- 25 Mayıs 2013
- 13.905
- 20.281
- 598
- Konu Sahibi Dentistanbul
- #5.181
Bizde de durum ayni
Biz hic borçsuz evlendik. Kredi karti benim çok düşük limitli var internet alisverisi için. Herşeyi peşin aliyoruz ondan mi bilmiyorum para çok zor birikiyor.
Tek maaş sikintisi da var.
Bir ay arabanın vergisi
Diğer ay sigortası
Bir yakinimizin dugunu
Bir ay komur parasi
Bir ay tatile gidiyoruz
Başka bir ay cep telefonu kirildi onu yenileşim
Derken gidiyor para
Nedense verdiğimiz kiraya çok üzülüyorum birde. Elimizde düğünden kalan altinlar var onlari pesinat olarak kullanip ev alabiliriz ama kalanini kredi cekmemiz gerekecek. Kredi cekmeyip birikim yapalim öyle ev alalim dedik ama hem kira öde hem birikim yap olmuyor 2.5 yilda tecrübe ettik
Herkes kendi geçim derdinde borç alinacakta büyük miktar
Sanirim bundan sonraki tayin yerimizde kredi çekip ev alacagiz
Birde cevremce gördüğüm kadarıyla insan borcu varsa ödüyor kalaniyla bir şekilde idare ediyor. Yoksa para nereye gidiyor kimse anlamiyor.
Size onerim evdeki gereksiz harcamalar için alisverisinizi aylik yapin. Ve elinizde liste mutlaka olsun. Ben buzdolabinin üstüne nor kagidi yapistiriyorum eksiklerini eksildikce yaziyirum ayda bir kez alisverise gidiyoruz. Ay ortasında da çok acil biten bir ihtiyaç yoksa ay sonunu bekliyorum. Mesela ay ortasında pirinç bitti, ay sonuna kadar bulgurlu yemek yapip o stoğu tüketmeye calisiyorum.
Kiyafet konusunda bu uygunmus alayim diyerek baka dolap doldurmusum. Yaz basinda ihtiyacı olan birine belki giyerim dediklerimi bile toplayıp verdim. İçinde bir suru etiketi sokulmemis ürünler vardi.
Artik.bir şeyi begenince gerçekten ihtiyacim var mi diye sorguluyorum kendimi. Hatta bazen o gün almiyorum. 2 gün sonra hevesim isteğim hala varsa gidip aliyorum. Dolaptaki daha az kiyafet insanin daha çok seçenek sunuyor bize. Yoksa hangisini giysem diye düşünüp sonra hep ayni şeyleri giyiyoruz.
Unutmayalim.arkadaşlar. sadece yoklukla imtihan olmaz. Varlikla da olur. Bol sukurumuzu yapip israf etmeden harcamaliyiz.
safransarım canım ne güzel anlatmışsın sen durumu..
biz de pek borcumuz olmadan evlendik..toplamda baksam düğün için 7bini geçmez...
altınalrımızın bir kısmını bozdurup araba aldık ...
kredi çekip faize girmek istemiyoruz bu yüzden de evimzi kira..610 tl gidermz kira+aidat...birikim yapıp alabilirz evi..
kıyafete verilen para gerçek anlamda israf...ne kadar çoksa o kadar dert....ben de snin gibi kendimin eşimin annemlerin hem kıyafet hem ayakkabılarımı toparladım kullanmadıklarımız ve de hala yeni olan ; kaymakamlığa bağlı sosyal ayrdımlaşma vakfına verdim..orada bir çok insan başvuru yapıp bekliyor..
evde ki kurallarında gayyet akla uygun..
uygulayacam inşallah bugünden itibaren harcamalarımı not edeceğim inşaallah :))
esevgileirmle safransarıcım :))