2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

hastanede bi kadınla karşılaştım bebişinin bıngıldağı beş buçuk ayda kapandığı için gelişim testi yaptıracaktı

ben de öyle biliyorum ama hemşire sağolsu canımı sıktı.. neyse ...

az önce 37.7 yi gördüm hemen yarım fitil verdim kuzuma canım benim ateşleniyor hep aşılardan sonra... düşmeye başladı biraz...

ya ben ne soracağım. benim oğlan çığlık atıp duruyor kaç gündür onunla ilgilenmiyorsak (oyun oynamıyorsak desem daha doğru) nereden öğrendi bilmiyorum bir yere de gitmiyoruz.. kafam şişiyor resmen... sizlerde var mı böyle birşey ???

bir de bu ön alt dişler ne zaman tam çıkmış olur ? ilk dişimiz 1 hafta önce sadece köşe göstermişti şimdi tam görünüyor ama kısa... ikincisi yok daha... diş sıkıntısından mı çığlık atıyor anlayamadım...

Bizim o çığlık kaç aydır var, onunla ilgilenmiyosak, canı sıkıldıysa, uykusu geldiyse hep çığlık atıyo.. Kızım hiç ağlamıyo, hep bağırıyo, hatta doktor boğazı tahriş olmuş demişti

ama sütümüz şekerli yani tatlı :) tadına bakmadın mı hiç:)

geçmiş olsun hadi atlattınız darısı bize

Dün muayeneye gittik ve kızım 1 ayda 320 gr almış hatta ek gıda tattırmama rağmen.kan ilacını 6 damlaya çıkardı.

ek gıdayıda ben meyve püresi sebze püresi şeklinde veriyodum biz genelde yğurtla başlıyoruz dedi.ama artık sebzeyi filan alıyosa böyle devam et dedi.

sabah bebelac peynirli pekmezli kahvaltısı içine yumurta gün aşırı yumurtanın yenmiyeceği gün ceviz badem fındık un haline gelecek kahvaltıya katılacak birgün yumurta birgün kuruyemiş yani.

öğlen meyve

sonra sebze çorbası

yatmadan önce yoğurt yoğurdu günlük süte probiyotik actıvya dedi bende bugün mayaladım.

bebe bisküvisi bebek ekmeği filan verme dedi.

bende hero baby sütlü pirinçli mama var dedim onlar şekerli ve pütürlü bebekler bebelac daha çok seviyor hemde şeker oranı düşük dedi.
ya ben aslında öyle mama vermek istemiyorum kendim lor yapcam birde pekmez katıp vercem sanki hazırlar çok sağlıklı.

hiç liste vermedi sadece kabak verme dedi sera ürünü dedi.
şeftali verdiğimi duyunca nasıl yani nerden buldun şeftaliyi dedi buzluğumda var dedim kızım için yazın attım dedim şaşırdı.

şeker fazla verme dedi.

kafama göre takılcam artıkmecbur kalmadıım ve evde vaktim olduğu hasta olmadığım sürece fazla hazır şey vermek istemiyorum.

bugün mesela serçe parmağı boyunda olmak şartıyla havuç patates kereviz haşladım blendırdan geçtim senra irmik kattım 3 kaşık filan verdim içti tuzsuz iğrenç aslında.

ama sütümüz şekerli yani tatlı :) tadına bakmadın mı hiç:)

geçmiş olsun hadi atlattınız darısı bize
baktım hiçte tatlı değil tatsız tutsuz gayette benim ki aynı doktorun dediği gibi walla
hastanede bi kadınla karşılaştım bebişinin bıngıldağı beş buçuk ayda kapandığı için gelişim testi yaptıracaktı

arkadaki erken kapanıyor diye biliyoruym bende

canım pekmez ve peyniri bir arada verme.ikisinin de faydası olmuyor bebişine,kalsiyum ve demiri aynı anda verdiğinde.şeftaliyi buzluğa atma fikrin güzelmiş hiç aklıma gelmemişti.

Gunayfin kizlar bebeklereimize sabah kahvaltisinda neyi nasil yediriyo sunu z benim aklim karisti özellikle pekmez peynir yumurta karisimini nasil yapiyosunuz benim oglum mamayla besleniyor mamasina katip verebilirmiyim yoksa tek tekmi verim ama o zaman bogazina takılır diye korkuyorum islatincada yutmayi nasil ogrencek bulamac gibi oluyo yumurta bide et vermeye basla dedi bana saglik ocagi nasil vericem ki daha yutmayi yeni ogreniyolar ufff bu ek gida zormua yaaaa mutfaktan çıkamıyorum hazir.kavanoz mama kullanan varmi organik biseyler bulmak istiyorum recel varmia organik kullananaiz varmi??

Gunaydin kizlar nasilsiniz
Oglusuma diş bugdayi yapmak istiyorum
Ve diş kurabiye kalibi sipariş ettim
Ama seker hamuru konusunda kararsizim
Yani içeriğinden emin olamiyorum hani şu jelatin sorunsali yüzünden
Hic şeker hamuru kullanan var mi
Ya da önerisi olan???

baktım hiçte tatlı değil tatsız tutsuz gayette benim ki aynı doktorun dediği gibi walla

hmm ilginç... benimki baya şekerli bişey tatlı yani.
ne kadar uygularsın bilmem ama bana doktorumun deidği şey, ek gıdalar anne sütüyle yarışmaz herşeyden ver dedi. anne sütünün yeri ayrıdır yani bebişler ek gıdayı alınca bırakmazlar demişti tabi her doktor farklı bişey söylüyor

ben bugün ilk defa yumurta sarısının çeyreğini verdim. yarın da peynir ve zeytine başlayacağım.
benim tercihim ayrı ayrı vermek hem tatlarını bilsin hem de bulamaç bana çok tiksindirici geliyor.
bir dilim peynir bir tane zeytin çeyrek yumurta sarısı ve meyve suyu şimdilik bu kadar

bi de şaşıracaksın belki ama ellerimi dezenfekte edip parmağımla yediriyorum kahvaltısını:)
parmağımla yumurta sarısını ezip yalattım bugün kolaylıkla ezildi ve yuttu zaten deneyebilirsin

Son düzenleme:
canım ben hazır kavanoz mama klullanmıyorum ama yumurtayı veriyorum söyle ki; 1/3 ünu 3 günde bir felan ıhlamurun içinde ezerek veriyorum
canım hiç şeker hamuru ile bişey yapmadım bende diş çıkarsa muş ta yapmayacağım çünkü kimsem yok konyada yapacağım yaza diş buğdayı ve doğum günü toplu yani :))

reçeli kendin yapsana hem yapmak çok kolay bi kavonoz yapsan baya bi gider bebişe zaten

canım ben kahvaltıya benzer bir şeyler vermeye çalışıyorum..
ama oğlan pek değişik, ek gıda istemiyor, süt ona yetiyor mu anlamış değilim açken az biraz yiyor.

küçük bir kaseye biraz labne, biraz pekmez (açıkçası peynir pekmez karışımı çok umursamıyorum) 1/4 yum. daha büyük miktara geçemedik ve yum. 2-3 günde bir koyuyorum, çok az tereyağ 1 adet bebek bisküvisi 1 ölçü devam sütü ( bazen kaşık mamasından 1tatlı k.) karıştırıyorum bazen içine küçük bir dilim elma rendeliyorum vermeye çalışıyorum bugün elma yokken bile bu tabağı bitiremedi.

hele o kitapçıklarda yazan bebek beslenmesi miktarları var ya 1 yaşında bile o miktara ulaşamayız biz.. öyle çok ki..

ceviz, badem, kıyma ya da etsuyu, tarhana için 7. ayın dolmasını bekleyeceğim, bu şekilde az yerse belki 8. ay...

kemik suyu kaynat kalıplarda dondur sebze çorbasında kullanırsın...

bebelac kavanozlardan almış eşim, bir yere giderken onlardan götürüyorum 1/4 ünü ancak yiyebiliyor, diğer zamanlarda kendim yapıyorum bugün; havuç bal kabağı karnabahar pişirdim 1 ç. k. irmikle artık blendır yaptım zaman yok yine de taneli bıraktım onu teklif edeceğim ama küçük bir kase yerse amenna, yarısını da sıcakken cam kavanozla dolaba koydum o da yarın..

reçel vermiyorum ama yazdan kendi yaptıkların varsa 1 çay k. verilebilir, çilek var bizde onu açtığımda veririm ama şimdilik pekmezden aldığı şeker kafi..

benim sütümde tatlı

hergun verdırmıyorum kahvaltıyı verdığindede labne tuzsuz lor peynırı suda beklettıgım bır tane zeytın yumurta sarısı tatlı olarak recel pekmez ne varsa
bugunkı kahvaltısı 3 yemk kasıgı yogurt ıcıne bebe bıskıvısı bende cevız tereyag vermeye baslycm

ben bugün ilk defa yumurta sarısının çeyreğini verdim. yarın da peynir ve zeytine başlayacağım.
benim tercihim ayrı ayrı vermek hem tatlarını bilsin hem de bulamaç bana çok tiksindirici geliyor.
bir dilim peynir bir tane zeytin çeyrek yumurta sarısı ve meyve suyu şimdilik bu kadar

Zeytini severek yiyebiliyolarmi yaaa yarin bende denicem:)
bi de şaşıracaksın belki ama ellerimi dezenfekte edip parmağımla yediriyorum kahvaltısını:)
Bende yumurtayi ole verdim canım daha kolay yutmayi yeni ogreniyolar cunku
parmağımla yumurta sarısını ezip yalattım bugün kolaylıkla ezildi ve yuttu zaten deneyebilirsin[/QUOTE]

reçeli kendin yapsana hem yapmak çok kolay bi kavonoz yapsan baya bi gider bebişe zaten

bende dün peynir 1 ç.k yumurta sarıısı pekmez ceviz ile yaptırdm kahvaltısını...zeytini nasıl vericeksin bi de yeşil mi siyah zeytin mi....bende vermek isterim....
biz dün aşı olmuştuk...gece 1 de ateşlendik 38 oldu...soyduk,calpol verdim 1 ölçek...bi de oslak bez koydum bacak aralarına ve koltuk altına...2 saatte 36ya düştü...bugün de ara ara çıkıyo ateşi...biraz da huysuz....yarına geçer inş:26:

sorma normalde ertesi gün bir kere verirdim calpolu ama bu sefer iki kere verdim bu saate kadar... benim oğlan her aşıda ateşleniyor yaaa aşı yaptırmak istemiyorum artık (

1 ölçek çok değil mi? yarım ölçek verilmiyor mu bebişlere calpol?

tam 1 ölçek değil...dr verirken yarım dan fazla 1 ölçekten biraz az demişti bende 1 ölçekten biraz az verdim yaklaşık 1 ölçek diyim ben....biz 4. ay aşılarında ateşlenmemiştik 2. de teşlendik bi de 6. ay aşılarında...

kızlar dna sonuçlarımız çıkmış kromozel anormallik için lütfen dua edin yarın onda randevumuz var çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…