2014 eylül gelinleri de buraya:))

Annelerimiz adi ustunde eski toprak, once bunun altini cizmek lazim canim. Eski esim annesini ilah sanirdi her seyi oyle beklerdi sacma bile olsa esimi yillar boyu izlemistim bu konuda bu yuzden 2. Ayni vakayi kaldiramazdim tabii arada annem soyle yapardi vb der ama bazen kendi bazen de ben bizde de boyle yapilir diyince bazen kolay bazen zor anliyor cok sukur. En basitinden ben mesela catal bicak takimi aldim, ayrica meyve bicagi vb dedi ki biz her seye sunlari kullanirdik e bekar evi annesi idare etmis tabii geldiginde memlekete gecen gun de peynir bicagi alacagim annem almis cok guzel dedim baktim ses yok dun anneme yemege gitmistik servisnkasiklarini gordu oo canim sizde gercekten farkli seylervarmis hic gormemistim boyle kasik diyor bak dedim neleri teptim de geldim senle evlendim nasil guluyor:)
Mutfak tartisi aldim diye sasirmisti annesinde gormemis hic bayramda memlekete gittik annesinde 35 yillik en az bir rondo var ne dese simdi annen 40 yil once bile rondo kullaniyormus hicbir sey deme diyorum:))) yurtdisindalarmis o zaman burada var miydi bilmiyorum:)

Ay deme deme sus narenciye kokusu sevmezmis bi de bunlar canim limon yagi aldim suyla sprey yapip saga sola doktum limonlu sabun rendesi her koseye bir de parke aralarini dolduracak bir sey bulsam rahatliycam cam macunu bile geciyor aklimdan arka odalara:))

ben bana verilen sözler konusunda aşırı hassasımdır o yüzden hiç şansı yoktu bile bile lades oldu onunki.. ben sırf kendime verdiğim sözden ötürü kızgın olduğum halde yanına gittim o yatağa küs girilmeyecekti her ne olursa olsundu ben adım atmışım durumu çözmeye bana surat astı yüz vermedi resmen hem suçlu hem güçlü.. onun yanında bende ağlamak istemem zaten geneldede gizli gizli ağlardım ki öylede yapmıştım basta ama sora bildiğin krize dönüştü ağladığımı aşağıdan kayınvalidemler bile duymuş dayanamadım çok zoruma gitmişti ve bu kadar olabileceği benim bile aklıma gelmemişti kendimi tutamadım bi yerden sonra.. iyi yada kötü yollu olsun ama ondan şimdiye dek istediğim tek şey buydu olsun oldursun bi şekilde.. iki yıl koskoca iki yıl dedim ona yavaş yavaş bıraksaydı madem birden kesemicekti.. tamam işi ağır stresli oluyo cezaevinde çalışıyo eşim ama umurumda değil bu bana gözümün içine baka baka yalan söyleyebileceği bi mazeret değil bana verdiği sözü tutmaması için bi sebep değil olamaz kabul etmem.. ben onun için herşeyimle değiştim benim giyim tarzımdan görüştüğüm arkadaşlarıma hatta konuşma şeklime kadar karışan biri ve benim istediğim tek şey buydu onuda yapsın bi zahmet.. tutamayacakları sözü vermeyeceklerdi sıkıştır anacım sende isterse bütün etrafı sigara içenlerle dolu olsun ortada bi söz varsa o tutulsun...

ay deli olurum öyle erkeklerede he annemde annem.. yapamaz bana bunu lafı sokar otururum aşağı tek bişi bile ellemem evde görür gününü.. hiç bir kadın kayınvalidesiyle kıyaslanmaya dayanamaz sanırım... illaki evde konuşulur hani bizim evde böyleydi sizde bu farklı bizde şöyleydi sizdede aynı şeklinde ama durum kıyasa girince ipler kopuyo işte.. hahaha koptum bak neleri teptim geldim deyişine erkekler eve ne lazım ne değil hiç anlamıyolar hiiiç.. ama kendileri gereksiz eşyalar kurumu gibi mübarek ne ararsan var..

aa du bakim bunu annemede söylim bi oda yapsın.. şeffaf silikon çkseniz olmaz mı ki ya..

aslında bende hafta içi gitmeyi düşünüyorum ama eşim abimlerle şükürler olsun çok iyi anlaşıyor ve hafta sonu cumartesı akşamdan gidip orada kalmak için can atıyor :) çünkü abimlerle cumartesi gece geç saatlere abimlerle masa muhabeti yapıyorlar.
bende çok mutlu oluyorum orada :) ama mutlaka bir denge kurmalıyız bu durumda

artık ne makjaz yapabılıyorum nede kıyafetlerime özen göstere biliyorum çunku sabahları ruh gibi kalkıyorum hep yorgun uyanıyorum.
çünkü gün içersinde hep koşturmaca benım işimde zor gün içerisinde beynım yoruyor eve gelmem 8:30 geçıyor bile
cumarteside tam gün çalısıyorum.
vee artık kendımden utanıyorum cok bakımsız biri oldum ve tam tersine eşim bakımı sevenbiri o yüzden karar verdim pazar günü kuaförden saat 11:00 randevu aldık arkadasımla kendıme komple bir bakım ve değişim yaptıracam ve çıkışta 2-3 elbise alıp işede daha özenli gitmeye başlayacam umarım başaracam

canım umarım kuaför takviyesi işe yarar, ben mesela söz veriyorum kendime bakımı yapıyorum işe giderken(iş yerinde tabi) makyajımı yapıyorum ama bir yerden sonra ipler yeniden kopuyor amann yapmıycam diyorum, pes ediyorum...

Ben bu kadar sert olabilseydim ohooo :) bugüne kadar bnm de ondan tek istediğim şey sigarayı bırakmasıydı onu da yapmadı işte...

Canım benimki de evde içemez, balkonda içer. Dışarısı buz gibi, soğuktan evde bile durulmuyor ama o sigara sevdasına çıkıp içiyor balkonda. Cam balkon bile değil düşün. Ben bıraktım kendi halina ya ne hali varsa görsün

Ben bu kadar sert olabilseydim ohooo :) bugüne kadar bnm de ondan tek istediğim şey sigarayı bırakmasıydı onu da yapmadı işte...

kız ne sertliği benim adama hiç bir kadın 5 dakkadan fazla katlanamaz yeminle terör estiriyo evde mafya gibi mübarek gıkımı çıkartamıyorum normalde.. bakma işte acıtasyonla oluyo noluyosa bana bişi olcak korkusuna böle oldu yoksa beni mi dinler o sinir krizi geçirdim diye öle az bişi iyi davrandı oda az önce işe giderken eski öküzlüğüne geri döndü işte.. ama dün akşam kapsamlı bi özür dilendi yani çiçeğimi almamış gerçi bozuldum ona ama pasta almış gelmiş idare ettim artık.. yinede güvenmiyorum izlemede kalacağım..
izin verme anacım sen bana söz verdin bunu bırakıcaksın de tiksindiğini söyle leş gibi koktuğunu söyle.. yazık değil mi ya ona verilen paraya bile bile kendini nasıl zehirler insan ben anlamış değilim vallahi ya..

şu an aramız limoni canım baskı kuramam, barışınca şansımı deniycem artık :)

yapma ya.. ne çabuk geldi sıçım ayları yahu.. ben bi biziz birbirimizi yiyen diye düşünüyordumdu..
ya ben çok takılmıyorum normal görüyorum, birbirimize huylarımıza alışma çabaları olarak düşünüyorum. nerdeyse 15 yıldır tanıyorum onu ama aynı evde yaşamak çok başka... Alışıcaz birbirimize mecbur

Zorlamayla olucak is degil zaten.empati kurmaya calisiyorum. Bende bagimli olsam soz verip birakamazdim heralde.aliskanliklar kolay birakilmiyor.ben bile taa unide kullandigim yastik ve yorgana evliykende sarilmadan uyuyamiyorsam ne diyim artik:) her gece yastik yorgan kavgasi yapiyorz esim de mucadeleyi birakti artik

ben de yastığa sarılıp uyurummmm küçücük bi yastığım var :) eşim çok sorun etmiyor Allahtan :)

doğru söylüyosun.. en zoru ilk yıldır derlerya öyleymiş hakkaten yarı tatlı yarı acı alışıcaz birbirimize artık..

Kizlar selamlar, gunler nasil geciyor anlamiyorum cemberde kosup duran fareler gibi bir hayat oldu neredeyse
Uzun bir aradan sonra ilk defa bogaz tarafina gittik bu pazar resmen evle ugrasmaktan hYTimiz kararmis. Her hafta sonu kisa da olsa bir deniz gormek iyi gelecek bize sanirim ya da hosumuza giden farkli bir sey yapmak. Bu ara yakinlardan ust uste olum haberleri geliyor, bir dakika sonramizin garantisi yok her sey oldugu kadar. Ben yasadigim kayiplar nedeniyle guya boyle dusunurdum ama evlilik, duzen oturtma telasinda eski ben olmustum galiba.
mesela dun aksam esim de ben de kendi cok sevdigimizi ama digerimizin nefret ettigi yemekleri yedik, bu bile nasil bir mutluluk oldu anlatamam.:)))
Canim kendim yazmisim sandim bir an. Ben sadece kisin hafif makyaj yaparim normalde ama resmen kendimi oyle bir birakmistim ki ve biraktikca birakiyor insan, tabii esimin bu tur seylere takilmamasi ve islerimin az olmasi da etkendi, bu hafta sonu ben de kendimi bir bakima aldim pazartesiye cok faqrkli basladim, hicbir sey degil kendi ruh halim icin bundan sonra salmamayi umut ediyorum.
yapma ya.. ne çabuk geldi sıçım ayları yahu.. ben bi biziz birbirimizi yiyen diye düşünüyordumdu..
Haha kiz allah iyiligini versin unuttun mu burada ben dahil kacimiz tam nikah oncesi ne badireler atlattik:))) ama ben saygi sinirini asmadiktan sonra tartismaLrin ozellikle bu birbirini ayni evde tanima surecinde saglikli oldugunu dusunuyorum
Kesinlikle canim hep derlerdi bu yuzden hazirlikliydim ama bu kadarini beklemiyordum. Bilmedigimiz ortak yonler de cikiyor tabii orasi guzel ama su hijyen hassasligi en buyuk derdim 4 yasinda oglan cocugu var saniyorum karsimda bazen:)))

merhaba bayanlar nasılsınız bakalım
galıba ben artık alıştım zorlanmıyorum gibi gelıyor iş ve idare edıyorum artık ama tabık eşim çok anlayışlı 4 gün sonra 2 ay olacak ALLAH ın izniyle daha hiç kavgamız tartışmamız olmadı.
her akşam bırbırımızı zaten 2-3 saat göremıyoruz bile :)) zaman kalmıyor tarışmaya ve ben zaten işden gelıp yemek yapıyorum bulasık çay filan derken yorgunluktan uyuyup kalıyorum :)))
eşimde beni severek kendını uyutuyor :)

oy kıyamam maşallah kuzum :))
bizimde ikinci ayımız doldu:))
2ay 10 gün :))
elhamdülilllah bizim de kavgamız olmadı :))
sabh iş akşam ev :) gerçi biz anca haftasonalrı görüşebiliyoruz :))
özlem var ama aşk galip geliyor:)

kızlar biz acayip para harcıyoruz eşimle..sürekli eksik bişey çıkıyor onu alıyoruz..her ay bu ay dikkatli harcicaz biriktirecez diyoruz ama maalesef yine bi dünya harcama yapıoruz...

birikimi geç bi sonraki aya bi dünya kredi kartı borcu birikiyor...

yeni ev kurduk diye mi böyle...
bu durum geçicidir inşallah..

sizin durumlar nasıl_?

Farkli degil emin ol bizde ayniyiz.. hunharca harcayip ay sonunu dort gozle bekler durumdayiz.. eksik bitmiyor hersey ustuste geliyor bi yandan evin eksikleri bi yandan faturalar kredi borcu falan derken bi bakiyoruz bitmis bile... Bide bnm babam bakkaldi bn ole toplu alisveris neyin yapan insanda degildim yani simdi o kadar zor geliyoki ne kadar pahaliymis hersey...

her şey ateş pahası haklısın..ama en büyük sorun bizde... ihtiyacımız varmış gibi her şeye sahip olmaya çalışıyoruz..artık eşyalar mutlu eder oldu bizleri...aa bu yemek takımı yeni modaymış; bu kahve takımı iki kişilik yok bu tupper sağlıklı bunlardan alalım vs.....
zorunlu olmayan ihtiyaçlarımız arttı genelde lüx :..
biraz gerçekci olursak aslında öneml olan şeyin ''çok şeye sahip olmak değil en az şeye ihtiyaç duymak' olduğunu anlayabiliriz...
cimrilik değil dediğim...ah ahh destek olalım biraz birbzimizeeee...şu ahrcamalarımıza dikkat edelim

Bizde de durum ayni
Biz hic borçsuz evlendik. Kredi karti benim çok düşük limitli var internet alisverisi için. Herşeyi peşin aliyoruz ondan mi bilmiyorum para çok zor birikiyor.
Tek maaş sikintisi da var.
Bir ay arabanın vergisi
Diğer ay sigortası
Bir yakinimizin dugunu
Bir ay komur parasi
Bir ay tatile gidiyoruz
Başka bir ay cep telefonu kirildi onu yenileşim
Derken gidiyor para

Nedense verdiğimiz kiraya çok üzülüyorum birde. Elimizde düğünden kalan altinlar var onlari pesinat olarak kullanip ev alabiliriz ama kalanini kredi cekmemiz gerekecek. Kredi cekmeyip birikim yapalim öyle ev alalim dedik ama hem kira öde hem birikim yap olmuyor 2.5 yilda tecrübe ettik
Herkes kendi geçim derdinde borç alinacakta büyük miktar
Sanirim bundan sonraki tayin yerimizde kredi çekip ev alacagiz

Birde cevremce gördüğüm kadarıyla insan borcu varsa ödüyor kalaniyla bir şekilde idare ediyor. Yoksa para nereye gidiyor kimse anlamiyor.

Size onerim evdeki gereksiz harcamalar için alisverisinizi aylik yapin. Ve elinizde liste mutlaka olsun. Ben buzdolabinin üstüne nor kagidi yapistiriyorum eksiklerini eksildikce yaziyirum ayda bir kez alisverise gidiyoruz. Ay ortasında da çok acil biten bir ihtiyaç yoksa ay sonunu bekliyorum. Mesela ay ortasında pirinç bitti, ay sonuna kadar bulgurlu yemek yapip o stoğu tüketmeye calisiyorum.

Kiyafet konusunda bu uygunmus alayim diyerek baka dolap doldurmusum. Yaz basinda ihtiyacı olan birine belki giyerim dediklerimi bile toplayıp verdim. İçinde bir suru etiketi sokulmemis ürünler vardi.

Artik.bir şeyi begenince gerçekten ihtiyacim var mi diye sorguluyorum kendimi. Hatta bazen o gün almiyorum. 2 gün sonra hevesim isteğim hala varsa gidip aliyorum. Dolaptaki daha az kiyafet insanin daha çok seçenek sunuyor bize. Yoksa hangisini giysem diye düşünüp sonra hep ayni şeyleri giyiyoruz.

Unutmayalim.arkadaşlar. sadece yoklukla imtihan olmaz. Varlikla da olur. Bol sukurumuzu yapip israf etmeden harcamaliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…