How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2014 eylül gelinleri de buraya:))

Gelinlik provanıza kayınvalideniz gelmek istese peki kızlar?Yani gelmesi mantıklı mı kaynananın?
Ay bu kaynanalar gerçekten şaka gibiler her delikten çıkıyorlar maşallah.Yok canım ne işi varmış gidersin kız arkadaşlarınla kendi annene de teklif edersin isterse gelir ama yok kayınvalide olmaz yani

Öncelikle canım kınayı kız tarafı yapar tabi ben öyle gördüm bizimkilerden.E düğün tabiki erkek tarafının işidir ha ama kız da maddi açıdan yardım edebilecek konumdadır daha ıyısını yapmak ıcın eder o ayrı.En gıcık olduğum konulardan biridir bu da benim iyi değinmişsin sen de.Kaynanın alışverişte hiçbir yeri yoktur mesela ben almadım kendi annemle yakın arkadaşlarımla gittim cokta eglenceli oldu ha gelmek istemedi mi istedi ama kabul etmedim.Ne işi var canım onun da orada ne münasebet yani.Bir ikincisi kesinlikle öyle bir zorunluluk yoktur ben vermedim ne takı ne para kayınvalideme eşimin ailesine cok borcumuz da yoktu ama yinede bankaya koydum mutlaka lazım olur diye ki bence mantıklı olanda o.Ha kendi annem babam isteseydi verirdim o ayrı.Son olarakta evin eşyalarının bir kısmını erkek bir kısmını bayan alıyor mobilyalar falan erkeğin beyaz eşya işte mutfak malzemeleri falan kız alıyor ama ben mesela mimar arkadaşıma döşetmiştim yatak odamı da kendim almıştım cunku calısıyordum verebilecek konumdaydım ailemde destek olmuştu kimsenin de agız kokusunu cekmedim eşimin ailesinin tarafından canım..
Haklısın sanırım ya çeyiz alışverişinde ne işi var...

valla ben kendi annemi bile götürmedim. nişanlık kına elbisesi ve gelinlik dahil olmak üzere hepsini sadece nişanlımla aldım. gelinliğin her provasına da nişanlımla gidiyorum.
En güzeli...Bizim orda bi adet vardır damat gelinliği düğünden önce göremez :D o yüzden ben en yakın 1-2 arkadaşımı götürürdüm..annemi de götürmek istemezdim ağlar her seferinde tadım kaçardı..

yani canım kaynana dan kaynanaya değişir. benim kaynanam rahatsız görümcelerim ilgileniyo onlar da biz gel dersek geliyo. ben gelmeyin demek durumda kalmadım aksine gelin dedim bazı durumlarda ihtiyacımız oldu. çok meraklı ve istekliyse kv. kırılabilir ama kesinlikle birlikte gitmek zorunda değilsin. eskidenmiş o. nişanlıma alınacak şeylerde de benim annem hiç gelmedi onları da kendimiz hallettik. gerek yok yani kalabalığa.

Gelin hanımlara bi sorum var...
Kınayı hangi taraf yapar?
Nişanı hangi taraf yapar?
Düğünü hangi taraf yapar?
İç çamaşırı çeyizi için vs kaynananın gelmesi normal midir?Niye geliyo ki gelin üst baş alışverişine?
Düğünde takılan takıdan kaynanaya vermek bi sorumluluk mu,gerekli mi yani?
Evin eşyalarını hangi taraf alır?

canım kınayı kız tarafı yapar ama kınasını çerezini kınadaki kullanılacak o sepetti tepsiydi vs aksesuarları erkek tarafı alır kız tarafı yalnızca mekanı müzisyeni felan ayarlar..
nişanı kız tarafı yapar herşey kıza aittir..
düğünü erkek tarafı yapar herşey erkeğe aittir...
çeyiz alışverişine eskiden ailelerle gidilirdi bizde o şekilde gitti yani kayınvalidemde kayınpederimde vardı ama şimdi herkes kendi gidiyo nişanlısıyla bu size kalmış bişey..
düğünde takılanlar yeni evli çifte hediye olarak takılmıştır yeni kurdukları yuvada bi dikiş tutturabilsinler kendilerini toparlayabilsinler diye hiç kimsenin el sürmeye hakkı yoktur özellikle nefret ederim biz taktık biz alıcaz muhabbetine bazı kayınvalidelerin..
evin eşyalarına gelince evin kaba eşyasını erkek ıvır zıvır ne varsa kız alır genelde.. kızlar yatak odası veyahutta oturma odasını alır halısı perdesi dahil birde mutfağın halısı perdesi masası.. beyaz eşyaya bizde kız tarafı hiç girmez ama nişanlımın tarafında bi taneyi kız alırmış biz almadık.. evin tüm araç gereçlerini kız alır tenceresinden tabağına nevresiminden bornozuna banyo takımından süpürgesine iğnesinden ipliğine hatta tuvalet terliğine kadar kız alır.. masrafın çoğunu kız yapar ama erkek tarafı hep fazla masrafı varmış gibi görünür.. kızın tüm masrafı babasından çıkar erkeğin masrafını gidince kız ve eşi öder yani ne çekerse kız çeker... saygılar...

canım kınayı kız tarafı yapar ama kınasını çerezini kınadaki kullanılacak o sepetti tepsiydi vs aksesuarları erkek tarafı alır kız tarafı yalnızca mekanı müzisyeni felan ayarlar..
nişanı kız tarafı yapar herşey kıza aittir..
düğünü erkek tarafı yapar herşey erkeğe aittir...
çeyiz alışverişine eskiden ailelerle gidilirdi bizde o şekilde gitti yani kayınvalidemde kayınpederimde vardı ama şimdi herkes kendi gidiyo nişanlısıyla bu size kalmış bişey..
düğünde takılanlar yeni evli çifte hediye olarak takılmıştır yeni kurdukları yuvada bi dikiş tutturabilsinler kendilerini toparlayabilsinler diye hiç kimsenin el sürmeye hakkı yoktur özellikle nefret ederim biz taktık biz alıcaz muhabbetine bazı kayınvalidelerin..
evin eşyalarına gelince evin kaba eşyasını erkek ıvır zıvır ne varsa kız alır genelde.. kızlar yatak odası veyahutta oturma odasını alır halısı perdesi dahil birde mutfağın halısı perdesi masası.. beyaz eşyaya bizde kız tarafı hiç girmez ama nişanlımın tarafında bi taneyi kız alırmış biz almadık.. evin tüm araç gereçlerini kız alır tenceresinden tabağına nevresiminden bornozuna banyo takımından süpürgesine iğnesinden ipliğine hatta tuvalet terliğine kadar kız alır.. masrafın çoğunu kız yapar ama erkek tarafı hep fazla masrafı varmış gibi görünür.. kızın tüm masrafı babasından çıkar erkeğin masrafını gidince kız ve eşi öder yani ne çekerse kız çeker... saygılar...
Kına gecesiyle nişanın hiçbir masrafını ödetmeyi düşünmüyorum ileride.Düğün masraflarını ikiye bölüp iki tarafa eşit ödetmek istiyorum.Eşimin ailesinin durumu çok iyi değilse onlara halıları perdeleri mikrodalgayı ve oturma odası takımını ödetirim,geri kalanını benle eşimin maaşlarından öderiz artık ve ailemden destek alarak.Nasıl olur sizce?

Kına gecesiyle nişanın hiçbir masrafını ödetmeyi düşünmüyorum ileride.Düğün masraflarını ikiye bölüp iki tarafa eşit ödetmek istiyorum.Eşimin ailesinin durumu çok iyi değilse onlara halıları perdeleri mikrodalgayı ve oturma odası takımını ödetirim,geri kalanını benle eşimin maaşlarından öderiz artık ve ailemden destek alarak.Nasıl olur sizce?
sen istedikten sonra olur tabi onda bi kural yok canim nasil kolay gecim olucaksa oyle yaparsin

kızlar bugün avize bakmaya gittim ne kadar zormuş seçim yapmak. hemde ne kadar pahalıymış... bizi anca koçtaş paklar dedik. oturma odası, hol ve mutfak için beğendim. salon ve yatak odası için bakmıcam çünkü daha ağır şeyler istiyorum aceleye gelmesin şimdi almak için almıyım diyorum. hala perde ve halım yok. mutfak masası da almadım. nişanlım ikeda bir masa beğendi inat ediyo illa onu alıcam diyo of allahımmm:KK43:
Aynen avizeler cok pahali ben libadiyede avizeciler caddesinden aldim 400 liraya yatak odasi biraz avangart gibi onuda 250 ye almistim indirim yapmisti bize or light diye bi yer sonra gittik butun avizeleri ordan aldik

kızçeler yorgunluktan geberiyorum artık isyan bayraklarını çektim.. yarın çeyiz gidecek ve benim hala ordan burdan eksiklerim çıkıyor günlerdir alışverişteyim bittim artık.. olduğu kadar deyip bırakıyorum ve yarın gidip şu yığını yerleştiriyoruz çok şükürrr....
Heyecan varmi yarin icin :)
Gelin hanımlara bi sorum var...
Kınayı hangi taraf yapar?
Nişanı hangi taraf yapar?
Düğünü hangi taraf yapar?
İç çamaşırı çeyizi için vs kaynananın gelmesi normal midir?Niye geliyo ki gelin üst baş alışverişine?
Düğünde takılan takıdan kaynanaya vermek bi sorumluluk mu,gerekli mi yani?
Evin eşyalarını hangi taraf alır?
Canim bizde ceyiz dugun alisverisi bile olmadi kayinvalidem kafasina gore gitti aldi gecelik ic camasiri bna bide bi kotulerki sorma :) sonra bazi olaylar oldu ben istemememe ragmen bi ceyiz magazina soktu ne istyosan al dedi tabikiben bisey istemedim satici kiz bohca yapilcagni anladi o verdi bikac bisey boyle uyduruk sey oldu anlicagin cok bozuldum ama bi oglu var bi gelinin olcak ozensene biraz pehh insanin icinde olucak

Gelinlik provanıza kayınvalideniz gelmek istese peki kızlar?Yani gelmesi mantıklı mı kaynananın?
benim gelinlik provama hic gelmedi hatta en son gittigimde bn davet ettm ama gelmedi annem ve kardesimle gidiyorum bende kafam rahat

Aynen avizeler cok pahali ben libadiyede avizeciler caddesinden aldim 400 liraya yatak odasi biraz avangart gibi onuda 250 ye almistim indirim yapmisti bize or light diye bi yer sonra gittik butun avizeleri ordan aldik

Canim bizde ceyiz dugun alisverisi bile olmadi kayinvalidem kafasina gore gitti aldi gecelik ic camasiri bna bide bi kotulerki sorma :) sonra bazi olaylar oldu ben istemememe ragmen bi ceyiz magazina soktu ne istyosan al dedi tabikiben bisey istemedim satici kiz bohca yapilcagni anladi o verdi bikac bisey boyle uyduruk sey oldu anlicagin cok bozuldum ama bi oglu var bi gelinin olcak ozensene biraz pehh insanin icinde olucak

benim gelinlik provama hic gelmedi hatta en son gittigimde bn davet ettm ama gelmedi annem ve kardesimle gidiyorum bende kafam rahat
Çeyizini neden kendin almadın ki canım?Kullanma onun aldıklarını kendi annenle çık çeyiz alışverişine...

20140822_170305.jpg
Kizlarr bunlarda benim ayakkabi ve cicegim:))

kızçeler yorgunluktan geberiyorum artık isyan bayraklarını çektim.. yarın çeyiz gidecek ve benim hala ordan burdan eksiklerim çıkıyor günlerdir alışverişteyim bittim artık.. olduğu kadar deyip bırakıyorum ve yarın gidip şu yığını yerleştiriyoruz çok şükürrr....

Allah kolaylik versin tatlim 2 gun once mutfağı yerlestirdik bizde dehset yorucu ama inan alisverislerden cok cok daha zevkli. Heycan yaptim ben bi ara:))

vallahi sana bişi diyimmi kimsenin dırdırı çekilmiyor elimde olsaydı çekirdeğimi aldırmazdım ne aileme ne karşı tarafa en güzeli herşeyini kendin yapmak.. da işte oda bi yere kadar gidiyor.. eğer planını düzgünce ilerletebilceksen gayet güzel görünüyor umarım herşey güzel olur senin için.. çekilcek gibi değil bu para mevzuları umarım çabuk atlatırsın..

hiç heyecanlı değil aksine çok gerginim terör estiriyorum yazık yeğenim yanımda kalıyo bi kaç gündür etmediğim eziyet kalmadı garibana herşeye bağırır oldum.. :KK57: nişanlımda benden aşağı kalır değil oda bana esiyo gürlüyo sonra bi iyi olur gibi oluyo bida esiyo gürlüyo bi garip.. saçma sapan bi haldeyiz... çabuk atlatırız umarım bu günleri.. :KK57:

vallahi sana bişi diyimmi kimsenin dırdırı çekilmiyor elimde olsaydı çekirdeğimi aldırmazdım ne aileme ne karşı tarafa en güzeli herşeyini kendin yapmak.. da işte oda bi yere kadar gidiyor.. eğer planını düzgünce ilerletebilceksen gayet güzel görünüyor umarım herşey güzel olur senin için.. çekilcek gibi değil bu para mevzuları umarım çabuk atlatırsın..

hiç heyecanlı değil aksine çok gerginim terör estiriyorum yazık yeğenim yanımda kalıyo bi kaç gündür etmediğim eziyet kalmadı garibana herşeye bağırır oldum.. :KK57: nişanlımda benden aşağı kalır değil oda bana esiyo gürlüyo sonra bi iyi olur gibi oluyo bida esiyo gürlüyo bi garip.. saçma sapan bi haldeyiz... çabuk atlatırız umarım bu günleri.. :KK57:
Canım düğünün yarın mı...

Bugün gittim provaya ilk kendim gidip begenip kapora vermistim sonrasinda baktim surat yapti goturdum onlarida mecburen:)
Valla canım surat yapınca her istediklerini yaparsan evlenince ohoo...Gelinliğine kaynanan niye geliyo yani ne alaka ben olsam götürmem neden ki siz napacaksınız orda derim,kendimi köşeye sıkışmış hissedince lafımı esirgemem...Yerinde olsam da bi daha asla gelinlik provama götürmem.

ayni sorun bizdede var canim. Avizeler tam bi kaostu herkese esip gurluyorum bende. Biraz cadi gelin oldum bide kayinvalideme kaynatama hepsine lafimi sozumu esirgeyemiyorum su ara pat diye cikiveriyo agzimdan. Cok zor dönemler gercekten sag salim atlatalim hepimiz guzelliklerle inşallah

Valla canım surat yapınca her istediklerini yaparsan evlenince ohoo...Gelinliğine kaynanan niye geliyo yani ne alaka ben olsam götürmem neden ki siz napacaksınız orda derim,kendimi köşeye sıkışmış hissedince lafımı esirgemem...Yerinde olsam da bi daha asla gelinlik provama götürmem.

9 senedir beni bilip tanidiklari icin bide kendide soyledi goreyim diye o sebeple gittik gordu. Zaten 1 provam daha var ona kendim gidicem mesela. Sahsen ben de biraz cadi gelinim onlara gore sanirsam su ara pat diye soyluyorum aksi bi sekilde aklimdan gecenleri. Ama gerginlik diz boyu napalim:)

9 senedir beni bilip tanidiklari icin bide kendide soyledi goreyim diye o sebeple gittik gordu. Zaten 1 provam daha var ona kendim gidicem mesela. Sahsen ben de biraz cadi gelinim onlara gore sanirsam su ara pat diye soyluyorum aksi bi sekilde aklimdan gecenleri. Ama gerginlik diz boyu napalim:)
Sakın geri adım atmayın.İnan tepenize bindiler mi geri dönüş yok.Sert duruşunuzu bozmayın aman diyim.Bırakın ezileceğinize cadı gelin olsun içiniz rahat olsun.

Back