• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
ay bi de 3 ay önce biz eşimin memleketine izne gittik...gittim eşimle kayınvalidem bana sürpriz yaptı...kızıma mevlüt yapacakmış kayınvalide yemeği söylemiş.gününü almış bana sürpriz:53: zaten genelde onların bizi de ilgilendiren yapılacak işleri en son ben duyarım ve hep evet demek zorunda kaldım bu güne kadar...ama bu sefer çok sinirlendim...saygısızlık etmeden kayınvalideyle konuştum..niye herşeyden en son ben haberdar oluyorum...kızımın mevlüdünü de mi en son öğrenen ben olacaktım...benim de kendime göre alınacak kıyafetim bebeğimin kıyafeti varmıştır belki diye.neymiş sürprizmiş....ben bebeğin annesi herşeyden bihaber..mevlüt parası da bizden çıktı bu arada..sözde o yapcaktı...o yönden gerçekten sürpriz oldu :37:

ayy son olaya çok güldüm canım ama sinirden güldüm vallahi.. mevlüt diye sürpriz yaptı parasını da sizden mi aldı pes yaa...

herkes ne dertli kayınvalideden.. benim de en çok korktuğum bekarken evleneceğim kişnin ailesine bağımlı olmasıydı.. eşimle ilk tanıştık ben bunu sordum annene çok bağımlı mısın ne sıklıkla ararsınız birbirinizi, evde annenin dediği mi olur babanın dediği mi senin dediğin mi, kararlarına karışır mı vs çok detaylı konuştuk herşeyi, ve ben eşimden söz aldım evlenince bunlar değişmeyecek dürüst olacaksın dedim şimdi ne konuştuysan sonra da o.. rabbime şükürler olsun öyle de oldu.. çok şükür eşim bana hiç yamuk yapmadı hiçbir konuda.. ve ailesiyle de haftada bir felan konuşur, hatta kendi ailesinden çok bnm ailemle görüşüyoruz yani çok şükürr inşallah böyle devam eder...

para konusu da eşimin ailesinin durumu iyi zaten mal varlıkları iyi derecede yani, ama ben kendi maaşımdan kendi aileme gönderiyorum ona da karışmaz hiç.. anneme kontör yolluyordum her ay, ücretsiz izne çıkınca eşim kontörü ben yollarım her ay dedi sağolsun ne kadar şükretsem az gerçekten çok şükür rabbime onun gibi vicdanlı bir insanı nasip etti bana:16:

ay kızlar eşime sürpriz yapacaktım ya bugün o gs li terlikleri aldım çaktırmadan sakladım evde :1:
sonra eşim akşam maça gitti ben de hemen ağlayan pastanın kekini yaptım bi de yarınki öğlen menüsü için kıymalı börek yapacaktım onun içini hazırladım dolaba koydum :10:
tabi mutfak kek ve kıyma koktu eşim anlamasın diye camı açtım 10dk felan havalandırdım kekle içi de sakladım :1:
sonra oğluşun ağzından bi tane mektup yazdım..çok güzel oldu yaaa :16:

ayy valla çok heycanlandım çok şaşırcak eşim:9::9:
bakalım nası olcak yarın yazarım size:1:

erkeğin savruk olması, olgun olmayışı zor gerçekten... arkadaşlarımdan biliyorum...
benim eşim de ailesi ile ben arasında iyi bir denge kurmayı bilir en çok da benden yana..
daha bugün dedim ona hayatımdaki en büyük şans sen oldun diye...
Allah var ailesi de anlayışlı, geniş insanlar, iyi ve yardımseverler.. anne baba bile diyemiyorum ama sorun olmadı şükür...
isteklerimiz, hobiler için çok para harcayabiliyor ama savruk da değil planlı gider, iktisat okumuş faturaları ödemeleri ben bilmem..

Son düzenleme:
ay kızlar eşime sürpriz yapacaktım ya bugün o gs li terlikleri aldım çaktırmadan sakladım evde :1:
sonra eşim akşam maça gitti ben de hemen ağlayan pastanın kekini yaptım bi de yarınki öğlen menüsü için kıymalı börek yapacaktım onun içini hazırladım dolaba koydum :10:
tabi mutfak kek ve kıyma koktu eşim anlamasın diye camı açtım 10dk felan havalandırdım kekle içi de sakladım :1:

:)) ellerine sağlık canım ama ağlayan pastanın tarifini istiyorum bu sefer de ben :))) pastaaaaaaaa bayılırııımmm :)))

erkeğin savruk olması, olgun olmayışı zor gerçekten... arkadaşlarımdan biliyorum...
benim eşim de ailesi ile ben arasında iyi bir denge kurmayı bilir en çok da benden yana..
daha bugün dedim ona hayatımdaki en büyük şans sen oldun diye...
Allah var ailesi de anlayışlı, geniş insanlar, iyi ve yardımseverler.. anne baba bile diyemiyorum ama sorun olmadı şükür...
isteklerimiz, hobiler için çok para harcayabiliyor ama savruk da değil planlı gider, iktisat okumuş faturaları ödemeleri ben bilmem..

valla bizim evimize de yardım eden olmadı ne eşimin tarafı ne benim tarafım (babam var sadece demiştim o da kendi borçlarıyla uğraştığından yardım edemezdi garibim) bir hep kendimiz yapıyoruz ev eşyalarını almayı. 5 senedir evliyiz daha salonu geçen sene aldık ve evimde hala halı yok...
keşke eşim biraz daha mantıklı düşünüp davranabilseydi... ama olmayınca olmuyor işte...

aman neyse sağlıklıyım eşim de sağlıklı ve çok şükür sağlıklı bir oğluşumuz var. en önemlisi bu. diğerleri hiçbir zaman değişmeyecek ne yazıkki...

Allah hepinize kolaylik versin kizlar çok zor gercekten ben esimden ve ailesinden yana cok sansliyim cok anlayisli insanlar sukurler olsun

günaydınlarrr.....benim eşim de 2 tarafı da memnun etmeye çalışıyo ama işte çoğu zaman ben nağdur oluyorum...annesi yalnız babası öldü 5 yıl önce...tek erkek evlat..annesinin etrafında kimse yok çok kişi var da yok işte...bizde düğünümüzü altınlara varana kadar kendimiz yaptık ailelerin durumu yok zaten...ben kimseyi yormadım maddi açıdan...

ayy son olaya çok güldüm canım ama sinirden güldüm vallahi.. mevlüt diye sürpriz yaptı parasını da sizden mi aldı pes yaa...

herkes ne dertli kayınvalideden.. benim de en çok korktuğum bekarken evleneceğim kişnin ailesine bağımlı olmasıydı.. eşimle ilk tanıştık ben bunu sordum annene çok bağımlı mısın ne sıklıkla ararsınız birbirinizi, evde annenin dediği mi olur babanın dediği mi senin dediğin mi, kararlarına karışır mı vs çok detaylı konuştuk herşeyi, ve ben eşimden söz aldım evlenince bunlar değişmeyecek dürüst olacaksın dedim şimdi ne konuştuysan sonra da o.. rabbime şükürler olsun öyle de oldu.. çok şükür eşim bana hiç yamuk yapmadı hiçbir konuda.. ve ailesiyle de haftada bir felan konuşur, hatta kendi ailesinden çok bnm ailemle görüşüyoruz yani çok şükürr inşallah böyle devam eder...

para konusu da eşimin ailesinin durumu iyi zaten mal varlıkları iyi derecede yani, ama ben kendi maaşımdan kendi aileme gönderiyorum ona da karışmaz hiç.. anneme kontör yolluyordum her ay, ücretsiz izne çıkınca eşim kontörü ben yollarım her ay dedi sağolsun ne kadar şükretsem az gerçekten çok şükür rabbime onun gibi vicdanlı bir insanı nasip etti bana:16:

gerçekten iyi bir eşin varmış.çoğu kişinin eşi sorun çıkarır para gönderilmesine falan.allah bozmasın mutluluğunuzu.benim de eşimin ailesinden yana bir sorunum yok.iyidirler ban karşı.bir sorun olsa hep benim tarafımda olurlar.eşimle de yok allaha şükür de mesela benim eşim de çok savruktur.bizim de en büyük sorunlarımızdan biri.hiç düşünmez istediği herşeyi alır.bana karşı da öyle.hep ben düşünürüm hesabı kitabı.bana kızar.çocuklara da öyle.kızımıza gerekli gereksiz ne varsa doldurdu mesela.biz 3 kere bebek arabası almıştık.ilk aldığımız çok kaliteli birşey değildi,bebeğnmemiş bir daha almış.sonra o zaman karamandaydık arabada taşımak zor oluyor konyada da olsun diye yeniden almış.hepsi de benden habersiz.ben kızarım ya.bzim böyle gerekli gereksiz bir sürü şeyimiz vardı yok salıncak anakucağı bilmem ne oyuncaklar saçma sapan.kızımın saçma sapan sebeplerle alınmış 3 bisikleti var ya.gerçekten sinirlerim bozuldu.eşim iyidir hoştur ama 7 yıllık evliyiz ben bunu değiştiremedim.

çok güzel şeyler hazılamışsın...eşin çok mutlu olacak..:46:
17 eylül de benim eşimin doğumgünüydü...bende pastaneden doğum günü pastası istedim üstüne yazı yazdırıcaktım yazmıyoruz dediler...bi de öğlen sipariş verdim unuttular akşama doğru tekrar aramıştım aaaa unutmuşuz hemen getiriyoruz demişlerdi...küçük bi ilçede yaşayınca...anca bu kadar oldu ama eşim pastayı görünce çok sevindirik olmuştu...:52:

Niye oyle neden uzuluyor yani annesinin hastaligi yada bir problemimi var yoksa baska birsey mi
yok canım ona göre maddi sıkıntıdalar ama ona göre değilse yok öyle bişry gayette iyi durumları
inşallah canım

ya bu kv lerin hiç kızları yokmu ben yapmıyorum sizde yapamazsınız ya kusura bakma canım böle insanlara tahammul edemiyorum anneme her zman diyorum ıkı tane gelininiz olacak her zaman ilgilenin arayıp sorun kızınız gibi görun bak bana nasıl davranıyorlar kinleniyorum eşimin memleketine gitmiyoruz o yuzden evlatlarınızı yanınızda toparlayın
benim kv kızı yok hep diyor keşke bi kzım olsa ama oğlum var diye de övünüyo. erkek evlat dosta düşmana karşı diyor bende dedim ki oğlun sana ne yaparsa bende aileme yapabilirim o yüzden erkek doksta düşmana karşı diye bişey yok şükür oda çalışıyor bende dedim

işte bu düşünceler beni uyuz ediyor. benim eşim de kendi ailesini çok önemsiyor benim bir tek babacığım var o da ankarada ve yalnız.şükür kendisine çok iyi bakıyor ama uzakta ve ben ha deyince gidemiyorum. biz kilisteyiz eşimin ailesi hatayda. afedersiniz ota boka gideriz ailesinin yanına. annem de annem. annesinin yanında kalan ona bakan evlenmemiş bir görümcem var ne sorun olsa hemen eşimi arar ona anlatır şikayet eder ve eşimin işleri yapmasını ister. iki kaynım var biri hatayda biri izmirde. ama hep benim eşim koşturur işlere... artık kendisinin de bir ailesi olduğunu ne zaman öğrenecek eşim bilemiyorum...
benimde kaynım var umurunda değil aynı şehirdeler 15 günde bir konuşur görüşür ne dert olsa eşimi bulur ta 1000 km den bize ulaşırlar

kızlar bebişlerinize hiç kitap aldınız mı ?? önerileriniz var mı ??
ben aldım http://www.e-bebek.com/fisher-price-turkce-konusan-masalci-tirtil_FPR-84634 bayılıyoır buna

valla kızlar ev mev neymıs dıyorum koca eşimin memlketteki düğünü altın akça... vs hatta daha ilginci benım memlekette yapılacak düğüne gelenlerin benzin parasını bile vermişiz eşimle sonradan haberimiz oldu kp bizim paramızla hava atmıs
benım babamda memleketımde düğünüm kınam altınım herseyimi yaptı ben yeni işe baslamıstım hıc yardımcı olamadım Allah razı olsun ondan
bende de aynı babam yaptı her şeyi kızna vs ama onlar düğünü yapması gerekirken biz yaptık hatta düşün araba süslenmiş 100 tl düğün sabahı eşim gidip verdi onu bile vermemişler

yok canım ona göre maddi sıkıntıdalar ama ona göre değilse yok öyle bişry gayette iyi durumları

benim kv kızı yok hep diyor keşke bi kzım olsa ama oğlum var diye de övünüyo. erkek evlat dosta düşmana karşı diyor bende dedim ki oğlun sana ne yaparsa bende aileme yapabilirim o yüzden erkek doksta düşmana karşı diye bişey yok şükür oda çalışıyor bende dedim

benimde kaynım var umurunda değil aynı şehirdeler 15 günde bir konuşur görüşür ne dert olsa eşimi bulur ta 1000 km den bize ulaşırlar

ben aldım Fisher Price Türkçe Konuşan Masalcı Tırtıl - ebebek.com bayılıyoır buna

bende de aynı babam yaptı her şeyi kızna vs ama onlar düğünü yapması gerekirken biz yaptık hatta düşün araba süslenmiş 100 tl düğün sabahı eşim gidip verdi onu bile vermemişler

Ilahi yani esinde buyutmus hem mevlut yapicaksin bisey alamasada bir isin ucundan tutsa fayda faydadir sen anneni dusunuyon bende yavrumu dusunuyorum deseydin herzaman boyle kalmiyacak bu sipalar ozleyecez bu gunleri heveslenip hersey yapmak istiyor insan

Ilahi yani esinde buyutmus hem mevlut yapicaksin bisey alamasada bir isin ucundan tutsa fayda faydadir sen anneni dusunuyon bende yavrumu dusunuyorum deseydin herzaman boyle kalmiyacak bu sipalar ozleyecez bu gunleri heveslenip hersey yapmak istiyor insan

demem mi kıyamet kopardım dedi tamam seneye yapalım o zaman dalga mı geçiyorsun sen dedim bende. gittim annemlere eve bişeyler aldım oğluma aldım vs 1000 tl geçtim karttan ona inat onun ailesine de hiç bişey almadım :)

demem mi kıyamet kopardım dedi tamam seneye yapalım o zaman dalga mı geçiyorsun sen dedim bende. gittim annemlere eve bişeyler aldım oğluma aldım vs 1000 tl geçtim karttan ona inat onun ailesine de hiç bişey almadım :)

Bosver guzelim sinirlenip kendini yipratma yavrunu dusun Allah da esine akil fikir versin kusura bakma boyle diyorum ama guzelce oturup birlikte karar verip birseyler yapmak varken kendi bildigini okumasi hic hos degil

kızlar mama sandalyesi alan kullanan var mı hangi markayı önerirsiniz ben kızıma bakıyorumda kararsız kaldım gidip bakıp alma sansım olmadığı için internetten bakıyorum ama karar veremedim :26:

ya ben bu burun tıkanıklığını çözemedim hala hep tıkanıyor geceleri..
her defasında da sümük çıkıyor
o küçücük burunun neresinden çıkıyor o kadar sümük alnında felan mı depoluyor anlamadım:1::1:

Ev kaloriferli ve çok sıcak oluyorsa ondandır, çünkü hava çok kuruyor. Bizde de aynı durum var sürekli tıkanıyor burnumuz serum fizyolojik ve aspiratörle açıyorum burnunu. Dediğin gibi koca insanınki gibi sümük çıkıyor :D

ben doğdum da 5 aylık bile oldum yaa :16:

Eki Görüntüle 893653

maşşallahh bebeğime :nazar:

maşallah yavrucuğa cok tatlııı:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bizdede durumlar sizin ki gibi eşim hiç sallamaz babasının yaptıklarını ama her fırstta yapmaya devam eder adam öle olunca mesafeli olmak en iyisi oluyo sinirde olunuyo:))

gerçekten iyi bir eşin varmış.çoğu kişinin eşi sorun çıkarır para gönderilmesine falan.allah bozmasın mutluluğunuzu.benim de eşimin ailesinden yana bir sorunum yok.iyidirler ban karşı.bir sorun olsa hep benim tarafımda olurlar.eşimle de yok allaha şükür de mesela benim eşim de çok savruktur.bizim de en büyük sorunlarımızdan biri.hiç düşünmez istediği herşeyi alır.bana karşı da öyle.hep ben düşünürüm hesabı kitabı.bana kızar.çocuklara da öyle.kızımıza gerekli gereksiz ne varsa doldurdu mesela.biz 3 kere bebek arabası almıştık.ilk aldığımız çok kaliteli birşey değildi,bebeğnmemiş bir daha almış.sonra o zaman karamandaydık arabada taşımak zor oluyor konyada da olsun diye yeniden almış.hepsi de benden habersiz.ben kızarım ya.bzim böyle gerekli gereksiz bir sürü şeyimiz vardı yok salıncak anakucağı bilmem ne oyuncaklar saçma sapan.kızımın saçma sapan sebeplerle alınmış 3 bisikleti var ya.gerçekten sinirlerim bozuldu.eşim iyidir hoştur ama 7 yıllık evliyiz ben bunu değiştiremedim.

adiyef sen konyalıydın değil mi benim eşimde konyalı ama ailesi gelenekselci konyalı beklenti cok değer vermek yok eşim bile oraya gittiğimizde yemeğe temizliğe karışma bosver der gezmeye cıkrtır cok sükür onların kafadan değil,gelinler pek konusmazmıs kv-kp ne derse o olurmus eşim sert değildir bana sert olması için felan öğütler verir kı ben rahatım yanlış görürsem boyle yapamazsın derım bulaşmıyorlar artık bana ama en ufak şeyde oğuşşarını doldurmaya calısır ,bı bayrama gittik oğlumun ismini neden kp adı olmadı diye (kv-Kp ımden hiç duymadım) benim başımın eti yedi akrabaları eşim hepsine kızdı ama tuhaf.
senin kv-kp cok iyiymiş ben bütün konyayı böle sanıyordum :))

kızlar bebişlerinize hiç kitap aldınız mı ?? önerileriniz var mı ??
Ben almadım canım ama ablam daha doğmadan almıştı:1: bir tanesi müzikli bir tanesi de köpükten hikaye gitabı:34:
ay bi de 3 ay önce biz eşimin memleketine izne gittik...gittim eşimle kayınvalidem bana sürpriz yaptı...kızıma mevlüt yapacakmış kayınvalide yemeği söylemiş.gününü almış bana sürpriz:53: zaten genelde onların bizi de ilgilendiren yapılacak işleri en son ben duyarım ve hep evet demek zorunda kaldım bu güne kadar...ama bu sefer çok sinirlendim...saygısızlık etmeden kayınvalideyle konuştum..niye herşeyden en son ben haberdar oluyorum...kızımın mevlüdünü de mi en son öğrenen ben olacaktım...benim de kendime göre alınacak kıyafetim bebeğimin kıyafeti varmıştır belki diye.neymiş sürprizmiş....ben bebeğin annesi herşeyden bihaber..mevlüt parası da bizden çıktı bu arada..sözde o yapcaktı...o yönden gerçekten sürpriz oldu :37:
hakikaten sürpriz olmuş:1: o ne ya kendi bebeğine yapılacak bir şey sürpriz olmamalı belki ona göre alacakların ya da yapacakların vardır çok büyük düşüncesizlik:50: bir de masraflarında size kalmış olması daha da enteresan:9::9:
valla kızlar ev mev neymıs dıyorum koca eşimin memlketteki düğünü altın akça... vs hatta daha ilginci benım memlekette yapılacak düğüne gelenlerin benzin parasını bile vermişiz eşimle sonradan haberimiz oldu kp bizim paramızla hava atmıs
benım babamda memleketımde düğünüm kınam altınım herseyimi yaptı ben yeni işe baslamıstım hıc yardımcı olamadım Allah razı olsun ondan
oo düğünü çaktırmadan size yüklemişler yani:1: bunların sonradan duyulacağını düşünüp hiç utanmamışlar mı ya:17:
ben doğdum da 5 aylık bile oldum yaa :16:

Eki Görüntüle 893653

maşşallahh bebeğime :nazar:
maşallah size:46::nazar::nazar:

ağlayan pastaya bayılırım:56::32:

Back