2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
Kizlar sirmustum ama cvp alamadim bu oyun parkinin icine yatak elyaftanmi pamuktanmi yoksa organikmi olucak yaz bebegi bunlar hangisi daha iyi bilen kullanan varmi acaba

tatlım ablam geçen sene park yatak aldı bebeğine içine yatak ne aldı ne yaptırdı yorgan koydu katlayarak hala öyle kullanıyor bende yün yatak yaptırmayı düşünüyorum ama geçenlerde bebeğin biraz sert ve düz yerde yatması gerektiğini yün yatağın yamuk yumuk olacağını söylediler bende bilemedim olmadı bir çocuk doktoruna sormayı düşünüyorum öğrenince söylerim olması gerekeni
 
Bebek karyolası seçerken neleBebek odasının en önemli parçası karyoladır. Bebeğin ilk yılında en çok zaman geçirdiği ve bebek gelişimini en çok etkileyen karyola seçimini nasıl yapmalıyız? Mehmet Özdoğan'ın bu konudaki araştırması pudra.com'da...

Bebeklerin sağlıklı ve rahat uyuması her ebeveynin arzusu. Yanlış seçimler, hem sizin hem de bebeğin uyku düzenini alt üst eder. Peki, yüzlerce çeşit arasından seçim yaparken kriterleriniz ne olmalı?

Piyasadaki tam donanımlı yataklar, bebeğinizin ilk birkaç yılını kusursuz geçirmesi için tasarlanmış. Hem oyun parkı yataklara ilgi büyük, hem de günümüz güvenlik şartlarına uyum sağlamış eski tip bebek karyolalarına. Dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, materyalinin ahşap veya kumaş olması. Kumaşın da plastik olmamasına özen gösterin. Aksi takdirde, kanserojen madde içeriyor olabilir.

Uzmanlara göre, ahşap modellerin de boyanmadan, ağacın doğal rengi korunarak satılması gerekiyor. Boya ve cilanın bebeğin sağlığına kısmen zarar verdiği savunuluyor. Yatakların da lateks ve ortopedik olması gerek. En sık düşülen hata, büyüyen kardeşin yatağını, bebek için de kullanmak. Ancak, yatakların ömrü maksimum dört yıl. Karyola modeli yataklar 100-1500 lira arası, oyun parkları da 90-1200 lira arasında.

PARMAKLIK KRİTERLERİ
Bebek yataklarının en önemli kısmı karyolası. Keskin ve sivri hatları olmayan karyolalar tercih edilmeli. Parmaklıkların inip kaldırılabilir olması da bir başka önemli etken. Ancak, bu mekanizmaya dikkat edilmeli. Güvenli uygulanması gerekiyor çünkü. Parmaklıkların inip kalkmasını sağlayan sustanın bebeğin parmaklarını sıkıştıramayacağı alt kısımda bulunması gerekiyor. Ayrıca, karyolanın parmaklık yüksekliğinin 50 cm’den az olmaması gerekiyor.

Parmaklıklarla ilgili dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da, iki parmak arası boşluğun ne kadar olduğu. En az dört, en fazla altı santim olmalı ki; kolu veya kafası sıkışmasın. Parmaklıkların mümkün olduğu kadar sağlam olması gerekir, lake olanları MDF veya suntadan değil de, birinci sınıf ve kuru ağaçtan yapılanlarını tercih edin.

DÖNÜŞME ÖZELLİĞİ ŞART
Karyolanın üç yaşından sonra da kullanılabilir olmasını istiyorsanız, modelleri daha dikkatli inceleyin. Bazı modellerin ayak ucunda iki ya da üç tane komodin şeklinde çekmece bulunur. Bebek büyümeye başladıkça, bu çekmeceler çıkartılıp, daha büyük bir yatak haline gelir. Parmaklıklar da genişletilebilir. Her ne kadar ekonomik görünse de bu modellerin bazı sıkıntıları da yok değil. Odada fazla yer kapladığı gibi, uzmanlar, üç yaşından sonra çocukların parmaklıksız yataklarda yatmalarının gelişimi açısından daha faydalı olduğunu savunuyor. Ayrıca, bu dönüşme işlemininin tadilatı, bazen yenisini almaktan daha maliyetli olabiliyor.

TOPLAM YÜKSEKLİK 120 CM’Yİ GEÇMESİN
Alt çekmecelerin çok yüksekte olmamasına dikkat edin. Bebeğin altını değiştirmek zorlaşır. Karyolanın toplam yüksekliği 120 cm’i geçmemeli. Bu çekmecelerin dezavantajı da var. Bebek büyüdüğü zaman onu biraz daha emniyete alıp, yatağı aşağıya indirip, böylece korkuluk yüksekliğini arttırmak isterseniz altta bulunan çekmecelerden dolayı bunu yapamazsınız. İlle de çekmece olmalı diyorsanız, uzun tek bir çekmece yerine mutlaka sağlam yapıda en az iki çekmeceli olanları tercih etmelisiniz. Çünkü uzun çekmeceler diğerleri kadar dayanıklı ve kullanışlı değildir, açıp kaparken esneme yapabilir veya altı çıkabilir.

OYUN PARKI YATAKLAR HER YERE TAŞINABİLİR
Klasik beşik tipi karyolaların yanı sıra, fonksiyonel park yataklar da var. Evde çok yer yoksa, sizin için iyi bir alternatif olabilir. Bebek, üç yaşına gelene kadar bu yatakları kullanabilir. Bunlarda genellikle ahşap gibi sert materyaller de kullanılmaz. Bebek altı aylık olana kadar yatak bölümü üst kısımda, park bölümü alt kısımda oluyor. Çünkü bebek çok hareketli değildir ve güvenlik riski içermez. Altıncı aydan sonra riskli dönem başlıyor. Yatağın bu dönemde alt kısma alınması gerekiyor. Böylece ayağa kalksa bile sıkıntı yaşanmıyor.

Uzmanlara göre bebek, bir yaşından sonra kendine ait böyle eğlenceli ve güvenli bir alan olmasından memnun oluyor. Üstelik bu yatakların neredeyse hepsi taşınabilir. Bu mutlaka aramanız gereken bir özellik, çünkü; bebeğin uyku düzeninin bozulmaması ve yerini yadırgamaması gerekiyor. Seyahatlere rahatlıkla götürebilirsiniz. Titreme özelliği her ne kadar tasvip edilmese de, bebek anne karnında sallantıyla hayata başladığı için bunu isteyebiliyor. Bu modellerin büyüyebilir olanları, hem tadilat parası gerektirmiyor hem de odada yer kaplamıyor.

İÇ YATAK (DÖŞEK) SEÇİMİ
İç yatak seçiminde mümkünse antibakteriyel ve doğal kauçuktan imal edilmiş lateks yataklar tercih edilmeli. Visco yatakların bebekler için kanserojen madde özelliği taşıdığı söylense de, en çok tercih edilenler arasında.

Yataklar ne sert, ne yumuşak olmalı. En uygunu orta sertlikteki yaylı yarı ortopedik yatak. Lateks ve ortopedik yataklar, kanserojen madde içermiyor. Piyasalarda, 70x130, 70x140, 60x120 olmak üzere üç farklı yatak var. Çocuk bu yatakları dört yaşına kadar kullanabilir. Yatak karyolaya tam otursun ki, bebeğin kolunu veya kafasını sıkıştırmasını engelleyebilin.

Mehmet ÖZDOĞAN, Hürriyet
 
Eki Görüntüle 673089 Eki Görüntüle 673087 Eki Görüntüle 673090 Eki Görüntüle 673086 Eki Görüntüle 673088 Eki Görüntüle 673091
kıslar öncelikle yardımlarınız ve fikirleriniz için çok ama çok teşekkür ederim.Her zamanki gibi kadınlar kulübü sayesinde miniğimizin beşiğini ve biberonunu aldık.

belki araştırma yapan arkadaşlarımıza yardımı olur die aldıklarımı yazacağım şimdi:)

yürekten hepinize çok teşekkürler :KK16:

belis mobilya beşik 300 + yatak 80=nakit ödeme ile bize 340 tl geldi (acar bebe avcılar)
ben uyku setini henüz almadım başka yerden bakacağım için resımde görecegınız beşik üzerındekı set 160 tl ben biraz daha araştırayım dedım ve almadım :)
ikea bebe yorgan :23,99 tl
ikea bebe yastık:6,99 tl
ikea cibinlik:tam tahırlamıyorum ama 20 yada 23 tl
ikea nevresım takımı 4 parça :31,00 tl
e-bebek avent yenidoğan biberon set : 68.00 tl
bir iki tane de çıtlıtlı badi :5,99 tl den :)
form istanbul smyk indirimde 2 adet tulum 17.00 tl den 1 adet alt üst pijama tk 15 gabiba :)
joker bebe magazasında da prima care bebek bezi indirimdeydi yeni doğan 1 numara ve 2 numaradan birer paket aldım paket fiyatı 20.90 tl
ve bebek arabamızla ana kucagımız pegperego modelini bilmiyorum malesef

umarım yardımcı olabilmişimdir

yine benım sizlerden ricam anne çantası bakıyorum ve beşiğimize uygun 60*120 ölçülerde bebek seti fazla pahalı olmayan uygun önerebileceğiniz setler varmı?
birde süt sağla pompası galıba var almak gerekiyormu?
birde gecelik önerileriniz varsa sevınırım :) yine çok şey sordum galiba

bu arada cuma günü kontrole gittik üzt düzey ultrasonumuz çekildi şükür rabbime bir sorunumuuz yok şuan 648 gr 23 hafta 2 günlüktü :) salı günü için 0,75 gr şeker yüklemesi varmış aç karınla gidilecekmiş.şeker yüklemesi nedir ki? bana yardım edermisiniz :2:


cnm beğendiklerinin hepside çok güzeller..iyi günlerde kullanın..bende sana bişey sorcam belisin oda takımına karar verdim ben ama birde avcılardaki yerinede bakmak isterim...bana acar bebenin avcıların neresinde olduğunu yazarsan çok sevinirim...
 
Günaydın güzel anneler ve melekleriiii..topiği ben açayım dedimmm...malum erkenden uyanıp işe geldik biz oğlumla..teyzeleri uyanmadan önce biz günaydın diyelim dedikkk..


umarım çok güzel bir gün olur...şakasız tabiii:)) hiç sevmiyorum şu 1 nisan şakası geyiklerini yaa..
 
sımdilerdede yapmayın ağır işleri koltugu felan esınız ceksın ole uzanmayında yukarılara,benım dusuk tehdıtım oldu 2. ayımda o kanamayı gordukten sonra ınanın yasadıgım uzuntuyu unutamıyorum o yuzden hıc bulasmıyorum ole seylere zorlamayacak ısler yapın bence..
aynen bende zorlamıyorum çok koltuk çekmeden üstten yapıyorum :KK52::KK52:
ohh ne güzel kızlar benim temizlik yapacak hiç halim yok bahardan herhalde aksam yemek yeyıp direk uyuyorum herkes yatınca bu saatlerde ayaga kalkıyorum :KK43:(
biara uyku bende de vardı ama şimdi 12 yi görüyyorum hergün nereyse
ben saat almıstım ama şık bişi aldım gerci ucuncu saatı oldu ama ne yapayım erkeklere hedıye almak zor :))
saat alırsam benimde 3. saatim olacak :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14: hakikaten ne zor yaff şu hediye işi
Günaydın herkese.
Aynı şekilde benim de oluyor. Hatta 15 gündür surekli kasık ağrım var. Bir ssbah uykudan uyandırdı daha vakit olmasına rağmen dr.uma gittim. Anlattim. Rahim kasılmaları imiş, çok iyi tarif ediyorsun dedi. Doguma kadar artarak devam edermiş bu. Bol su ic dedi. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çalışan anne adaylarına da. Artik işe gitmek istemiyorum evimde dinlenmek normal bir insan gibi yaşamak istiyorum. Çok mu şey istiyorum?
bende istiyoruuuuummm :KK1::KK1::KK1:
Kızlar size bir sorum olucak elevit vitamini kullanıyormusunuz? Ben kullanamıyorum bu vitamini kullandığımda sürekli aç dolaşıyorum feci acıktırıyor beni ve kabız yapıyor sizlerde de oluyor mu böyle problemler?
ben decavit kullandım 1 ay kabızlık yapmadı ama demir ilacına bağlıyorum yapmamasını çünkğ demir ilacı bağırsakları bayabi hareketlendiriyor.:KK1::KK1: açlığa gelince bende 1 ayda 4 kilo falan almıştım içmeye başlayınca şimdi içmiyorum demir içiyorum sadece
 
düzenli beslenme planı
günde 3 ana 3 ara öğün
sabah kahvaltısı en geç 9 da bitmesi gerekiyor
2 dilim ekmek(avuç büyüklüğünde parmak inceliğinde)
1 yumurta (beyazı iyi pişmiş)
2 parmak genişliği boyunda beyaz peynir
6 adet zeytin
tatlı çok istenilirse organik reçel bir tatlı kş geçmicek şekilde
açık çay ve ya ıhlamur(taze meyve suyu haftada bir kere)

ara öğün; 1 porsiyon(avuç büyüklüğünde) mevsim meyvesi ve ya 1 br süt ve ya 2 br ayran 4 galete veya 4*5 adet kepekli bisküvi veya bir avuç kuruyemiş

öğlen; 1 kepçe çorba(bir porsiyon yapar 60 kalori)
4-5 adet köfte
4-5 ymk kş bulgur ya da pirin pilavı ya da bunların yerine 1 dilim ekmek
bol yeşil salata az yağlı limonlu sirkeli

akşam; 10-12 ymk kş mantı
4 ymk kş yoğurt
salata
ve ya;
12 adet hamsi
1 dilim ekmek
bol salata

et yerken yanında yoğurt ayran süt tüketmeyin
mercimeği(sarı yeşil fark etmez) masadan eksik etmeyin
organik tavuk tercih edin
kontrollu tarım ürünleri tercih edin
organik yumurta tercih edin
mevsim sebzesi meyvesi yiyin

YENMİCEKLER
KAFEİN(ÇAY KAHVE ASİTLİ İÇECEKLER)
sakatat
salam sosis sucuk pastırma
az pişmiş et
sushi
kabuklu deniz ürünleri
hazır reçel
hazır kekler hamur işleri vb
hazır meyve suları
1 simit 4 dilim ekmet yapar
pekmez ile yoğur ürünlerini aynı anda tüketme
çok sık çikolata yeme
alkol


diğer öğrendiklerim
tetanoz toz topraktan bulaşır hamilenin erken safhalarında iğne olmamız bebeğide doğum esnasında korur geç yapılan iğneler 34 haftadan sonra gibi sadece anneyi korur
kedi köpek ısırığı sabunlu su ile temizlenir
kesikler oksinli su ile
babaların kamu kuruluşlarında çalışanlar için 10 gün izin hakkı öel sektörde olanlar 3 gün :KK50:

NST bebeğin iyilik hali kontroludur ve rahim kasılmalarını ölçer sonuçları 3 gün için geçerlidir nst ye girerken tok karnına girilir mesane boş olmalı genelde sol tarafa uzanılmalı rahat hareket edebilirsiniz

sık ultrasona girmek pek iyi değil bir araştırmaya göre bebekler solak olabiliyormuş
hamilelikle bebeğin kilo ölçümünden ziyade gebelik haftası ile bebeğin haftası doğru orantılı gitmesidir
bebeğiniz doğduktan sonra 2 yaşına kadar şeker ile tanıştırmayın

bize önerdikleri kitaplar
doğmamış çocuğun gizli yaşamı
doğal doğuma doğru
morgan yöntemleri
sezeryan/michel odent

en son hamile platesi yaptık ve kegel egzersizini özellikle önerdi normal doğum için yoga ayrıca doğru nefes öğreniliyor

Lyre sizin için var :KK42:

çok faydalı paylaşımlar olmuş.. teşekkür ederiz
 
Günaydın güzel annecikler ve yavruları :))
Huzurlu,sağlıklı ve mutlu bir gün ve hafta dilerim :))
jelibommmm duanı okudum Allah kabul etsin inşallah ...
sevgiler..
 
Doktorumuz bugünkü kontrolde ikizlerimin tek plasenta içinde ayrı keselerde olduğunu daha doğrusu iki bebeği ayıran zar olduğunu söyledi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Heyecandan doktora sormayı unuttum.:KK17:

tek kese içinde tek zarda olsalardı risk biraz artardı. zarlarının farklı olması kordonlarının birbirine dolanmasını engelleiyor sanırım.sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...
 
Günaydın güzel anneler ve onların tosbaaları.. :emir_bebek: Gününüz enerjik, sağlıklı, huzurlu ve bol tekmeli geçer inşallah! jelibommmm duanı okudum canım Allah kabul etsin..
 
Gunaydınssssssss bayanlar
Yarıyıgectik bu serüvende aşağı yukarı ...
3,5 ay kaldı sağlıkla
 
Son düzenleme:
Günaydın herkese.
Aynı şekilde benim de oluyor. Hatta 15 gündür surekli kasık ağrım var. Bir ssbah uykudan uyandırdı daha vakit olmasına rağmen dr.uma gittim. Anlattim. Rahim kasılmaları imiş, çok iyi tarif ediyorsun dedi. Doguma kadar artarak devam edermiş bu. Bol su ic dedi. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çalışan anne adaylarına da. Artik işe gitmek istemiyorum evimde dinlenmek normal bir insan gibi yaşamak istiyorum. Çok mu şey istiyorum?

benim de çok istediğim şeyi istiyosunuz. Ben 20 MAyıs cıkabiliyorum siz de 27 Mayıs'ta hak kazanıyorsunuz sanırım. HEmen cıkacak mısınız? 37'yi mi bekleyeceksinz?
 
guzel gunler dılerım kızlar bu haftamızda saglıkla guzellıkle gecer ıns yolu nerdeyse yarıladk az bısey kaldı ama su sıcaklar bunaltıcak bızı sanırım ben sımdıden uflemeye basladım bızımde oksurugumuz var gecmedı ıkı haftadır ve rapor aldık bu hafta oğlusumuzla keyıf yapıcaz ınsallah
 
selam güzel anneler ve tatlı bebişleri :) bir kaç bilgi vermek istedim bu bebişlerimizin yatak ve yastıklarıyla ilgili :eğer park şeklindeki yataklardan almayı planlıyorsanız mutlaka yapım yerine bakın "made in china" yani çin üretimi ise kesinlikle almayın çünkü kalitesiz ve sağlıksız. ahşap mobilyalarıda boyalı ise bebiş doğmadan en az bir ay önce odasına yerleştirip her gün düzenli bir şekilde havalandırmalısınız ki cila ve boyanın etkileri ortadan kalksın.çünkü mobilyayı aldığımız ilk bir iki gün boya ve cila kokusunu alırken üçünçü gün alamayız çünkü alışırız ama lütfen siz odayı her ghün havalandırın. yastık ve yatak konusunda uzmanlar bebeğin içine gömüleceği ve dönüşünü engelleyecek yumuşak yatakları önermiyor yarı ortapedik dedikleri vücudun tam şeklini almayan yani yüz üstü yattığında bile yüzünün gömülmeyeceği yatakları tavsiye ediyorlar. bu arada belki innanmıyacaksınız ama bir çok uzman beşiğin içinde yastık önermiyor.illa yastık kullanıcam diyorsanız o zaman da sık doldurulmuş pamuk öneriyorlar. birde kesinlikle yorganını da pamuktan yaptırın ve tabiki çarşaflarıda pamuk olsun çünkü vücuda en uyumlu ve en az zarar veren madde pamuk. elyaf tamamen suni :))))
 
valla ben de epidural istiyorum.. bi zararı olduğunu da sanmıyorum... çok arkadaşım buşekilde doğum yaptı...


yaa iyi hoşta bende ağrısız bir doğum olsun istiyorum ama zaten rahim 4-5 cm açılmadan o iğneyi vurmuyolarmış yani yine ağrı çekilecekse biraz daha bekleyip normal yapılamazmı aca ??ben doktoruma sordum ama daha bunu konuşmak ve karar vermek için çok erken dedi..ama hala çok kararsızım ve çoookk korkuyorum.allahım yardım etsin hepimize...
 
arkadaşlar birşey sormak istiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...dün beşik aldık cok büyük değil 3 yaşına kdr fln yatabileceği bişey... adam yatağı uyku seti içinde 450 ye verdi bize ancak ben karyola beşiği önceden düşünmediğim için fiyat araştırması yapmamıştım 450 beşik fiyatı diğerleri hediye gibi düşündüm alırken şimdi 125 lira uyku setinin fiyatı diyorlar yatagınkini bugün sorucam bu ikisini iade edip onun yerine ıvır zıvırlarımı alırım diye düşünüyorum yatağı daha kaliteli bişey uyku setini de daha kafamdaki gibi bişey alıtım diye düşünüyorum... ancak bebek yatağı konusunda kararsızım 3 sene kullanacağı bişey için yataş, işbir ya da kaliteli bi markadan almak gerekirmi yoksa içindeki yatak da yeterli olur mu annem zaten ince şilte gibi yatak da yaparız diyor kararsız kaldım... :KK43:
 
yaa iyi hoşta bende ağrısız bir doğum olsun istiyorum ama zaten rahim 4-5 cm açılmadan o iğneyi vurmuyolarmış yani yine ağrı çekilecekse biraz daha bekleyip normal yapılamazmı aca ??ben doktoruma sordum ama daha bunu konuşmak ve karar vermek için çok erken dedi..ama hala çok kararsızım ve çoookk korkuyorum.allahım yardım etsin hepimize...
Bazen suni sancı verilmesi gerekiyor tatlım ve o zaman o sancıya epidıralsiz dayanmak cehennem azabı gibi olabiliyor.. Ben epidıralle yaptım ilk doğumumu suni sancı ile
 
yaa iyi hoşta bende ağrısız bir doğum olsun istiyorum ama zaten rahim 4-5 cm açılmadan o iğneyi vurmuyolarmış yani yine ağrı çekilecekse biraz daha bekleyip normal yapılamazmı aca ??ben doktoruma sordum ama daha bunu konuşmak ve karar vermek için çok erken dedi..ama hala çok kararsızım ve çoookk korkuyorum.allahım yardım etsin hepimize...

Canim. 3-4 cm acilmada fazla agri olmuyor mus.tabi bunyeye gore degisir ama bircok kadin hissetmiyormus bile o kadar acilmayi.7-8 de cok fazlalasiyormus agri.bi yerde okumustum basta yok diyenlerin hepsi epidural e donuyorlarmis bir sure sonra:KK9: istersen agrilarin artana kadar bekletirsin.ama kacinilmaz son:KK9::KK9:
 
günaydın hamiş anneler.nasılsınız.size bir sorum olacak.hamile iken bazen agzımdan kötü beddua çıkıyor. bu beddalarım tutar mı.çünkü kızgınlıkla çıkıyor sonra pişman oluyorum.dün çok basit bir konuda tartıştık kısa bir süre.eşime pazar günü pazar vardı gidelim dedim.dün dışarı çıktı gezmiş birazda güneş çarpmış duşunu aldı oturdu bilgisayar başına.hadi gidelim pazara dedim.evde yiyecek bişeyde kalmamıştı. ben yorgunum yarın kendin gidersin dedi.ben zaten çalışıyorum birde akşam pazar pek iyi kalmıyor ve ben ağır taşıyamıyorum dememe ragmen beni dinlemedi.ısrar edince bağırdı ağladım.beni kırdı. bana diyor kendin git taşı birşey olmaz.bende sinirle sende inş beni üzdüğün için yataktan kalkamazsın çocuğum üstüne bunu söylüyorum diye bir şey zırvaladım.sonra iki saat sonra zorla pazara gitmeye ikna ettim.o bana Allah sana lanet etsin beni kaldırdın beni yoruyorsun diye.böyle birbirimize beddua ettik.sonra akşam barıştık ama beddua kafamı karıştırdı işte.hamilenin bedduası tutar mı..sonuçta eşim benim herşeyim hayatımdaki en değerli insan.ama ikimizde sinirliyiz.kendimizi tutamıyoruz.
 
X