• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

internette araştırdım biri şöyle bişey yazmış
"""Bir dönem benim de çok acıdı. gözlerimden yaşlar akarak,ağlayarak meme verdim. krem de kullanıyordum üstelik. daha sonra bir kocakarı ilacı öğrendim ve çok acıyan meme ucuna uyguladım. 3-4 saatte iyileşti meme ucum.. ezgibo sen de yap bunu mutlaka. zararsız ve çok etkili... balmumunu eritip içi çıkartılmış yarım cevizin içine doldur. tamamen dolsun içi. dayanacak kadar soğuyunca serçe parmağınla meme ucun için ortasına bir oyuk aç ve bu kabuğu meme ucuna koy. emzircen zaman karbonatlı suyla sil ve tekrar koy. inanki çok kısa zamanda sonucunu alacaksın. böyle 1-2 gün uygula. acısı tamamen geçecektir. bunu teyzemin kızı uygulamış yıllar önce ki meme ucu nerdeyse düşmeş üzereymiş. bir kaç saat içinde düzelmiş meme ucu..."""
ben de denicem inşallah
Cok ilgimcmiss ilk defa duydum bi dene bakalim sana iyi gelirse ben de deneyeyim. Ay bi de gecen bisey duydun odum koptu gogus ucu kopanlar varmis.. bir an ince care bulmak lazimm

Herkese merhaba benim oğlum çok az uyuyor gece 2-3 saat gündüz bazen 1-2 saat o kadar geri kalan zamanda ise hep emmek istiyor. Emerkende uyuyakaldığı için tam beslenemiyor ve hemen uyanıyor. Ne zaman düzelir bu durum bilmiyorum ama bütün gün kucağımda kalıyor hiçbirşey yapamıyorum. Depresyona giricem valaha hayatım kaydı

Arkadaslar bende gecen hafta dogum yaptim gogus ucu icin lansinoh krem kullandim pek fayda etmedi. Evicap diye bir kapsul var e vitamini,ucunu igneyle delip iki gogsunuzede suruyosunuz benimki bununla iyilesti ayni zamanda lansinohuda surdum.umarim size de iyi gelir.

Meme başı yaraları için bize eğitimde kuru soğanı ikiye bölüp sürmemizi yada karbonatlı su ile temizleyebilecepimizi söylemişlerdi birde göğüs pedleride çok yapıyomuş onların yerine pamuklu tülbent mermerşahi yada başka bişey kullanılabilir havalandırmayıda unutmayın annişler heee bide başka bi yerden de ayva çekirdeğini kaynatıp jel haline geldiğinde sürdüklerini de okunuştum

cnm bize tahlil bile yapmadı sadece haıfı sarılığı var o da geçer sız takıp edın cogalırsa getırın dedı aıle hekımı. benım kızda21 günlük su an hala sarılığı var tam gecmedı ama az var inş geçer sizinki tam gectı mı..
bana geçmiş gibi geliyordu ama dün hala var olduğunu söyledi gelen misafir.benim korkum allah korusun ilk 10 günde çok yükselirse beyini falan etkiliyormuş.benim kız şimdilik uyuyan bir bebek o dönemde de uyuyordu ya yükseldi de farketmediysek.beslenmesi kaka olayı normal ama.inşallah olmamıştır öyle birşey

Kizlar dogum yaptim.sabah 9da suyum geldi.hastaneye geldik sancim yoktu lavman vs yapildi.sonra suni sanci verildi kasilmalar gelmeye basladi.4 cm acilinca epidural yaptilar.10 cme kadar hicbisi hissetmedim.dogumhaneye aldilar.cok ikindim ikinma hissi tuvaletin gelmis gibi geliyor.ama olmadi cok yoruldum kesik attilar ve cikti minnos ne kesik ne dikis hicbirsey hissetmedim.kizim 51 cm 3400 gr guzel bir kiz..benm guzel asyam uyuyor..sutum yok henuz meme ucumda kucuk kavrayamdi.zorluyoruz bakalim.degisik bir duygu alismya calisiyoruz..isallh sutumde gelir cok iyiyim hemen kalktim agrim falanda yok.tek sorun sutum.nasil gelir bu sut.ilk gun benim gibi olup sonra gelen varmi.ne yapmam lazim bilmiyorum
bol bol emzirmeye ccalis cnm bnm geldi sutum ama ilk uc gun takviye yaoildi goguslerim yara ildu hep agzinda die ama cok sukur sumdi bollastisutum artiyo bile sagip sakliyorum ilerleyen zamanlar icin dereotu tabsiye ederim kahvaltida domates dereotunu yaglayip yiyiyorum oglende cacikta hipp in sit yaspicida iyi

bana geçmiş gibi geliyordu ama dün hala var olduğunu söyledi gelen misafir.benim korkum allah korusun ilk 10 günde çok yükselirse beyini falan etkiliyormuş.benim kız şimdilik uyuyan bir bebek o dönemde de uyuyordu ya yükseldi de farketmediysek.beslenmesi kaka olayı normal ama.inşallah olmamıştır öyle birşey
korkma canım cok yükselse anlardın sen.. cunku ayaklarına kadar ınıyo cok yukselınce inş bişey olmaz.. ne güzel uyuyan bı bebegın var sukret bence.. benımkı de fena degıl ama gazı var cok sık uyanıyo ve sutum az sureklı mememde doymuyo

Herkese merhaba benim oğlum çok az uyuyor gece 2-3 saat gündüz bazen 1-2 saat o kadar geri kalan zamanda ise hep emmek istiyor. Emerkende uyuyakaldığı için tam beslenemiyor ve hemen uyanıyor. Ne zaman düzelir bu durum bilmiyorum ama bütün gün kucağımda kalıyor hiçbirşey yapamıyorum. Depresyona giricem valaha hayatım kaydı
cnm benımkı de oyleydı hatta ılk cocugumdada oyleydı deneyımlı olduğum ıcın oğlumda kızım gıbı yapınca gogsumu sıktım baktım sut yok 4 saattır emzırıyorum sut kalamamış çocuk açlıktan emıyormus az mama yaoptım nasıl emdı çocuk sonuna gelmeden uyuyakaldı bıberonda .. sende bı sütüne bak derım istersen sag bı. ne kadar cıkıyo ya açtır ya gazı vardır yoksa uyur bebekler

Göğüsucu yaraları gerçekten beni de bezdirdi.. Lansinoh krem alarak büyük hata yaptık.. Evicap e vitamini kapsülü aldım işe yaramadı.. Hakiki zeytin yağı vurdum işe yaramadı. Ama garmastan pomat diye bi krem aldım ve işe yaradı.. Tek kötü yanı kremi temizleyip emziriyorız içinde de yazıyor zaten..

Canim ya benimkide çok uyuyor emzirmek için uyandırmak mesele memede uyuyor geri uyandıriyoruz geri uyuyor. .şimdilerde açıkinca uyanıyor ama bazen yine ben uyandırıyorum senin ki bizimkinden büyük eğer alışkanlık yapıyorsa bunu işimiz var..aslında emzik verdin mi bilmem ama iki saate bir emzirmeye çalışsan yani emzir bırak uyaninca emzik ver kullaniyorsan bir saat bir buçuk saat bekle öyle emzir o zaman hem çok acikmis okur hemde belki zamanla düzene girer. .

Canım bizimkide düştükten sonra kanadı ama geçti. .annelik gerçekten zor ben kusunca çok ağrıyordum birşey olacak diye ,yan yatış yastığı aldık bizimki azıcık hareketli dr. Alın dedi..havalar çok sıcak bugün piştik inşallah hava normale döner kuzular yanıyor
bizimki de dün gece düştü çok şükür allahıma.
Vallahi hastanede de çok giydşrmeyin dediler ama işte büyüklere anlatamıyoruz sürekli bebek o üşür diyorlar.
Ben kendi evime geçtim. Bir atlet body ile tutuyorum, çocuk ferahladı emmesi uyuması uyanması normale döndü çok şükür ki.

Canim ya benimkide çok uyuyor emzirmek için uyandırmak mesele memede uyuyor geri uyandıriyoruz geri uyuyor. .şimdilerde açıkinca uyanıyor ama bazen yine ben uyandırıyorum senin ki bizimkinden büyük eğer alışkanlık yapıyorsa bunu işimiz var..aslında emzik verdin mi bilmem ama iki saate bir emzirmeye çalışsan yani emzir bırak uyaninca emzik ver kullaniyorsan bir saat bir buçuk saat bekle öyle emzir o zaman hem çok acikmis okur hemde belki zamanla düzene girer. .
canım kayınvalidemde kalırken bizimki de aynen böyleydi sürekli uyuyordu emmek aklına bile gelmiyordu neredeyse sarılık olacaktı. Doktor çok giydiriyorsunuz kan şekeri düşüyor bebeklerin diye kaç kere söyledi ama işte dedim ya bizde bebek üşür diyorlar başka birşey demiyorlar. Evime geçtim bir body ile tutuyorum bebek normale döndü. 2 saatte bir emmek için uyanıyor şimdi. O da normal zaten. Ne giydiriyorsun bebeğine canım ? eğer çok kalınsa soy çocuğu biraz.
Hemşire bize önermişti mesela emme sırasında sadece alttaki bezi kalsın. Tek meme bitince altını da aç havalandır uyansın diğer memeye geç diye. Ben de öyle yapıyorum çok uykulu ise eğer. Maaşallah kilo da aldı bu şekilde emince.

Göğüsucu yaraları gerçekten beni de bezdirdi.. Lansinoh krem alarak büyük hata yaptık.. Evicap e vitamini kapsülü aldım işe yaramadı.. Hakiki zeytin yağı vurdum işe yaramadı. Ama garmastan pomat diye bi krem aldım ve işe yaradı.. Tek kötü yanı kremi temizleyip emziriyorız içinde de yazıyor zaten..
slikon göğüs ucu ile emziriyorum ben, yaralar geçti. ilk gün kanamıştı bile :( Ama evicap ve madecassol karıştırıp sürünce 2 saatte toparlıyor meme ucu. Ben öyle iyileştirdim sonra da silikon meme ucu kullanmaya başladım. Zaten tutamıyordu meme ucu olmadan. Mecbur kaldık yani.

Back
X