2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim ben ikinci ayimdan beri bebe yagi kullaniyrum.cok rahatlatiyr beni..ikinci ayimdan beri gobek kismim gerilip pul pul dokuluyor.sonrasi ne olur bilmiyrum ama suan hicbir sikintim yok.

canım bende burdaki arkadaşlarımın tavsiyesiyle bebe yağı kullanıyordum memnundum da. ama anlam veremediğim kaşıntı ve kızarıklık oldu karnımda. doktora gittiğimde bebe yağını kullanmayı kes. onlarda çok masum değil dedi. biz bunları bebeklerimize kullanıyoruz nasıl böyle bi kanı edinmiş sormayı akıl edememişim. benimkide pulk pul dökülüyor maalesef. ama bebe yağını kesince kızarıklık ve kaşıntıda kayboldu.
 
canım benimm çok alemsin yerim seni.Ben bepantholle beraber mustela kullandım.Mustelayı bitirdim.Bepantholü 2 tane almıştım birisi bitti 1 tane kaldı.Kaşıntı çatlak vs.den eser yok şimdilik çok memnunum.Bepantholün faydasını gördüm ama eğer allerji yapmayacaksa yanına birde uni babay nin zeytinyağlı bebek yağını al ve özellikle göbeğin ve basenlerin ıslakken (yani duşta hemen sonra veya kendin sürmeden önce ıslat) bu yağı sür.Bebek yağları vücut ıslakken daha çok etkisini gösteriyor ve daha fazla nemlendiriyor.Ben çok memnunum canım karnım bacaklarım falan yumuşacık çatlayacak gibi de durmuyor şimdilik ama bakalım:KK34:

canım bi ara hatırlarsın çok kaşınıyo diye şikayet ediyordum burda.doktor bebe yağını sürmeden dene bakalım dedi. gerçekten bebe yağını kesince kaşıntı kızarıklık felan kalmadı. doktorum hiç bi kremi önermiyorum ben deyince bepanthole devam ediyorum. ama büyük ihtimal çatlıcam çünkü benimki çatlak önleyici olan değil normal cilt kremi olandan :KK52: göbeğimi kandırıyorum şimdilik :KK52:
 
iç çamaşırlar zaten bu tontiklikle nevri döndü benim hayırlısı ile doğuralım toz bezi yaparız boşver:)))) ben yemek yerken çok dökerim zaten evet göbüşüme döküyorum her şeyi:))))

kız toz bezi yapacak halide kalmayacak göbek kısımları incelecek bu gidişle :KK53:
 
canım bende burdaki arkadaşlarımın tavsiyesiyle bebe yağı kullanıyordum memnundum da. ama anlam veremediğim kaşıntı ve kızarıklık oldu karnımda. doktora gittiğimde bebe yağını kullanmayı kes. onlarda çok masum değil dedi. biz bunları bebeklerimize kullanıyoruz nasıl böyle bi kanı edinmiş sormayı akıl edememişim. benimkide pulk pul dökülüyor maalesef. ama bebe yağını kesince kızarıklık ve kaşıntıda kayboldu.

Canim bana hediye gelmisti johson in bebe yagi hic kizariklik vs sikayetim olmadi ama eger sende boyle bir etki yaptiysa tabiki birakman yerinde olmus.malesef piyasada herseyin sahtesi var.belki de alerji yapmistir.bende simdilik iyi gidiyr ama bu haftalar gobeklerimiz surekli buyuyor catlamamak elde degil;((
 
Bu konu daha fazla uzamasaydi keske. Keske yetiskin insanlar gibi konusup, tartisip bir yerlerde bir seyleri sonlandirabilsek. Gereksiz alinganliklar yapmasak. Üzerinden günler gecmisken hala ayni yerlerde takilip kalmasak. Söylenenleri yanlis anlayip kendi kafamizda kurup kurup abartmasak. Tekrar tekrar söylüyorum. Sen cok aldin ben az aldim meselesi degildi olay. Birisi erik yemis söylemesin baskasi alamaz takintisi da degildi. Bu kadar basite indirgemeye gerek yok, laflarimin bu kadar carpitilmasi ve hala konusuluyo olmasi cok üzücü ve gereksiz.

Konusulanlar aslinda bunlarin ötesinde daha genel bir mesajdi ve ben Mucar`a " senden alinti yapiyorum ama genel konusuyorum" da dedim. Ona yönelik yazdigim yer oldukca kisitliyken, tartismaya dönmesi benim sucum degil. Cikis noktasini da ben defalarca ifade etmeme ragmen, nedense görmezden gelindi. Üstelik Mucar alinganlik yapmaya devam ederken, ben kac kere konu degistirmeye calistim, tartismaya gerek yok dedim. Koca insanlariz kaldigimiz yerden güzelce devam edebiliriz dedim. Hatta cok alinganlik yaptigini fark edince, Mucar gitmene gerek yok, benim faydalandigim da bir sürü mesajin var, birini elestirmis olabilirim ama begendigim cok mesajin var dedim. Daha ne yapabilirim söyler misiniz? Üstüne Mucar`dan -gidayla ugrasan biri olarak bana akil verme!- cümlesini bile duymusum. :) Ama Mucar magdur oldu birden bire, cok tuhaf.

Ben az aldim sen cok aldin diye düsünmüyorum demis herkes. Ben pahali ürün alan yazmasin, cok alan yazmasin, cok yiyen söylemesin demisim gibi bir hava verildi, yazilan mesajlarin hepsini okudum, aralarinda hic hos olmayanlar da vardi, sesimi cikarmadim. Ama yeter!
Meyve suyu icmis bir kadina tanimadigi bir kadina "anlamiyorum böyle insanlari" tepkisini elestirdim Mucar`in, bunda da hicbir hata yok. Begendiklerim gibi, begenmediklerimi de söyleme hakkina sahibim. Seviyem de oldukca yerindeydi. Sonrasinda da belki kadinin durumu yok, en ucuzuyla idare etmek zorunda falan dedim, laf lafi acti, genel konustum, genel olarak hassasiyet göstermemiz gerektiginden...

Kimse pahali markalardan alip paylasiyor diye kisitlama getirilemez zaten, kimse erik yedi söyledi diye de yuhalanmaz mesela... Ne zaman insanlar baski hisseder? Eger biri pahali marka bir sey alir da ucuz markadan alanlarinkini elestirip, yok icinde su kansorojen maddeler, su kimyasallar var, insan cocuguna bunu yapmamali tarzi yazarsa o zaman rahatsizlik verici olur, cünkü alamayacak olan o zaman incinir.... Ya da ben sunu sunu aldim dedikten sonra abartip, yok iste ben cocugumun sagligini düsünüyorum, digerleri nasil cocuklarini düsünmeden sunu sunu aliyorlar bilmiyorum, bir ton para döküyorum bebegim benim icin kiymetli havasinda bir yazi olursa, alamayacak olan yine incinir... Herkes incinecek diye bir sey de yok. Ama incinebilecekleri düsünme hassasiyeti göstermekten bahsettim. Bu sadece bir örnekti, böyle bir yorum yapildi demiyorum. Hassasiyetten kastim bu. Yani, genel herkese yazdigim sey, biraz hassasiyet gösterelim arada yazarken yazdiklarimizin nereye gittigini hesap edelim, burayi baskalarinin okudugunu da unutmayalim, mesajiydi bu kadar.

Alamayacak olanlarin varligi konusunda da, mesela ben arkadaslarla sohbet ederken, gecen X restoraninda bir manti yedim, yok böyle bir sey diyip arkasindan kipkirmizi oluyorlar, ay canin cekti mi, cektiyse hemen gidip yaptirip getireyim, gel beraber gidelim diyerek, utaniyorlar. Benim canim cekmiyor. :KK53: Bu kültürümüzün kaybedilmemesi ve yasatilmasi gereken bir özelligi. Ama bu demek degil ki kimse ne yiyip ictigini söylemesin, sonucta bilinclenmek icin konusmak zorundayiz. Burasi bir forum ve paylasim amacli kurulmus, insanlar mutluluklarini da en az dertleri kadar paylasmak istiyorlar, buna kimsenin bir itirazi olamaz ki! Lütfen laflarim carpitilmasin artik. Yok erik yemis söylemesin, yok ne yapip ne aldiginizi konusmayin demedim ben. Öyle sacmalik da olamaz zaten. Bu forumun amaci ne o zaman? :KK9::KK9::KK9:

Genel hassasiyetimizi kaybetmeden, yargilamadan, asirilara da kacmadan ifade edelim uyarisinda bulunmustum, bulunmaz olaydim. Nerelere cekildi. Halbuki söylediklerim kültürümüzün de bir parcasi degil midir, herseyi göstere göstere yasamanin ayipligi? Yani bunu ben uydurmadim ki? Atasözlerimizde bile yok mu?Söylemedigim seylerin, söylenmis gibi yazilmasi cidden sinir bozucu.

Mucar buraya daha fazla yaziyor, dolayisiyla onu daha cok taniyorsunuz. Bu da dogal olarak bazi insanlari arkadaslik bagindan kaynakli taraf tutmaya sürüklüyor, psikolojiktir anlarim. Ama üstünden vakit gecmisken tekrar tekrar sanki ben yanlis seyler demisim gibi arkamdan ve hala konusuluyor olmasi hic anne olacak insanlara yakismiyor. Mucar`in bahsedip tesekkür ettigi özel mesajlarinizda ne yazdiginizi da bilmiyorum ama dedikodu girmeye baslayinca isin icine cok tatsiz bir hava alir benim icin.

Zaten vaktim yok cok fazla giremiyorum, hic girmem olur biter. Böyle cocukca davranislar hic tarzim da degildir ama gruplasma, okuduklari anlamadan taraf tutma, arkadasn dedikodu, yok sen bosver o arkadasi takma kafana diyerek iyi niyetli tesellilerinizin nereye gittigini algilayacak düzeydesinizdir diye umut ediyorum. Kac gündür asiri rahatsiz oldum, sesimi cikarmadim ama ardi arkasi kesilmiyor.

Benimle ayni görüste olmak zorunda da degilsiniz, zaten öyle bir iddam da yoktu, görüslerimi paylastim katilmayan katilmiyorum der gecerdi ama birileri illa kisisellestirecek iste. Neyse teselli edecegim Mucar`i derken, söylediklerimi carpitmayiniz. Anlamadiysaniz, tekrar okuyunuz. Tek kisiden duydugunuzla da yetinmeyiniz.

Mucar da gönül rahatligiyla girsin. Alinganlik yapmasina gerek kalmadan geri dönsün rahat rahat konussun. Forum kocaman zaten, destek almak istedin mi kirk tane anneye mesaj atsam hepsi cevap verir.

Kendinize iyi bakin, iyi sohbetler.


Tamburcum inan ki bu forumu bırakıp gitmeni hiç istemiyorum , en sıkıntılı günlerimde beni teselli eden nadir insanlardansın ve benim için kıymetlisin...haklısın ve keşke bu konu bu kadar uzamasaydı , ben senin ne kadar hassas ve iyi niyetli biri olduğunu biliyorum , mucar arkadaşa cevap yazarken de onu kırmak gibi bir amacının olmadığına da eminim...ama yanlış anlaşıldın..yanlış anladılar seni ..lütfen bu forumu bırakıp gitme , istersen bi kaç gün girmek istemiyosan girme , kafanı dinlemekmistiyosan dinle ama sonra buraya mutlaka yaz , ben seni merak ederim arkadaşım, sen beni merak etmicek misin yani? herşey yoluna girer, burda seni seven çok kişi var , seni merak edecek çok kişi var, bizi merak etmicek misin?
 
Bu konu daha fazla uzamasaydi keske. Keske yetiskin insanlar gibi konusup, tartisip bir yerlerde bir seyleri sonlandirabilsek. Gereksiz alinganliklar yapmasak. Üzerinden günler gecmisken hala ayni yerlerde takilip kalmasak. Söylenenleri yanlis anlayip kendi kafamizda kurup kurup abartmasak. Tekrar tekrar söylüyorum. Sen cok aldin ben az aldim meselesi degildi olay. Birisi erik yemis söylemesin baskasi alamaz takintisi da degildi. Bu kadar basite indirgemeye gerek yok, laflarimin bu kadar carpitilmasi ve hala konusuluyo olmasi cok üzücü ve gereksiz.

Konusulanlar aslinda bunlarin ötesinde daha genel bir mesajdi ve ben Mucar`a " senden alinti yapiyorum ama genel konusuyorum" da dedim. Ona yönelik yazdigim yer oldukca kisitliyken, tartismaya dönmesi benim sucum degil. Cikis noktasini da ben defalarca ifade etmeme ragmen, nedense görmezden gelindi. Üstelik Mucar alinganlik yapmaya devam ederken, ben kac kere konu degistirmeye calistim, tartismaya gerek yok dedim. Koca insanlariz kaldigimiz yerden güzelce devam edebiliriz dedim. Hatta cok alinganlik yaptigini fark edince, Mucar gitmene gerek yok, benim faydalandigim da bir sürü mesajin var, birini elestirmis olabilirim ama begendigim cok mesajin var dedim. Daha ne yapabilirim söyler misiniz? Üstüne Mucar`dan -gidayla ugrasan biri olarak bana akil verme!- cümlesini bile duymusum. :) Ama Mucar magdur oldu birden bire, cok tuhaf.

Ben az aldim sen cok aldin diye düsünmüyorum demis herkes. Ben pahali ürün alan yazmasin, cok alan yazmasin, cok yiyen söylemesin demisim gibi bir hava verildi, yazilan mesajlarin hepsini okudum, aralarinda hic hos olmayanlar da vardi, sesimi cikarmadim. Ama yeter!
Meyve suyu icmis bir kadina tanimadigi bir kadina "anlamiyorum böyle insanlari" tepkisini elestirdim Mucar`in, bunda da hicbir hata yok. Begendiklerim gibi, begenmediklerimi de söyleme hakkina sahibim. Seviyem de oldukca yerindeydi. Sonrasinda da belki kadinin durumu yok, en ucuzuyla idare etmek zorunda falan dedim, laf lafi acti, genel konustum, genel olarak hassasiyet göstermemiz gerektiginden...

Kimse pahali markalardan alip paylasiyor diye kisitlama getirilemez zaten, kimse erik yedi söyledi diye de yuhalanmaz mesela... Ne zaman insanlar baski hisseder? Eger biri pahali marka bir sey alir da ucuz markadan alanlarinkini elestirip, yok icinde su kansorojen maddeler, su kimyasallar var, insan cocuguna bunu yapmamali tarzi yazarsa o zaman rahatsizlik verici olur, cünkü alamayacak olan o zaman incinir.... Ya da ben sunu sunu aldim dedikten sonra abartip, yok iste ben cocugumun sagligini düsünüyorum, digerleri nasil cocuklarini düsünmeden sunu sunu aliyorlar bilmiyorum, bir ton para döküyorum bebegim benim icin kiymetli havasinda bir yazi olursa, alamayacak olan yine incinir... Herkes incinecek diye bir sey de yok. Ama incinebilecekleri düsünme hassasiyeti göstermekten bahsettim. Bu sadece bir örnekti, böyle bir yorum yapildi demiyorum. Hassasiyetten kastim bu. Yani, genel herkese yazdigim sey, biraz hassasiyet gösterelim arada yazarken yazdiklarimizin nereye gittigini hesap edelim, burayi baskalarinin okudugunu da unutmayalim, mesajiydi bu kadar.

Alamayacak olanlarin varligi konusunda da, mesela ben arkadaslarla sohbet ederken, gecen X restoraninda bir manti yedim, yok böyle bir sey diyip arkasindan kipkirmizi oluyorlar, ay canin cekti mi, cektiyse hemen gidip yaptirip getireyim, gel beraber gidelim diyerek, utaniyorlar. Benim canim cekmiyor. :KK53: Bu kültürümüzün kaybedilmemesi ve yasatilmasi gereken bir özelligi. Ama bu demek degil ki kimse ne yiyip ictigini söylemesin, sonucta bilinclenmek icin konusmak zorundayiz. Burasi bir forum ve paylasim amacli kurulmus, insanlar mutluluklarini da en az dertleri kadar paylasmak istiyorlar, buna kimsenin bir itirazi olamaz ki! Lütfen laflarim carpitilmasin artik. Yok erik yemis söylemesin, yok ne yapip ne aldiginizi konusmayin demedim ben. Öyle sacmalik da olamaz zaten. Bu forumun amaci ne o zaman? :KK9::KK9::KK9:

Genel hassasiyetimizi kaybetmeden, yargilamadan, asirilara da kacmadan ifade edelim uyarisinda bulunmustum, bulunmaz olaydim. Nerelere cekildi. Halbuki söylediklerim kültürümüzün de bir parcasi degil midir, herseyi göstere göstere yasamanin ayipligi? Yani bunu ben uydurmadim ki? Atasözlerimizde bile yok mu?Söylemedigim seylerin, söylenmis gibi yazilmasi cidden sinir bozucu.

Mucar buraya daha fazla yaziyor, dolayisiyla onu daha cok taniyorsunuz. Bu da dogal olarak bazi insanlari arkadaslik bagindan kaynakli taraf tutmaya sürüklüyor, psikolojiktir anlarim. Ama üstünden vakit gecmisken tekrar tekrar sanki ben yanlis seyler demisim gibi arkamdan ve hala konusuluyor olmasi hic anne olacak insanlara yakismiyor. Mucar`in bahsedip tesekkür ettigi özel mesajlarinizda ne yazdiginizi da bilmiyorum ama dedikodu girmeye baslayinca isin icine cok tatsiz bir hava alir benim icin.

Zaten vaktim yok cok fazla giremiyorum, hic girmem olur biter. Böyle cocukca davranislar hic tarzim da degildir ama gruplasma, okuduklari anlamadan taraf tutma, arkadasn dedikodu, yok sen bosver o arkadasi takma kafana diyerek iyi niyetli tesellilerinizin nereye gittigini algilayacak düzeydesinizdir diye umut ediyorum. Kac gündür asiri rahatsiz oldum, sesimi cikarmadim ama ardi arkasi kesilmiyor.

Benimle ayni görüste olmak zorunda da degilsiniz, zaten öyle bir iddam da yoktu, görüslerimi paylastim katilmayan katilmiyorum der gecerdi ama birileri illa kisisellestirecek iste. Neyse teselli edecegim Mucar`i derken, söylediklerimi carpitmayiniz. Anlamadiysaniz, tekrar okuyunuz. Tek kisiden duydugunuzla da yetinmeyiniz.

Mucar da gönül rahatligiyla girsin. Alinganlik yapmasina gerek kalmadan geri dönsün rahat rahat konussun. Forum kocaman zaten, destek almak istedin mi kirk tane anneye mesaj atsam hepsi cevap verir.

Kendinize iyi bakin, iyi sohbetler.

Arkadaşım,bugün foruma çok girmedim.Sanırım bu mevzuyu kaçırdım.Ama söyleyebileceğim tek şey,Moonlight a katlıyorum.Sen çok pozitif ve iyi niyetli bir insansın.Kimseyi kırmak isteyeceğini sanmam.Sakın bu konuyu takip etmemezlik etme.
 
Kizlar biz bugün esyalarimizi yikadik sıra utulemede amaaa useniyorum simdik bi halletsemde hazirlasam cantami kiyafet olarak bi hastane çıkışi 2 tulum koysam yeter heralde dimi ??
 
Bu konu daha fazla uzamasaydi keske. Keske yetiskin insanlar gibi konusup, tartisip bir yerlerde bir seyleri sonlandirabilsek. Gereksiz alinganliklar yapmasak. Üzerinden günler gecmisken hala ayni yerlerde takilip kalmasak. Söylenenleri yanlis anlayip kendi kafamizda kurup kurup abartmasak. Tekrar tekrar söylüyorum. Sen cok aldin ben az aldim meselesi degildi olay. Birisi erik yemis söylemesin baskasi alamaz takintisi da degildi. Bu kadar basite indirgemeye gerek yok, laflarimin bu kadar carpitilmasi ve hala konusuluyo olmasi cok üzücü ve gereksiz.

Konusulanlar aslinda bunlarin ötesinde daha genel bir mesajdi ve ben Mucar`a " senden alinti yapiyorum ama genel konusuyorum" da dedim. Ona yönelik yazdigim yer oldukca kisitliyken, tartismaya dönmesi benim sucum degil. Cikis noktasini da ben defalarca ifade etmeme ragmen, nedense görmezden gelindi. Üstelik Mucar alinganlik yapmaya devam ederken, ben kac kere konu degistirmeye calistim, tartismaya gerek yok dedim. Koca insanlariz kaldigimiz yerden güzelce devam edebiliriz dedim. Hatta cok alinganlik yaptigini fark edince, Mucar gitmene gerek yok, benim faydalandigim da bir sürü mesajin var, birini elestirmis olabilirim ama begendigim cok mesajin var dedim. Daha ne yapabilirim söyler misiniz? Üstüne Mucar`dan -gidayla ugrasan biri olarak bana akil verme!- cümlesini bile duymusum. :) Ama Mucar magdur oldu birden bire, cok tuhaf.

Ben az aldim sen cok aldin diye düsünmüyorum demis herkes. Ben pahali ürün alan yazmasin, cok alan yazmasin, cok yiyen söylemesin demisim gibi bir hava verildi, yazilan mesajlarin hepsini okudum, aralarinda hic hos olmayanlar da vardi, sesimi cikarmadim. Ama yeter!
Meyve suyu icmis bir kadina tanimadigi bir kadina "anlamiyorum böyle insanlari" tepkisini elestirdim Mucar`in, bunda da hicbir hata yok. Begendiklerim gibi, begenmediklerimi de söyleme hakkina sahibim. Seviyem de oldukca yerindeydi. Sonrasinda da belki kadinin durumu yok, en ucuzuyla idare etmek zorunda falan dedim, laf lafi acti, genel konustum, genel olarak hassasiyet göstermemiz gerektiginden...

Kimse pahali markalardan alip paylasiyor diye kisitlama getirilemez zaten, kimse erik yedi söyledi diye de yuhalanmaz mesela... Ne zaman insanlar baski hisseder? Eger biri pahali marka bir sey alir da ucuz markadan alanlarinkini elestirip, yok icinde su kansorojen maddeler, su kimyasallar var, insan cocuguna bunu yapmamali tarzi yazarsa o zaman rahatsizlik verici olur, cünkü alamayacak olan o zaman incinir.... Ya da ben sunu sunu aldim dedikten sonra abartip, yok iste ben cocugumun sagligini düsünüyorum, digerleri nasil cocuklarini düsünmeden sunu sunu aliyorlar bilmiyorum, bir ton para döküyorum bebegim benim icin kiymetli havasinda bir yazi olursa, alamayacak olan yine incinir... Herkes incinecek diye bir sey de yok. Ama incinebilecekleri düsünme hassasiyeti göstermekten bahsettim. Bu sadece bir örnekti, böyle bir yorum yapildi demiyorum. Hassasiyetten kastim bu. Yani, genel herkese yazdigim sey, biraz hassasiyet gösterelim arada yazarken yazdiklarimizin nereye gittigini hesap edelim, burayi baskalarinin okudugunu da unutmayalim, mesajiydi bu kadar.

Alamayacak olanlarin varligi konusunda da, mesela ben arkadaslarla sohbet ederken, gecen X restoraninda bir manti yedim, yok böyle bir sey diyip arkasindan kipkirmizi oluyorlar, ay canin cekti mi, cektiyse hemen gidip yaptirip getireyim, gel beraber gidelim diyerek, utaniyorlar. Benim canim cekmiyor. :KK53: Bu kültürümüzün kaybedilmemesi ve yasatilmasi gereken bir özelligi. Ama bu demek degil ki kimse ne yiyip ictigini söylemesin, sonucta bilinclenmek icin konusmak zorundayiz. Burasi bir forum ve paylasim amacli kurulmus, insanlar mutluluklarini da en az dertleri kadar paylasmak istiyorlar, buna kimsenin bir itirazi olamaz ki! Lütfen laflarim carpitilmasin artik. Yok erik yemis söylemesin, yok ne yapip ne aldiginizi konusmayin demedim ben. Öyle sacmalik da olamaz zaten. Bu forumun amaci ne o zaman? :KK9::KK9::KK9:

Genel hassasiyetimizi kaybetmeden, yargilamadan, asirilara da kacmadan ifade edelim uyarisinda bulunmustum, bulunmaz olaydim. Nerelere cekildi. Halbuki söylediklerim kültürümüzün de bir parcasi degil midir, herseyi göstere göstere yasamanin ayipligi? Yani bunu ben uydurmadim ki? Atasözlerimizde bile yok mu?Söylemedigim seylerin, söylenmis gibi yazilmasi cidden sinir bozucu.

Mucar buraya daha fazla yaziyor, dolayisiyla onu daha cok taniyorsunuz. Bu da dogal olarak bazi insanlari arkadaslik bagindan kaynakli taraf tutmaya sürüklüyor, psikolojiktir anlarim. Ama üstünden vakit gecmisken tekrar tekrar sanki ben yanlis seyler demisim gibi arkamdan ve hala konusuluyor olmasi hic anne olacak insanlara yakismiyor. Mucar`in bahsedip tesekkür ettigi özel mesajlarinizda ne yazdiginizi da bilmiyorum ama dedikodu girmeye baslayinca isin icine cok tatsiz bir hava alir benim icin.

Zaten vaktim yok cok fazla giremiyorum, hic girmem olur biter. Böyle cocukca davranislar hic tarzim da degildir ama gruplasma, okuduklari anlamadan taraf tutma, arkadasn dedikodu, yok sen bosver o arkadasi takma kafana diyerek iyi niyetli tesellilerinizin nereye gittigini algilayacak düzeydesinizdir diye umut ediyorum. Kac gündür asiri rahatsiz oldum, sesimi cikarmadim ama ardi arkasi kesilmiyor.

Benimle ayni görüste olmak zorunda da degilsiniz, zaten öyle bir iddam da yoktu, görüslerimi paylastim katilmayan katilmiyorum der gecerdi ama birileri illa kisisellestirecek iste. Neyse teselli edecegim Mucar`i derken, söylediklerimi carpitmayiniz. Anlamadiysaniz, tekrar okuyunuz. Tek kisiden duydugunuzla da yetinmeyiniz.

Mucar da gönül rahatligiyla girsin. Alinganlik yapmasina gerek kalmadan geri dönsün rahat rahat konussun. Forum kocaman zaten, destek almak istedin mi kirk tane anneye mesaj atsam hepsi cevap verir.

Kendinize iyi bakin, iyi sohbetler.


Ay ama bu çocukluk oluyor ya ben kimle olduğunu bile unuttum konu neydi ne değildi yani şimdi sende yapma...yani sen gitsen ne o gitse ne sanki babamizin yeri birbirimizi gitmeye zorluyoruz..bence gitmek gerçekten çocukça birşey içinden gelmez bir süre gelmezsin ayrı ama yok o dahs çok yazdı onu dahs çok tanıdınız filan olmuyor. ..ben o günde dedim bugünde dedim konuds birşey yok. Burası evimizde değil herkesi aynı şeye düşünmeye zorlayalim demek ki farklı düşünüyorsunuz tamam ikiniz bu konuda yazmayın oldu bitti. Zaten farklı sesler güzeldir ayrıca sende hamilesin şimdi sen kırılsan hoş mu bence biz birbirimizi anlamaliyiz yeri geldi eşimizin odunluklarini anlattık onlar anlamıyorlar biz anlayalim birbirimizi..bence büyüyetecek birşey yok demek ki insanların hassas noktaları var ona göre okey der geçeriz..bence bu konu dallanip budaklanmasin o gün unuttuk biz ama hala devam etmesin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Lisede misin bundan önce ne güzel 15 temmuzdu izne çıkışımız keşke yine sınav dönemi olsa da 15 temmuz olsa benim 1 haftam yaniyordu son 3 hafta çalışabilir raporunda neyse sağlıkla dogsun da yavrularımız izin de yansın ne yapalım

evet lise.. ben de üzüldüm sınavlArın kalkmasına... inşallah evlatlarımız sağ salim doğsun bi yoluna bakacaz napalım..
 
Peki madem, hormonlarımdan dolayı yanlış anladığımı farzedelim...



Bebek şekerleri için İstanbulda oturanlar Şark han'a gidebilir. Orada çok daha ucuz ve çok daha fazla çeşit var. Bana ablam yapacaktı ama tayinimiz çıktı taşınacağız ev toplanmış olacak büyük ihtimal kimi çağırıp kime dağıtacağım? Ne güzel çocuğuma çeşit çeşit süs şeker yapacaktı teyzesi, kendisinde yapamadı bana yapacaktı ama kısmet olmayacak galiba. Doğumdan önce bebeğe hoşgeldin kutlaması yapsam diyorum, ecnebilerin baby shower'i gibi ama ülkemizde pek yerleşmedi bu etkinlik herkes bebeği görmek ister sonuçta benim kocaman göbeğimi görüp ne yapacaklar? :KK37:






Geçen yemek yediğimiz yerde göbeğim sığmadı masaya, başka yere geçtik. :KK49: Zaten başka yerlerde de masayı itekliyorum eşime doğru yoksa göbeğime değiyor sinirleniyorum. Birde ne yersem üzerime döküyorum. Geçen günü gene yeni birşey giydim pat üzerine yemek döküldü, moralim bozuldu ağladım biraz. Önceden sadece göğüs kısmı çıkıntıydı oraya dökülürdü, şimdi göğüsten kurtulsa göbeğe düşüyor. Dün büyükçe bir mama önlüğü gördüm, aldım onu. Eşim "oğlana mı aldın" dedi safça, yok kendime dedim inanmadı. Eve gelince taktım oturdum yedim yemeğimi valla canıma tak etti iki dakika temiz dursun üstümdeki hehe :KK37:


amaaaan dökülsün.. geçen de dedim ya. lekelere vanish kosla döküyorum tamamdır... :))) bebek şekerini de ben kendi hevesim için istiyorum bir de baktınız kimseye vermem hepsi bana kalır:)))))) istnabul'da olsam dediğin yere giderdim ama:)
 
nasıl hastalanmıştın canım grip mi olmuştun bende şu an bahar alerjissinden ölüyorum acaba bi zararı olurmu ki önemsemdım doktora gıtsemmı kı ,
erken doğummu olmuştu 35.haftada?

boğaz ağrısı öksürük ve yüksek ateşti tatlım.. ben dr.a gittim ateş daha kötü diye bana iğne yyaptı
eve geldik 2 hafta sonra yani 37. hafta da gittik 2 haftadır hiç gelişmemiş bebek dedi kalp atışları yavaşlamış artık beyne kan gitmeye başlamış
o yüzden ben 37 haftadaydım bebeğim 35 kalmıştı :KK43:(
yani 35 haftalık doğmuş oldu
 
Arkadaşım,bugün foruma çok girmedim.Sanırım bu mevzuyu kaçırdım.Ama söyleyebileceğim tek şey,Moonlight a katlıyorum.Sen çok pozitif ve iyi niyetli bir insansın.Kimseyi kırmak isteyeceğini sanmam.Sakın bu konuyu takip etmemezlik etme.

Evet gitme :KK43:( :KK43:( :KK43:( :KK43:(

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
Bu konu daha fazla uzamasaydi keske. Keske yetiskin insanlar gibi konusup, tartisip bir yerlerde bir seyleri sonlandirabilsek. Gereksiz alinganliklar yapmasak. Üzerinden günler gecmisken hala ayni yerlerde takilip kalmasak. Söylenenleri yanlis anlayip kendi kafamizda kurup kurup abartmasak. Tekrar tekrar söylüyorum. Sen cok aldin ben az aldim meselesi degildi olay. Birisi erik yemis söylemesin baskasi alamaz takintisi da degildi. Bu kadar basite indirgemeye gerek yok, laflarimin bu kadar carpitilmasi ve hala konusuluyo olmasi cok üzücü ve gereksiz.

Konusulanlar aslinda bunlarin ötesinde daha genel bir mesajdi ve ben Mucar`a " senden alinti yapiyorum ama genel konusuyorum" da dedim. Ona yönelik yazdigim yer oldukca kisitliyken, tartismaya dönmesi benim sucum degil. Cikis noktasini da ben defalarca ifade etmeme ragmen, nedense görmezden gelindi. Üstelik Mucar alinganlik yapmaya devam ederken, ben kac kere konu degistirmeye calistim, tartismaya gerek yok dedim. Koca insanlariz kaldigimiz yerden güzelce devam edebiliriz dedim. Hatta cok alinganlik yaptigini fark edince, Mucar gitmene gerek yok, benim faydalandigim da bir sürü mesajin var, birini elestirmis olabilirim ama begendigim cok mesajin var dedim. Daha ne yapabilirim söyler misiniz? Üstüne Mucar`dan -gidayla ugrasan biri olarak bana akil verme!- cümlesini bile duymusum. :) Ama Mucar magdur oldu birden bire, cok tuhaf.

Ben az aldim sen cok aldin diye düsünmüyorum demis herkes. Ben pahali ürün alan yazmasin, cok alan yazmasin, cok yiyen söylemesin demisim gibi bir hava verildi, yazilan mesajlarin hepsini okudum, aralarinda hic hos olmayanlar da vardi, sesimi cikarmadim. Ama yeter!
Meyve suyu icmis bir kadina tanimadigi bir kadina "anlamiyorum böyle insanlari" tepkisini elestirdim Mucar`in, bunda da hicbir hata yok. Begendiklerim gibi, begenmediklerimi de söyleme hakkina sahibim. Seviyem de oldukca yerindeydi. Sonrasinda da belki kadinin durumu yok, en ucuzuyla idare etmek zorunda falan dedim, laf lafi acti, genel konustum, genel olarak hassasiyet göstermemiz gerektiginden...

Kimse pahali markalardan alip paylasiyor diye kisitlama getirilemez zaten, kimse erik yedi söyledi diye de yuhalanmaz mesela... Ne zaman insanlar baski hisseder? Eger biri pahali marka bir sey alir da ucuz markadan alanlarinkini elestirip, yok icinde su kansorojen maddeler, su kimyasallar var, insan cocuguna bunu yapmamali tarzi yazarsa o zaman rahatsizlik verici olur, cünkü alamayacak olan o zaman incinir.... Ya da ben sunu sunu aldim dedikten sonra abartip, yok iste ben cocugumun sagligini düsünüyorum, digerleri nasil cocuklarini düsünmeden sunu sunu aliyorlar bilmiyorum, bir ton para döküyorum bebegim benim icin kiymetli havasinda bir yazi olursa, alamayacak olan yine incinir... Herkes incinecek diye bir sey de yok. Ama incinebilecekleri düsünme hassasiyeti göstermekten bahsettim. Bu sadece bir örnekti, böyle bir yorum yapildi demiyorum. Hassasiyetten kastim bu. Yani, genel herkese yazdigim sey, biraz hassasiyet gösterelim arada yazarken yazdiklarimizin nereye gittigini hesap edelim, burayi baskalarinin okudugunu da unutmayalim, mesajiydi bu kadar.

Alamayacak olanlarin varligi konusunda da, mesela ben arkadaslarla sohbet ederken, gecen X restoraninda bir manti yedim, yok böyle bir sey diyip arkasindan kipkirmizi oluyorlar, ay canin cekti mi, cektiyse hemen gidip yaptirip getireyim, gel beraber gidelim diyerek, utaniyorlar. Benim canim cekmiyor. :KK53: Bu kültürümüzün kaybedilmemesi ve yasatilmasi gereken bir özelligi. Ama bu demek degil ki kimse ne yiyip ictigini söylemesin, sonucta bilinclenmek icin konusmak zorundayiz. Burasi bir forum ve paylasim amacli kurulmus, insanlar mutluluklarini da en az dertleri kadar paylasmak istiyorlar, buna kimsenin bir itirazi olamaz ki! Lütfen laflarim carpitilmasin artik. Yok erik yemis söylemesin, yok ne yapip ne aldiginizi konusmayin demedim ben. Öyle sacmalik da olamaz zaten. Bu forumun amaci ne o zaman? :KK9::KK9::KK9:

Genel hassasiyetimizi kaybetmeden, yargilamadan, asirilara da kacmadan ifade edelim uyarisinda bulunmustum, bulunmaz olaydim. Nerelere cekildi. Halbuki söylediklerim kültürümüzün de bir parcasi degil midir, herseyi göstere göstere yasamanin ayipligi? Yani bunu ben uydurmadim ki? Atasözlerimizde bile yok mu?Söylemedigim seylerin, söylenmis gibi yazilmasi cidden sinir bozucu.

Mucar buraya daha fazla yaziyor, dolayisiyla onu daha cok taniyorsunuz. Bu da dogal olarak bazi insanlari arkadaslik bagindan kaynakli taraf tutmaya sürüklüyor, psikolojiktir anlarim. Ama üstünden vakit gecmisken tekrar tekrar sanki ben yanlis seyler demisim gibi arkamdan ve hala konusuluyor olmasi hic anne olacak insanlara yakismiyor. Mucar`in bahsedip tesekkür ettigi özel mesajlarinizda ne yazdiginizi da bilmiyorum ama dedikodu girmeye baslayinca isin icine cok tatsiz bir hava alir benim icin.

Zaten vaktim yok cok fazla giremiyorum, hic girmem olur biter. Böyle cocukca davranislar hic tarzim da degildir ama gruplasma, okuduklari anlamadan taraf tutma, arkadasn dedikodu, yok sen bosver o arkadasi takma kafana diyerek iyi niyetli tesellilerinizin nereye gittigini algilayacak düzeydesinizdir diye umut ediyorum. Kac gündür asiri rahatsiz oldum, sesimi cikarmadim ama ardi arkasi kesilmiyor.

Benimle ayni görüste olmak zorunda da degilsiniz, zaten öyle bir iddam da yoktu, görüslerimi paylastim katilmayan katilmiyorum der gecerdi ama birileri illa kisisellestirecek iste. Neyse teselli edecegim Mucar`i derken, söylediklerimi carpitmayiniz. Anlamadiysaniz, tekrar okuyunuz. Tek kisiden duydugunuzla da yetinmeyiniz.

Mucar da gönül rahatligiyla girsin. Alinganlik yapmasina gerek kalmadan geri dönsün rahat rahat konussun. Forum kocaman zaten, destek almak istedin mi kirk tane anneye mesaj atsam hepsi cevap verir.

Kendinize iyi bakin, iyi sohbetler.


canım, benim konuya mucarı çağırmam gruplaşma anlamına gelmesin lütfen. ben burda herkesi eşit şartlarda tanıyorum. sen konuyu kapatıp normal akışa devam ettin ne kadar güzel. o yüzden konu uzamasın diye sana tekrar bişey yazmadım. konudan uzaklaşan Mucar dı. ve burdan kim giderse gitsin ben aynı şekilde çağrı yapar çağırırdım. herkesin buraya kattığı değer başka çünkü.
sakın ha seni tanımadığımız ya da arkadaş olmadığımızı ima etme. şurda yazdığımız iki satır. onun dışında kimin kimden ne ayrıcalığı olabilir.. kimin kiminle bir adım fazla arkadaşlık bağı olabilir? sanma ki sen gidince de eksiklik hissedilmeyecek..
 
Canim bana hediye gelmisti johson in bebe yagi hic kizariklik vs sikayetim olmadi ama eger sende boyle bir etki yaptiysa tabiki birakman yerinde olmus.malesef piyasada herseyin sahtesi var.belki de alerji yapmistir.bende simdilik iyi gidiyr ama bu haftalar gobeklerimiz surekli buyuyor catlamamak elde degil;((

bende dalin aldım ama sanırım alerji yaptı... inşallah çatlamayız. çatlarsakta artık kutsal annelik nişanı deriz :))
 
Tamburcum inan ki bu forumu bırakıp gitmeni hiç istemiyorum , en sıkıntılı günlerimde beni teselli eden nadir insanlardansın ve benim için kıymetlisin...haklısın ve keşke bu konu bu kadar uzamasaydı , ben senin ne kadar hassas ve iyi niyetli biri olduğunu biliyorum , mucar arkadaşa cevap yazarken de onu kırmak gibi bir amacının olmadığına da eminim...ama yanlış anlaşıldın..yanlış anladılar seni ..lütfen bu forumu bırakıp gitme , istersen bi kaç gün girmek istemiyosan girme , kafanı dinlemekmistiyosan dinle ama sonra buraya mutlaka yaz , ben seni merak ederim arkadaşım, sen beni merak etmicek misin yani? herşey yoluna girer, burda seni seven çok kişi var , seni merak edecek çok kişi var, bizi merak etmicek misin?

canım yatarak geçiriyorsun ya hani bu dönemi, bebeğin için günlük yazıyor musun? yazmıyorsan bence yazmalısın. sıkıntılı geçirdiğin bu süreci ileride okuduğunda senin ne kadar fedakar olduğunu hissetmeli...
ben yazıyorum ama yazacak bişey bulamıyorum. bu dönemi iğnelerle, ilaçlarla tehlikelerle geçiren annelerin hatıra yazmasını çok önemsiyorum ben.
 
canım yatarak geçiriyorsun ya hani bu dönemi, bebeğin için günlük yazıyor musun? yazmıyorsan bence yazmalısın. sıkıntılı geçirdiğin bu süreci ileride okuduğunda senin ne kadar fedakar olduğunu hissetmeli...
ben yazıyorum ama yazacak bişey bulamıyorum. bu dönemi iğnelerle, ilaçlarla tehlikelerle geçiren annelerin hatıra yazmasını çok önemsiyorum ben.

Yok canım yazmıyorum ama aslında olabilir , bi yandan da herşeyden hemen bunalır oldum yazarak sanki herşeyi tekrar yaşıyormuşum gibi hissetmekten de korkuyorum , çünkü ben bi günü bitirince çok mutlu oluyorum ve dünü düşünmek bile beni bunaltıyor, o yüzden sadece geleceğe konsantre bi şekilde gün geçirmeye çalışıyorum , çok sıkıntılıyım bebeğime de bi yandan böyle sıkıntılı sayfalar bırakmak istemiyorum, bilemiyorum canım, günler geçsin de bir an önce geçsin modundayım saatleri sayıyorum...
 
Ayakları benim gibi dana gibi şişip agrıdan uyuşmadan yatamayan varmı?
Bu çalıştıgım için oluyor
hafta sonları evde yattıgımda şişme hiç olmuyor ama uyuşma oluyor

ben varım şu an ağrıdan ağlıyorum işten geldim yemek ütü derken şimdi oturdum ayaklarım ve bileklerim çok kötü :KK43: gecede uyurken korkunç bacak kasılmalarım oluyor yine de çok şükür bebeğim sağlıklı olsun her şey gelip geçer yinede bir çözüm bulursan banada haber ver :)
 
:KK43:(( o zmaan mesela 15 ağustosta doğum yapınca hem doğumöncesi yanıyor hem de doğum sonrası 2-3 hafta yanıyor.... vay... hep derler ya annelik için en avantajlı meslek öğretmelik, doğum yaza denk gelince tam tersi haa... yazın çalışan bir iş olsa izinler yanmayacaktı... Allah tüm hamilelere de bize de sağlıkla sıhhatle evladımıza kavuşmayı nasip etsin.. izin için de hakkımızda hayırlısı olsun, napalım... zaten ücretsiz almayı düşünüyordum, herhalde gittikçe öne gelecek o tarih..
Kesinlikle haklısın herseyin hayırlısı... bizim ev borcumuz var ben ücretsiz izinde alamayacağım iste kaynanam annem bakacak bi şekilde... tek sağlıkla olsun da gerisi boş napalım... Rabbim hepimize kolaylık versin. bizim bebekler de bi yerden sonra caloşan anneye sahip olmanın dezavantajını yasayacak...
 
Arkadaşlar aranızda hatırlayanlar vardır, benim bebeğimde gelişme geriliği olmuştu ve suyu azalmıştı. Ben malesef ağır preeklamsi nedeniyle kendi canım için bebeğimden vazgeçmek zorunda kaldım.
Çok zor zamanlar geçirdim, geçiriyorum, hamilelik takvimini bile silmeye kıyamıyorum. Daha fazla bu konuda yazamıcam, çok üzülüyorum ve sizleri de üzmek istemiyorum.

Yazma sebebim, kendinizi hiçbir şey için gereksiz yere strese sokmayın, bebeğiniz ve siz sağlıklı olduktan sonra hiçbir şeyin önemi yok gerçekten ve sıkıntılı bir durum yaşadığınıza inandığınızda da kesinlikle iyi bir araştırma hastanesine gidin. Tansiyonunuza dikkat edin ve düzenli olarak ölçmeyi ihmal etmeyin.
Allah hepinize bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..
 
X