2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
Kızlar ben su bebek emmez ıse takılan gogus uclarından aldım demıncek denedım benım uclar cııkmadı zaten cokta belırgın degıldı hanı ılk etapta zorluk olmasın dıye almıstım ama gogus uclarım cok gerıde kaldı nasıl kullanıcamı bılemedım deneyımlı anneler varmı aranızda
 
thy sitesinden okudum canım bende 28-35 arası doktor raporu istiyorlar hatta doktoruma sordum bana 33 de veririmisin uçağa binmesine engel bir durum yok diye rapor dedim tabi dedi. 35 den sonra raporunda olsa almıyorlar. 28 e kadar isteğine bağlı rapor istemiyorlar. zaten 1 saat uçuş tutarım ben gelirse :)

benimde thy .. ben call center larina sormustum.. iyi o halde sende problem yok canim .. bende insAlah bir sorun yasamam ..
 
ayhh! okuya okuya 25 sayfa kaldı sonunda ama bitiricem azimliyim :KK9:
keyifler yerindedir inşallah :KK1:
benim kız dürtüp duruyor ders çalışırken dikkat fln kalmıyor yawf :KK9:

veeee vatana millete hayırlı olsuunnn :KK9: bu sabah itibariyle 72yi görüm sonunda 10kiloyu tamamına erdirdik :KK60:
hakkımızda hayırlısı :KK60:
 
Son düzenleme:
şimdi aradım hatta havayolu şirketini sordum 28-36 haftalık tek gebelikte doktor raporu ile uçuş gereçekleşebilir dedi. ama 36 dan sonra olmuyor dedi rahatça gideceğiz yani :) asıl mesele gitmek değil babamızın yetişmesi. 15 haziran-3 temmuz arası ne zaman gelecek acaba oğlum haber verse 1 gün önceden de babasıda gelse ben eşim doğuma girsin istemiyorum ama girerken ve çıktığımda ilk onu görmek istiyorum ilk o alsın kucağına annanne babanneden önce :KK43:

biraz once 4 aylik bir gebeyi kapidan geri dondermisler dendiya ..benimde icimi bir korku sardi bu sebepten.. belki baska bir havayolu sirketiydi veya baska bir sorun vardi o gebede.. saol canim aradigin icin bende emin oldum o halde ben kapida 27 haftalik oldugumu ispatlarsam sorun yok .. :)
 
merhaba kızlar .... ya benim bacagım agrıyor. başka bacagı agrıyan varmı ? bide sizin hamilelikler nasıl gidiyor ... şaka maka 3 ayımız kaldı :) mutlu sona :)
canım benim herrr yerim ağrıyorr. artık düşünmüyorum.çünkü ne zaman doktora sorsam hamilelikten diyor. bende öyledir heralde diyorum artık. adet sancısı gibi bişey olmadıkça bir sıkıntı yok yani :KK1:

benim kız geçen karnımı gereken karnıma ellediğimde ayak parmagını hissettim :) minniacık çok güzeldi :)

ayy bende hissediyorum öyle.eşime söylediğimde abartma o kadar nasıl hissetçeksin demişti. sonra benim oğlan bi başladı hareketlenmeye. aynı şekilde o da hissetti.:KK1:

ben de çok beğenerek aldım aydınlatmayı çok cici dimi? beğenmenize mutlu oldum annişler :)

gerçekten çook güzelmiş canım güle güle kullanın:KK16:

bilakis canim artik modern jinekologlar tekrar kundaklama konusunun faydalarindan bahseder oldu .. cunku bebegin ilk 1-2 ay sarmalanma, korunakli olma, kendini guvenme ve anne karnindaymis hissetme gibi durumlar yonunden artik ( yabanci doktor ve bebek gelisimi uzmanlarinin bebek bakimiyla ilgili bircok kitaplarinda kundaklamanin faydalari konu edilir ) kundaklamayi ozellikle oneriyorlar.. daha once banada cok tuhaf gelirdi asla boyle birseyi istemezdim heralde ve bebege yapilan eziyet gibi dusunurdum keza annemde beni kundaklamamis ilk gunden kol bacak ortadaymis :) ama simdi ben kundaklicam diyince ve aciklayinca oda hak verdi ve yaz ince ince penye kundak aldik ..en azindan ilk 2-3 hafta uyurken istiyorum.. netten arastirirsan faydasi yonunde karara varirsin .. .)

ve dun arakadaslar dogduktan sonra evde kalmaktan arabain gereksizliginden bahsetmisler .. soyle ki lohusalik doneminde ilk 40-45 gun tamam fakat sonrasinda bebegin hem dis dunyaya adaptasyonu hem gunes gormesi D vitamini ihtiyacinin karsilanmasi hemde ses goruntu iklim sartlariyla tanismasi acisindan hergun en az 30 dk disari cikarilip arabayla veya kanguruyla artik ne kullanilacaksa gezdirilmasi gerekiyor... lutfen bebeklerinizi eve kapatmayin ki dis dunyayla tanisip bagisiklik sistemleri gelissin .. esime bir hocasi ben hamileyken dahi siddete tembih etmiski aman esine hergun en az yarim saat disari cikmasi gerektigini bunun bebegin bagisiklik sisteminin simdiden gelismeis acisindna cok onemi oldugunu izah et diye .. yani hamileykende ve dogduktan sonrada bebeklerimizi bagisiklik sistemlerinin gelismesi acisindan mumkun oldugunca hergun disari cikariyoruzki .. daha sonrasinda sik sik hasta olmasin gunumuz gecemiz surekli ateslenen hastalanan bebeklerimizle hastanelerde gecmesin diye .. cok yakinlarindan biliyorum ki cok hassas davranipta cocuklari surekli hasta olup atesti igneydi serumdu daha eziyetli bir buyume donemi gecirmislerdir .. yani ozetle araba puset ana kucagi veya kanguru seciminizi simdiden yapip bu degerlendirmeyi dikkate almak lazim.. offf yoruldum yaz yaz hamis hamis :))) sevgiler

canım ellerine sağlık ne güzel detaylı yazıp bilgilendirmişsin bizi :KK54:

canım hoşgeldinnn...öğlencisin galiba seni sah görmeyince diyorum kesin öğlen gelecek :)))yaa gerekirse söle alsın mutlu etsin seni...ne yazıkki bazen düşünemiyolar böle ayrıntıları..ben anneler günü için bişey beklemiyorum..inşallah seneye oğlumla beraber alıp verirler..ayyy hayali bile çok güzel inşallahhh

aynen canım öğlenciyim bugün :KK1: 12yi geçiyordu kalktığımda ne güzel keyfi yaptım ohhhh miss

ben bütün özel günleri söylüyorum eşime canım ya. bitek benimkini değil herkesin doğum gününü falan unutur eşim. iş yerinde stresten bişey kalmıyor adamın kafasında. bende hatırlatıyorum napayım :KK1:
 
temmuz ayı yazın kasıp kavurdugu aylar kırkkı cıkmadan dısarı cıkmak ıyımı acaba yaaa :44:
ben o anki duruma göre karar vericem erken çıkartıp çıkartmamaya. şimdiden karar vermek zor aslında. nasıl bir hava olucak biz ne durumda olucaz bebek nasıl olucak. ona göre karar verebilirim. ama çıkartmak isterim açıkçası :KK1:

ahh ahh benim annemde neler neler yapmak istiyo 27 yasımdayım ben doğdugumda ne yaptıysa hepsını yapacak cocuguma kendınce kundaklayacak ,tuzlayacak ballayacak sarı ıp bagayacak sarılık olmayacak guya:))

Yaa o tuzlama işini benim annemde yapmak istiyorm. ama bana anlamsız geliyor. tuzlatmam ben çocuğumu yaa :KK1:
 
panikatakmı oldum ne acaba :KK9:
bikaç saat sonra yola çıkıcaz... alt tarafı ist(anadolu yakası)'dan bursaya gidicez ama maşallah aldı beni bi telaş... bugüne kadar yaptırdığım tüm tetkik ve tahlilleri dosyaladım... o dosyayı da aldım attım valize... burdan karşıya geçmek gibi bişey bursaya gitmek ama ben neden streslendim acaba bu kadar... ablama doktoru 5 aydan sonra yasaklamıştı bursa-istanbul... bilinçaltıma yerleşmiş demekki....:KK31:
 
İyi geceleerrr herkeseeee

Ben bugün geç kalktığım için hala uykum gelmedi. yatsam iyi olur ama uyuyamıycam ki.
bende bebişime alınacakların listesini yapıyorum bitince sizlede paylaşıcam ve ona göre alıcam bu listedekileri :KK16:

Hepinize iyi geceleerr canlarımmm tatlı rüyalaarr :KK3::KK3::KK54::KK54:
paylaş yawrum bende yapıcam listemi yakın zamanda,paylaşırım fikir olur hepimize, 22sinde kontrolüm var eşime dedim ben listeyi yapmaya başlıcam kontrolden sonraki hafta gidelim alalım ihtiyaçlarımızı, taam dedi. :KK9:
yupppiiiii :21: :KK16:

iyi geceler kızlar.o kadar moralim bozuk ki uyku tutmadı bir türlü.bu gün bebeğimin odası geldi ama montaj yapan ustalar hiç işin ehli değilmiş herşeyi eğri büğrü takmışlar.dolap kapakları bile aynı hizada değil.siniriimden oturdum ağladım:KK43:((inşallah yarın telafi ederler bu durumu ama o kadar hevesle bekledikten sonra odaya her girdiğimde ağlayasım geliyor bu nasıl bi montaj die.oda aslında çok güzel ama o kadar iğrenç taktılar ki parçaları hiçbişeye benzemedi :KK43:
ah be güzelim böyle herşeye üzülünürmü amaa? öle bırakmıcaklar ya gelip düzelticekler nası yaptılarsa. sen nie stres yapıyosun yoktan yere, sakın bak üzme yavrunuda. haber ver düzelttiklerinde hatta güzel cici cici odacığınında fotosunu koy bizde görelim :KK16:

kızlar ben hamile kaldığımdan beri hiç nescafe içmedim. 28 hafta bitiyor içmedim. evde azcık kafeinsiz kahve süte karıştırıyordum çok canım çekerse. ama az önce tüm iş yeri elinde fincanlarla kahve içiyordu öyle bir koku vardı ki bende dayanamadım ve 2 si bir arada içtim:KK43: vicdan azabı duydum şimdi ya ama o kadar istediki canım krema var ya içinde offf inşallah zararı olmaz bir kerecikten :)
ay valla bende haftada 1-2 kere içiyorum türk kahvesi dayanamıyorum napıyım çok güzel kokuyor :KK9:

bende kızım doğduğu gibi karınca yumurtası yağıyla yağlansın istiyorum... ben çok tüylüyüm kızım bana benzemesin... bikaç yıl önce ağda sonrası karınca yumurtası yağı kullanmıştım epey azalma oldu, çok şükür artık rahatım... bebekler yenidoğduğunda da bununla yağlanırsa tüy sorunu olmaz diye duymuştum...:KK34:
bende duymuştum çinliler bebekken hep sürüyorlarmış. bir zararı olduğunuda düşünmüyorum doğalını ve gerçeğini bulursak tabi :KK31:

suzancım fotonu paylaşmışsın. göbişin ve sen süper görünüyosunuz hiç o dediğin kilodada değil gibisin :KK9:
yesinler senin oğluşuuunnnnuuuuuu :KK54: :16.
 
bende duymuştum çinliler bebekken hep sürüyorlarmış. bir zararı olduğunuda düşünmüyorum doğalını ve gerçeğini bulursak tabi :KK31:
irandan geliyo orjinali... benim aldığım çok oluyo o zaman pek bilinmiyodu... eminim doğaldı çünkü fayda gördüm ama sonra çok yaygınlaştı, eminim çakması dolanıyodur piyasada... asıl önemli olan onun orjinalini bulmak dediğin gibi...
 
benimde thy .. ben call center larina sormustum.. iyi o halde sende problem yok canim .. bende insAlah bir sorun yasamam ..
belki senin yurt dışı olduğu içindir canım bende anadolojet ile konuştum thy sitesinden okudum.

biraz once 4 aylik bir gebeyi kapidan geri dondermisler dendiya ..benimde icimi bir korku sardi bu sebepten.. belki baska bir havayolu sirketiydi veya baska bir sorun vardi o gebede.. saol canim aradigin icin bende emin oldum o halde ben kapida 27 haftalik oldugumu ispatlarsam sorun yok .. :)
ama adam dediki tekli gebelik dedi belki o ikizdir canım. walla bilmiyorum bunca konuşmadan sonra almazlarsa yıkarım onları :)
 
Kızlar ben su bebek emmez ıse takılan gogus uclarından aldım demıncek denedım benım uclar cııkmadı zaten cokta belırgın degıldı hanı ılk etapta zorluk olmasın dıye almıstım ama gogus uclarım cok gerıde kaldı nasıl kullanıcamı bılemedım deneyımlı anneler varmı aranızda

Canim doguma dogru cikar .hem memeye yapistigi icin geride de olsa bebek cekince gelir sutun.
 
Kızlar ben su bebek emmez ıse takılan gogus uclarından aldım demıncek denedım benım uclar cııkmadı zaten cokta belırgın degıldı hanı ılk etapta zorluk olmasın dıye almıstım ama gogus uclarım cok gerıde kaldı nasıl kullanıcamı bılemedım deneyımlı anneler varmı aranızda

O zaman sizin Avent Nipplet almanız gerek. Ama onu da hamilekalmadan önce kullansak daha iyiymiş. Gogus uclarını kalıcı olarak cıkartıyormuş ama doğumdan sonra her emzirme oncesinde 5er dakikafilan yaparsanız çıkıyormuş uçları
kullananlar çokmemnun... 90 Tl filan sanırım ama değiyormuş yani...
 
X