• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
bende öğleyin patates,havuç,ıspanak ve kıymayla çorba yaptım bi küçük kasenin çeyreği kadar yedi...bi de benim kızım bizle masada yemeyi seviyo sanırım...önceki günler odada yedirdim çok az yiyodu...bir an önce mama sandalyesi almam lazım..babymaxın mama sandalyesini alcam ben...özellikleri ve fiyatı çok uygun geldi bana..:44:

Ah hu ek gidaaaaa onu ver bunu vet valla mutfaktan cikamiyorum yaaa :)) kızlar henuz dislerimizin yeri bile belli degil.bizim bazilarinizin masallah cikmis bile dişleri ne guzel... benim.oglan tv hastasi oldu cikti yaaa sizdede olemi kucamda bile kafayi ole bi ceviriyoki tv ye dogru aksamlari gormelisiniz yaaa sizdede varmi bole olan

ben tv odasına sadece cuma akşamları gidiyorum :) onda da oğluş uyuyor oluyor :) tv den elimden geldiğince uzak tutmak istiyorum :) babayla gittiğinde de takılıp kalmıyor şükür :)

biz bugün 6. ayımızı doldurduk kızlarrr :) zaman çok hızlı geçiyor... oyun oynarken oturtuyorum oğluşu :) bir süre kendi başına durabiliyor :) sağa sola uzanınca hoooop düşüyor :)))
yüz üstünden sırt üstüne dönebiliyor demiştim ya o sadece o günlük müş.. yine uğraşmıyor dönmeye... ama emekleme pozisyonunu alıp yaylandırıyor kendisini kaç gündür :)

çığlık attığımızda bağırdığımızda dişimiz görünüyor artık kendiliğinden :) diğeri hakkında bilgim yok çünkü izin vermiyor bakmama :)

2 temmuz doğumlu tembel kızım dönmüyorrr.zaten çok hareketli değil ama artık 6,15 aylı oldu. varmı böyle dönmeyen. altı açıkken dönüyo gibi oluyo başka zaman tık yok,dr mı götürsem acaba.bide işe başladım başlayalı bi huysuz huzursuz.sanki anlıyolar ya:25:

canım benim kızım dümdüz elinde oyuncağıyla uyur kalırdı geç emekledi geç yürüdü.. şimdi döne döne üstünü kesinlikle örtmeden uyuyor, hareketli meraklı bir çocuk, tutabilene aşk olsun...

Bu ne büyük işkence yaw hem oğluna hem bana... Biraz hasta gibi keyifsiz kaç gündür hafif atesleniyo uyumak istiyor uyuyamiyo istahsiz biraz burnu akiyo hem hastalık hem diş cikarma birleşti çocukta. Ama şurup içiremiyorum şurup şişesini görür görmez agzini kilitliyo açmak mümkün değil zorla veriyorum ya püskürtüyor ya kusuyo yiyecekle beraber de veremiyorum anliyo ve onu da yemiyo tek sans kaldi enjektorle agzina puskurtucem belki öyle yutar :(((
canım karnı çok doymadan veya emzirme arasında verebilirsin..
Eskiden sabah kalkar kalkmaz bilgisayari acardim aman kizlarin ben yokken çeneleri düşmüştür şu geçmişi hemen okuyup bitireyim diye. Bazen 100 sayfa bile okumaya calistigim ve okurken gözlerimin bulandigi olurdu. Simdi bi bakiyorum ya ayni sayfada ya da 1-2 sayfa ancak geçmiş.
canım herkes facede, ama emin ol bebekler büyüdüğünde oraya da kimse uğramayacak..
Ah hu ek gidaaaaa onu ver bunu vet valla mutfaktan cikamiyorum yaaa :)) kızlar henuz dislerimizin yeri bile belli degil.bizim bazilarinizin masallah cikmis bile dişleri ne guzel... benim.oglan tv hastasi oldu cikti yaaa sizdede olemi kucamda bile kafayi ole bi ceviriyoki tv ye dogru aksamlari gormelisiniz yaaa sizdede varmi bole olan

canım diş genetik,
ek gıda bizde de sorun ağzına aldığı yiyeceği emiyor sonra yutuyor,
ben akşam 5'e kadar kesinlikle tv açmıyorum.. zaten sadece yatak odasında var. dün annem aradı şu kanalda çocuklarda boy uzatan formül verecekler diye hemen bakıp kapattım.. küçükten ziyade büyük için açmıyorum hiç çizgi film izlemedi netten biraz pepe şarkı videosu açmıştım ondan da çabucak sıkıldı..

[
sorma normalde ertesi gün bir kere verirdim calpolu ama bu sefer iki kere verdim bu saate kadar... benim oğlan her aşıda ateşleniyor yaaa :( aşı yaptırmak istemiyorum artık :((

1 ölçek çok değil mi? yarım ölçek verilmiyor mu bebişlere calpol?
bende yarım veriyorum ya bizimde tüm aşılar ateş yaptı ya

2 temmuz doğumlu tembel kızım dönmüyorrr.zaten çok hareketli değil ama artık 6,15 aylı oldu. varmı böyle dönmeyen. altı açıkken dönüyo gibi oluyo başka zaman tık yok,dr mı götürsem acaba.bide işe başladım başlayalı bi huysuz huzursuz.sanki anlıyolar ya:25:
kesinlikle işe başlayınca onlarda da huzursuzluk oluyor bizde ne olursa anlıyorlar

Bu ne büyük işkence yaw hem oğluna hem bana... Biraz hasta gibi keyifsiz kaç gündür hafif atesleniyo uyumak istiyor uyuyamiyo istahsiz biraz burnu akiyo hem hastalık hem diş cikarma birleşti çocukta. Ama şurup içiremiyorum şurup şişesini görür görmez agzini kilitliyo açmak mümkün değil zorla veriyorum ya püskürtüyor ya kusuyo yiyecekle beraber de veremiyorum anliyo ve onu da yemiyo tek sans kaldi enjektorle agzina puskurtucem belki öyle yutar :(((
aynen bizimkide hele o kan ilacını içerken kaç tane zıbın telef oldu onun lekesi de çıkmıyor
Eskiden sabah kalkar kalkmaz bilgisayari acardim aman kizlarin ben yokken çeneleri düşmüştür şu geçmişi hemen okuyup bitireyim diye. Bazen 100 sayfa bile okumaya calistigim ve okurken gözlerimin bulandigi olurdu. Simdi bi bakiyorum ya ayni sayfada ya da 1-2 sayfa ancak geçmiş.
evet kuzum facebook çok yoğun ama ben burayı daha çok seviyorum ya ilk burda başladık ya yeri ayrı :)
kızlar canlarım kızlar bebeğimin tahlili güzel çıktı elhamdülillah
şükürler olsun canım ...

bende öğleyin patates,havuç,ıspanak ve kıymayla çorba yaptım bi küçük kasenin çeyreği kadar yedi...bi de benim kızım bizle masada yemeyi seviyo sanırım...önceki günler odada yedirdim çok az yiyodu...bir an önce mama sandalyesi almam lazım..babymaxın mama sandalyesini alcam ben...özellikleri ve fiyatı çok uygun geldi bana..:44:

bende alacağım canım şu model indirimde alsam mı acaba http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/papetto-ma203-mama-sandalyesi-102204051

Kızlar zeytin ezmesini mi veriyorsunuz şahsen ben küçük yaşlardan itibaren zeytin yemem kokusu çekirdeği bile beni tiksindirir.
ama kızıma vermek istiyorum yeşilmi siyahmı veriyorsunuz.
bu arada kızımın yumurtalık problemi çekmesini istemem ben çok çektim zeytinde yumurtalıkların dostuymuş bir yerde okudum.

yapma ya benim kızım da zeytine mesafeli.. kahv. tabağına siyah yeşil 2 tane koyuyorum ama yemiyor doğal bir de eşimin ailesi yapıyor... aslında yiyebildiğini biliyorum bir gün öğlen yoğurt ç. içiyordu dolapta folyoya sarılmış 5 zeytin vardı onlar farklı geldi alıp masaya koydu, geldiğimde hepsini yemişti.. değişik sunum istiyor galiba..

cins. farkı da olabilir benim oğlan 2 tem. doğumlu yataktan bile düştü, kızın bütün oyuncaklarına ulaşmak ağza almak istiyor, kucağımdayken (çünkü çoğu zaman yerde durmuyor) çorba karıştırıyorum nerdeyse içine atlayacak, yola yola saç bırakmadı ben de, stor perde çekeceğiyle oynarken şiddetli çekip parçaladı neyse ki takılabiliyor.. ben de ilerde işim zor... çok çok hareketli olmasa diyorum...

yapma ya benim kızım da zeytine mesafeli.. kahv. tabağına siyah yeşil 2 tane koyuyorum ama yemiyor doğal bir de eşimin ailesi yapıyor... aslında yiyebildiğini biliyorum bir gün öğlen yoğurt ç. içiyordu dolapta folyoya sarılmış 5 zeytin vardı onlar farklı geldi alıp masaya koydu, geldiğimde hepsini yemişti.. değişik sunum istiyor galiba..

cins. farkı da olabilir benim oğlan 2 tem. doğumlu yataktan bile düştü, kızın bütün oyuncaklarına ulaşmak ağza almak istiyor, kucağımdayken (çünkü çoğu zaman yerde durmuyor) çorba karıştırıyorum nerdeyse içine atlayacak, yola yola saç bırakmadı ben de, stor perde çekeceğiyle oynarken şiddetli çekip parçaladı neyse ki takılabiliyor.. ben de ilerde işim zor... çok çok hareketli olmasa diyorum...

Merhaba kızlar. Bebeğim 10 gun sonra alti aylık oluyor. Anne sutu ile besliyorum. Yaklasik uc haftadir elma ve armut puresi veriyorum. Iki üç kere agzina bir iki cay kadigi yogurt verdim. Ek gida için gec mi kalıyorum sizce. Günlük nasil bir ek gida programı izlemeliyim?

bu gece eşim evde olmayacak il dışına gitti tek sorun şu: kızı yatırmaya gittiğimde oğlana o bakıyordu şimdi dua ediyorum 9-10 gibi oğlan uyuyor olursa kızı rahatlıkla yatırabilirim değilse ne kadar uykusu olsa da oğlan uyuduktan sonra uyur.. bu uyku işi ilerde daha zor illa yanında ol istiyor küçük ne de olsa, güven duymak istiyor..

Merhaba kızlar. Bebeğim 10 gun sonra alti aylık oluyor. Anne sutu ile besliyorum. Yaklasik uc haftadir elma ve armut puresi veriyorum. Iki üç kere agzina bir iki cay kadigi yogurt verdim. Ek gida için gec mi kalıyorum sizce. Günlük nasil bir ek gida programı izlemeliyim?

tam zamanı..
meyve(kuşluk), sebze(öğlen) yoğurt(ikindi) ve muhallebi(akşam).. ama gel gör ki uygularken böyle olmuyor ve birden bire olmuyor bunlar oturunca kahv. geçiyorsun.. sabah uyanınca gündüz aralarda ve gece uyanırsa emziriyorsun.. teorisi böyle uygulaması senle bebeğine kalmış..

benim oğlan da kucakta durmuyor hep biryerlere uzanıyor hatta atıyor kendisini diyebilirim ... iyice zorlaşmaya başladı yaa :( yorucu gelmeye başladı... büyüdükçe sorunlar artar derlerdi de inanmazdım...

benim oğlan bugün 6 aylık oldu ve anne sütünden başka hiçbirşey vermedim daha. yarın doktor kontrolümüz var pazar başlarım artık ek gıdaya...

merhaba kızlar...
ilk kez buraya giriyorum ben ağustos annesi olmayı bekler iken beklenmedik bir şekilde erken doğumla temmuz annesi oluverdim :)
26 temmuzda doğum yaptım kızım 35 haftalık doğdu, prematüre bebek annesi olmakta varmış kaderde..
sizler nasılsınız bebişleriniz nasıl? erken doğum yapan varmı burda benim gibi?

selam kızlar benim cimcimem dün akşam oynarken yüzüstü çevirdik Allahım ne hareketler birde uykusu gelmişti popoyu kaldırıyor kendini büzüyor arkaya arkaya ve yana doğru sürünüyor.gülmekten öldük eşimle onun poposunu kaldırmasına kendini piramit yapıp yeter hadi gördünüz hareketlerimi şimdi beni uyutun dercesine peşpeşe yaptı ...

ek gıdaya geçmek için can attım şimdiden bunaldım.

sabah yumurtayı ayrı peyniri ayrı verim hazır kahvaltı kullanmim dedim zar zor yedirdim.peynir sütaş süzmeydi sabahtan öğleye kadar suda bekletmiştim.ama tadı biraz ekşi geldi fazla yemedi yumurtanın sarısıda kuruydu biraz su verdim biraz yumurta öyle yedirdim birde 2 dilim elma püresi yedirdim ama emmek istedi bende emdirdim.

şimdide yerelması havuç patates kereviz pirinç haşlanıyor.uyanınca akşam üzeri onu yediririm yatmadanda yoğurt vermek istiyorum hala mayalayamadım bende aktivya vericem...

zeytininde dediğiniz gibi denicem ama size dr larmı dedi verin diye bana demedide.gerçi çok açıklamalı konuşmadıda int okuyup yapıyorum çoğu şeyi...:45::45:

tam zamanı..
meyve(kuşluk), sebze(öğlen) yoğurt(ikindi) ve muhallebi(akşam).. ama gel gör ki uygularken böyle olmuyor ve birden bire olmuyor bunlar oturunca kahv. geçiyorsun.. sabah uyanınca gündüz aralarda ve gece uyanırsa emziriyorsun.. teorisi
Sağol canım. Peki bebegime su vermeye ne zaman baslamaliyim ve gunde ne kadar su vermeliyim

ben günde 30 ml kaynamış ılınmış su veriyorum bazen fazla bile oluyor kızım seviyor suyu hatta su içirince bir anne baba dede diyişini görseniz.sende ver su...ek gıda olunca içi yanıyor heralde çocuğun...

canım benimki papetto aynı baby maksinkine benziyo kumaşı bile aynı hepsi buradan aldım bi bak istersen en uygun ordaydı

evet benziyolar...peki papettonun mama tepsi kısmı da ayarlanıyo mu ileri geri şeklinde...baby max öle diye ondan onu tercih etmiştim ben ama hepsi buradada temin edilemiyo yazıyobabymax için...olmazsa papetto alırım..:40:

Back