• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
Kizlar gunaydin bes aylik olduk nerdeyse ama bizim oglan tek basina birakamiyorum yaa hemen sirti yere geldimi agliyo napcami sasirdim bel agrimdan inanin zor dayanıyor um hep kucak istiyo oylamaya çalışıyorum en fazla bes dk yaninda bem durursam duruyo gunduZ uykularimi cok azaldi zaten işleri resmen jet hızıyla yapiyorum tabu ac karnina karnimi bile doyurmaya vaktim yok inananin side nasil durum benim yibi olan varmi yaaa bi cozumde bulamıyorum
benimki de uykusu yoksa keyfi yerindeyse yatıyor oyalanıyor birazcık.ama mesela kanepeye yatağa yatırsam bağırıyor da yere battaniye serip yatırıyorum o zaman yatıyor biraz. tabi bir anda yatırsan bağırıyorlar.yatırıp altını açıyorum birkaç saniye duruyor sonra yanına dikkat çeken birşeyler koyuyorum onlara bakarken altını kapatıyorum.etrafı incelerken biraz oyalanıyor .emzik de işe yarıyor tabi.
kızlar yaa ben daha ek gıdaya başlamadım sadece elma suyu verdim bir kaç kez çok araştırıyorum ama bir türlü cesaret edemedim doktorada daha ek gıda için gitmedim pazartesi inş.başlıcam ne yedireyim ne zaman emzireyim falan robot gibi de olmak istemiyorum ama korkuyorum kabız falan olur diye bana bi akıl verin sizler nasıl başladınız sizin topikte yeniyim notmalde haziran annesi olacaktım bebeğim çok nazlandı temmuzda geldi :)

emzirmeye şimdi olduğu gibi devam et.onun dışında günde 2-3 kez ek gıda verirsin zaten şimdilik.
sebzelerle başla.arada yoğurt verirtsin.bir süre sonra da günde bir kez meyve vermeye başlarsın.zaten başlayınca bir şekilde düzene girer merak etme canım

kızlar biz zamanı gelince öncelikle sadece tadına mı baktıracağız yoksa ciddi ciddi yedirecek miyiz? anne sütü en kolayı yahu...

günaydın günaydın. senin oğlan da ne uykucuymuş maşallah :) biz 4.30 sonra 5.30 ve zorlamalar sonucunda 6 ya kadar uyuyabildik... ve her uyanışı mızmız:(( senin oğlan keyifli mi uyanıyor ?? benimki uykusunu almıyor herhalde ki mız mız uyanıyor....

kıbrıs tatlısındaki nişasta ne nişastası keyfimbilir? ilk defa nişasta kullanacağım da :))

nişastanın çeşitleri mi var kiii bildiğimiz nişasta böyle beyaz un gibi bişeyy:34:
bnm oğlan keyifli uyanıyor da ben çok keyifsiz uyanıyom:60: :60: :60: keşke biraz daha uyusa:1::1:
Kizlar gunaydin bes aylik olduk nerdeyse ama bizim oglan tek basina birakamiyorum yaa hemen sirti yere geldimi agliyo napcami sasirdim bel agrimdan inanin zor dayanıyor um hep kucak istiyo oylamaya çalışıyorum en fazla bes dk yaninda bem durursam duruyo gunduZ uykularimi cok azaldi zaten işleri resmen jet hızıyla yapiyorum tabu ac karnina karnimi bile doyurmaya vaktim yok inananin side nasil durum benim yibi olan varmi yaaa bi cozumde bulamıyorum

bazen bnmki de böyle oluyor devamlı kucak kucak gerçekten çok zorr ve sinir bozucu.. oyun halısını aldın mı soruyordun sanırım sen miydin o hatırlıyamadım... ben papettonun anadizini almıştım onda baya oyalanıyor öyle bişey alabilrsin veya sallanmayı seviyorsa sallanan anadizleri var otomatik onları denesene

kızlar yaa ben daha ek gıdaya başlamadım sadece elma suyu verdim bir kaç kez çok araştırıyorum ama bir türlü cesaret edemedim doktorada daha ek gıda için gitmedim pazartesi inş.başlıcam ne yedireyim ne zaman emzireyim falan robot gibi de olmak istemiyorum ama korkuyorum kabız falan olur diye bana bi akıl verin sizler nasıl başladınız sizin topikte yeniyim notmalde haziran annesi olacaktım bebeğim çok nazlandı temmuzda geldi :)

canım bence emiyorsa 6 ay bekle derim.. neden zor alışsın ki 6 ay çok mu büyük daha çok küçük oluyolar herşeye alışırlar kısa zamanda..

vay becerikli hatun:6:
nefis olmuştur hafta sonları değişik şeyler güzel oluyor ben de ara ara bir şeyler yapıyorum pide pizza krep... gözleme bir kere yaptım...

:51: evet haftasonu kahvaltıda değişik bişey olmayınca kendimi hiç kahvaltı yapmış gibi hissetmiyorum:27:
pizza ben de yapıyorum dışarda yemektense evde keni yaptığmızı yemek daha mantıklı en azından içine ne koydumğzu biliyoruz dimi:D
ama işte krep i beceremedim gitti :D elinde tutan güzel bi krep tarifi varsa alıyım yarın da krep yaparım.. bikaç kere netteki tariflerden yaptım kıvam tutmadıı

Son düzenleme:
kızlar biz zamanı gelince öncelikle sadece tadına mı baktıracağız yoksa ciddi ciddi yedirecek miyiz? anne sütü en kolayı yahu...

kesinlikle yaaa ek gıda çok zor geliyor banaa hiç geçesim yokkk böyle çok rahatt valla
bi de bu konuyu ben de merak ediyorum tecrübeli anneler bizi bi aydınlatın yaa ek gıdaya geçince öğün gibi mi vercez emmeleri azalacak mı yoksa tattırcaz mı

nişastanın çeşitleri mi var kiii bildiğimiz nişasta böyle beyaz un gibi bişeyy:34:

canım ben buğday ve mısır nişastası var diye biliyorum :))
neyse tarifine mısır nişastası koydum. galeta ununu kendi kuruttuğum ekmeklerden (köfte içine koymak için kuruturum hep) yaptım. tam muhallebiye geldi sıra veeee sütüm 1 lt çıkmadııı :((( 700 gr da kaldı. akşam 21.30 nereden bulacağım sütü :(( korka korka su ekledim. onu da 300 gr yerine 200 gr eklemişim sonradan hatırladım :)) ama muhallebim de çok güzel oldu tadı da güzeldi :)) veee Kıbrıs tatlım hazııırr :)) ayyy yarın olsa da hemen tadına baksam :))
bu arada 30 dk benim kekime fazla geldi. bakmasam yanacaktı...
en son dolaba koymadan önce üzerine strech film geçireyim dedim. başladım strech filmi koymaya. garip garip sesler çıkmaya başladı pıtır pıtır diye... allah allah noluyor demeye kalmadan farkettim :))) hindistan cevizlerinin bazıları strech filme yapışıp düşüyor :))) gece gece deney yapmış oldum resmen :)) elektriklenme olmuş filmde :)))

Kızlar ya benim kızımın yanağının sağ tarafı şiş sol tarafa göre kafa şekli yamuk değil eşit yatırıyorum aynıkafası
ama yanakları birbirinden farklı nerdeyse 1,5 aydır böylee.ve o şiş olan yanak süt emerken hemen kızarıyor ateşleniyor

neyse tarifine mısır nişastası koydum. galeta ununu kendi kuruttuğum ekmeklerden (köfte içine koymak için kuruturum hep) yaptım. tam muhallebiye geldi sıra veeee sütüm 1 lt çıkmadııı :((( 700 gr da kaldı. akşam 21.30 nereden bulacağım sütü :(( korka korka su ekledim. onu da 300 gr yerine 200 gr eklemişim sonradan hatırladım :)) ama muhallebim de çok güzel oldu tadı da güzeldi :)) veee Kıbrıs tatlım hazııırr :)) ayyy yarın olsa da hemen tadına baksam :))
en son dolaba koymadan önce üzerine strech film geçireyim dedim. başladım strech filmi koymaya. garip garip sesler çıkmaya başladı pıtır pıtır diye... allah allah noluyor demeye kalmadan farkettim :))) hindistan cevizlerinin bazıları strech filme yapışıp düşüyor :))) gece gece deney yapmış oldum resmen :)) elektriklenme olmuş filmde :)))

o elektiriklenme çok komik oluyo :)

kesinlikle yaaa ek gıda çok zor geliyor banaa hiç geçesim yokkk böyle çok rahatt valla
bi de bu konuyu ben de merak ediyorum tecrübeli anneler bizi bi aydınlatın yaa ek gıdaya geçince öğün gibi mi vercez emmeleri azalacak mı yoksa tattırcaz mı
5 aylık oldu mu değişik tatlardan tattırıcaz.tabi sadece yalatma şeklinde.6 ay dolunca da günde 2-3 kere veriyorsun.mesela sabah sebze yemeği,öğlen biraz yoğurt,akşam meyve gibi.tabi herbirinden en fazla 3-5 kaşık oluyor.emme yine aynı şekilde devam ediyor.1-2 hafta geçti mi düzene giriyor zaten.yavaş yavaş artırıyorsun.normal düzene giriyor.

bir örnek vereyim.sabah kalkıp emdikten 1-2 saat sonra yumurta ve peynir yedirirsin mesela.(yumurtanın sarısın önce çeyreği sonra yarısı en sonunda tamı yediriliyor.2 hafta arayla alıştırırsın.beyazı 1 yaşında).bir iki saat sonra da yoğurt yer.öğlen sebze yemeği,belli bir süre sonra meyve püresi,akşam da yine sebze veya çorba türü olabilir.yatmadan önce de muhallebi(tabi şekersiz ve daha faydalı olanlardan. farlı muhallebi tarifleri var.)hepsinin aralarında emziricez zaten.o zamanlar gelsin çeşitli menüler paylaşırız

bebeğim emiyor ama çevremdekiler 6 ayı beklersen alışması çok geç olur kendin zorlanırsın bir an önce başla diyorlar azar azar başlasam diyorum bende emmesini etkileyecek diye de korkuyorum zaten emzirme konusunda çok hassasım 2.5 ay göğüs yarası çektim yılmadım emzirdim şimdi bırakırsa çok üzülürüm

canım niye geç olsun ki ne kaldı şunun şurasında 5,5 ayda tattırırsın 6. ayda geçersin zaten az az yiyorlar zamanla öğün halini alıyor ek gıdaya geçmek çok geç olursa sorun olur...

süt kolay gerçekten... sonra çorba yap, meyve rendele, bunları yedirmeye çalış, yemezse üzül, önlük tak, leke temizle...:120:
ama o da güzel ya büyüdüğünün göstergesi... :46:
canım 1 kaşık 2 kaşık 3 kaşık derken öğün haline geliyor, yani zamanla..

nişastanın çeşitlerini ben de biliyorum ayırt edici yönleri ne ki?
neyse senin tatlı bul buluştur tatlısı olmuş ama tadı önemli di mi? afiyet olsun:56:
ben alışveriş listesine galeta unu yazdım alınca deneyeceğim ama eşim tatlıya biraz ara verelim, kilo almayalım dedi.:9:
canım fırının turbo ise 30 dk çok gelebilir...

keyfimbilir 3 yumurta, 2 su b. süt, 1 su b. unu biraz sıvıyağ 1 paket vanilya bir fiske tuzla çırpıyorum. çok kalın veya çok ince olmuyor ama daha kalın olsun dersen unu arttırırsın....

Son düzenleme:
herkese günaydınnnnn
bu sabah hem erken uyandık hem de eşim az önce dışarı çıktı bütün gün yokk memleketten arkadaşları gelmişş onları gezdirecek
ben de oğluşu uyutmaya calışıom o uyur uyumaz ben de yatacam :D

nişastayı valla bilmiyorm ne nişastası olduğu üzerinde yazmıyor :D
tariflerde okadar esneme payı olur canım yaa 700 gr süt çıktıysa nişastasını biraz az ataydın olur biterdi süte su karıştırdın haa ilahiiii iyiki sütçü olmamışın sen kız :D :D

Hindistan cevizini tatlının üstüne attın ozaman o da iyi fikir nası oldu tadı hemen yaz merak ettimm :)))))))))))))

buarada topiğin hızlısı sen çıktın tarifi hemen uyguladın tebriklerrr:D

canım niye geç olsun ki ne kaldı şunun şurasında 5,5 ayda tattırırsın 6. ayda geçersin zaten az az yiyorlar zamanla öğün halini alıyor ek gıdaya geçmek çok geç olursa sorun olur...

nişastanın çeşitlerini ben de biliyorum ayırt edici yönleri ne ki?
neyse senin tatlı bul buluştur tatlısı olmuş ama tadı önemli di mi? afiyet olsun:56:
ben alışveriş listesine galeta unu yazdım alınca deneyeceğim ama eşim tatlıya biraz ara verelim, kilo almayalım dedi.:9:
canım fırının turbo ise 30 dk çok gelebilir...

keyfimbilir 3 yumurta, 2 su b. süt, 1 su b. unu biraz sıvıyağ 1 paket vanilya bir fiske tuzla çırpıyorum. çok kalın veya çok ince olmuyor ama daha kalın olsun dersen unu arttırırsın....

tarifi not ettim deneyeceğim, son 3 yumurtamı dün kek yaparken kullandım eşim akşam gelirken yumurta alsın da denicem

oğluş uyudu ben de yatıom hepinize iyi geceler :D:D:D

nişastayı valla bilmiyorm ne nişastası olduğu üzerinde yazmıyor :D
tariflerde okadar esneme payı olur canım yaa 700 gr süt çıktıysa nişastasını biraz az ataydın olur biterdi süte su karıştırdın haa ilahiiii iyiki sütçü olmamışın sen kız :D :D

Hindistan cevizini tatlının üstüne attın ozaman o da iyi fikir nası oldu tadı hemen yaz merak ettimm :)))))))))))))

buarada topiğin hızlısı sen çıktın tarifi hemen uyguladın tebriklerrr:D

ben sütlü tatlılara bayılırım dayanamam :)) dün akşam eşim yaparken gördü. bitirdim yapmayı ben gidiyorum uyumaya dedim. ee tatlı ne oldu yemeyecek miyiz dedi :)) ben de oooo o yarına anca hazır olur dedim :) bizim oğlan yine 5.30 a kadar anca dayandı. eşim aldı ben 1 saat daha uyudum.sonra kalktım yanlarına gittim tabi önce mutfağa emzirmeden önce 1 dilim kek atayım ağzıma dedim :) eşim de geldi peşimden oğluşla "eeee artık şu tatlının tadına bir bakayım" dedi :)) oysaki eşim tatlıyı aramaz :)) neyse yedik sabah sabah birer parça kahvaltı bile etmeden :)) eşim "bunun altındaki kek mi ceviz mi var içinde" dedi :) hem ceviz hem hindistan cevizi dedim :) "bu tatlı harbi tatlı olmuş" dedi :)))) çok beğendi yani :) ben de çok beğendim. muhallebinin şekeri az olduğu için kekteki şerbeti dengeliyor :))) iyiki yazmışsın buraya tarifi sağol :) Kıbrıs tatlısı bitince muhallebili havuç tatlısını yapacağım :))

sütümün yoğun olduğunu hatırladım :) biz taze sağılmış alıyoruz öğrencimin ailesinden. bu seferki çok yoğundu biraz da ondan cesaret aldım su katmaya :))

sen oğluşuna yastık kullanıyor musun ? evetse nasıl birşey ??

kızlar bir de şunu sorayım bebekleriniz başlarını tam olarak tutabiliyor mu artık ? benim oğlanı kollarının altından tutp kaldırdığımda boynu tam tutmuyor daha... hafif aşağı yerçekimine dayanıksız oluyor :)) bir de kucaktayken yukarı kaldıramıyor tam olarak daha. normal mi ??

Kızlar ya benim kızımın yanağının sağ tarafı şiş sol tarafa göre kafa şekli yamuk değil eşit yatırıyorum aynıkafası
ama yanakları birbirinden farklı nerdeyse 1,5 aydır böylee.ve o şiş olan yanak süt emerken hemen kızarıyor ateşleniyor

Allah allah canım yaa gerçekn çok ilginç söylediğin ilk defa duyuyorum doktora sorup öğrenirsen buraya da yaz merak ederiz inşallah önemli bişey yoktur

ben sütlü tatlılara bayılırım dayanamam :)) dün akşam eşim yaparken gördü. bitirdim yapmayı ben gidiyorum uyumaya dedim. ee tatlı ne oldu yemeyecek miyiz dedi :)) ben de oooo o yarına anca hazır olur dedim :) bizim oğlan yine 5.30 a kadar anca dayandı. eşim aldı ben 1 saat daha uyudum.sonra kalktım yanlarına gittim tabi önce mutfağa emzirmeden önce 1 dilim kek atayım ağzıma dedim :) eşim de geldi peşimden oğluşla "eeee artık şu tatlının tadına bir bakayım" dedi :)) oysaki eşim tatlıyı aramaz :)) neyse yedik sabah sabah birer parça kahvaltı bile etmeden :)) eşim "bunun altındaki kek mi ceviz mi var içinde" dedi :) hem ceviz hem hindistan cevizi dedim :) "bu tatlı harbi tatlı olmuş" dedi :)))) çok beğendi yani :) ben de çok beğendim. muhallebinin şekeri az olduğu için kekteki şerbeti dengeliyor :))) iyiki yazmışsın buraya tarifi sağol :) Kıbrıs tatlısı bitince muhallebili havuç tatlısını yapacağım :))

sütümün yoğun olduğunu hatırladım :) biz taze sağılmış alıyoruz öğrencimin ailesinden. bu seferki çok yoğundu biraz da ondan cesaret aldım su katmaya :))

sen oğluşuna yastık kullanıyor musun ? evetse nasıl birşey ??

ayyy beğenmenize çok sevindimmmmmmmm :62: (sanki tatlıyı ben yaptım yalnız sevinme şekline bak :D )
alt açma yastığını kullanıyorum çok ince bişey

kızlar bir de şunu sorayım bebekleriniz başlarını tam olarak tutabiliyor mu artık ? benim oğlanı kollarının altından tutp kaldırdığımda boynu tam tutmuyor daha... hafif aşağı yerçekimine dayanıksız oluyor :)) bir de kucaktayken yukarı kaldıramıyor tam olarak daha. normal mi ??

mükemmel olmasa da arada titreterek tutuyorr
bnmki kucakta dışa dönükse kaldırıyor kafayı bana dönükse gömüyor suratını kafama :D

cennetlik bu krep tarifin kaç kişilik oluyor ? toplamda kaç krep çıkartıyorsun ?

iyi akşamlar bayanlar... benim yeni bir sorum var :) bitmek bilmiyor valla sorularım :)))

göğüslerimde dekolte kısmında özellikle solda ara ara kaşınma ve sonucunda kızarma oluyor... alerji diye düşünüyorum ama sadece dekoltemin kaşınması nasıl alerji olsun ki ? Sütyen de değmiyor oraya... başına böyle birşey gelen var mı acaba ??

bizimki çok sert kaldırıyor ama biz yarın 5 aylık oluyoruz daha zamanı vardır seninkinin..
cennetlik bu krep tarifin kaç kişilik oluyor ? toplamda kaç krep çıkartıyorsun ?

2 kişiyi rahat doyuruyor tavanın büyüklüğüne ve ince isteyip istemediğine göre değişir canım ben 8-10 tane çıkarıyorum...

kızlar evden çıkmayan benim..
ama eşim bunalıma girdi :37:
dedi ki çocukları köye bırakacağız gezeceğiz :53:
ya bari büyüğü alalım dedim yok dedi :52:
köyden 2 de ayrıldık döndüğümüzde 5 buçuktu:1:
sahilde gezdik dükkanları dolaştık alışveriş yaptık yemek yedik salep içtik :9::56::16::32:
ben bile inanamadım çok iyi geldi 1 hafta bize yeter dedi:21:
benim bir şikayetim yok ama eve kapanmana izin vermeyeceğim dedi bakalım..:44::1::34:

kızlar evden çıkmayan benim..
ama eşim bunalıma girdi :37:
dedi ki çocukları köye bırakacağız gezeceğiz :53:
ya bari büyüğü alalım dedim yok dedi :52:
köyden 2 de ayrıldık döndüğümüzde 5 buçuktu:1:
sahilde gezdik dükkanları dolaştık alışveriş yaptık yemek yedik salep içtik :9::56::16::32:
ben bile inanamadım çok iyi geldi 1 hafta bize yeter dedi:21:
benim bir şikayetim yok ama eve kapanmana izin vermeyeceğim dedi bakalım..:44::1::34:

ayyy ne güzeeeellll

Back