canım senin branş neydi ki o kadar çok
meslek öğretmeniyim ben canım bilgisayar öğretmeniyim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım senin branş neydi ki o kadar çok
istıyorum gelmek ama anca faceyı cvp lıyomm ya kk unutulmaz kı bnm ıcınncanım ona bakarsak her şey lifli ıspanak karnabahar vs ben verdim haşlama yaptım irmik ile muhallebi yapıp içine karıştırdım çok sevdi
Tatlım gelmiyorsun hep face hep face
kizlarrr ege'nin disi ciktiii
işte tarhana tarifi :))
1 kilo soğan
2 kilo domates
yarım kilo biberi küçük küçük doğrayarak ocakta su koymadan haşlar gibi yapıyorsun sebzeler ölene kadar.
soğuyunca 2 kilo kadar yoğurtla bunları karıştırıp buzdolabında 3 gün bekletiyorsun(ekşimesi için)
daha sonra göz kararı kadar un ve biraz da tuz koyarak hamur haline getiriyorsun.(annem bir de mayalık olması için eski tarhanadan 1-2 yemek kaşığı kadar koymuş bu aşamada, bazıları normal maya da koyuyormuş)
1 hafta boyunca hergün cıvıklığına göre un ekleye ekleye karıştırıyorsun, son gün annem içine dereotu ve taze nane de eklemiş.ve 1 haftanın sonunda dökerek kurutuyosun o aşamaları zaten biliyosun sen :) toplamda 2 kilo un kullanmış.. kolay gelsin hadi bakalım
kizlarrr ege'nin disi ciktiii
kız bunun malzemesi çok fazla değil mi :) bak bendeki tarife :
yarım kg yoğurt
3 olgun domates
3 salçalık biber
3 soğan
7-8 sivribiber
tuz
aldığı kadar un
:)))
bundan büyük bir kavonoz çıktı işte ölçülerni kendin yapacağın kadar ayarla sen:)
bir de bende hiç tarhana yok ??? nasıl mayalık yapıcam ?? haftasonu eltimden alayım bari biraz.. ne kadar koyuluyor eski tarhanadan ? un tahmini ne kadar gidiyor ? ona göre alayım un :)
alkış bizim de ikincisi yolda o çıkan dişi yanında ki geliyor :)kizlarrr ege'nin disi ciktiii
buarada hala adet olmayan var mı benim gibi
kasıklarım ağrıdan çatlayacak hale geldi ama bi türlü adet olamıyorum
Ay sorma canım benim aralık gibi az birazcık gelmişti ocakta olmadım 14 şubbat ta bir geldi pir geldi içim boşaldı resmen, ne oluyor dedim, ki doğum sonrasında bile bu kadar kanamam olmamıştı. Benimle aynı doktora giden arkadaşım var, o benden 2 yıl önce doğum yapmıştı onunda aynı olmuş ve mini hap var hem doğum kontrol amaçlı hemde kanama miktarını düzenliyormuş, hemen o haptan aldım içtim yoksa kan kaybından bayılacaktım nerdeyse. Olursan aklında bulunsun..
canım normal kabak galiba değil mi? kıs kabagı (bal kabagı) değil sanırım ama sımdıkı kabaklar hormonlu mevsimi değil kikızlaarr süper bir çorba tarifi bebegiminyemekleri.com sitesinden aldım az önce oğlum koca bi kase yedi bayıldıı:))) normalde havuç ve kabak yediremiyordum ama bunu yedi
çeyrek kabak
yarım havuç
yarım elma
kabuklarını soyup 2 çay bardağı suda haşlıyoruz. suyundan 1 çay bardağı ayırıp süzüyoruz. bu 1 çay bardağı suyu ile muhallebi yapar gibi pirinç unu veya buğday unuyla(tepeleme 2 tatlı kaşığı) kaynatıyoruz sonra haşladığımız sebzeleri içine katıyoruz. 1 tatlı kaşığı tereyağı ve yarım çay kaşığı tarçın koyup blendır dan geçiriyoruz nefisss bir çorba ben bile yedim :)))
bu arada tereyağı ve tarçın bebekler için çoook faydalıymışş arkadaşlar
canım tarıf güzel faydalanacagım ama yazın insallah simdi ne domates gercek domates ne biber gercek biber siz simdimi yapıyorsunuz? bilmiyorum ya ben su anda eve domatesi sokmam bebegime de asla yapamam sanki göz göre göre hormon yuklemesi gibiişte tarhana tarifi :))
1 kilo soğan
2 kilo domates
yarım kilo biberi küçük küçük doğrayarak ocakta su koymadan haşlar gibi yapıyorsun sebzeler ölene kadar.
soğuyunca 2 kilo kadar yoğurtla bunları karıştırıp buzdolabında 3 gün bekletiyorsun(ekşimesi için)
daha sonra göz kararı kadar un ve biraz da tuz koyarak hamur haline getiriyorsun.(annem bir de mayalık olması için eski tarhanadan 1-2 yemek kaşığı kadar koymuş bu aşamada, bazıları normal maya da koyuyormuş)
1 hafta boyunca hergün cıvıklığına göre un ekleye ekleye karıştırıyorsun, son gün annem içine dereotu ve taze nane de eklemiş.ve 1 haftanın sonunda dökerek kurutuyosun o aşamaları zaten biliyosun sen :) toplamda 2 kilo un kullanmış.. kolay gelsin hadi bakalım
Günaydın kızlar. Bu sabah oglum yanağında kırmızılik ile uyandı. Canım sıkıldı. Önce yatağına vurdu kizardi sandim ama hala geçmedi. Sanırım birsey alerji yapti. Bi görseniz sanki tokat izi gibi. Kıyamam ben yavruma ya.
buarada hala adet olmayan var mı benim gibi
kasıklarım ağrıdan çatlayacak hale geldi ama bi türlü adet olamıyorum
Ay sorma canım benim aralık gibi az birazcık gelmişti ocakta olmadım 14 şubbat ta bir geldi pir geldi içim boşaldı resmen, ne oluyor dedim, ki doğum sonrasında bile bu kadar kanamam olmamıştı. Benimle aynı doktora giden arkadaşım var, o benden 2 yıl önce doğum yapmıştı onunda aynı olmuş ve mini hap var hem doğum kontrol amaçlı hemde kanama miktarını düzenliyormuş, hemen o haptan aldım içtim yoksa kan kaybından bayılacaktım nerdeyse. Olursan aklında bulunsun..
hadi ya emzirirken kullanılabiliyomu o mini hap? adı nedir?
canım normal kabak galiba değil mi? kıs kabagı (bal kabagı) değil sanırım ama sımdıkı kabaklar hormonlu mevsimi değil ki
canım tarıf güzel faydalanacagım ama yazın insallah simdi ne domates gercek domates ne biber gercek biber siz simdimi yapıyorsunuz? bilmiyorum ya ben su anda eve domatesi sokmam bebegime de asla yapamam sanki göz göre göre hormon yuklemesi gibi
canım okuyunca aklıma geldi benim oğlanın da olmustu kücükken akşama kadar gecmedi korkmustum ama bişey cıkmadı sonrasında cok sükür
normal kabak canım bal kabağı değil.. ya domatesler güzeldi hormonlu gibi değildi ince kabuklu çeri domateslerdendi oyüzden yedirdim bebeğime
hadi ya emzirirken kullanılabiliyomu o mini hap? adı nedir?
Kullanılabiliyormuş doktor önerisi canım Cerazette diye geçiyor ismi..
canım normal kabak galiba değil mi? kıs kabagı (bal kabagı) değil sanırım ama sımdıkı kabaklar hormonlu mevsimi değil ki
canım tarıf güzel faydalanacagım ama yazın insallah simdi ne domates gercek domates ne biber gercek biber siz simdimi yapıyorsunuz? bilmiyorum ya ben su anda eve domatesi sokmam bebegime de asla yapamam sanki göz göre göre hormon yuklemesi gibi
canım okuyunca aklıma geldi benim oğlanın da olmustu kücükken akşama kadar gecmedi korkmustum ama bişey cıkmadı sonrasında cok sükür