• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5.5 aylık bebeğim oturamıyor

deneyımlı anne degılım 1 oglum var 3 yasında . o da 6 aydan sonra zor oturdu :D :D masallah sapasaglam. sadece boyu uzundu ve kıloluydu . tasıyamıyor kendını der gulerdık hıc endıselenmemıstım.:) her cocuk bır olmaz. tabı kontrollede soruyor doktor sunu yaptı mı buna tepkı verdı mı dıye. normal bebek dıyordu mıncıklayıp bırakıyordu.sorun olsa yonlendırırdı uzmanına :)) yuruyor su an yanı buyudu :) dişi cıkacak dıye 4 aylıktan ıtıbaren bekledım 7. ayının sonunda ılk dısı cıktı. bı sorun mu var hayır :) genetık :)
Benimkini de boyu uzun kilolu değil ama Boyumuzun maşallahı var Nazar olmasın🙏😅

Yoruluyor daha onun canı ne kız yüklenme o kadar yapacak elbet daha küçük :)
Öyledir değil mi ya kaç kere yazdım aynı şeyi deyip duruyorum da görüyorum 5 aylık bebekleri böyle oturuyorlar diye benimkinde sıkıntım var diye düşünüyorum

Zaten desteksiz oturması için daha 2 ay var en az önünüzde. Destekleyeceksiniz, sağını, solunu önünü, arkasını. Ona rağmen, duramıyor başını tutamıyorsa doktorunuza danışın.
Dediğim gibi başını tutuyor yanlarına yastık koyduğum zaman sağa sola devrilmiyor Kafasını da kaldırıyor yalnızca öne doğru gövdesi ile birlikte eğiliyor kafasını değil yani gövdesi eğilince kafası da eğiliyor.. kafa tutmada bir problemi yok mama oturağında mama sandalyesinde yastık koyduğum zaman daha oturamıyor Yani sürekli öne devrildiği için

Öyledir değil mi ya kaç kere yazdım aynı şeyi deyip duruyorum da görüyorum 5 aylık bebekleri böyle oturuyorlar diye benimkinde sıkıntım var diye düşünüyorum
7-8 aya kadar yolu var oturmanın. Hemen öğrenip yapmak zorunda değil belki geç oturur belki uzun süre emekler belki hiç emeklemez. Hani bebeğim bu ay ne yapmalı gibi şeylerip takip ediyorsunuz anlıyorum ben de ediyorum ama süreç olduğunu kabul etmek lazım. Bebek bu robot değil hepsi farklı. Rahat ol kendini strese sokma stresli anne oturamayan bebekten daha kötü :)

Anneler bebeğim 5 ay 18 günlük buraya daha önce ek gıda ile ilgili konu açmıştım ama Bebeğimin dik oturamadığına kadar gelmişti konu. bu konuda tecrübeli annelere sormak istiyorum Benim bebeğim 5 ay 18 günlük oldu ama mama oturağına ya da yanlarına yastık koyup oturttuğum zaman gövdesi öne öne eğiliyor dik oturamıyor O yüzden ek gıdaya da başlayamıyorum Aslında yavaş yavaş vakti geldi dik oturamadığı için yutamamasından korkuyorum açıkçası.. kucağımda oturtmaya yanlarına yastık koyup oturtup önüne oyuncak koyuyorum oyuncağı yukarı doğru kaldırıyorum bakıyor ama öne doğru eğiliyor sürekli Ama bu konuda tecrübesi olan anneler var mı bebeğiniz bu ayda oturamadıysa ek gıdaya nasıl geçtiniz ya da oturması için ne gibi egzersizler yapmam gerekiyor? bu durum normal mi bilemiyorum Kafam çok karışık kafa tutmasında bir problem yok sırt üstü yatırıyorum yüzüstü dönüp kafasını kaldırabiliyor ama mama oturağına ya da kucağıma oturttuğum zaman desteklemezsem sürekli önüne eğiliyor.. bu zamanlarda tadımlara başlamam gerektiğini biliyorum ama yutamamasından korkuyorum Ayrıca oturamadığı zaman vermek çok zor oluyor
Benim bebegimde o aylarda dediginiz şekildedir bazen hatta yamuk duruyordu korkuyordum bende omurgası yamuk kalacak diye doktoru bir soru görünmüyor demişti şimdi 16 aylık gayet jormal bir şekilde oturuyor yani yine tabiki doktor bilir

7-8 aya kadar yolu var oturmanın. Hemen öğrenip yapmak zorunda değil belki geç oturur belki uzun süre emekler belki hiç emeklemez. Hani bebeğim bu ay ne yapmalı gibi şeylerip takip ediyorsunuz anlıyorum ben de ediyorum ama süreç olduğunu kabul etmek lazım. Bebek bu robot değil hepsi farklı. Rahat ol kendini strese sokma stresli anne oturamayan bebekten daha kötü :)
Kucağımda bu şekilde oturuyor bir süre sonra öne eğiliyor sadece Hatta kucağımda değil Burada yere oturuyor arkasından destekliyorum Şu an bir oyuncak gösteriyorum ona bakıyor

Eklentiler

• IMG_20250107_144605.jpg
    IMG_20250107_144605.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 8
Benim bebegimde o aylarda dediginiz şekildedir bazen hatta yamuk duruyordu korkuyordum bende omurgası yamuk kalacak diye doktoru bir soru görünmüyor demişti şimdi 16 aylık gayet jormal bir şekilde oturuyor yani yine tabiki doktor bilir
İçim rahatlıyor Ya bunları okuyunca gerçekten Fotoğraf da ekledim bir yoruma bakın isterseniz yerde o şekilde oturuyor arkasından destekliyorum oyuncağa bakıyor bir süre sonra öne eğiliyor sadece gövdesi ile beraber

Kucağımda bu şekilde oturuyor bir süre sonra öne eğiliyor sadece Hatta kucağımda değil Burada yere oturuyor arkasından destekliyorum Şu an bir oyuncak gösteriyorum ona bakıyor
Ya maşallah yüzünü kapat sen yine de :) yapar annesi sen stres olma çok tatlı baksana ne üzüyorsun kendini oturuyor işte çocuk zamanla daha iyi olacak

Ya maşallah yüzünü kapat sen yine de :) yapar annesi sen stres olma çok tatlı baksana ne üzüyorsun kendini oturuyor işte çocuk zamanla daha iyi olacak
Ya favorim oldunuz Gerçekten sizin mesajlarınızı okudukça İçim rahatlıyor Çok teşekkür ederim🌸

Dediğim gibi başını tutuyor yanlarına yastık koyduğum zaman sağa sola devrilmiyor Kafasını da kaldırıyor yalnızca öne doğru gövdesi ile birlikte eğiliyor kafasını değil yani gövdesi eğilince kafası da eğiliyor.. kafa tutmada bir problemi yok mama oturağında mama sandalyesinde yastık koyduğum zaman daha oturamıyor Yani sürekli öne devrildiği için
Fotoyu gördüm tostombik bebişlerden değil anladığım kadarıyla mama sandalyesinde ufak kaldığı için öne devrildiğini düşünüyorum ben, benim oğlum da ufak yapılı bir bebiş kayboluyordu mama sandalyesinde. Yine de korkuyorsanız 1 hafta daha bekleyin ek gıda için. 6 ay kontrolünde de detaylıca konuşursunuz doktorla.

Fotoyu gördüm tostombik bebişlerden değil anladığım kadarıyla mama sandalyesinde ufak kaldığı için öne devrildiğini düşünüyorum ben, benim oğlum da ufak yapılı bir bebiş kayboluyordu mama sandalyesinde. Yine de korkuyorsanız 1 hafta daha bekleyin ek gıda için. 6 ay kontrolünde de detaylıca konuşursunuz doktorla.
Evet biraz boyumuz uzun kilomuz normal şu an 6,5 kilo biraz küçük geliyo mama sandalyesinr ve mama oturağına.. O yüzden mi öyle devriliyor dersiniz

Evet biraz boyumuz uzun kilomuz normal şu an 6,5 kilo biraz küçük geliyo mama sandalyesinr ve mama oturağına.. O yüzden mi öyle devriliyor dersiniz
İlk önce büyük bı mama sandalyesi kullanıyorduk biz de sağa sola öne çok kaykılıyodu sonra antilopa geçtik daha rahat oturdu. Ama yine de o dönemde normalde de otururken öne devriliyordu merak etmeyin

İlk önce büyük bı mama sandalyesi kullanıyorduk biz de sağa sola öne çok kaykılıyodu sonra antilopa geçtik daha rahat oturdu. Ama yine de o dönemde normalde de otururken öne devriliyordu merak etmeyin
Aynen biz de antilopa geçtik.

Antilop nasıl oluyor

Ay ne bileyim ya Instagram TikTok her yerde 5 aylık bebekleri görüyorum böyle eğilmeden mama sandalyesinde oturağında falan oturuyorlar insanın canı sıkılıyor
Aman onları umursamayın yaa. Onlara baksak ne lohusalık depresyonu ne 7/24 ağlayın bebeleri ne geciken işleri ne kahvaltı bile yapamadıkları günleri var her şey dört dörtlük maşallah.

Aman onları umursamayın yaa. Onlara baksak ne lohusalık depresyonu ne 7/24 ağlayın bebeleri ne geciken işleri ne kahvaltı bile yapamadıkları günleri var her şey dört dörtlük maşallah.
Tabii canım orası öyle dört dörtlük de ne bileyim mama Sandalyesine oturtmuş bebeği dümdüz oturuyor Takip ettiğim anneler var bildiğin video çekiyorlar mama oturağında oturtuyor çocuk dimdik oturuyor benim çocuğumla 10 gün arası var mesela siniri bozuluyor insanın

Back