2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Kizlar bana doktorumuz gurmebebek.com sitesini önermişti. Ek gidaya başlamadan önce okudum baya yararli isterseniz siz de bi göz atin..

canım çok geçmiş olsun aman dikkatben okudum facebook da sizi ama ordan yazmııyorum pek hatta hiç okuyorum sadece :)

Teyzoslari oglusumun dişi cikmis! Simdi farkettim :))) ayyy çok tatliii :)))
hadi gözünüz aydın canım :)

Canim az önce doktorumuzla görüştüm alerji yapmadysa ceviz de findik da verebilirsiniz hicbir sorun olmaz dedi :) hatta o da oğluna 6.aydan itibaren vermiş
anladım canım :)

canım eskişehirde Mehmet rafi özer var çocuk doktoru özel muayenehane açtı bu zamana kadar ona gittik.çok iyiydi ama ek gıda konusunda hiçbi bilgi vermedi ben sordukça da yediklerinizden yedir gibi şeyler söyledi.
daha önce afyonda park hastanesindeki lale hanıma gittim hiç memnun kalmadım ek gıda zamanı tekrar çağırmıştı gitmedim ama. sen kime gidiyorsun?

eğer zahmet olmazsa hangi ayda neler verilmeli ve tarifler konusunda kağıtta yazan önemli bilgileri paylaşırmısın inan çok bilgisizim bu konuda.. netten devamlı okuyorum sabah akşam ama her yerde farklı şeyler yazıyor

geçmiş olsun 6. hastalık ne ola ki?

meyveyle yoğurdu aynı gün veriyorum şuanda 2 öğün gidiyoruz öğlenleri kıvamlı meyve suyu(püresiyle suyunu karıştırıp) , akşam yatmadan önce yoğurt(uykusunu getiriyor iyi oluyor )

o alerji durumu için 3 gün tek çeşit gıda kuralı var sanırım netten okudum(doktorum söylemedi )
3 gün elma suyu verdim, bugün de armut suyunu başladım. yoğurt hergün var ama.
peki biz 2 öğünüz ya şimdi, 3 öğüne ne zaman başlamam gerekiyor yani sebze çorbalarına?
Kizlar bana doktorumuz gurmebebek.com sitesini önermişti. Ek gidaya başlamadan önce okudum baya yararli isterseniz siz de bi göz atin..
ben o siteye baktım pek beğenmedim açıkçası çok karışık tarifleri felan aratmak gerekiyor derli toplu bi yere koymamışlar ya da ben bulamadım.

daha faydalı siteler bulan olursa yazsın arkadaşlar

Ben muhallebiyi kızım alışsın ek gıdaya, yemek yemeyi sevsin diye veriyorum, gerçi bir iki defa verdim, kızım sevdi, bi arkadaş tarif etmişti, yarım elmayı suda haşlamış, elmalarını çıkarmış, içine bir kaşık irmik, bir kaşık nişasta ile muhallebi yapmış. Sonra çıkardığı elmaları ezip vermiş, ben içine azıcıkta ceviz ezerek verdim.. Kızım çok sevdi.. Biz mama sandalyesi chicco polly aldık, ben allah nasip ederse 3 çocuk filan istiyorum, hepsinde kullanalım diye bunu alalım dedik :)

chicco poly bak resim ekleyeyim :)

Eklentiler

• $mama sand..jpg
    31,1 KB · Görüntüleme: 53

canım anladığım kadarıyla ek gıdada aklın bayağı karışmış.. ben de ilk bebekte öyleydim, şimdi ise rahatım yeni başladın ya hemen öğüne ulaşamaz doğru yapıyorsun 1-2 kaşık yiyip sonra emecek ben 24 aralıkta başlamıştım yine de öğüne ulaşmış değiliz az yiyor ve uğraşmayıp emmek istiyor yine de bir yere gidecekken emzirip bırakıyorum ağlarsa bir şeyler veriyorlar

gazı kendileri çıkarabilirler diyorsun da ne yazıkki ben bu aralar gazdan muzdaribim tamam çıkartıyor ama çıkartana kadar da benim pestilimi çıkartıyor ((

ya ben muzun 1 yaşına kadar zararlı olduğunu biliyorum ?? yanlış mıyım ? beyin gelişimi için önemliymiş diye duymuştum...

canım çok geçmiş olsun aman dikkatben okudum facebook da sizi ama ordan yazmııyorum pek hatta hiç okuyorum sadece :)
Teşekkürler canım:) aaa niye yazmıyorsun ki? Tecrubelerden faydalanırız:)
geçmiş olsun 6. hastalık ne ola ki?
Teşekkürler:) 6. Hastalık solunum yoluyla bulaşıyormuş genelde bütün bebişlerde olurmuş bu hastalığı geçirince ömür boyu bağışıklık kazanılırmış.3-4 gün sadece ateş çıkıyor fitil ve şurupla düşüyor etkisi geçince yine çıkıyor başka hiç bir belirtisi yok halsizlik ve huysuzluk dışında 4. Gün vücutta kırmızı döküntü oluyor bu hastalığın son evresine gelindiğini gösteriyormuş zaten döküntüyle birlikte ateşte düşüyor.
çok geçmiş olsun canım.ateş düştüyse geçer artık zaten.
Teşekkürler canım aynen öyle şükür ateşimiz düştü:)

ya ben muzun 1 yaşına kadar zararlı olduğunu biliyorum ?? yanlış mıyım ? beyin gelişimi için önemliymiş diye duymuştum...

Bize doktor muz verebilirsiniz dedi. Kabiz yapmiyosa hic bi sikinti yok dedi. O beyin gelisimini olumsuz etkilemesi de internet efsanelerinden heralde :)

muz neden beyini olumsuz etkilesinki ne güzel bi potasyum kaynağı ama kabız yapabilir belki
ben muhallebiden vazgeçtim zaten yaa vermicem benimki gece bi kere uyanıyor emmek için muhallebiye ihtiyaç yok şimdilik onun yerine sebze çorbası veririm

bi de bikaç kaşık yiyor diyosunuz ya benimki 60 cc felan yiyor daha da versem yiyecek çok mu veriyorum başlangıç için acaba ya

canım bu muhallebi kıvamlı mı oldu pütür pütür mü?
benimki sevmedi valla ben de sevmedim zaten aynı tarifin nişastasız olanından yaptım çok kötü oldu

chicco poly bak resim ekleyeyim :)

canım bi bakayım buna sağoll kaça aldınız?
abaaavv 299 diyor yav şaka gibi nerdeyse beşik fiyatı yuhh

Son düzenleme:

canım biz bebek arabasını GRACO MOSAIC TRAVEL i Mothere Care den alırken kampanya vardı hediye çeki.haber verdiler sağolsun çalışanlar o sayede bedavaya geldi :))

merhaba hanımlar,
kızım için bir araştırma sürecindeyim ve desteğe ihtiyacım var.
beğendiğim ürün linkini ekliyorum
Eki Görüntüle 932844
http://www.unnado.com/urun/detay/NTQ0ODcy

oto koltuğu alırken isofixli olması, yatabilmesi , kumaşının yanmaz olması, çarpışma testleri, kemer güvenliği en önemli kriterler fikri olan var mı ?

Son düzenleme:
ben de hep böyle bildim bu zamana kadar canım.bana bir doktor potasyumun bebeklerin beyin gelişimine zararı olduğunu söylemişti.ben de herkes yedirdiğini söyleyince araştırdım şimdiki doktoruma da sordum.böyle birşey yokmuş.sadece fazla potasyum zarar verirmiş bir de hamilelere fazla potasyum zararlıymış.
güzel bir ürün.yalnız ben henüz bebeğimi bu tarz bir koltuğa oturtamıyorum.0-1 yaş anakucakları var ya ona bağlıyorum sonra da arabanın emniyet kemeriyle onu sarıyorum.sanırım 1 yaşına doğru buna geçeriz.izofiks olunca daha güvenli tabi.
kızımda kullandığım vardı onu kullanıcam ben.kızım şimdi yükselticide oturuyor.

bende vermiyorum muz tatlı meyveeleri vermiyorum canım ben. dootorumda lezetli şeyler verme dedi seni emmez dedi sutun tatsız tuzsuz dedi o yüzden temel felsefem bu yönde ek gıda konusunda

inşallah yazarım bir gün :)

günaydın kızlar. bugün biz de 6. ay aşılarımızı olduk. ama polio yu 1 ay sonraya erteledik Rotavirüs 2. doz yüzünden... çok ağladı kuzum ama kucağıma alınca hemen sustu şükür... ben de aşı oldum tetanoz u 5 doza tamamlayınca bir daha olmaya gerek kalmıyormuş...
bıngıldak açıklığının artık kapanması gerektiğini söyledi. d - vit veriyorsun di mi dedi... veriyorum ama kapanmamış daha..
boyu mezura ile ölçüyor o yüzden doğru gelmiyor bana...kilomuz maşallah iyi 8 kilo olmuşuz :) ateşlenecek kesin dedi. 2 saat sonra calpol ver dedi... ek gıdayla ilgili hiçbir şey demedi...
artık cumartesi doktor amcamız bilgilendirir herhalde :)

çok saçma canım bıngıdırldağın 6 aydan önce kapanması tehlikeli 6 aydan sonra yavaş yavaş başlar bir buçuk yaşlında yaşına kadar bile kapanan var ben böyle biliyorum

biz de aşılarımızı olduk geldik...biraz ağladık tabi ama çabuk geçti...8200gr 68cmiz...çok şükür sıkıntımız yok...eve gelince emzirdim biraz da evde ağladı yavrum...şimdi de sağına döndü emzik eme eme uyuyo....

bende bıngıldağın 6 aydan önce kapanmaması gerektiğini biliyorum...6-18 ay arası diye biliyorum..bi de bi arkadaşımın oğlunun erken kapanmış 6 aydan önce...her ay kafa ölçümü yaptırmışlardı stres her ay...çok şükür bişi çıkmadı ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…