.yüksek çıkması durumunda napılıyo?
çok geçmiş olsun canım. inşallah bi sıkıntı olmaz.
ben de bu sabah yaptım benzer bi hata. kahvaltıda misafirim vardı.
yüksek raflara uzandım 2-3 defa, uzun süre ayakta kaldım, bi de kahvaltı sonrası sahilde yürüdük..
eve bi geldim sarı kahverengi arası bi sürü sıvı gelmiş. tedbiren koyduğum peçete sırılsıklam olmuş.
şimdi geçti ama o geçene kadar ben de kendimden geçtim.
Rabbim zamanında sağlıkla versin inşallah kuzularımızı kucağımıza
Merhaba; henüz fark ettim böyle bir topic olduğunu. Bende kısmette tahmini Ocak'ta 1 i kız 1 i erkek bebeklerimizin annesi olacağım. Cok gergin ve sorunlu gecti şimdiye kadar fakat son 15 gündür sırt ağrılarım dışında hersey yolunda :) alışveriş heyecanı sardı tabi erken olmasına rağmen. Kimler nerelerden neler aldı meraktayim , bizde ne alacağız diye rehber ariyorum şimdiden selamlar
Merhaba; henüz fark ettim böyle bir topic olduğunu. Bende kısmette tahmini Ocak'ta 1 i kız 1 i erkek bebeklerimizin annesi olacağım. Cok gergin ve sorunlu gecti şimdiye kadar fakat son 15 gündür sırt ağrılarım dışında hersey yolunda :) alışveriş heyecanı sardı tabi erken olmasına rağmen. Kimler nerelerden neler aldı meraktayim , bizde ne alacağız diye rehber ariyorum şimdiden selamlar
cnmm geçen günkü soruna cevap veremedim kusura bakma sık giremiyorum içim daralıyor :)) ben hem ana kucağı hem oto koltuğu olandan aldım ... hangi markanın alırsanız alın en fazla 1 yaşına hadi bilemedi,niz bir buçuk yaşına kadar kullanırsınız dediler öyle olunca çokda pahalı bişi almadım çok kötüsünğde almadım tabi araba koltuğu olarak kullanılabilir olan sertifkalı bir markayı tercih ettim henüz eve gelmedi ama yanılmıyorsam wei- b idi markası
Canım eğer bu alacağın oda çilekten se veya başka bir firma olsa da karyolanın kenarı asansörsüzse sakın alma... Ben kızıma almıştım... Hem kızıma hem oğluma hiç kullanamadım eğilip bebeği koyup almak çok zor... Bebek büyüdüğünde de kendisinin inip çıkması imkansız... Hiç kullanamadan bozup büyük yatak haline getirdik... Naçizane benden tavsiye... Hayırlı doğumlarla bebişleri kucağına alırsın inşallah:)
Bende sadece bunlara benzer iki beşik aldım canım ewim çok küçük benimde oda yapamadıö şimdi.iki sene yanımda yatarlar zaten
Proluton bende vuruluyom canım 10 güne bi.doktor süresi hakkında bişi demedi...tetanoz aşısını 2 gün önce oldum canım.bi doz daha olcam 1 ay sona...dopumdan sonrada yapılcakmış 3 doz ama yaptırmamselam kızlar. bi kaç gündür giremiyorum. grip yatırdı resmen
güzel temenni ve önerileriniz için çok teşekkür ederim
malum dün kontrolümüz vardı dr amcayla ;
normalde dün 16+6'daydık.
oğluşum; 17+4 günlük, 218 gr ve gelişim eğrisi %75 olmuş.
diğer inatçı yine göstermedi
o da; 17+3 günlük, 193 gr ve gelişim eğrisi %69 olmuş
yani ikisi de iyi şükürler olsun
bebişlerim yan yana duruyorlardı; ama şimdi oğluş diğerinin zerine çıkmış.
inşallah böyle kalmazlar, yan yana olurlarsa gebelik daha rahat geçiyormuş.
3'lü tarama için kan verdim. 10 güne kadar çıkarmış sonuç, Ankara'ya gönderiliyormuş.
inşallah ondan da güzel sonuçlar alırız.
22. haftaya 6 kasıma ayrıntılı usg için randevu verdi.
bu arada grip için ne yapmalıyım, bitki çayı içmeye korkuyorum dedim
istediğin kadar bitki çayı içebilir, istediğin ilacı kullanabilirsin, hatta Allah korusun zorunlu olursa şu durumda kemoterapi bile alabilirsin, bebekler oluşacağı kadar oluştu, bundan sonra sadece büyümelerini bekleyecez dedi.
evet ben de çok şaşırdım ama doktorum prf ve inanılmaz donanımlı biri.
ben yine de ilaç kullanmayı düşünmüyorum tabi, ama istediğim kadar ıhlamur eçiçem
gece yatış pozisyonunu da sordum;
"ben sabaha kadar uyuyamıyorum, hayatta sol tarafa yatamam,kalbim sıkışır ama sağa tarafa ve sırt üstü yatmak çok sakıncalıymış,bebekler beslenmez, sıkıntı yaşarmış, inanın psikolojim bozuldu" dedim
hiç alakası yok, zaten bi süre sonra ne sağa ne sola dönemeyeceksin, o yüzden şimdi rahat rahat yatmana bak dedi
dün gece ilk defa huzurlu uyudum diyebilirim kızlar.
bir de bu konuyu sordum. resmen kahkaha attı. kim nerden uyduruyor,
nerde yazıyor bunlar, millet nerden okuyor anlamıyorum dedi.
yediğiniz şeylerin üretiminde çok aşırı zirai ilaç kullanılıyorsa, hormon basılıyorsa, genetiği ile oynanıyorsa bi takım aksilikler olur ama bu şekilde olmaz dedi.
ohhhhh dedim ben de, artık rahat rahat narımı yiyebilirim
haa kızlar bir de pruluton iğneyi 30. haftaya kadar kullanacaksın dedi.
aranızda aynı durumda olan var mı?
bir de aile hekimliğindeki ebe tetanos iğnesini 5. ay bitsin öyle yapalım dedi. siz ne zaman yaptırdınız?
İyiki geldin:)bebişlerden fırsat buldukça gel...bende lierac kullanıyom günde bi kere...akşamlarıda mustela kullanıyorum inş faydaları olur...çatlamadınmı sen hiç ne gzl...çok gzl bilgiler vermişsin bize faydalı olcak...bebişlerini güzel günlerde büyüt...yalnızmı bakıyosun,kaç aylıklar?Bebegin birinin bir kac gun fark etmezi gayet normalmis
Catlaklarim icin paris lierac ve badem yagi kullandi m sonuc mukemmel
Sekerim 197 cikti cietle halloldu
Erken dogum riskine karsi uzuuuun bir sure progestan kullandim. 35 haftalda dogum
Butun vucudum 29. Hafta itibariyle deli gibi kasindi, dr soyledim test yapildi karaciger enzimlerim yukselmis yani kolestaz diye bir durum ilac kullandim doguma kadar kasindim.
Grip olunca dr tavsiyesiyle gunde 2 bardagi gecmeyen ihlamur limon ve tarcinli, tavuk suyuna corbo oda limonlu, mercimek havuc bugday patates le karisik corba iki gunde gecti gribim
Bebeblere kg aldirdigini fark ettigim gidalar et, sut, keci sutu, kizilcik kompostosu ve en cok kizilcim kompostosuyla kilo aldilar c vit kemik yapiyormus
İkiz gebelikte fazla hormon yukselmesinden dolayi goguslerden sut yani sari su geliyormus bendende geldi
Cift keseyi 7 haftalikken gordum
32 haftalikken sirtim tutuldu agladim resmen tarcin bal ilik su kuru yapip zurduk 15 dk sonra hicbirsey kalmadi.
Bilgilerinize sunar saglikli dogumlar dilerim bebeklerinizi ve sizi optum)
Ahh kızlar ya niye ewe misafir cağırıyosunuzkikızıyorum valla.mazeretimiz var bizim insanlar anlayışlı olur bu konuda.bi kocamla bana yemek yapmak zor geliyo bazen siz misafir ağırlıyonuz yapmayın kızlar sabredin bebişler doğsun hele ondan sona ne istersek yapacaz
Hoşggldin canım:)bende ewe sadece ana kucağı,arabayada hem anakucağı hemd oto koltuğu olanlardan almak istiyom.sürekli taşımamak için evden arabaya..ewe alacağım ana kucağıda 55 lira civarında zaten...aynen canım arabayada çok pahalı bişi almam chicco istiyodum ama oda çok pahalı...150 lira pierre cardin var onu alabilirşm belki...sen ne kadara aldın tatlım sorması ayıp.ewe gelsin bi bak,güzel dersen bende ondan alayım
ne demek canım. hepimiz öğrendiklerimizi paylaşıyoruz ve çok da iyi oluyor. evet benim de bir bir erkek. şimdilik 0-3 ay arası giyebilecekleri şeyler aldım bazıları da ara renkler. ortak giyerler. ikisine de 1'er premature tulum aldım. internette idil baby de satılıyor. özellikle tulum aldım. alt üst takımların altı bebekleri sıkıp solunumlarını güçleştirebilirmiş. zaten minik olacaklar büyük ihtimalle. mobilya daha alamadım. 1 ay sonra taşınacağım. şehir değişikliği olacak. idareten 1 tane park yatak alıp bir süre ikisini bir arada yatırmayı düşünüyorum. artık odalarını doğumdan sonra kendimi toparlayınca, onlar da biraz ele avuca gelince çıkıp alacağım. araba falan da yaza almayı düşünüyorum. he bir de medela marka göğüs pompası alacağım. sen neler yaptın, ne düşünüyorsun?Merhaba canlar Günaydın mutlu pazarlar..
ben sıksık giremesemde takip etmeye çalışıyorum sizi.
orkide canim masallah cok aktif hatunsun.ogrendiklerini bizle paylastigin icin tsk ederiz.seninde bir kiz bir oglan diye hatirliyorum yanlışsa kusuruma bakma hamile olali berbat bir hafizam var.kiz erkek icin nasil alisveris yapiyorsun mobilya dusuncen nasil?
canım bazı gebelerde doğumdan önce de süt gelebiliyormuş. korkacak bir durum yokiyi geceler anneler bu akşam farkettim ki göğüslerimden suya benzer bir sıvı gelmiş hatta çamaşırıma leke yapmış elimle sıktığımda yine geldi başına böyle birşey gelen varmı ?
canım benim hem gözün aydın hem geçmiş olsun. valla ben bir kilodan ağır bir şey bile kaldırmıyorum, yukarılara uzanmıyorum. illa bi sorun oluyor. az dişimizi sıkalım canlar. anne desteğini alabiliyorsan sonuna kadar kullan. annem yanımda yemekleri yapıyor. kışlıkları çıkardı falan. taşınacağım için koli hazırlıyor. çok rahatladım. bir de kadın geliyor temizliğecanım çok sıkkındün son iş yazlıkları kaldırıp kışlıkları yerleştirdim,sonra kahvarengi lekelenmem oldu... dün öğlenden beri yatıyorum ve belim ağrıyor...
annem ve eşimde cidden çok kızdılarartık çok dikkat edicem...aman sizde dikkatli olun kızlar...
bu arada sanırım bebeklerim beni teselli etmek istediler dünden beri hareketlerini hissedebiliyorum..çok şükür.
rabbim hepimizi sağlıkla evletlerımıza kavuştursun.AMİN
iyi olmana sevindim canımMerhaba kizlarrrr uzun suredir giremiyordum su lekelenmeler falan bayagi yordu beni ama cok sukur bebislerimin sagligi iyi hala raporluyum evde yatiyorum ama sukur lekelenmeler bitti daha iyiyiz bakiyorum alisverisler baslamis ne guzel alisverislerimize bende katilmak istedigim icin sanirim 6.ayi bekleyecegiz cunku biraz daha toparlamam lazim insallah o gunleri de goruruz
canım bunlara takılma. o daha çok değişiyor. bir ileri gidiyolar bi geri gidiyolar. dr sorun var demedikçe sorun yok tamam mıkızlar kafama bi şey takıldı çarşamba günü doktora gittiğimde ultrason fotolarını aldım geldim evde bi şey fark ettim bebeklerin birinde 8+ 1 diğerinde 8+5 yazııyordu 2 hafta öncesinde böyle bi fark yoktu 2 hafta sonra aralarında fark olmuş biri 4 gün öne geçmiş neden böyle olmuş biri fazla mı beslenmiş var mı böyle olan doktorunuz ne dedi ben doktora soramadım
teşekkür edriz faydalı bilgiler içinBebegin birinin bir kac gun fark etmezi gayet normalmis
Catlaklarim icin paris lierac ve badem yagi kullandi m sonuc mukemmel
Sekerim 197 cikti cietle halloldu
Erken dogum riskine karsi uzuuuun bir sure progestan kullandim. 35 haftalda dogum
Butun vucudum 29. Hafta itibariyle deli gibi kasindi, dr soyledim test yapildi karaciger enzimlerim yukselmis yani kolestaz diye bir durum ilac kullandim doguma kadar kasindim.
Grip olunca dr tavsiyesiyle gunde 2 bardagi gecmeyen ihlamur limon ve tarcinli, tavuk suyuna corbo oda limonlu, mercimek havuc bugday patates le karisik corba iki gunde gecti gribim
Bebeblere kg aldirdigini fark ettigim gidalar et, sut, keci sutu, kizilcik kompostosu ve en cok kizilcim kompostosuyla kilo aldilar c vit kemik yapiyormus
İkiz gebelikte fazla hormon yukselmesinden dolayi goguslerden sut yani sari su geliyormus bendende geldi
Cift keseyi 7 haftalikken gordum
32 haftalikken sirtim tutuldu agladim resmen tarcin bal ilik su kuru yapip zurduk 15 dk sonra hicbirsey kalmadi.
Bilgilerinize sunar saglikli dogumlar dilerim bebeklerinizi ve sizi optum)
canım Allah razı olsun ne çok şeyi sorup öğrenmişsin. şu nar olayını öğrendiğin iyi olmuş. nasıl içim gidiyor şöyle güzel güzel yemek içinselam kızlar. bi kaç gündür giremiyorum. grip yatırdı resmen
güzel temenni ve önerileriniz için çok teşekkür ederim
malum dün kontrolümüz vardı dr amcayla ;
normalde dün 16+6'daydık.
oğluşum; 17+4 günlük, 218 gr ve gelişim eğrisi %75 olmuş.
diğer inatçı yine göstermedi
o da; 17+3 günlük, 193 gr ve gelişim eğrisi %69 olmuş
yani ikisi de iyi şükürler olsun
bebişlerim yan yana duruyorlardı; ama şimdi oğluş diğerinin zerine çıkmış.
inşallah böyle kalmazlar, yan yana olurlarsa gebelik daha rahat geçiyormuş.
3'lü tarama için kan verdim. 10 güne kadar çıkarmış sonuç, Ankara'ya gönderiliyormuş.
inşallah ondan da güzel sonuçlar alırız.
22. haftaya 6 kasıma ayrıntılı usg için randevu verdi.
bu arada grip için ne yapmalıyım, bitki çayı içmeye korkuyorum dedim
istediğin kadar bitki çayı içebilir, istediğin ilacı kullanabilirsin, hatta Allah korusun zorunlu olursa şu durumda kemoterapi bile alabilirsin, bebekler oluşacağı kadar oluştu, bundan sonra sadece büyümelerini bekleyecez dedi.
evet ben de çok şaşırdım ama doktorum prf ve inanılmaz donanımlı biri.
ben yine de ilaç kullanmayı düşünmüyorum tabi, ama istediğim kadar ıhlamur eçiçem
gece yatış pozisyonunu da sordum;
"ben sabaha kadar uyuyamıyorum, hayatta sol tarafa yatamam,kalbim sıkışır ama sağa tarafa ve sırt üstü yatmak çok sakıncalıymış,bebekler beslenmez, sıkıntı yaşarmış, inanın psikolojim bozuldu" dedim
hiç alakası yok, zaten bi süre sonra ne sağa ne sola dönemeyeceksin, o yüzden şimdi rahat rahat yatmana bak dedi
dün gece ilk defa huzurlu uyudum diyebilirim kızlar.
bir de bu konuyu sordum. resmen kahkaha attı. kim nerden uyduruyor,
nerde yazıyor bunlar, millet nerden okuyor anlamıyorum dedi.
yediğiniz şeylerin üretiminde çok aşırı zirai ilaç kullanılıyorsa, hormon basılıyorsa, genetiği ile oynanıyorsa bi takım aksilikler olur ama bu şekilde olmaz dedi.
ohhhhh dedim ben de, artık rahat rahat narımı yiyebilirim
haa kızlar bir de pruluton iğneyi 30. haftaya kadar kullanacaksın dedi.
aranızda aynı durumda olan var mı?
bir de aile hekimliğindeki ebe tetanos iğnesini 5. ay bitsin öyle yapalım dedi. siz ne zaman yaptırdınız?
canım benim geçmiş olsun. ikiz bebeler hakkaten dinlenme gerektiriyor.çok geçmiş olsun canım. inşallah bi sıkıntı olmaz.
ben de bu sabah yaptım benzer bi hata. kahvaltıda misafirim vardı.
yüksek raflara uzandım 2-3 defa, uzun süre ayakta kaldım, bi de kahvaltı sonrası sahilde yürüdük..
eve bi geldim sarı kahverengi arası bi sürü sıvı gelmiş. tedbiren koyduğum peçete sırılsıklam olmuş.
şimdi geçti ama o geçene kadar ben de kendimden geçtim.
Rabbim zamanında sağlıkla versin inşallah kuzularımızı kucağımıza
hoş geldin canımMerhaba; henüz fark ettim böyle bir topic olduğunu. Bende kısmette tahmini Ocak'ta 1 i kız 1 i erkek bebeklerimizin annesi olacağım. Cok gergin ve sorunlu gecti şimdiye kadar fakat son 15 gündür sırt ağrılarım dışında hersey yolunda :) alışveriş heyecanı sardı tabi erken olmasına rağmen. Kimler nerelerden neler aldı meraktayim , bizde ne alacağız diye rehber ariyorum şimdiden selamlar
wei-b yi ben gördüm mağazadan aldık ama beşik henüz gelmediği için eve teslim etmediler hepsini birden edecekler...seninkide mantıklı aslında.ama o 55 tlye alacağında sırt desteği varmı önemli..çünkü ana kucağında evde uyumayı çok seviyolarmış iç malzemesine dikkat et.bizimki tam ana kucağı değil tabi ama tam yatar pozisyonu olduğundan rahatlıkla kullanırsınız dedi satıcı pierre cardinin fiyatı çok iyiymiş bu arada kaçırma biz ikisini 200 tlye aldık ama cidden uygun almışız aynı markayı internette o fiyata bulamadım. Wei-b Çocuk Gereçleri yanılmıyorsam bu ürün bizimkisi...
Bu arada bebişleriniz hareketleri ne alemde benimkiler acayip dengesiz ..iki gün önce sabah akşam yerlerinde durmazlarken dünle bugün hiç hareket yok korkuyorum evhamlanıyorum bişimi olduki diye..bu hafta şeker yüklemem var benimde ay her gün yeni bi stresss
wei-b yi ben gördüm mağazadan aldık ama beşik henüz gelmediği için eve teslim etmediler hepsini birden edecekler...seninkide mantıklı aslında.ama o 55 tlye alacağında sırt desteği varmı önemli..çünkü ana kucağında evde uyumayı çok seviyolarmış iç malzemesine dikkat et.bizimki tam ana kucağı değil tabi ama tam yatar pozisyonu olduğundan rahatlıkla kullanırsınız dedi satıcı pierre cardinin fiyatı çok iyiymiş bu arada kaçırma biz ikisini 200 tlye aldık ama cidden uygun almışız aynı markayı internette o fiyata bulamadım. Wei-b Çocuk Gereçleri yanılmıyorsam bu ürün bizimkisi...
Bu arada bebişleriniz hareketleri ne alemde benimkiler acayip dengesiz ..iki gün önce sabah akşam yerlerinde durmazlarken dünle bugün hiç hareket yok korkuyorum evhamlanıyorum bişimi olduki diye..bu hafta şeker yüklemem var benimde ay her gün yeni bi stresss