her konyalı aynı değil tabi canım.benim ailemle eşimin ailesi de çok iyi anlaşırlar.sürekli görüşürler.kızım karamanda doğdu benim.kayınvaldemler de bakıcıya bırakmayız diye konyadaki evlerini bırakıp karamana taşındılar.orada bize yakın bir ev tuttlar.3 sene baktılar kzıma.okuldan çıkardım kızımı almaya uğrayınca sofrayı hazır bulurduk yerdik.yardım edeyim sofrayı toplayım desem sen işten geldin yorgunsun diye asla yaptırmazlardı.yemeden gidelim eve desek bir kaba yemek koyar verirdi kayınvaldem.nasıl rahat ettim analatamam.
hafta sonu da siz gelin bize ben yemek hazırlayım derdim.olmaz bir haftasonunuz var bizimle mi geçireceksiniz karı koca planınız olur derlerdi.zaten nereye gitsek onlara bırakırdık.biz şimdi konyanın ilçesine tayin olduk,onlar da konyaya gitti geri.şimdi de işte birer hafta annemle bakıyorlar.kayınvaldeme anne zaten çocuğa bakıyorsun başka işle uğraşma derim,durmaz yemeği yapar mutfağı toplar.anlatamam ya gerçekten iyi insanlar
bieve bakabilirsin.güzel şeyler var.
kızlar ben de bugün annemi gönderdim.şimdi de oğlum uyudu biraz buraya takılayım dedim.nasılsınız bakalım
maşallah canımcok güzel anlaşıyorlarmıs bende ısterdım güzel anlaşmak ailelerin anlasmasını,insallh hiç bozulmaz düzeniniz hem böle olunca evlilikte daha huzurlu mutlu olur
benim ailemi cok kırdılar kız tarafsınız susup duracaksınız dedıler ıkı yıldır annelerimiz ılk defa telden görüştü mesela doğum oldu karsılasmadılar bıle bırı gıttı dığerı geldi
haklısın ya evliliğin huzurunu etkiliyor ailelerin durumu.kız tarafı niye susup oturacakmış anlamadım.merak ettim doğrusu kendi kızları var mı.kız tarafı olduklarında susup oturdular mı
dün gündüz oğluşum 2 de, kızım da 2 buçukta uyudu
ya rüya gibiydi ben de uyudum
4 buçuk gibiydi
ilk önce kim uyandı dersiniz
hem ne uyanma çığlık çığlığa
o küçük vücuttan nasıl güçlü bir ses çıkar ya
rüya mı gördü gündüz gündüz, sancı mı bilmem kucaklayınca sakinleşti ama üçümüz de uyanmış olduk dinlendik ya yeter
akşama arkadaşlarım geldiler, açma ve kıbrıs tatlısı yapmıştım, onlardan önce tadan eşim 10 numara tatlı dedi..
bugün de aklıma geldi ya ek gıda dönemi yaklaşıyor:18: zevkli ama ek gıda ek iş demekçok tembel hissediyorum kendimi
Kıbrıs tatlısı:
şerbeti:
2 su bard su
1,5 su bard şeker
1 paket vanilya
önce şerbeti 15 dk kaynat ve soğumaya bırak. ondan sonra keki çırp.kek piştikten sonra hararetli sıcağı geçince ılık şerbeti üstüne dök.sonra da muhallebiyi dök.
keki:
3 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bard. sıvıyağ
1su bard galeta unu
1su bard kırılmış ceviz(cevizi kekin içine koymadım onun yerine en son tatlının üstüne serpiştirdim)
1su bard Hindistan cevizi(ben koymadım sevmediğim için)
1 paket kabartma tozu
kek malzemelerini çırp önceden ısıtılmış 170 drecelik fırında 30 dk pişir.
muhallebisi:
1 litre süt
1 su bard nişasta
yarım su bard şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
kremşanti hariç diğer malzemeleri karıştırarak ocakta muhallebi kıvamına getir.ocağı kapat kremşantiyle 5 dk mikserle çırp.
şöyle bir şey oluyor resmini çekmiştim;
Eki Görüntüle 877083
bu tatlıyı birgün önceden yapıp dolapta bekletirsen tadı daha bi güzel oluyor aklında olsun
bence de zahmetli iş. hadi kendi yemek saatimi geciktirebiliyorum ama bebişiminkini geciktiremem ki... offf offf sırtım ağrıyor artık. bugün evi temizledim 2 çeşit yemek yaptım şimdi pişiyor (geç kaldım) kıbrıs tatlısı yaptım (eşimin isteği üzerine) oğluşu yıkadık ve uyuttum belim kırıldı( veee bir de dizim var "med ceziiirrr" :) duş alacaktım o da yarına kaldı artık...
glowworn canım Kıbrıs tatlısının tarifini keyfimbilir vermişti. aşağıya aynen alıntıladım.
ben 1 su b. ceviz ve 1 su b. hindistan cevizini yarımşar su b. olarak kullandım..
bir de keke 1 tatlı kaşığı tarçın ekledim çok yakıştı..
narkosis köfte için bayat ekmek içi var ya sanırım onla yapmıştı nasıl oldu bilmiyorum tabi...
dün akşam gelen arkadaşım da şöyle dedi ekmekleri küp doğrayıp fırınlıyormuş rondodan geçirince galeta unu oluyormuş
glowworn canım Kıbrıs tatlısının tarifini keyfimbilir vermişti. aşağıya aynen alıntıladım.
ben 1 su b. ceviz ve 1 su b. hindistan cevizini yarımşar su b. olarak kullandım..
bir de keke 1 tatlı kaşığı tarçın ekledim çok yakıştı..
var henuz ünide okuyo evlendirirken nasıl olacak bilmiyorum eşimle merak ediyoruz ne yapacaklar
biz eşimle universite 1 den beri görüştüğümüz için birbirimize alıştık neye kızar neye sevınır birbirimizi tahmın edebiliyoruz ona göre davranıyoruz cok sukuryeni tanısıp evlenen biri olsaydık huzursuz olurduk
ama bastan soledim eşime nişanlyken konyada yasamak ıstıyorsan yoluna bensiz devam edeceksin dedim, yanlış anlama sende lütfen ben konyayı severim üniversyı orda okudum cok yakın arkadaslarım konyalı hep
oğlusuma küçük bir elmenın yarısını küçükte bir havucu rendelyip suyunu sıktım verdım bayıla bayıla ıctı kuzucuk
ayy son olaya çok güldüm canım ama sinirden güldüm vallahi.. mevlüt diye sürpriz yaptı parasını da sizden mi aldı pes yaa...
herkes ne dertli kayınvalideden.. benim de en çok korktuğum bekarken evleneceğim kişnin ailesine bağımlı olmasıydı.. eşimle ilk tanıştık ben bunu sordum annene çok bağımlı mısın ne sıklıkla ararsınız birbirinizi, evde annenin dediği mi olur babanın dediği mi senin dediğin mi, kararlarına karışır mı vs çok detaylı konuştuk herşeyi, ve ben eşimden söz aldım evlenince bunlar değişmeyecek dürüst olacaksın dedim şimdi ne konuştuysan sonra da o.. rabbime şükürler olsun öyle de oldu.. çok şükür eşim bana hiç yamuk yapmadı hiçbir konuda.. ve ailesiyle de haftada bir felan konuşur, hatta kendi ailesinden çok bnm ailemle görüşüyoruz yani çok şükürr inşallah böyle devam eder...
para konusu da eşimin ailesinin durumu iyi zaten mal varlıkları iyi derecede yani, ama ben kendi maaşımdan kendi aileme gönderiyorum ona da karışmaz hiç.. anneme kontör yolluyordum her ay, ücretsiz izne çıkınca eşim kontörü ben yollarım her ay dedi sağolsun ne kadar şükretsem az gerçekten çok şükür rabbime onun gibi vicdanlı bir insanı nasip etti bana
benim oğlum kesinlikle babacı ya, babası o kadar alt değiştirme olsun burun temizleme olsun pis işleri ona yaptırıyorum ama çocuk yine de babasında gözübeni pek aramıyor açıkçası.. babası eve biraz gelmesin huysuzlanıyor ama ben geçen 3-4 saat yoktum bi geldim neşeli neşeli oynuyo babasıyla umrunda bile değilim çocuğun bi tek acıktığında gözü beni arıyor
maşallah yavrucuğa cok tatlııı
bizdede durumlar sizin ki gibi eşim hiç sallamaz babasının yaptıklarını ama her fırstta yapmaya devam eder adam öle olunca mesafeli olmak en iyisi oluyo sinirde olunuyo:))
adiyef sen konyalıydın değil mi benim eşimde konyalı ama ailesi gelenekselci konyalı beklenti cok değer vermek yok eşim bile oraya gittiğimizde yemeğe temizliğe karışma bosver der gezmeye cıkrtır cok sükür onların kafadan değil,gelinler pek konusmazmıs kv-kp ne derse o olurmus eşim sert değildir bana sert olması için felan öğütler verir kı ben rahatım yanlış görürsem boyle yapamazsın derım bulaşmıyorlar artık bana ama en ufak şeyde oğuşşarını doldurmaya calısır ,bı bayrama gittik oğlumun ismini neden kp adı olmadı diye (kv-Kp ımden hiç duymadım) benim başımın eti yedi akrabaları eşim hepsine kızdı ama tuhaf.
senin kv-kp cok iyiymiş ben bütün konyayı böle sanıyordum :))
maşallah benm oğlum içmio ya bugn de corba yaptım patates havuc irmik.. Kustu
kızlar bebişlerinize hiç kitap aldınız mı ?? önerileriniz var mı ??
cok ilginçmiş eşin canım ben çok sinir olurdum inşallah düzelir bebekle cocukla kım daha cok ilgilenirse ona düşkün olur ayrıca annenin gönlünü yapmakta önemli kırılırsam gitmem arada sırada bayramdan bayrama cocuğumuda göndermem
ilk defa duydum kız cocukların mı yapılıyo
geçmiş olsun canım Allahım şifa versinmaşallah nısaya ne güzel kılo almıs
bu kalca cıkıklıgıda bı acayıp bişi bizi herseyimiz normaldı 2-3 haftadır bacakta pili asimetsiri felan var olabılır dediler ama ortapediyle görğşcz artık
ben de konyadayım, konyadaki kayınvalide ve kayınpederlerin çoğunu gördükçe iyi ki konyalıyla evlenmemmişim diyorum.. çok tuhaflar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?