2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

hırıltısı varsa ihmal etme.. bn bir kaç çay karışı veriodum. çok verme ne olur ne olmaz

Biz doktora sorduk ıhlamuru, doktor çok tavsiye etmem ıhlamuru, ağır gelebilir dedi..

yattığı yerden kafayı 45 derecelik açıyla kaldırıyor hadi kafasının altına yastık koyayım eğimli şekilde baksın diyorum yastıktan kafayı yine kaldırıyor dik kafalı minik eşeğim..

nefis yemek tariflerinden aldım

kopyala yapıştır yapayım :

Muhallebili Havuç Tatlısı
• 4 adet orta boy havuç
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket petibör bisküvi
• 1 su bardağı ceviz(isteğe bağlı)
• hindistan cevizi (tabanı için)
üzeri için:
• tarçın
• hindistan cevizi
muhallebi için;
• 4 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• 1,5 çorba kaşığı nişasta
• 5 çorba kaşığı şeker
• 1 paket vanilya
Havuçları rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bisküvileri küçük parçalara bölün. Pişen havuçlar biraz ılıyınca içerisine bisküvi parçalarını ve ceviz eklemek isterseniz cevizi ekleyip karıştırın. Borcamı hafif ıslatıp tabanına Hindistan cevizi serpin ve havuçlu karışımı borcama yayın.
Muhallebi malzemelerini bir tencerede karıştırarak pişirin ve pütürlük olursa mikserle 5 dk. çırpın. Borcama yaydığınız havuçlu karışımın üzerine muhallebiyi yayın. Ilıdığında üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyip buzdolabında soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.

tadı güzel oldu..

Kıbrıs tatlısı adını nerden alıyor...:44:
bu yemek isimleri de ayrı bir olay yani..

Son düzenleme:

benimkisi yatarken sıkılıyor artık. oyun halısını sevmiyor artık bebek arabasının tekerlerini temizledi eşim onda oturtuyorum evin içinde:)) tam dik oturmuyor bu arada 45 lik açı ile diyebilirim. belli ediyor zaten nasıl durmak istediğini... ayaklarını da öndeki kısıma dayıyor oooh keyif :)) şimdi benle sohbet ediyor bir taraftan da kurbağasının ayaklarını yiyor :))

kızlar benim oğlan bugün rekor kırdı şok oldum :))) 3 saat kesintisiz gündüz uykusu uyuduuuu :) bir ara mızmızlandı ama uyanamadı ben de emzirdim hemen :)) devam etti uykuya.. bir bardak dolusu rezene çayı demleyip içmiştim o mu işe yaradı acaba demeden edemiyorum :)))

günün hareketi : gördüğü herşeye tam uzanmaya başladı kucağımdayken :) herşeyi istiyor :)))

hatta benim oğlan onu bir yere yerleştirirken dirseklerini düzeltmiyor özellikle...ben düzeltince de Halil Sezai gibi İSYAAAANNN a başlıyor :))

alıntı yapamadım kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim benm oğlanın niye gözyaşı yok acaba merak ettim ayın 22 sinde 4 aylık olduk doktora gidince bi sorayım

Canlar nasılsınız?uzun zaman oldu buraya yazmayalı faceyede bakıyorum ama pek fırsatım olmuyo benim sıpamdan😄günler akıp geçiyo 1ayım kaldı işe başlıcam nasıl olacak bakalım hayırlısı olsunda.
Hadi benden bukadar uyandı benimki çağırıyo beni😜😜grş kendinize ve minnaklara iyi bakın 💋💋💋

Kizlar oglumu nereye yatirdiysamdA bas terlemesine cozum bulamadim kendi yapisi ole sanirsam ama hi yolu varmı hasta olmasindan korkuyoruz
Ya bende bunu yazacaktım buraya benim oğlumunda başı sürekli terliyo ve bu yüzden hasta oldu napcamı bilmiyorum doktora sordum önmeli değil dedi ama üstesinden nasıl gelicem bilmiyorum sürekli bez koyuyorum ama yine hasta olmasından korkuyorum. Oğlumun olduğu odayı çok sıcak tutmuyorum biraz daha azaldı gibi
kızlar bgun ilginç bişi yaşadım ilk defa işe gittim eve geldim oğlumu görür görmez göğüslerime süt indi biranda çok şaşırdım öncesinde hiç olmamıstı:))
O nasıl bişey anlamadım. Oluyorsada ben farketmiyorum

hiçde öyle deilsin, mutsuz olmanada hiç gerek yok. büyüdükleri için hem sesten hemen uyanıyorlar hemde uyku vakitleri kısalıyor. inan benimkide öyle uyuyor bi gidiyorum üstüne bakmaya gözler fıldır fıldır sanki hiç uyumamış ama akşam uykusu iyi olduğu için pekde dert etmiorum.dönem dönem olur.

ya nasıl tarif edilir bilmiyorum böyle göğüslerde hafif uyuşma oluyo gibi bazen oğlum emerken iniyor süt göğüslerime o zaman oğlum kana kana içiyor sütü

ben de öyle hissediyodum, ne güzel süt bi anda iniveriyodu, bişey yiyiyp içtiğimde ffilan. Ama bu aralar olmuyo, acaba bitiyo mu süt diye üzülmeye başladım.. Zaten azıcıktı o da bitmesin inş.

Hakkaten nasıl hıssedıonuz sutun geldgnı kızlar?

göğüslerimde sızlama oluyor 2-3 sn kadar ozaman iniyor sanırım. benim de oğluş emerken iniyor süt genelde ozaman süt kanallarım sızlıyor resmenn

cennetlik valla Kıbrıs tatlısı ismi nerden geldi hiç düşünmedim ama havuçlu tatlıyı deneyeceğim :)))

oğluşu uyuttuk eşimle bitane film indiriyoruz şuan onu izlicez ne zamandır film keyfi yapmamıştık fırsat bulmuşkene koyun koyuna film izliyek yahuuuu

kızlar bebeklerinizin gözyaşı geldi mi benim oğlanda daha gözyaşı yok
belki zamanla oluşuyordur normaldir ama,gözyaşı kanalının tıkalı olması da bebekler de çok sık görülüyor.istersen bir göster canım doktora.
kıbrıs tatlısının tarifini verebilir misin merak ettim
adiyeff bebeğin nasıl oldu?

yazdığını yeni gördüm canım,ama benim oğlan hala tam iyileşemedi.gece terledikçe tekrarlıyor sanki.

Dr bize haftada 2 defa yıka dedi maalesef sadece hafta sonları eşim evdeyse yıkıyorum annem üst katımda ama sadece bebişe su dökmekmek için bile vakit bulamıyor evde 4 erkek var yetişemiyor.olan benim kızıma oluyor suyu seviyodu yazın şimdi yadırgıyo..

kızlar bebeklerinizin gözyaşı geldi mi benim oğlanda daha gözyaşı yok

Ben bildim bileli var resmen kulakları filan yaş içinde kalıyor kuruluyorum..

Benim kızımda yattığı yerden kafayı kaldırıyor ayaklarınıda kaldırıyor ortada buluşmaya az kaldı yani.
kafasına yastık koyuyorum birde bakıyoruz kakmaya çalışırken yan tarafa düşmüş yamulmuş oluyor.
Hatta dışarıda arabada gezerken kakmak istiyor bende sırt dayanağını biraz kaldırıyorum etrafı izlesin diye maalesef ordanda kalkmaya çalışıyor.
Bu durumu dr yatar vaziyette muayene ediyodu gördü maaşallah kuvvetli dedi 3,5 aylıktı ozaman

kıslar günaydın öncelikle gece oğlumu tek uzun zıbın vardı üstünde altında eşortman öle yatırdım evimizde merkezi sistem olduğu için geceleri 3 ten 5 e kadar kapatmışlar doğalgazı istanbulda feci soğuktu.bebeğim üşümüş sabah buz gibiydi bide öksürüyodu inş bişey olmaz birde kıslar ben sezeryandan 4 ay sonra adet oldum yani 23 ekimde hastalandım.ama bu ay 29 u oldu hala olmadım bi hatada oldu ama düzensizlik oluyomu acaba sizin nasıl durumlar.

ay kızlar dün akşam eşim film izlerken sızdı kaldı bitiremedik filmi
günde 2-3 film izlerdik önceden hey gidiiii şimdi bi filmi kaç günde bitircez allah bilir

inş geçer en kısa zamanda yaa bizimkinin de burnu geceleri tıkalı uyuyamıyor..

Kıbrıs tatlısı:
şerbeti:
2 su bard su
1,5 su bard şeker
1 paket vanilya

önce şerbeti 15 dk kaynat ve soğumaya bırak. ondan sonra keki çırp.kek piştikten sonra hararetli sıcağı geçince ılık şerbeti üstüne dök.sonra da muhallebiyi dök.

keki:
3 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bard. sıvıyağ
1su bard galeta unu
1su bard kırılmış ceviz(cevizi kekin içine koymadım onun yerine en son tatlının üstüne serpiştirdim)
1su bard Hindistan cevizi(ben koymadım sevmediğim için)
1 paket kabartma tozu

kek malzemelerini çırp önceden ısıtılmış 170 drecelik fırında 30 dk pişir.

muhallebisi:
1 litre süt
1 su bard nişasta
yarım su bard şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti

kremşanti hariç diğer malzemeleri karıştırarak ocakta muhallebi kıvamına getir.ocağı kapat kremşantiyle 5 dk mikserle çırp.

şöyle bir şey oluyor resmini çekmiştim;

bu tatlıyı birgün önceden yapıp dolapta bekletirsen tadı daha bi güzel oluyor aklında olsun

alıntı yapamadım kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim benm oğlanın niye gözyaşı yok acaba merak ettim ayın 22 sinde 4 aylık olduk doktora gidince bi sorayım

yav benimki çiş veya kaka yaparken bile gözleri sulanıyor, gözler kızarıp sulanıyorsa anlıyorum kesin ya çiş ya kaka yapıyor
gözyaşı olmasa bile sulanıyodur gözleri????

ben daha hiç adet olmadımm

ben de bugün şehriye çorbası yaparken yağı eklemeyi unutmuşum piştikten sonra ekledim daha neler gelecek başımıza kimbilir..

Kızlar benimki 1 haftadır anne diyor bana öyle geliyor olabilir mi bilmiyorum ama n sesini çıkardığı kesin tatlı dilli kurbağam...

ben de öyle hissediyodum, ne güzel süt bi anda iniveriyodu, bişey yiyiyp içtiğimde ffilan. Ama bu aralar olmuyo, acaba bitiyo mu süt diye üzülmeye başladım.. Zaten azıcıktı o da bitmesin inş.

öyle düşünme eğer bu şekilde düşünürsen sütün gerçekten azalıyormuş...

slm canlar dün güzeeell bi istanbul turu attık almanyadan dayımla yengem geldi
kuzenimin yemin töreni için, banada bahane oldu ilk defa ece ile bu kadar çok dışarda kaldık
benim bi sorunum var 5ayı bitti bıcırığımın, yoğurt fln yedirmeye başladım ufaktan ama sebze yemiyor 2.kaşıkta o çene açılmıyor bir daha
naapıcam ben yaa?? meyvesuyu veriyodum 1 haftadır vermiyorum tatlıya alıştı sebze yesin die yine de yemiyor
önce sadece sularından verdim yemedi, havuç patates irmik yaptım çorba gibi yemedi
öğürüyo resmen, surat fln kayıyo böle
naapcam yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…