2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
evet ilacimmm agirrr kistim varrr sancidan duramiyorummmm bebegim icin uzuluyorummmm sutumu sagiyorummm 5 gunden sonar verecegim cok sukur herseyi yiyor suyu da seviyorrr biberonla veriyorumm..2 gun kaldi insallah kizim tekrar alir gogsumu sutumu dokunce cok kotu oluyorum

bugün eczaneden onu da alayım bari delik var resmen ya emziresim gelmiyor acıyacak yine açılacak diye
o acıyı bilirim berbattır

kızlar ben oğluma suyu sevdiremedim,her yolu denedim ama içmiyor, sizinkiler içiyor mu, bana öneride bulunabilecek var mı?
benim oğlum da içmiyorrrr

yok ben hasta olursa götütrüyorum devamlı götürmüyorum doktor en son 6. ayda gitiiğimizde 9 da getir dedi arada hasta olmazsa getirme dedi

ay zor durum benim sakinleştirici kaynağım meme aç da olsa tok da olsa verince sakınleşiyor onunla uyuyor vs inşallah unutmaz alır tekrar

keyfimbilir kız nerede tarhana tarifi ????????

yaaa annemi arayamadım ki bugün misafirliğe gidecekti rahatsız etmiyim şimdi akşam arar tarifi alır yazarım :))

süpermiş.. benimki de 1 saat kadar mızıldanıyor kucağıma gelmek için yakamı çekiştiriyor ellerini uzatıyor al beni diye ama masaj yapar gibi vücudunu ovuyorum sakinleşiyor uyuması çoook uzun sürüyorr allahım bi öğrenseydi

ben de h2n3 virüsü kaptığım zaman antibiyotik kullanmam gerekti, sağıp dökmüştüm 2-3 gün ilaç aldığım zamanlar.. emzirememek çok kötü yaaa benimki tekrar emmişti ama inş seninki de emer canım kafana takma onların en büyük zevki emmek :)

hatta benimki keyfi emmelere başladı bu ara bi de. gündüzleri aç olmadığı halde göğsüme yöneliyor emmek istiyor az bişey emiyo rahatlıyo:)

vns teşekkürler cevap için ama oğlum kaşık değiştirsem de demir ilacını içmiyor üstelik normalde yediği yoğurt kahvaltı çorba üçlüsünü de çok zor yiyor "çıldırmaya az kaldı doktorum nerde?"

su içiremeyen anneler ben kahvenin yanına su koyduğum bardaklarım var küçücük ona birazcık su koyuyorum bardakla içiriyorum çok güzel içiyor deneyin belki içirebilirsiniz

canım bu kan damlasını portakal suyuna karıştırıp versen? portakal gaz yapıyor diyolar ama portakal hem demir emilimini artırıyormuş hem de 2 çay kaşığı kadar versen bişi olmaz heralde?

kan damlasından tiksindiği için hep onu mu vericen sanıyor acaba.. kıyamam ya ek gıdaya biraz ara ver istersen iyice nefret ettirme bi de

valla bardakla da denedim içmiyo benimki.. su içilmez mi yaa :)

havuç yemeyen oğluma bugün bebekyemekleri.com diye bir sitede gördüğüm tarifi yapıcam bakalım yicek mi.. elma havuç ve kabağı haşlayıp unla muhallebi gibi yapılıyormuş

merhaba kızlar...benim kızım da suluktan çok içmiyo su ama bardaktan güzel içiyo....ıhlamurunu da çay bardağıyla içiriyorum ben çoğu zaman 1 bardak içiyo ıhlamuru..kızım 2,5 aylıkken hastalanmıştım bende serum iğne falan yiyince 1,5 gün emziremedim yavrumu...sağıp döküyodum hatta eşim bile demişti çok moralim bozuluyo kızımızın sütü boşa gidiyo diye...bende beni düşün artık ne kadar zoruma gidiyo dökmek demiştim....alppinn inş senin yavrunda hemen emmeye başlar....sorun yaşamazsınız hiç...
dün kızıma un çorbası yapayım dedim kıyma da koydum içine tereyağınıkavurarak yaptım kızım 1 kase bitiirecekken birden öğürmeye başladı ve yediğinin hepsini kustu. sanırım tereyağını kavurunca kokusu tadı ağır geldi...bugün sulandırarak tekrar denicem bakalım yiyecek mi?
keçi sütü alıp yoğurt yapıcam kızıma inek sütünden yoğurt kıpkırmızı yaptı kızımı..inş keçi sütünden olan dokunmaz..
ben işe başladım bu 2. haftam. herşey yolunda şükür...kızım sorun çıkartmıyo...alıştı bakıcısına sanırım...dün sabah kadın geldi kucağına aldı kızımı...o da başını kadını omzuna koydu öle duruyo...birazcık kıskandım ama sevindim de mutsuz değil diye...öğleye kadar okuldayım öğleden sonra evdeyim 16 saat dersim var...bugünümüze şükürler olsun...

Son düzenleme:

süper ya keşke benim de öyle bi programım olsa seneye minimum 35 saat giricem

canım bardaktan da denedim ama tadını anlayınca eliyle ittiriyor malesef.

dediğin sayfayı bulamadım yaa bizle de paylaş tarifi lütfen... sebzeyi haşlayıp ezmekten sıkıldım.. domates çorbasını verdim iki gündür.. tarhana tarifini bekliyorum senden :)) eee elimde kalmadı bişi :)

kızlaarr süper bir çorba tarifi bebegiminyemekleri.com sitesinden aldım az önce oğlum koca bi kase yedi bayıldıı:))) normalde havuç ve kabak yediremiyordum ama bunu yedi

çeyrek kabak
yarım havuç
yarım elma

kabuklarını soyup 2 çay bardağı suda haşlıyoruz. suyundan 1 çay bardağı ayırıp süzüyoruz. bu 1 çay bardağı suyu ile muhallebi yapar gibi pirinç unu veya buğday unuyla(tepeleme 2 tatlı kaşığı) kaynatıyoruz sonra haşladığımız sebzeleri içine katıyoruz. 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay kaşığı tarçın koyup blendır dan geçiriyoruz nefisss bir çorba ben bile yedim :)))

bu arada tereyağı ve tarçın bebekler için çoook faydalıymışş arkadaşlar

Son düzenleme:

tarhana tarifi akşama geliyorr:)))
yukarda yazdığım çorbayı yap bayıla bayıla içecek eminim :)))

site bebegiminyemekleri.com bi incele süper tarifler var çeşit çeşit

bir de muhallebi için tam buğday unu ile suyu pişirdikten sonra görümcemin yaptığı erik marmelatından eklesem biraz ne olur ?? içinde şeker var ama

bir de muhallebi için tam buğday unu ile suyu pişirdikten sonra görümcemin yaptığı erik marmelatından eklesem biraz ne olur ?? içinde şeker var ama

şeker pek tavsiye etmiyorlar ama erik faydalı diye mi ekleyecektin? sen bilirsin az bişey eklesen de bişey olmaz heralde...

bir de bu pirinç unu demir açısından çok zenginmiş buğday unu ve pirinç ununu muhallebilerde çorbalarda kullanın diyor sitedeki doktor.. ben pirinç unu kullanmıyordum hemen alıcam

Son düzenleme:

evde doğal bir tek reçel o var diyeydi :)) pirinç unu bende var :) pirinç unlu kabak havuç elma püresi beğendim sitede :) yapmayı düşünüyorum :) kalanı da buzluğa atmış :)

evde doğal bir tek reçel o var diyeydi :)) pirinç unu bende var :) pirinç unlu kabak havuç elma püresi beğendim sitede :) yapmayı düşünüyorum :) kalanı da buzluğa atmış :)

işte tarhana tarifi :))

1 kilo soğan
2 kilo domates
yarım kilo biberi küçük küçük doğrayarak ocakta su koymadan haşlar gibi yapıyorsun sebzeler ölene kadar.
soğuyunca 2 kilo kadar yoğurtla bunları karıştırıp buzdolabında 3 gün bekletiyorsun(ekşimesi için)
daha sonra göz kararı kadar un ve biraz da tuz koyarak hamur haline getiriyorsun.(annem bir de mayalık olması için eski tarhanadan 1-2 yemek kaşığı kadar koymuş bu aşamada, bazıları normal maya da koyuyormuş)
1 hafta boyunca hergün cıvıklığına göre un ekleye ekleye karıştırıyorsun, son gün annem içine dereotu ve taze nane de eklemiş.ve 1 haftanın sonunda dökerek kurutuyosun o aşamaları zaten biliyosun sen :) toplamda 2 kilo un kullanmış.. kolay gelsin hadi bakalım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…