2014 eylül gelinleri de buraya:))

Gelin hanımlaaaar bi soru daha...
Nişanda gelin adayı buket taşır mı?Taşırsa ne yapar yani ne zaman elinde tutar?Bizim adetlerimizde yok da

Gelinlik provanıza kayınvalideniz gelmek istese peki kızlar?Yani gelmesi mantıklı mı kaynananın?
Bu kaynananla arandaki iliskiye bagli.. KayinValidem gelmek istemedi zaten ayri sehirde ama gelmek istese benm icin sorun olmazdi cunku karismaz etmez hem gonlu de olurdu.
Nisan alisverisini de nisanlimla yapmistik yine gelip karismak istemedi kayinvalidem.
Mobilya alisverisinde kendi annemle kayinvalideyi de biz goturduk neticede kendileri ev hanimi bizim bilmedigimiz bir suru sey biliyorlar.
Aslinda sordugun sorular aileden aileye kisiden kisiye degisir.
3gorumcem var nisanlim evin tek oglu ama gorumcelerim kendi ablalarimdan farksiz degil hic birseyime karismazlar aksine destek olurlar. Ama kiminin 1gorumcesi vardir masallah 10taneye bedeldir.
Kimi kaynana kendi kaynanasindan cekmistir geline de cektirir kimisi ben cektim gelinim cekmesin diye arkadas gibi olur.
Sen dengeyi iyi kuracaksin ki karsidan iyi tepkiler gor. Gelmesin etmesin istemiyorum diye keskin isteklerde bulunursan iliskiyi zedelersin. Ama mesela ben ic camasiri alisverisinde cekingen oldugum icin kendim yapsam daha uygun kacmaz mi seklinde ilimli konusursan kayinvaliden zaten nerde durmasini bilir :)

Ya kizlar biraz once yazilanlari okudum. Kayinvalide ile ilgili olanlari telefondan girdigim icin geri donup alinti yapmaya usendim genel cevap veriyim dedim.
Biraz kati dusunmuyor musunuz? Yani herseye kendi anneniz gelsin istiyorsunuz sonucta o da esinizin annesi. Nasil ki kendi anneniz heves ediyor her seyinizi gormek isiyor o da anne yani gormek heveslenmek hakki degil mi :) yanlis anlamayin herseye karisan eden kisileri istisna sayiyorum ama bazen biz gelinler aradaki dengeyi korumaliyiz.
Ama kaynananin ne isi var gelmesin etmesin diyoruz da bizim annemizde esimizin kaynanasi. Hele bi esimiz kendi annemizicin gelmesin dese kiyametleri kopaririz ne demek o diye. Empati yapalim arkadaslar insanlara pozitif enerji yollarsak pozitif tepkiler goruruz :) dugun oncesi bu kadar doldurmayin kendinizi :)

sana katılıyorum canım. benim kayınvalidem alzeimer mesela keşke sağlıklı olsaydı da bana karışsaydı. tek geliniyim o kadar çok seviniyor ki oğlu evlenicek diye. şuan tepkileri biraz çocuklaştı her olaya masumca yaklaşıyo hoşlanmadığım şeyler söylese bile o kadar iyi niyetli ki asla kızamıyorum kötülüğünden söylemiştir diyemiyorum. bence de çok katı olmamak lazım. biraz empati kurmalı..... benim annem de kaynana 1 gelini var ve gelini kapımızı açmaz bayramdan bayrama gelirler annemin ne kadar üzüldüğünü gördüm 9 senedir ve ben bunu başka bir anneye yaşatamam.

Cok cok gecmis olsun tatlim Allah sifasini versin insallah.. Ne guzel dusunuyorsun iste kendi gelininizin yaptiklarini baska bir aileye yasatmiyorsunuz valla masallah diyorum :)
Ben ailenin tek gelini olucam istiyorum ki bi kere yasayacaklari heycani iclerinde ukte kalmadan yasasinlar ki bir omur boyu biz de esimle bunun ezikligini yasamayalim her iki aileye de..

bişey kalmamış senin canım hallolmuş herşey olsun kurulu düzen olduğu için evde şuan acil gerekli değil daha sonra istersen değiştirirsin

güzelmiş canım iyi günlerde kullan inşallah :)

her gün olay her gün bir tartışma artık dayanamıyorum şimdiki soru düğün için kız evinde kalkacak olan otobus kimse umursamıyor nasıl bir rahatlık anlamıyorum

Selaaam kizlar, dün evlendik:) her sey icimize sindi, bu kadar seneye yasimiza ve her seyi cok minimal yapmamiza ragmen heyecanliydik bir de kalabalik olsaydi ne yapardik bilemiyorum:)
Bizden once nikahi olanlar gelmeyince isterseniz kiyabiliriz dediler hatta 3 sahidimizin 3 u de tatli, esprili arkadaşlarımızdi basladilar oradan oraya kosturmaya iyi eglendik. Nikah memuru da tatli biriydi, isten geldikleri icin uzaga gidemedik evlendirma dairesinin kafesinde oturduk muhabbet ettik, sahitlerden 1 i cok saskindi nisanlim ne kadar dese de nasil olacağını:))) sonra basbasa fenerbahce de deniz kiyisinda kafeye gittik, eve donup ustumuzu degistirdIk, aksam icin daha hafif bir makyaj yaptim rahat etmek icin ve aksam da fasil a gittik.
sabah evde yumurta var ama tarihi belli dolapta ekmek 1 ay onceden kalma:))) nisanlim gidip haha hala nisanlim diyorum silmedim demin yanlis yazinca:))) pogaca su boregi alip geldi sandalye tepesinde elimizdekileri kutu ustune koyup yedik arka oda serin oldugu icin salonda durulmuyor cok fena sabah erken.
Ve evliligimizin ilk guNu yatak bakmaya gidecegiz :))))

yukarida detayli yazdim canim heyecaniniz olsun ama pozitif olsun stres yapmayin tadini cikarin ve kimseyi dinlemeyin bizi sevenler cok mutlu oldu anneler bile gelmedihi icin de kims alinmadi haTta bayildilar yaptigimiza cunku mutlu olacagimiz seyi yaptik:))

cok sevindim ama zaten belliydi cnm 2 gun once ben de iptal edelim diyordum dusun:)))

Saçı cikarmak tatlim gelin kizin dugunune az kala evine misafir olarak alirlar yemekli olarak mutlu olsun diye hediye falanda verirler
Veee bugun buyuk gun demi nikahin var demi yanlis hatirlamiyorsam
evet buyuk gunu gecirdik cnm simdi balayini bekliyoruz buyuk haftayi yani 10 una kadar evle ilgili cogu seyi halledebilirsem cok iyi olacak. Saci cikarma saca cikarma guzelmis cnm tek tek bekarliga veda gibi:)

ALLAH ım bir ömur boyu mutlu etsin utandırmasın inşallah

Yani kaynanam da oğluşunun alışverişine çıksın pijamasıydı terliğiydi damatlığıydı...Benim annem eğer evlenirsem kocamın alışverişine karışmaz da kendi de yapmaz annesiyle halletsin beni sadece kızım ilgilendirir der..
Bu arada benim babam da tek erkek çocuk annemin de 3 görümcesi var

ne çok alıntı yapmışım bee.. neyse sıradan başlıyoruz efenim...

Allah kolaylik versin tatlim 2 gun once mutfağı yerlestirdik bizde dehset yorucu ama inan alisverislerden cok cok daha zevkli. Heycan yaptim ben bi ara:))

bana hiç zevkli gelmedi vallahi arzu oraya arzu buraya dolap beygiri gibi dönüp durdum 10 kişiyle gittik doğal olarak herkes ayrı yerden seslendi onu oraya mı koyalım bunu burayamı diye.. kutuları boşaltırken arada bazı malzemelerde çöpe gitmiş eksikleri gördükçe gidip araştırıp buldukça hepten dellendim estim gürledim biraz terör estirip herkesi çileden çıkartıp döndüm.. anamm ne zormuuş.. bi ara gidip kendi düzenimi oturtmam lazım evimde..

Canım düğünün yarın mı...

yok canımcım düğünüm 7 eylülde bugün çeyiz götürdük..

ayyyy o avizeler ne sinir şeyleeer.. dükkanlarda tavana bakarak gezmekten ağrıyan boyun, hiç güzel içine sinen bişi bulamamanın verdiği huzursuzluk, seninle gelenlerin gösterdikleri aslında beğenmeyipte bian evvel seçesin diye güzel diyerek yaptıkları ikna çalışmaları... ve sonunda olduğu kadar diyerek hışımla bişeyler alarak çıkmak... bu ara bende kimseye esirgemiyorum halılar konusunda estim bugün mesela... boydan boya halı ölçüsü almış kayınvalidemler ya mutfakta halı dışında boş kalan yerler toplamda 20 cm.. halıfleks kullanıyo onlar ve banada öyle istiyolardı ama ben kabul etmedimdi halılarımı o şekil ölçü almışlar anlaşılan... işim yok halı silip dururum artık... napıcam ben bu sinirle bilmiyorum ama çok çok gerginim patlayacağım artık...

ya hak vermeden geçemiycem az önce esip gürlediğimi yazıp üstüne bunları söylemem garip olcak ama ben hiç bişeyde gönülleri kalsın istemem bu yüzden herşeyimde onlarıda götürdüm hatta gelinlikçiyi bile birlikte bastık yapamamışlar diye saolsunlar herşeyde arkamdan oldular bende onları tüm alışverişlerimde yanımda tuttum.. taştanda olsa ana anadır öyle davranmak gerek eşimin anası benimde anamdır ayıramam.. beni çok doldurmaya çalışıyolar bu konuda çevrem yok öyle yapcaklar görürsün böyle yapcaklar o zaman anlarsın.. ya ben uygun dille yaklaştıktan sora niye benim zıttım bişi yapsınlar durup dururken değil mi ama..

her gün olay her gün bir tartışma artık dayanamıyorum şimdiki soru düğün için kız evinde kalkacak olan otobus kimse umursamıyor nasıl bir rahatlık anlamıyorum

amaaan kuzum salla kendileri düşünsünler sen niye geriliyosun onların sorunu bu sen kendini evine iyi bi hanım olmaya adapte et o gün hiç kimseyi görmicek zaten gözün.. şuan biz hepimiz çok gergin günler geçiriyoruz o yüzden en ufak şeyler gözümüzde büyüyo sakin kalmaya ve elinden geldiğince herkesten uzak durmaya bak çünkü kalp kırma ihtimalimiz çok çok yüksek ki ben çok fazlasını kırdım bile şimdiden..

tebrikleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrr... Allah bi yastıkta kocatsın çok çok mutlu olun inşallah rabbim yüzünüzü hep güldürsün ilk gün heycanınız hiç bitmesin inşallah...
hala yatağınızı almayarak rekor kırdınız bunun içinde ayrıca tebrikler.. e bi karar verin alın artık daaa

Kizlarr simdi okudum yazdiklarinizi. Benim kayinvalidem iyide hic umursamiyor oglu evleniyomus diye. Hani bi önerisi bile yok herseyi son dkika yapilir diyip duruyor. Ustune biz ailemle onlari evinden aliyoruz benim evime gidiyoruz temizliktir bilmemnedir. Bana hali bakinirken ofa kendine.aldi koltuklarini degisyiriyo vs vs. Anlamsiz bir kiskanclik var hepimizin gozlemledigi ama bakalim hayir olsun bu dUrum.
Evlenen arkadaslarimza bir omur mutluluklar diliyorum her sey gonlunuzce olsun:))

canımm hayırlı olsun allah bir ömür mutlu mesut yaşlanmayı nesip etsin inşallah.. darısı başımıza

Kızlar yatak alan var mı ya ay ne aldınız kaça aldınız bi yardımcı olun bana

istikbal aldım sleepwell energy.. bi tarafı sert bi tarafı yumuşak.. fiyatlar konusunda netten veya kişilerden fikir alma başa çıkamassın git pazarlık yap indirim iste kaç derse desin sana uygun gelse bile indirim de bi kere.. verebileceği en dip fiyatı versin katolog fiyatından uzak dursun yanınada hediye iste yastık mastık bişi versin öle boş boş vermesin gittikçe anneme benziyorum ben galiba yaaa..

Tebrik ederim canim bir omur mutlu olursun insallahh cok sevindimmm :) Allah mesud etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…