2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


Ne yaptın ki canım ya? Korkma bir şey olmaz ondan, ben çok geç öğrendim gebe olduğumu ve o dönem öyle yorucuydu öyle stresliydi ki şimdi düşününce nasıl durmuş diyorum..
 
Ne yaptın ki canım ya? Korkma bir şey olmaz ondan, ben çok geç öğrendim gebe olduğumu ve o dönem öyle yorucuydu öyle stresliydi ki şimdi düşününce nasıl durmuş diyorum..

canım çarsamba gecesi eşimle birlikte olduk o zaman kan geldi ama cok azdı hanı devam akan ya da çok değildi

daha sonra dün leke oldu aksam yoktu sabahta yoktu vardı en son daha bakmadım

doktor dün normal dedi ama bu ne yapmam daha birşey ya..
 
niye öyle diyosun canım.
keşke kısmet olsa da normal doğum yapsam diye şimdiden dua ediyorum.
sezeryanın sonuçları daha zor bence:18:

Aynen katılıyorum.. Operasyon neticede, anestezisi dert, yara iyileşmesi dert, doğumun endokrinolojisi bozulduğundan sütünün gelmesi dert en önemlisi de annelik hissi ve onu sağlayan hormon. Uyuyup uyanıyosun bir çocuk getirip senin diyolar gibi :) Ama normal doğumdan da korkmuyo değilim ben, hiç kuvvetli hissetmiyorum kendimi o konuda, bakalım hayırlısı.. Daha ilk gördüğümde bizimkini kese çapından büyük olacağını anlamıştım, sonra cinsiyeti erkek dedi tamam dedim. Salı günü olan muaynede de bebeğin femuru;uyluk kemiğini ölçtü genelde boy, uzunluk için bakılır, uzun olacak değil mi dedim doktora evet dedi :) Babasına çekeceğini biliyodum dedim bende eşim 1,86 bende çok kısa sayılmam.. Öyle olursa çıkar mı ordan diye düşünüyorum :), içimde bir his var bana da sezaryen diyecekler gibi
 

Canım korkma...:) Kesin vajinadan o, hiç bir şey olmaz bebeklerine merak etme.. Biz yeni evliyiz bende hormon bozukluğu vardı ve cinsel ilişkiye giremiyodum doğru düzgün vajinismus yüzünden hamile olacağımı da ondan tahmin etmemiştim hiçç... bir kere şakır şakır kanamam oldu tamam dedim o zaman yırtıldı, neyse gebe olduğumu öğrendim 2,5 aylıkken doktor ben tavsiye etmiyorum cinsel ilişkiyi dedi, girerseniz de geri çekilme yoluyla veya prezarvatifle deneyin dedi. 3 ayı geçmişti gebelik eşimle denediğimizde öyle bir kanama oldu ki birden, azıcık filan lekelenme tarzı ne demek ikidir aynı şey oluyo üstümüz başımız kan içinde kaldı.. Sanırım her türlü ilişkiye giremediğim için oradaki dokular açılıyo ve bende baya kalın.. Eşim çok korktu ben anladım vajinadan olduğunu, biraz da işim gereği bilgiliyim o konuda diyelim. Bu salıda kontrolümüz vardı hiç bir sıkıntı yok bebekte. Onlara dair bir kanama olsa anında sancı hissedersin, canına tutunmuşlar onlar senin :)
 
Ben normal doğumdan çok korkuyorum birsürü normal doğum hikayesi dinledim etrafımdan çok tırstım zaten canım çok tatlıdır benim en iyisi sezeryan oluyum diye düşünüyorum:18::18:

Yok canım yaa korkma... Ben annemin ilk çocuğuyum normal doğum, senin ki zor oldu ama kardeşini hiç anlamadım bile der bana.. Bence ilk olduğum için ona zor gelmiş e tabi bir de ilk defa olunca biraz daha zor olması şaşırtıcı değil. Ama düşününce sezaryen en zoru ve kötüsü bence.. Anestezisi, yarası, osu busu hepsi sıkıntı.. Normal doğum öyle mi? Kadının doğasında var doğum yapabilmek, ilkinde bile hiç bişey anlamadan doğum yapan kadınlar var. İnşallah bende öyle olurum ve normal doğum yapabilirsin der doktorum diye dua ediyorum ben :) Etrafına bakma sen.. Herkes her şeyi abartmayı çok seviyor bencee
 

teşekkürler canım ya bizde ilişki uzun süre sonra oldu..birde ben korkuyorum yaparken yani acaba zorlamamı oldu..

bende ilk seferde vaji değildm ama 5 gün sonra yapabildim ama böyle uzun süre yapmayınca yaparken zorlanıyorum korkuyorum kasıyorum ..ondan mı oldu dıyorum..canım bu arada hormon bozukluğu filan diyorsun gözün aydın Allah aratmadan vermiş..
 
Son düzenleme:

Sağolasın..:) Şaka gibi oldu, ultrasonda görmesem hala inanamayacağım hamile olduğuma azıcıkta göbeğim var işte :)
Evet korktuğun için kendini kasıyorsun, vajina duvarı sürtünme nedeniyle sızıntı şeklinde kanama yapıyor bu sefer, vajinismusmuşsun gibi.. Doktorun ilişki için herhangi bir kısıtlama getirmediyse bu aylarda hiç gerek yok korkmana, biraz yavaş olmakta fayda var bir de göğüs uyarımından kaçınmakta.. Aksine vajinanın genişleyip esnemesi faydalı bile olabilir doğumda..
 
Merhaba arkadaslar,
Uzun suredir giremiyorum. Raporluyum 3 haftadir, bogazim iltihaplanmis gecmedi bi türlü.
Cinsiyetini hala kesin olarak net degil. Acile gittigimde doktor kiza benziyor dedi en son kendi dr um erkege benziyor dedi ama bebisim kendini gostermedi tam bacaklarini kapadi. Kordon tam bacaklarinin arasindaydi yani bana göre yanilma riski var. Birdahaki randevu nisanin 8 de. Benim gibi 18. haftasinda olup cinsiyeti tam netlesmeyen varmi hala aranizda?
Haftaya yeni evimizin anahtarini alacagiz. Cok dikkat etmem lazim.
 

Canım bana öyle geliyor ki kanaman tam da bu yüzden

Sen kötü birşey yapmadın telaş yapma. Benimkini görsen o akşam demek kendini kesersin neden istedim diye

Bebeğin de böyle oldu bunda kötü birşey yok bebeğin için yanlış birşey yok.

Sen kendini sıktıkça kastıkça olmuştur kanama. Böyle kafana takmaya devam etme bebeğine yazık senin stresini hissediyor çünkü.

Doktorum çok açık ve net söyledi, kırmızı ve sürekli bir kanama görmedikçe, ağrın olmadıkça korkulacak birşey yok. Tersine ilişki bebek için de normal doğum için de yararlı, zorlamadığın kasmadığın sürece. Doktoruma çok güveniyorum sen de kendine güven ve mutlu ol kanaman ağrın yok canım.

Seninki de geçecek n'olur sakin ol canım
 
günaydın kızlar alışveriş yaptınız mı ?
şimdilik taşıma setini ve hastane çıkışını almayı düşünüyorum.

taşıma seti olarak bu seti düşünüyorum nasıl ??
 
Son düzenleme:

evde olmasada dişarıda misafirlikte başka çocuklarda falan görüyorlar doğal olarak , ister istemez yöneliyorlar buda bizleri arada bırakıyor işde.

cicilere bakım bi
 

Bende de böyle bir durum olmuştu.Hemen dr u aradım.Kanamanın rengini sordu.Kahverengi olduğunu söyleyince ilişki sırasında zorlamadan olduğunu,kanın kırmızı olmadıkça sorun oluşturmayacağını söylemişti.Ay ne korkmuştum varya...
 

cnm korkma benimde ilk 3 ay kanamalarım oldu şimdilik çok şükür bişey yok. inş sendede bir sorun olmaz gittinmi doktora ? :26:
 
cnm acik renkler guzelde ben bebek de oyle cok koyu renk sevmiom tercih senin tabi..

bu nasıl ????????????????*
bu guzelmis :)

Canlarım benim doktorum bu testi dışarda yaptırmamı istedi ama sonucu bana mail at dedi. Bunun için muayene ücreti vermeyeceğim yani. Siz de öyle yapamıyor musunuz ki ?
Cnm kendi hastanemde yaptiricam artik iki kere de alirsa napim ya mecburr vericez.
anladim cnm ben ayda 3 gudiyordum artik azalticam cok ultrosonda iyi degilmis.4 boyutlu icin soyluyorum normal siyah beyaz zararli degil sanirim.

cnm ben senin yerinde olsam bi daha hic yapmazdim madem oyle kanama oluyor.
 

sağol canım ya şimdi yok ama dediğim gibi açık renkte yanı renk bile belli değil,işte ben zaman geçtikçe yapamıyorum yanı düzenli iliski olmayınca

sanki ilk defa oluyor gibi kasmaktan kendimi alamıyorum..haklısın şuanda sakin olmam lazım benim sıpam yazık ya böyle huzursuz oluyor hep yaa

cnm korkma benimde ilk 3 ay kanamalarım oldu şimdilik çok şükür bişey yok. inş sendede bir sorun olmaz gittinmi doktora ? :26:

yok gitmedim telefonda görüştük birşey olmaz dedi..kan değil tam çok çok açık renk..
 

Bak kahverengi bile değil. Allahın izniyle birşey olmayacak. Tabii sana söylüyorum ben durdum mu durmadım, pimpirikli kalktık koştura koştura hastaneye o gece İçinin rahatlaması önemli birşey. Ama doktorum öyle rahat konuşunca beni de rahatlatınca geçti gitti. Sen çok kafaya takıyorsan git ol muayeneni yine. Göreceksin herşey yolunda
 

tamam cnm korkmana gerek yok allah'ın iziniyle bebeğin iyidir..
o pisikolojiyi çok iyi biliorum, 3 kere kanama geçirdim ve herseferinde dr gittiğimde bebeğimin kalp atışlarını gördüm hamdolsun.
onlar çok güçlü
böle kanamalar çoğunlukla bebek ve kese dışında olan kanamalardır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…