• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

mrb arkadaşlar benım ogretmen anneler bı sorum olacak dogm snrası ızın ıslemlerinizi yaptınız mı ben raporu alıp meb e verdim şimdi merak ediyorum işleme kondu mu acaba.. nasıl kontrol edebılırım siz ne yaptınız

Ne kadar tanıdık sözler. Sen hala dogurmadin miiii? Yok oğlum tembel yerini sevdi. Aslinda cokta acil degil demi sonucta gunumuze var. Sadece don zamanlar xor geçiyor. Yoksa 31 agustosa daha coooooookkk var :-)
Benim nazlı kızımda hiç sinyal vermiyor dediğin gibi göbekde dimdik görenler kaç ayın var diye sorduğunda her an bekliyorum diyorum herkes şok oluyor sen hiç son anlarda gibi değilsin diyolar çok inatçı olacak bizim bu kızlar bence

Alin bendende o kadar :))) goren banada daha inmemis daha doguma var diyo tirt

Ne kadar tanıdık sözler. Sen hala dogurmadin miiii? Yok oğlum tembel yerini sevdi. Aslinda cokta acil degil demi sonucta gunumuze var. Sadece don zamanlar xor geçiyor. Yoksa 31 agustosa daha coooooookkk var :-)

bu bıcırıklar bekleyecekler sanırım :) hatırlıyormusunuz ılk bebıs oldugunda defne bebek nasıl korkuyorduk bızımkılerde erken gelıcek dıye..36. haftayı bekleseler dıyorduk hep erken doguracakmısız gıbı korku vardı..sımdı artık gelsınler dıyoruzz.gunler gectı süttü mamaydı gazdı konusuluyor..allah hepsıne saglıklı omurler nasıp etsın acılarını göstermesın.

Kızlar 5 cm yatışım yapıldı suyum açıldı bana dua edin nolur.
Canım Allah yardımcın olsun inşallah iyi haberlerinizi alırız biran önce
kizlar emzirme sorunu yaşayan var mi hastanede sutum gelmedi eve gelincede biberonla mama takviyesi yaptik simdi memeyi red ediyor böyle bir soruu asan var mi
Bende sıkıntı yaşıyorum aslında ilk günden geldi sütüm ama yetmiyor oğlum mamada almıyor. Bugün aylık kontrolünü yaptırdık sadece 400 gr almış doğum kilosunun üstüne çok canım sıkıldı

Canım Allah yardımcın olsun inşallah iyi haberlerinizi alırız biraazındance

Bende sıkıntı yaşıyorum aslında ilk günden geldi sütüm ama yetmiyor oğlum mamada almıyor. Bugün aylık kontrolünü yaptırdık sadece 400 gr almış doğum kilosunun üstüne çok canım sıkıldı
ayy cok zormus anne olmsk bnde hergun agliyorum emmiyor dye cozum de bulamiyorum .canm emdikce artar ddiyolar ya en azından memeni almis ins artar

mrb kızlar ben dün hastane çantasına koymak için bebek bezi aldım ama yanlışmı aldım kararsız kaldım bebeğim geçen hafta kontrolde 3150gr dı bende primanın 3-6 kg olanından aldım yeni doğan 2 den aldım yani büyük gelmez demi bebeğim doğduğunda
Ben bir aydır 1 beden kullanıyorum ki çokda küçük birşey doğmadı benimki tam 4 kilo doğdu şimdi bitmek üzere bezimiz acaba yine 1 beden mi alsam diye düşünüyorum.

Canım sen bebeğine mama verdin mi?

Canım ben sezeryan oldum ya sanırım doğum sırasında tansiyonum birkaç kere çıkmış hemen doğumdan sonra ilaçlar filan takviye edildi yine 24 saat idrar ölçtuler ben ilk gün hiç kalmadim normalde 8 saat sonra yürütüyorlar ama ben yürümedim,biz biberon almadık hemşire mama ve biberon istedi avent aldık hemen ama ben surkeliw sütum olmasada emzirmeye çalıştım.bebegim biberonu alamadi hemşire 30 cc verin dedi ama biz önce emzirdik sonra kaşıkla birkaç damla verdik ikinci gün bebek için doktor geldi göğüsumu sıktı süt var dedi mama vermeyin dedi emzirdim ama bebeğimi uyandırmadim halada bunla uğraşıyorum, kilo kaybı oldu uyandırmak gerçekten çok zor iki saatte bir yarım saat emzirme olmasi lazim tam tamına yarım saat olmadı hamileyeknde zordu ama bebek olunca daha zor allahım herkesin evladına sağlık versin.

ayy cok zormus anne olmsk bnde hergun agliyorum emmiyor dye cozum de bulamiyorum .canm emdikce artar ddiyolar ya en azından memeni almis ins artar
Evet gerçektende çok zormuş anne olmak çok büyük sorumluluk. İnşallah artar ve kilo alır miniğim. Biberona alışınca memeyi istemiyorlar daha kolay oluyor onlar için biberondan emmek. Sütünü sağıp biberonla ver bari bu şekilde beslenen çok bebek var canım üzülme.

arkadaşlar benim bu ikinci çocuğum olmasına rağmen biraz pimpiriklendim çünkü ilk kızımın bu dönemlerini hiç hatırlamıyorum.benim kız bıraksam sabaha kadar uyuyor gece bir kere zorla uyandırıyorum.sarılık yok.gündüz de çok sakin.nedeyse hiç ağlamıyor.aglarsa bi ınga deyip bir süre sonra tekrar bi ınga diyor.çoğunlukla ben uyandırıyorum beslemek için.ne giydireceğimi sapıtıyorum .sıcaktan baygın duryor gibi geliyor.sizlerin durumunuz nasıl bana benzeyen var mı

Aynı durumlar cnm, profiline baktımda, buraya da yazdıgını gordum. Kilo alması nasıl? Genel olarak gunluk 30-50 gr alması bekleniyor bu aylarda.. haber et.

Kızlar pazar günü epiduralle doğum yaptım .iki gündür ayağa kalktığımda başım ve boynum deli gibi ağrıyor.nezamana kadar devam edecek bu ağrı bilgisi olan lütfen paylaşsın:(

Evet gerçektende çok zormuş anne olmak çok büyük sorumluluk. İnşallah artar ve kilo alır miniğim. Biberona alışınca memeyi istemiyorlar daha kolay oluyor onlar için biberondan emmek. Sütünü sağıp biberonla ver bari bu şekilde beslenen çok bebek var canım üzülme.
saol cnm ins. tum bebisler saglikli olsun

Selamlar herkese bugun itibariyle bende 6 gunluk anneyim Allahim kimseyi o yolda eglendirmesin bir avazda kurtarsin benim normal oldu AMA sorunlu oldu oglum Kakasini yapti tansiyon 20 leri gecti sonundacatir catir dogurdum Ben hep normal istemistim ve hemen 1 tane daha yaparim diodum AMA yok;)kalsin Allah oglusuma uzun omur versin bu bana yeter dogum hikayemi diger sayfaya yazicam dogurmayan arkadaslar Bol Bol yuruyun Allah kurtarsin insallah

Merhaba guzel anne adaylari :) ben 2013 temmuz annesiyim. Heyecaninizi cok iyi anliyorum :) Umarim hamileliginiz iyi geciyordur. Bi arkadasim yeni dogum yapti erken dogum yaptigi icin elinde mustela catlak onleyici krem kalmis benden rica etti bende buraya yazayim dedim. Cok uygun fiyata verecek almak isteyenler benimle irtibata gecebilirmi? Mail adresi vermek yasakmi bilmiyorum ama ihtiyaci olanlar icin cok uyguna verecek. Mail adresim hanife2204@hotmail

Canım Allah yardımcın olsun inşallah iyi haberlerinizi alırız biran önce

üzüldüm yaa, aynı sorun bende de var bizim de cuma günü yapıldı aylık kontrol ve aşısı kızımda sadece 400 gr. almış böyle olursa bundan sonraki kilo alımları daha da azalır dedi dr. benim de çok canım sıkıldı. bi mama bi meme dedi dr. uygulamaya çalışıyorum ama nasıl kilo aldırcaz biz bu bebişlere????

Arkadaşlar bişey danışayım.Annem doğuma yanıma gelecek.Bir süre sonra sen de alıp gideyim diyor memlekete.Burda bana faydası olmayan bir kaynanam var.Ama yine de gidip gitmeme konusunda kararsızım.Siz ne dersiniz?Gitmeli mi,kalmalı mı?Gidersem uçakla gidicem ama yol değil sorun olan.Annemlerin evi çok büyük değil.Babama diğer kardeşime rahatsızlık vermekten korkuyorum.Çok muallaktayım.Fikirlere açığım.

Aynı durumlar cnm, profiline baktımda, buraya da yazdıgını gordum. Kilo alması nasıl? Genel olarak gunluk 30-50 gr alması bekleniyor bu aylarda.. haber et.
çarşamba doğum yaptım pazartesi doktora işitme sarılık testleri için götürmüştük.yani 5 günlük falandı.doğum kilosuna geri dönmüştü.doktor anne sütüne devam sakın mama verme dedi.öyle de yaptım.şimdi kaç kg bilmiyorum ama toparlandı.iki gündür de öyle çok uymuyor ve ağlıyor.sanırım yani inşallah bir problem yok gibi.

doğum hikayem...
tarih 17.08.2014 pazar sabah 7.53.. tuvaletim var gibi uyandım. ayağa kalktım gidiyor bi yandan tutmaya çalışıyorum ama tutamıyorum. derken banyoya kadar akan suyla ayakta kalakaldım birden aklıma geldi.. bu gelen benim suyumdu.. sakince eşimi aradım. işe gideli 5 dk olmuştu ve sakın heyecanlanma hemen geliyorum dedi. duşumu aldım makyajımı bile yaptım hazırlıklar tamam olunca saat 9 gibi evden çıktık. 9.30da doktordaydık. 1 cm açıklığım vardı.. doktor suyum geldiği için beni eve göndermedi.. sancım olmadığı için bir süre kendi sancımı bekleyeceğimizi söyledi.. bekledik ve sancılarım gelmeye başladı ama yeterli değildi, gittikçe şiddeti düştü.. doktor suni sancı verelim dedi ve kabul ettim. saat 14 olmuştu.. suni sancılar gelince birden benim heyecanımında etkisiyle bebeğe giden oksijen azaldı ve kalp atışları düşmeye başladı.. aniden suni sancılar kesildi ve bekledik.. bir süre sonra başımda ebeyle nefes alma teknikleri eşliğinde tekrar suni sancı başlatıldı.. kalp atışları düzenli geliyordu..4 cm açıklığın oluşması saat 18 i buldu.. derken dayanamayacağımı anladım ve epidural istiyorum dedim. anestezi verildikten sonra hızla açılma oldu ve saat 19 gibi tuvalete kalktım gidiyorum, ebe gel hadi bir muayene edelimde sonra gidersin tuvalete dedi.. kalktım peşinden gittim. muayene esnasında doktorumun geldiğini gördüm. derken anestezi uzmanı çocuk doktoru hemşireler vs olanca insan doğumhaneyi doldurdu. anladım ebe beni muayeneye değil doğum anına götürmüştü ... saat 19. 15 doğum başlıyor.. eşim yanımda elimi tutuyor. doktorum cesaret veriyor, ebe karnıma baskı yapıyor.. hadi çok iyi gidiyorsun ıkın seslerinden sonra saat 19.42 ve bebeğim kucağıma bırakılıyor kanlar içindeki yüzünde parlayan gözleriyle yüzüme bakıyor, kıpırdamıyor.. nefes alıyormu diyorum... elbette diyorlar.. derken ağlamaya başlıyor.. sarılıyorum, öpüyorum...ikimizde kan içindeyiz.. sonra alıyorlar onu.. dikişlerim tamamlanınca odaya geçiriliyorum..hem kan kaybından hem heyecandan titriyorum... yorgan örtüyorlar üzerime.. bebeğim geliyor.. kavuşuyoruz... ilk emme, ilk sarılma .. hala inanamıyorum doğum yaptığıma ve o tatlı bebeğin benim olduğuna... darısı tüm bekleyenlerin başına....

doğum hikayem...
tarih 17.08.2014 pazar sabah 7.53.. tuvaletim var gibi uyandım. ayağa kalktım gidiyor bi yandan tutmaya çalışıyorum ama tutamıyorum. derken banyoya kadar akan suyla ayakta kalakaldım birden aklıma geldi.. bu gelen benim suyumdu.. sakince eşimi aradım. işe gideli 5 dk olmuştu ve sakın heyecanlanma hemen geliyorum dedi. duşumu aldım makyajımı bile yaptım hazırlıklar tamam olunca saat 9 gibi evden çıktık. 9.30da doktordaydık. 1 cm açıklığım vardı.. doktor suyum geldiği için beni eve göndermedi.. sancım olmadığı için bir süre kendi sancımı bekleyeceğimizi söyledi.. bekledik ve sancılarım gelmeye başladı ama yeterli değildi, gittikçe şiddeti düştü.. doktor suni sancı verelim dedi ve kabul ettim. saat 14 olmuştu.. suni sancılar gelince birden benim heyecanımında etkisiyle bebeğe giden oksijen azaldı ve kalp atışları düşmeye başladı.. aniden suni sancılar kesildi ve bekledik.. bir süre sonra başımda ebeyle nefes alma teknikleri eşliğinde tekrar suni sancı başlatıldı.. kalp atışları düzenli geliyordu..4 cm açıklığın oluşması saat 18 i buldu.. derken dayanamayacağımı anladım ve epidural istiyorum dedim. anestezi verildikten sonra hızla açılma oldu ve saat 19 gibi tuvalete kalktım gidiyorum, ebe gel hadi bir muayene edelimde sonra gidersin tuvalete dedi.. kalktım peşinden gittim. muayene esnasında doktorumun geldiğini gördüm. derken anestezi uzmanı çocuk doktoru hemşireler vs olanca insan doğumhaneyi doldurdu. anladım ebe beni muayeneye değil doğum anına götürmüştü ... saat 19. 15 doğum başlıyor.. eşim yanımda elimi tutuyor. doktorum cesaret veriyor, ebe karnıma baskı yapıyor.. hadi çok iyi gidiyorsun ıkın seslerinden sonra saat 19.42 ve bebeğim kucağıma bırakılıyor kanlar içindeki yüzünde parlayan gözleriyle yüzüme bakıyor, kıpırdamıyor.. nefes alıyormu diyorum... elbette diyorlar.. derken ağlamaya başlıyor.. sarılıyorum, öpüyorum...ikimizde kan içindeyiz.. sonra alıyorlar onu.. dikişlerim tamamlanınca odaya geçiriliyorum..hem kan kaybından hem heyecandan titriyorum... yorgan örtüyorlar üzerime.. bebeğim geliyor.. kavuşuyoruz... ilk emme, ilk sarılma .. hala inanamıyorum doğum yaptığıma ve o tatlı bebeğin benim olduğuna... darısı tüm bekleyenlerin başına....
ayyy ağlayacağım şimdi yaa hayırlı olsun ne güzel anar bunlar böyle yıllar sonra bu safyayı açar okursun kaydet bi yere sayfa numarasını:))

Back
X