- 26 Ocak 2014
- 786
- 793
- 323
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #38.241
Daha da cesaret edemez sanırım. Bizimki onca lafa rağmen hala kafasına göre paylaşıyor bizde bişi demiyoruz artık.Kaldırdı ama akşamımı zehir etti sağolsun
Canım sorma doğum yaptığım günün. gecesi benim eltim de koymuş bir baktım benim çocuk çok sinir oldum ona ne yaBide bana sormadan kızımın resmini kendi facende paylaşan eltiyi ne yapmalı ?
Ya ne hakla kendlerine böyle bişeyi vazife sayıyolarki bencillerCanım sorma doğum yaptığım günün. gecesi benim eltim de koymuş bir baktım benim çocuk çok sinir oldum ona ne ya
Ya ne hakla kendlerine böyle bişeyi vazife sayıyolarki benciller
Sen niye gidiyorsun güzelim, görmek isteyen gelir görür, bebeğin daha çok küçük 1) hava değişiminden etkilenebilir, gidecegin yer neresi bilmiyorum ama sıcaklık, nem farklı gelebilirKizlar size bir derdimi aktarmak istiyorum. Benim ailem biraz uzaktalar. Birkac aksilik oldu ve ailem bebegi göremediler, gelemediler, annem haric. Simdi görmek istiyorlar ama benim gözüm hic yolu kaldirmiyor. Ucakla 2,5 saat gerci ama ucak da degil problem, evim düzenimi bozmak istemiyorum, gittim mi bir hafta kalmami bekleyecekler. Ama bebegimle daha yeni yeni bir rutin olusturdum, aksamlari belli bir saatte uykusu geliyor, ne bileyim gece oldugunu yatak odasina gittigimde anliyor direk artik. Bir de yatagimiz genis kizim aramizda yatiyor buna suan icin alisti, orda bu imkanim olmayacak. Gece kalkip mama hazirla bütün siseleri sterilize et falan... Evde olunca ic camasirinla bile kalkip gidip mama hazirlayabilirsin, ya da bir bornoz atarsin üstüne falan... Bi de gece yarisi o mahmurlukla kalk giyin sana ait olmayan bir düzende mama hazirla... Ki kizim gazli bir bebek bazen cok huzursuz oluyor falan... Hic istemiyorum gitmek, en azindan kizim bir 6 7 aylik olana kadar... Bir de kis geldi, onlarin orasi daha soguk. Akrabalar falan... Malum grip mevsimi de acildi... Herkes öpecek sarilacak bir sevgi bicimi olarak ama bebegim anne sütü de tam almadigi icin iyice korkuyorum...
Napcam ben ya?! Bir tavsiyesi olan???
Canım benim oğlan önce geceleri ağlardi uyanirdi 5 saat filan uyuyordu şimdi 7saat uyuyor ama şunu farkettim uyanmaya çalışıyor fakat ışık açık olmadigindan ayikamiyor mizirdanmaya başlıyor ben kalkıp ışığı açıp wcye gidiyorum,geldiğimde uyanmış..önce kendi uyanıyordu şimdi neden böyle oluyor acaba ters birşey mi varkesinlikle uyandırmıyoruz kızlar bebekler artık kendisini biliyor acıkırsa uyanır.uyandırmayın uzun uyumaya alışşsın.yoksa hep kısa kısa uyur.şahsen benimki artık gece 7 saat kadar uyuyor uyandırmyorum zaten ben de bayılmış oluyorum.oğlumu da uyandırmazdım.6.aydan itibaren gece deliksiz uyumaya başlamıştı.
Kesinlikle gitme endiselerinde cok haklisin.annene bu gerekcelerini anlatsan kirilmasalar.ben cesaret edip gitmedim gitmemde kimseninde kirilmaya hakki yok aslinda.hasta olsalar onlarda uzulur.[/QUOTE]TE="tambur, post: 37487552, member: 578643"]Kizlar size bir derdimi aktarmak istiyorum. Benim ailem biraz uzaktalar. Birkac aksilik oldu ve ailem bebegi göremediler, gelemediler, annem haric. Simdi görmek istiyorlar ama benim gözüm hic yolu kaldirmiyor. Ucakla 2,5 saat gerci ama ucak da degil problem, evim düzenimi bozmak istemiyorum, gittim mi bir hafta kalmami bekleyecekler. Ama bebegimle daha yeni yeni bir rutin olusturdum, aksamlari belli bir saatte uykusu geliyor, ne bileyim gece oldugunu yatak odasina gittigimde anliyor direk artik. Bir de yatagimiz genis kizim aramizda yatiyor buna suan icin alisti, orda bu imkanim olmayacak. Gece kalkip mama hazirla bütün siseleri sterilize et falan... Evde olunca ic camasirinla bile kalkip gidip mama hazirlayabilirsin, ya da bir bornoz atarsin üstüne falan... Bi de gece yarisi o mahmurlukla kalk giyin sana ait olmayan bir düzende mama hazirla... Ki kizim gazli bir bebek bazen cok huzursuz oluyor falan... Hic istemiyorum gitmek, en azindan kizim bir 6 7 aylik olana kadar... Bir de kis geldi, onlarin orasi daha soguk. Akrabalar falan... Malum grip mevsimi de acildi... Herkes öpecek sarilacak bir sevgi bicimi olarak ama bebegim anne sütü de tam almadigi icin iyice korkuyorum...
Napcam ben ya?! Bir tavsiyesi olan???
Canım ben mecburi olarak annemdeyim şuan ameliyat oldum yeni bana ve bebğe bakıyo ama ben tavsiye etmem gitmeni. Senin annen belki farklıdır ama herşeyine karışıyo benimki uşur giydir terler çıkart acıkmış bu vs. Bide dediğin gibi akrabalar duyan bebek gormeye geliyo. Sevip opmeler neyse dun akşam bitanesi aldı kucağına bi baktım havada takla attırıyo bebeğe aklım gitti korkma korkma ben yapaıyorum böyle diyo bide. Hemen uykusu geldi onun diyip kaçırdım odaya. Çarşıya çıkıyoruz beraber çocuk arabada uyuyo pusetinde ustu kapalı, biri görünce aaa hoşgeldin hayırlı olsun derken annem hemen açıyo pusetin ustunu xxx bak bak torunuma bak kim var burdavs.vs. Duzeni çabuk oturttuk allahtan ama Rahatlık konusunda haklısın.
Sen niye gidiyorsun güzelim, görmek isteyen gelir görür, bebeğin daha çok küçük 1) hava değişiminden etkilenebilir, gidecegin yer neresi bilmiyorum ama sıcaklık, nem farklı gelebilir
2) uçakla gideceksen o kadar insanın kalabalığın içinde hasta olabilir, gittigin yerde sen geldin diye ev curcuna olup ne kendinle ne bebeginle ilgilenebilirsin misafirden
3) gideceğin evin sıcaklığı ne olur gece üşütebilirsin
4) herkes Şapur şupur öpmek kucağına almak isteyecek ne kadar engel olsanda milletçe çok seviyoruz öyle öpmeyi, bebeğini hasta edebilirler
5) bebeğin gittigi yeri yadırgayabilir, huzursuzlanabilir
Benim aklıma gelenler bunlar, haa tabi içinde bulunduğun durumu sen daha iyi bilirsin
Kesinlikle gitme endiselerinde cok haklisin.annene bu gerekcelerini anlatsan kirilmasalar.ben cesaret edip gitmedim gitmemde kimseninde kirilmaya hakki yok aslinda.hasta olsalar onlarda uzulur.
Canim seninki nekadarlik oldu? Masallah ne güzel uzun uyuyor ozendim valla :) benimki agstos 7 de dogdu gece en fazla 3 saat uyuyo sonra uyaniyo emiyo bidaha uyuyo hep boyle..kesinlikle uyandırmıyoruz kızlar bebekler artık kendisini biliyor acıkırsa uyanır.uyandırmayın uzun uyumaya alışşsın.yoksa hep kısa kısa uyur.şahsen benimki artık gece 7 saat kadar uyuyor uyandırmyorum zaten ben de bayılmış oluyorum.oğlumu da uyandırmazdım.6.aydan itibaren gece deliksiz uyumaya başlamıştı.
Canim bu ara benimji de oyle yapisik yasiyoruz resmen. Memeden ayrilinca da bu defa ellerini emiyo ustunu basini emiyo sanirim buyume atagiKızlar bugün bebeğim her saat başı emmek istiyor, doymuyor desem çişli bezimizde azalma yok büyüme atağı olabilir mi
Muhtemelen mastit baslangici.ben de gecirdim.mutlaka yapman gerekenler:sık emzirme,oncesinde sicak dus ve masaj.dr a gidersen sana antibiyotik verecektir sakin kullanma.kara lahanayi buzluga koy sogut.sonra gogsunun uzerine kou ve masaj yap.mutlaka ise yarar.cok gecmis olsun.kızlar sol göğsüm çok acıyor kitle var gibi. bebğim yeni doğduğunda da olmuştu sütün hepsini bitiremediği için ama şimdi sütün hepsini bitiriyor buna rağmen taş gibi sizce ne yapmalıyım sizin başınızada geldi mi
Muhtemelen mastit baslangici.ben de gecirdim.mutlaka yapman gerekenler:sık emzirme,oncesinde sicak dus ve masaj.dr a gidersen sana antibiyotik verecektir sakin kullanma.kara lahanayi buzluga koy sogut.sonra gogsunun uzerine kou ve masaj yap.mutlaka ise yarar.cok gecmis olsun.
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım deneyeceğim inşallah gecer...Muhtemelen mastit baslangici.ben de gecirdim.mutlaka yapman gerekenler:sık emzirme,oncesinde sicak dus ve masaj.dr a gidersen sana antibiyotik verecektir sakin kullanma.kara lahanayi buzluga koy sogut.sonra gogsunun uzerine kou ve masaj yap.mutlaka ise yarar.cok gecmis olsun.
Eşin bu konuda ne diyor...şimdilerde mere virüsü var ya onu söyle :) ortalık toparlansin öyle gelelim de...bu uçak ve hastanelerde ben çok tirsiyorum..bu öpme işine sinir oluyorum. . Ben kendi annr babama diyebilirim bunu ki dinlerler ama eşimin annesine anlatamiyorum...birkaç ay atlatirsan iyi olur ama babanda hastaymis allah şifa versin önemli mi böyleyse ben giderdim. ..[/QUOTE]Üc yorumun da bana hak vermesine cok sevindim. Gercekten bana da hic mantikli gelmiyor ama ailem sürekli ne zaman geliyorsunuz diye baski yapiyorlar. Babam biraz rahatsiz oldugu icin benim gitmem bekleniyor, torununu görsün diye ama gercekten hic o strese girmek istemiyorum ki zaten internetten kamerali görüsüyoruz yani bebegi görebiliyorlar. Kirilirlar gibime geliyor, gelemicem desem direk. Diger yandan sizlerin de dedigi gibi, üsütürse, herkes sapur supur öperse bir de ben gidene kadar aileden biri de o an grip olabilir. Ayrica benim annem de cok karisir, babam da... Öyle yapma, böyle yapma, sunu giydir, bunu cikar...Sevinclerinden de ne yapacaklari belli olmaz.. Bebek cok kücük yerini yadirgayacagini da düsünüyorum ben. Dedim ya uyku vakti gelince yatak odasina geciyorum anliyor artik alisti o düzene...Yani hic rahat etmeyecegimi biliyorum. Ben huzursuz olunca kizim da cok huzursuz oluyor bir de isin bu kismi var. Ben bahane eder gibi daha kücük cok huzursuzlaniyor dedim, burda kac kisiyiz bakariz bir cocuga mi bakamayacagiz dediler. Ne desem bir cevaplari var yani.
Bebek kücük rahat edemicem desem, kirilacaklar. Kimsenin kirilmaya hakki yok bence de aslinda ama alinganlar.. Düsünmekten uyku tutmadi beni ya...
Bu arada cok gecmis olsun miragenet, umarim toparlamissindir.
Bide bana sormadan kızımın resmini kendi facende paylaşan eltiyi ne yapmalı ?
Benimde gorumcem yaptı aynını doğar doğmaz eşim kıyameti koparttı naptın sen ben bile paylaşmadım nazar değer diye dedi. Halayım ben paylaşırım sana mı sorcam deyip çıktı işin içinden sinir olduk.
Benimde görümcem doğardoğmaz koymuş Allahtan eşim erken fark edip müdahale etmiş. kendi oğlunu görmeye gelenlere bile göstermiyordu anlamadım bizim bebeklerimizi çok mu kıymetsiz görüyorlar. Tamamiyle işgüzarlarCanım sorma doğum yaptığım günün. gecesi benim eltim de koymuş bir baktım benim çocuk çok sinir oldum ona ne ya
canım senin kaç günlük artık benimkide uyandırmasam 6-7 saat uyuyacak kan şekeri düşecek diye korkuyorum biz daha 60 günlüğüz uyandırmasam sorun olur mu acaba...kesinlikle uyandırmıyoruz kızlar bebekler artık kendisini biliyor acıkırsa uyanır.uyandırmayın uzun uyumaya alışşsın.yoksa hep kısa kısa uyur.şahsen benimki artık gece 7 saat kadar uyuyor uyandırmyorum zaten ben de bayılmış oluyorum.oğlumu da uyandırmazdım.6.aydan itibaren gece deliksiz uyumaya başlamıştı.
kendini bu kadar yorma ev işi bekler ama bebişin büyümesi beklemez bende yeni taşındım heryer her yerde sadece yatak odasıyla mutfağa öncelik verdim diğer yerleri elim oldukça yavaş yavaş yapıyorum acelesi yok kendine dikkat et önce...Ev yerleştirecem diye sütüm filan kesildi resmen yemek filan yiyemiyorum ... eşim işe gitti artık kalkacak halim kalmadı... evin heryeri dandini nereye el atacağım bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?