o acıyı bilirim berbattırbugün eczaneden onu da alayım baridelik var resmen ya emziresim gelmiyor acıyacak yine açılacak diye
benim oğlum da içmiyorrrrkızlar ben oğluma suyu sevdiremedim,her yolu denedim ama içmiyor, sizinkiler içiyor mu, bana öneride bulunabilecek var mı?
yok ben hasta olursa götütrüyorum devamlı götürmüyorum doktor en son 6. ayda gitiiğimizde 9 da getir dedi arada hasta olmazsa getirme dediGunaydin kizlar biz yedi ay bi haftalik olduk siz rutin dr kontrolune gotueuyomusunuz biz mamayla ve ek gidayla besleniyoruz ama genelde peynir pekmez cok az yumurta tarhana ve meyve sebze püresi yedik bu zamana kadar acaba bi vitamin eksik ligi olmus mudur diye korkuyorum cunku dahaca et suyu kiyma balik falan vermedim ben gerçi nasıl vercwgimide düşünüyorum tek bakiyorum bu aralarda dis zamanindanmi ne peynir yemez olduk
ay zor durum benim sakinleştirici kaynağım meme aç da olsa tok da olsa verince sakınleşiyor onunla uyuyor vs inşallah unutmaz alır tekrarevet ilacimmm agirrr kistim varrr sancidan duramiyorummmm bebegim icin uzuluyorummmm sutumu sagiyorummm 5 gunden sonar verecegim cok sukur herseyi yiyor suyu da seviyorrr biberonla veriyorumm..2 gun kaldi insallah kizim tekrar alir gogsumu sutumu dokunce cok kotu oluyorum
keyfimbilir kız nerede tarhana tarifi ????????
Hayır canım doktor önerisi değil ama tabii şöyle yapmak gerekiyor gece emzirmelerindeki miktarı gün içine yayıp yine onu vermen gerekiyor. Benim öyle bir şansım yok birde sağınca bebeğin emmesi kadar cok süt olmuyor tabiki. sütüm azalmasın diyede emziriyorum anlayacağın. Ben cok yerde okudum, uyku en az beslenme kadar önemli olduğu için ben çok özen göstermeye çalışıyorum aynı saatlerde yatağında kendi başına rahat bir uyku uyuyabilmesi için.. bağımlılıklar bebeğin uyku kalitesini bozuyor bence.
Valla canım daha zamanla olacak diye düşünüyorum aslında gündüz sallanmasa şimdiye çoktan alışmış olurdu. gündüz sallandığı için kafası karışıyor muhtemelen nasıl uyuyacağı konusunda. 7 şubat akşamından beri benimle olan tüm uykularını yatağında sallanmadan uyuyor. tabii mızmızlanıp ağlıyor ama en geç 30dk da uyuyor cok sükür.
evet ilacimmm agirrr kistim varrr sancidan duramiyorummmm bebegim icin uzuluyorummmm sutumu sagiyorummm 5 gunden sonar verecegim cok sukur herseyi yiyor suyu da seviyorrr biberonla veriyorumm..2 gun kaldi insallah kizim tekrar alir gogsumu sutumu dokunce cok kotu oluyorum
merhabalar uzun bir aradan sonra.. umarım kuzularınız ve sizler iyisinizdir..
Anneler 2 gündür çok dertliyim cuma günü bebeğim kan verdi doktor çeşitli tahliller istedi kanı iyi çıktı ama ferrin(demir deposu) çok düşük çıktı ve hemen demir damlasına başlamam gerektiğini söyledi günde 18 damla 2 ye bölerek bi de tadı güzel diye santafor verdi neyse bende hemen başladım başlamaz olaydım hergün kahvaltı-çorba-yoğurt yiyen bebek çıldırdı kesinlikle ağzını açmıyor zorla versem ağlıyor kaşığa düşman oldu allahtan emiyor ama sütüm doyurmaz ki kuzuyu çıldırıcam ne yapabilirim bu arada bebişim 6,5 aylık oldu benzer durumu yaşayan varmı?
vns teşekkürler cevap için ama oğlum kaşık değiştirsem de demir ilacını içmiyor üstelik normalde yediği yoğurt kahvaltı çorba üçlüsünü de çok zor yiyor "çıldırmaya az kaldı doktorum nerde?"
su içiremeyen anneler ben kahvenin yanına su koyduğum bardaklarım var küçücük ona birazcık su koyuyorum bardakla içiriyorum çok güzel içiyor deneyin belki içirebilirsiniz
merhaba kızlar...benim kızım da suluktan çok içmiyo su ama bardaktan güzel içiyo....ıhlamurunu da çay bardağıyla içiriyorum ben çoğu zaman 1 bardak içiyo ıhlamuru..kızım 2,5 aylıkken hastalanmıştım bende serum iğne falan yiyince 1,5 gün emziremedim yavrumu...sağıp döküyodum hatta eşim bile demişti çok moralim bozuluyo kızımızın sütü boşa gidiyo diye...bende beni düşün artık ne kadar zoruma gidiyo dökmek demiştim....alppinn inş senin yavrunda hemen emmeye başlar....sorun yaşamazsınız hiç...
dün kızıma un çorbası yapayım dedim kıyma da koydum içine tereyağınıkavurarak yaptım kızım 1 kase bitiirecekken birden öğürmeye başladı ve yediğinin hepsini kustu. sanırım tereyağını kavurunca kokusu tadı ağır geldi...bugün sulandırarak tekrar denicem bakalım yiyecek mi?
keçi sütü alıp yoğurt yapıcam kızıma inek sütünden yoğurt kıpkırmızı yaptı kızımı..inş keçi sütünden olan dokunmaz..
ben işe başladım bu 2. haftam. herşey yolunda şükür...kızım sorun çıkartmıyo...alıştı bakıcısına sanırım...dün sabah kadın geldi kucağına aldı kızımı...o da başını kadını omzuna koydu öle duruyo...birazcık kıskandım ama sevindim de mutsuz değil diye...öğleye kadar okuldayım öğleden sonra evdeyim 16 saat dersim var...bugünümüze şükürler olsun...
benim oğlan da iki gündür suluğu reddediyordu. sucumuz damacanasını değiştirmiş ondan diye düşündüm ama kendi içtiğim bardaktan verdim bugün ve içti :) bence cam bardaktan içirin :) bizi taklit ediyorlar resmen. iyiki de denemişim bugün 4.gündü kaka yapmayışının yaptı rahatladı. kabız olmak üzereymiş yazık bezinden öyle anlaşılıyordu...
valla bardakla da denedim içmiyo benimki.. su içilmez mi yaa :)
havuç yemeyen oğluma bugün bebekyemekleri.com diye bir sitede gördüğüm tarifi yapıcam bakalım yicek mi.. elma havuç ve kabağı haşlayıp unla muhallebi gibi yapılıyormuş
dediğin sayfayı bulamadım yaabizle de paylaş tarifi lütfen... sebzeyi haşlayıp ezmekten sıkıldım.. domates çorbasını verdim iki gündür.. tarhana tarifini bekliyorum senden :)) eee elimde kalmadı bişi :)
bir de muhallebi için tam buğday unu ile suyu pişirdikten sonra görümcemin yaptığı erik marmelatından eklesem biraz ne olur ?? içinde şeker var ama
süpermiş.. benimki de 1 saat kadar mızıldanıyor kucağıma gelmek için yakamı çekiştiriyor ellerini uzatıyor al beni diye ama masaj yapar gibi vücudunu ovuyorum sakinleşiyor uyuması çoook uzun sürüyorr allahım bi öğrenseydi
sen kucağına almıyor musun??? kucak çok çabuk sakinleştiriyor tavsiye ederim ben direk tracy hogg yatır kaldır yöntemini uyguluyorum. orda dikkat edilmesi gereken şeyler var onlara özen gösterdin mi bu hale geliyor :)
süpermiş.. benimki de 1 saat kadar mızıldanıyor kucağıma gelmek için yakamı çekiştiriyor ellerini uzatıyor al beni diye ama masaj yapar gibi vücudunu ovuyorum sakinleşiyor uyuması çoook uzun sürüyorr allahım bi öğrenseydi
sen kucağına almıyor musun??? kucak çok çabuk sakinleştiriyor tavsiye ederim ben direk tracy hogg yatır kaldır yöntemini uyguluyorum. orda dikkat edilmesi gereken şeyler var onlara özen gösterdin mi bu hale geliyor :)
ağlayınca kucağa almıcak mıyız benimki ağlamıyor ki
şeker pek tavsiye etmiyorlar ama erik faydalı diye mi ekleyecektin? sen bilirsin az bişey eklesen de bişey olmaz heralde...
bir de bu pirinç unu demir açısından çok zenginmiş buğday unu ve pirinç ununu muhallebilerde çorbalarda kullanın diyor sitedeki doktor.. ben pirinç unu kullanmıyordum hemen alıcam
ağlayınca kucağa almıcak mıyız benimki ağlamıyor ki
Hadi yaaa sizinki de ilginçmiş :)) evet ağlayınca alıyorum, bazen durup duruyor canı sıkılınca ya da uyumayı başaramazsa ağlıyor alıyorum hemen geri yatırıyorum, çok etkisi oluyor onun. Ama sizde durum değişikmiş :)
evde doğal bir tek reçel o var diyeydi :)) pirinç unu bende var :) pirinç unlu kabak havuç elma püresi beğendim sitede :) yapmayı düşünüyorum :) kalanı da buzluğa atmış :)
süper ya keşke benim de öyle bi programım olsaseneye minimum 35 saat giricem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?