- Konu Sahibi Dentistanbul
-
- #5.161
o kadar haklısınki.. süper güçlerimiz var sanki he herşeyi evdeki kadından beklemek adetleri olmuş.. ay bide bana annem 5 kişiyle uğraşıyodu diyo.. neden evlendin o zaman dedim ananla kalaydın! daha dün bir bugün iki ben ev hanımlığı mı yapmışım şimdiye kadar benimde evimde annem yaptı herşeyimi senin annen varsa benimde vardı..ama yok bundan sora öle ağzının içine bakmak ne isticek diye.. önce verdiği sözleri tutmayı öğrensin.. dizimin dibinde oturacak bundan sora madem annesini çok özledi bende annelik yaparım o nereye bende elinden tutup peşine.. yeterince sessiz kaldım bundan sora evde arzular şelale... :)
aynen benimde hemen hemen bütün kolilerimden çıkmıştı cesetleri tiskiniyo insan ya heryerden çıkınca.. inşallah bi an evvel kurtulursunuz hepsinden... ayyyy kabusum olduğu günleri bilirim ben bi keresinde duvara yaslanmış ders çalışıyodum nerden geldiyse boynumda bi gıdıklanma eşliğinde üzerimde yakalamıştım kendimi bi çamaşır suyuna yatırmadığım kalmıştı hala içim gıdıklanır aklıma geldikçe o günden beri kendilerine karşı aşırı bi tiskinti nefret şiddet her türlü kötü duyguyu besliyorum... çabucak temizlenir inşallah.. benimde şuan en büyük korkum akrep.. iki defa denk geldim biri yavru diğeri yetişkin olmak üzere apartmanda evime girerler diye aklım gidiyo vallah...
canım maşallah sana kötü bi yolda olsa dediğini yaptırıcaksın sanırım, ben beceremiyorum işte. Ağlayıp zırladığım oluyo ama o görmesin aman duymasın diye neler yapıyorum. Kendimi kötü hissediyorum beni o şekilde görmesini istemiyorum çünkü
beyefendi bana da söz vermişti, evlendiğimizde bırakıcam diye, sustum bugüne kadar nasılsa bana söz verdi diye. Balayında da içeyim eve döndüğümüzde bırakıcam dedi, tamam dedim. Gerçekten bıraktı ama arkadaş çevremiz hep içiyor. Eve misafir geldiklerinde tek tük onlardan almaya başladı (arkadaşlarda sağolsunlar yardımcı oldular bırakması için !) çok stresli günler geçiriyor o yüzden sesimi çıkarmıyorm üstüne gitmemek adına ama canımı sıkmıyor değil, sözünde durmayışı
Annelerimiz adi ustunde eski toprak, once bunun altini cizmek lazim canim. Eski esim annesini ilah sanirdi her seyi oyle beklerdi sacma bile olsa esimi yillar boyu izlemistim bu konuda bu yuzden 2. Ayni vakayi kaldiramazdim tabii arada annem soyle yapardi vb der ama bazen kendi bazen de ben bizde de boyle yapilir diyince bazen kolay bazen zor anliyor cok sukur. En basitinden ben mesela catal bicak takimi aldim, ayrica meyve bicagi vb dedi ki biz her seye sunlari kullanirdik e bekar evi annesi idare etmis tabii geldiginde memlekete gecen gun de peynir bicagi alacagim annem almis cok guzel dedim baktim ses yok dun anneme yemege gitmistik servisnkasiklarini gordu oo canim sizde gercekten farkli seylervarmis hic gormemistim boyle kasik diyor bak dedim neleri teptim de geldim senle evlendim nasil guluyor:)
Mutfak tartisi aldim diye sasirmisti annesinde gormemis hic bayramda memlekete gittik annesinde 35 yillik en az bir rondo var ne dese simdi annen 40 yil once bile rondo kullaniyormus hicbir sey deme diyorum:))) yurtdisindalarmis o zaman burada var miydi bilmiyorum:)
Ay deme deme sus narenciye kokusu sevmezmis bi de bunlar canim limon yagi aldim suyla sprey yapip saga sola doktum limonlu sabun rendesi her koseye bir de parke aralarini dolduracak bir sey bulsam rahatliycam cam macunu bile geciyor aklimdan arka odalara:))
Hakkini yemeyeyim 2 ayda buyuk ilerleme var ama bravo demem icin ben baska is yaparken onun tek basina ortayayemek cikarmasi gerekiyor canim.:)))
Anlamadigim o is yaparken ben de onunla olmam gerekiyor yani kutu falan acsa bile en kucuk seyde ama ben diger islerimi yapaiyorum o sirada sabir diyorum ogrenecek insallah:)
Maket pazar hem beyin hem fizik olarak yoruyor canim, agir tasimayla sorunum olmasa aslinda istedigim urunu secmek vb hosuma gider ama agirlik yoruyor maalesef pazardaise kalabalik yipratiyor.
Canim her seyin ortasini bulmak lazim sanirim hepimiz icin, evi az gormek de benim su anda oldugum gibi fazla gormek de zarar. Esinin ailesiyle cok yakin yasiyorsunuz ve kizlar aileye daaha duskundur senin de buna ihtiyacin oluyor sanirim ama tek pazari her hafta o sekilde gecirmek de yipratici olabilir hafta ici aksamları biraz cikabilseniz kimileri yapabiliyor biz yapamiyoruz ama hani beraber zaman ev disinda da gezmeye farkli ortam gormeye ihtiyaqciniz olacaktir. Icindeki sese kulak ver ama ailene gitmek yeterince mutlu ediyorsa sorun yok bence eger bunaliyorsan 2 haftada 1 e indirebilirsin ya da bilemiyorum ama is cikisi ailene ugrasan o da z8r olur herhalde ama hani trafik bitince eve donersin aksam yemegini annende yiyip pazari da beraber plan yaparak degerlendirirsiniz.
Biz de evleugrasmaktan cok bunaldik gezme falan kalmadi hayatimizda allah kismet ederse bu jafta sonu ev ve evle ilgili isler disinda kisa da olsa bir yere gitmek istiyoruz bunaldik resmen
Canım ben annemlere uzak oturuyorm aynı senin gibi kayınvalideyle aynı binadayım. Ama her hafta annemlerde olayım demiyorum, hem eşim sıkılır hem de ben eşimle evimle zaman geçireyim istiyorum. Bence biraz ara ver gitmelere, ayrı kalmaya ve evliliğe adapte olmaya zorlanırsın bence :/
yalnız ben değilim demekki :) kafayı yemek üzereyim tuğçezaman yok herşeye yetişemiyorsn doğal olarak. Kendime zaman ayırmak istiyorum artık
canım umarım kuaför takviyesi işe yarar, ben mesela söz veriyorum kendime bakımı yapıyorum işe giderken(iş yerinde tabi) makyajımı yapıyorum ama bir yerden sonra ipler yeniden kopuyor amann yapmıycam diyorum, pes ediyorum...artık ne makjaz yapabılıyorum nede kıyafetlerime özen göstere biliyorum çunku sabahları ruh gibi kalkıyorum hep yorgun uyanıyorum.
çünkü gün içersinde hep koşturmaca benım işimde zor gün içerisinde beynım yoruyor eve gelmem 8:30 geçıyor bile
cumarteside tam gün çalısıyorum.
vee artık kendımden utanıyorum cok bakımsız biri oldum ve tam tersine eşim bakımı sevenbiri o yüzden karar verdim pazar günü kuaförden saat 11:00 randevu aldık arkadasımla kendıme komple bir bakım ve değişim yaptıracam ve çıkışta 2-3 elbise alıp işede daha özenli gitmeye başlayacam umarım başaracam
Ben bu kadar sert olabilseydim ohooo :) bugüne kadar bnm de ondan tek istediğim şey sigarayı bırakmasıydı onu da yapmadı işte...ben bana verilen sözler konusunda aşırı hassasımdır o yüzden hiç şansı yoktu bile bile lades oldu onunki.. ben sırf kendime verdiğim sözden ötürü kızgın olduğum halde yanına gittim o yatağa küs girilmeyecekti her ne olursa olsundu ben adım atmışım durumu çözmeye bana surat astı yüz vermedi resmen hem suçlu hem güçlü.. onun yanında bende ağlamak istemem zaten geneldede gizli gizli ağlardım ki öylede yapmıştım basta ama sora bildiğin krize dönüştü ağladığımı aşağıdan kayınvalidemler bile duymuşdayanamadım çok zoruma gitmişti ve bu kadar olabileceği benim bile aklıma gelmemişti kendimi tutamadım bi yerden sonra.. iyi yada kötü yollu olsun ama ondan şimdiye dek istediğim tek şey buydu olsun oldursun bi şekilde.. iki yıl koskoca iki yıl dedim ona yavaş yavaş bıraksaydı madem birden kesemicekti.. tamam işi ağır stresli oluyo cezaevinde çalışıyo eşim ama umurumda değil bu bana gözümün içine baka baka yalan söyleyebileceği bi mazeret değil bana verdiği sözü tutmaması için bi sebep değil olamaz kabul etmem.. ben onun için herşeyimle değiştim benim giyim tarzımdan görüştüğüm arkadaşlarıma hatta konuşma şeklime kadar karışan biri ve benim istediğim tek şey buydu onuda yapsın bi zahmet.. tutamayacakları sözü vermeyeceklerdi sıkıştır anacım sende isterse bütün etrafı sigara içenlerle dolu olsun ortada bi söz varsa o tutulsun...
Sigara sorunsali bizde de var malesef esim iciyor birakma niyeti de yok.evde icirtmiyorum sadece mutfagin cam balkonunda iciyo orasida simdi buz gibi okdu cok nadir iciyo boyle boyle azaltir belki diyorum. En buyuk umudum cocuk olunca birakmasi o kokulu elleri agziyla cocuga yaklasmak istemez diye dusunuyorum
Ben bu kadar sert olabilseydim ohooo :) bugüne kadar bnm de ondan tek istediğim şey sigarayı bırakmasıydı onu da yapmadı işte...
şu an aramız limoni canım baskı kuramam, barışınca şansımı deniycem artık :)kız ne sertliği benim adama hiç bir kadın 5 dakkadan fazla katlanamaz yeminle terör estiriyo evde mafya gibi mübarek gıkımı çıkartamıyorum normalde.. bakma işte acıtasyonla oluyo noluyosa bana bişi olcak korkusuna böle oldu yoksa beni mi dinler o sinir krizi geçirdim diye öle az bişi iyi davrandı oda az önce işe giderken eski öküzlüğüne geri döndü işte.. ama dün akşam kapsamlı bi özür dilendi yani çiçeğimi almamış gerçi bozuldum ona ama pasta almış gelmiş idare ettim artık..yinede güvenmiyorum izlemede kalacağım..
izin verme anacım sen bana söz verdin bunu bırakıcaksın de tiksindiğini söyle leş gibi koktuğunu söyle.. yazık değil mi ya ona verilen paraya bile bile kendini nasıl zehirler insan ben anlamış değilim vallahi ya..
şu an aramız limoni canım baskı kuramam, barışınca şansımı deniycem artık :)
yapma ya.. ne çabuk geldi sıçım ayları yahu..ben bi biziz birbirimizi yiyen diye düşünüyordumdu..
Zorlamayla olucak is degil zaten.empati kurmaya calisiyorum. Bende bagimli olsam soz verip birakamazdim heralde.aliskanliklar kolay birakilmiyor.ben bile taa unide kullandigim yastik ve yorgana evliykende sarilmadan uyuyamiyorsam ne diyim artik:) her gece yastik yorgan kavgasi yapiyorz esim de mucadeleyi birakti artikCanım benimki de evde içemez, balkonda içer. Dışarısı buz gibi, soğuktan evde bile durulmuyor ama o sigara sevdasına çıkıp içiyor balkonda. Cam balkon bile değil düşün. Ben bıraktım kendi halina ya ne hali varsa görsün
ben de yastığa sarılıp uyurummmm
Zorlamayla olucak is degil zaten.empati kurmaya calisiyorum. Bende bagimli olsam soz verip birakamazdim heralde.aliskanliklar kolay birakilmiyor.ben bile taa unide kullandigim yastik ve yorgana evliykende sarilmadan uyuyamiyorsam ne diyim artik:) her gece yastik yorgan kavgasi yapiyorz esim de mucadeleyi birakti artik
ya ben çok takılmıyorum normal görüyorum, birbirimize huylarımıza alışma çabaları olarak düşünüyorum. nerdeyse 15 yıldır tanıyorum onu ama aynı evde yaşamak çok başka... Alışıcaz birbirimize mecbur
Canim kendim yazmisim sandim bir an. Ben sadece kisin hafif makyaj yaparim normalde ama resmen kendimi oyle bir birakmistim ki ve biraktikca birakiyor insan, tabii esimin bu tur seylere takilmamasi ve islerimin az olmasi da etkendi, bu hafta sonu ben de kendimi bir bakima aldim pazartesiye cok faqrkli basladim, hicbir sey degil kendi ruh halim icin bundan sonra salmamayi umut ediyorum.artık ne makjaz yapabılıyorum nede kıyafetlerime özen göstere biliyorum çunku sabahları ruh gibi kalkıyorum hep yorgun uyanıyorum.
çünkü gün içersinde hep koşturmaca benım işimde zor gün içerisinde beynım yoruyor eve gelmem 8:30 geçıyor bile
cumarteside tam gün çalısıyorum.
vee artık kendımden utanıyorum cok bakımsız biri oldum ve tam tersine eşim bakımı sevenbiri o yüzden karar verdim pazar günü kuaförden saat 11:00 randevu aldık arkadasımla kendıme komple bir bakım ve değişim yaptıracam ve çıkışta 2-3 elbise alıp işede daha özenli gitmeye başlayacam umarım başaracam
Haha kiz allah iyiligini versin unuttun mu burada ben dahil kacimiz tam nikah oncesi ne badireler atlattik:))) ama ben saygi sinirini asmadiktan sonra tartismaLrin ozellikle bu birbirini ayni evde tanima surecinde saglikli oldugunu dusunuyorumyapma ya.. ne çabuk geldi sıçım ayları yahu..ben bi biziz birbirimizi yiyen diye düşünüyordumdu..
Kesinlikle canim hep derlerdi bu yuzden hazirlikliydim ama bu kadarini beklemiyordum. Bilmedigimiz ortak yonler de cikiyor tabii orasi guzel ama su hijyen hassasligi en buyuk derdim 4 yasinda oglan cocugu var saniyorum karsimda bazen:)))ya ben çok takılmıyorum normal görüyorum, birbirimize huylarımıza alışma çabaları olarak düşünüyorum. nerdeyse 15 yıldır tanıyorum onu ama aynı evde yaşamak çok başka... Alışıcaz birbirimize mecbur
merhaba bayanlar nasılsınız bakalım
galıba ben artık alıştım zorlanmıyorum gibi gelıyor iş ve idare edıyorum artık ama tabık eşim çok anlayışlı 4 gün sonra 2 ay olacak ALLAH ın izniyle daha hiç kavgamız tartışmamız olmadı.
her akşam bırbırımızı zaten 2-3 saat göremıyoruz bile :)) zaman kalmıyor tarışmaya ve ben zaten işden gelıp yemek yapıyorum bulasık çay filan derken yorgunluktan uyuyup kalıyorum :)))
eşimde beni severek kendını uyutuyor :)
kızlar biz acayip para harcıyoruz eşimle..sürekli eksik bişey çıkıyor onu alıyoruz..her ay bu ay dikkatli harcicaz biriktirecez diyoruz ama maalesef yine bi dünya harcama yapıoruz...
birikimi geç bi sonraki aya bi dünya kredi kartı borcu birikiyor...
yeni ev kurduk diye mi böyle...
bu durum geçicidir inşallah..
sizin durumlar nasıl_?
Farkli degil emin ol bizde ayniyiz.. hunharca harcayip ay sonunu dort gozle bekler durumdayiz.. eksik bitmiyor hersey ustuste geliyor bi yandan evin eksikleri bi yandan faturalar kredi borcu falan derken bi bakiyoruz bitmis bile... Bide bnm babam bakkaldi bn ole toplu alisveris neyin yapan insanda degildim yani simdi o kadar zor geliyoki ne kadar pahaliymis hersey...
kızlar biz acayip para harcıyoruz eşimle..sürekli eksik bişey çıkıyor onu alıyoruz..her ay bu ay dikkatli harcicaz biriktirecez diyoruz ama maalesef yine bi dünya harcama yapıoruz...
birikimi geç bi sonraki aya bi dünya kredi kartı borcu birikiyor...
yeni ev kurduk diye mi böyle...
bu durum geçicidir inşallah..
sizin durumlar nasıl_?
Bizde de durum ayniFarkli degil emin ol bizde ayniyiz.. hunharca harcayip ay sonunu dort gozle bekler durumdayiz.. eksik bitmiyor hersey ustuste geliyor bi yandan evin eksikleri bi yandan faturalar kredi borcu falan derken bi bakiyoruz bitmis bile... Bide bnm babam bakkaldi bn ole toplu alisveris neyin yapan insanda degildim yani simdi o kadar zor geliyoki ne kadar pahaliymis hersey...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?