ben de bugün şehriye çorbası yaparken yağı eklemeyi unutmuşum piştikten sonra ekledim daha neler gelecek başımıza kimbilir..
Kızlar benimki 1 haftadır anne diyor bana öyle geliyor olabilir mi bilmiyorum ama n sesini çıkardığı kesin tatlı dilli kurbağam...
slm canlar dün güzeeell bi istanbul turu attık almanyadan dayımla yengem geldi
kuzenimin yemin töreni için, banada bahane olduilk defa ece ile bu kadar çok dışarda kaldık
benim bi sorunum var 5ayı bitti bıcırığımın, yoğurt fln yedirmeye başladım ufaktan ama sebze yemiyor 2.kaşıkta o çene açılmıyor bir daha
naapıcam ben yaa??meyvesuyu veriyodum 1 haftadır vermiyorum tatlıya alıştı sebze yesin die yine de yemiyor
önce sadece sularından verdim yemedi, havuç patates irmik yaptım çorba gibi yemedi
öğürüyo resmen, surat fln kayıyo böle
naapcam yaa
kuzenimin yemin töreni için, banada bahane olduilk defa ece ile bu kadar çok dışarda kaldık
benim bi sorunum var 5ayı bitti bıcırığımın, yoğurt fln yedirmeye başladım ufaktan ama sebze yemiyor 2.kaşıkta o çene açılmıyor bir daha
naapıcam ben yaa??meyvesuyu veriyodum 1 haftadır vermiyorum tatlıya alıştı sebze yesin die yine de yemiyor
önce sadece sularından verdim yemedi, havuç patates irmik yaptım çorba gibi yemedi
naapcam yaa
inşallah bebişinj hastalanmaz.benim de adetim geçen 15 gün falan gecikti baya korktum test bile yapyım sonra hastalandım.adet düzensizliği normal bu aralar.kıslar günaydın öncelikle gece oğlumu tek uzun zıbın vardı üstünde altında eşortman öle yatırdım evimizde merkezi sistem olduğu için geceleri 3 ten 5 e kadar kapatmışlar doğalgazı istanbulda feci soğuktu.bebeğim üşümüş sabah buz gibiydi bide öksürüyodu inş bişey olmazbirde kıslar ben sezeryandan 4 ay sonra adet oldum yani 23 ekimde hastalandım.ama bu ay 29 u oldu hala olmadım bi hatada oldu ama düzensizlik oluyomu acaba sizin nasıl durumlar.
eminim güzeldir denemeliyim bu tatlıyı.hep böyle şeyler istiyor canımay kızlar dün akşam eşim film izlerken sızdı kaldı bitiremedik filmi
günde 2-3 film izlerdik önceden hey gidiiii şimdi bi filmi kaç günde bitircez allah bilir
inş geçer en kısa zamanda yaa bizimkinin de burnu geceleri tıkalı uyuyamıyor..
Kıbrıs tatlısı:
şerbeti:
2 su bard su
1,5 su bard şeker
1 paket vanilya
önce şerbeti 15 dk kaynat ve soğumaya bırak. ondan sonra keki çırp.kek piştikten sonra hararetli sıcağı geçince ılık şerbeti üstüne dök.sonra da muhallebiyi dök.
keki:
3 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bard. sıvıyağ
1su bard galeta unu
1su bard kırılmış ceviz(cevizi kekin içine koymadım onun yerine en son tatlının üstüne serpiştirdim)
1su bard Hindistan cevizi(ben koymadım sevmediğim için)
1 paket kabartma tozu
kek malzemelerini çırp önceden ısıtılmış 170 drecelik fırında 30 dk pişir.
muhallebisi:
1 litre süt
1 su bard nişasta
yarım su bard şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
kremşanti hariç diğer malzemeleri karıştırarak ocakta muhallebi kıvamına getir.ocağı kapat kremşantiyle 5 dk mikserle çırp.
şöyle bir şey oluyor resmini çekmiştim;
Eki Görüntüle 877083
bu tatlıyı birgün önceden yapıp dolapta bekletirsen tadı daha bi güzel oluyor aklında olsun
yav benimki çiş veya kaka yaparken bile gözleri sulanıyor, gözler kızarıp sulanıyorsa anlıyorum kesin ya çiş ya kaka yapıyor
gözyaşı olmasa bile sulanıyodur gözleri????
ben daha hiç adet olmadımm
naapcam yaa
paradoks sen face grubundayım diyordun sanırım.gruba baktım bilemedim ya hangisi.geçen suzan link atmıştı.ona da bakamadan silinmiş.nasıl bilcem ben hangisi olduğunuslm canlar dün güzeeell bi istanbul turu attık almanyadan dayımla yengem geldi
öğürüyo resmen, surat fln kayıyo bö
naapcam yaa
Oglumun gozunde dogumdan beri hic capak eksik olmadi. surekli antibiyotikli damla kullanip durduk. gecen gun farkli bir dr a gosterdik. goz kanalinin tikali oldugunu ve bir operasyonla acilmasi gerekebilcegini soyledi. 2 tane cok guclu damla verdi. eger bir hafta icinde gecmezse mudahale edelim dedi. isin kotu tarafi bu ameliyati genel anestezi ile yapiyor olmalari. minik kusum 4. ayini yeni doldurdu. zaten erken dogmus bi bebek. hep geriden geliyorbi de anestezi uzerine tuz biber olacak.
buarada gozyasi geliyor gozunden.
Oglumun gozunde dogumdan beri hic capak eksik olmadi. surekli antibiyotikli damla kullanip durduk. gecen gun farkli bir dr a gosterdik. goz kanalinin tikali oldugunu ve bir operasyonla acilmasi gerekebilcegini soyledi. 2 tane cok guclu damla verdi. eger bir hafta icinde gecmezse mudahale edelim dedi. isin kotu tarafi bu ameliyati genel anestezi ile yapiyor olmalari. minik kusum 4. ayini yeni doldurdu. zaten erken dogmus bi bebek. hep geriden geliyorbi de anestezi uzerine tuz biber olacak.
Günaydın güzel anneler :)
benim oğlanı dün akşam yıkadık emerken sızdı hah tamam kurtardım dedim :) uğraşmadan uyuttum dedim. 5 dk sonra vızırdamaya başladı... derdi SILAyı dinlemeden uyumuş olmazmış :) açtım pusette salladım veee uyuduuuu :)))
iyice sıla hastası oldu senin oğlanarada değişik şeyler dinlet müzik kültürü gelişsin bari
herkese günayydııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnn:))) mutlu haftasonlarııııııı bebişlerinizle.. benim oğlan uyanalı 1 st felan oldu suratımı tırnaklarıyla çizerek bana günaydın dedi sağolsun
şimdi gözleme yapıciimmm hamurun mayalanmasını bekliyorummm:)))
kızlar yaa ben daha ek gıdaya başlamadım sadece elma suyu verdim bir kaç kez çok araştırıyorum ama bir türlü cesaret edemedim doktorada daha ek gıda için gitmedim pazartesi inş.başlıcam ne yedireyim ne zaman emzireyim falan robot gibi de olmak istemiyorum ama korkuyorum kabız falan olur diye bana bi akıl verin sizler nasıl başladınız sizin topikte yeniyim notmalde haziran annesi olacaktım bebeğim çok nazlandı temmuzda geldi :)
iyice sıla hastası oldu senin oğlanarada değişik şeyler dinlet müzik kültürü gelişsin bari
herkese günayydııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnn:))) mutlu haftasonlarııııııı bebişlerinizle.. benim oğlan uyanalı 1 st felan oldu suratımı tırnaklarıyla çizerek bana günaydın dedi sağolsun
şimdi gözleme yapıciimmm hamurun mayalanmasını bekliyorummm:)))
Kizlar gunaydin bes aylik olduk nerdeyse ama bizim oglan tek basina birakamiyorum yaa hemen sirti yere geldimi agliyo napcami sasirdim bel agrimdan inanin zor dayanıyor um hep kucak istiyo oylamaya çalışıyorum en fazla bes dk yaninda bem durursam duruyo gunduZ uykularimi cok azaldi zaten işleri resmen jet hızıyla yapiyorum tabu ac karnina karnimi bile doyurmaya vaktim yok inananin side nasil durum benim yibi olan varmi yaaa bi cozumde bulamıyorum
kızlar yaa ben daha ek gıdaya başlamadım sadece elma suyu verdim bir kaç kez çok araştırıyorum ama bir türlü cesaret edemedim doktorada daha ek gıda için gitmedim pazartesi inş.başlıcam ne yedireyim ne zaman emzireyim falan robot gibi de olmak istemiyorum ama korkuyorum kabız falan olur diye bana bi akıl verin sizler nasıl başladınız sizin topikte yeniyim notmalde haziran annesi olacaktım bebeğim çok nazlandı temmuzda geldi :)
Canim benim oglum 5 aylik oldu nerdeyse gecen gittim dr ek gida icin cunku ben emziremedim mamayla büyüdüğü için erken başladı k neyse dr once sebze purelerinden baslicaz dedi meyve ile baslamak yok cunkummeyveler tatli olduğundan bebekler zaten sever sonra sebzeyi almaz dedi ilk gun bi kabak iki bardak suyla hasla ilistir yada blendirdaan gecir ver uc gun dedi uc gun sonunda kabagi n yanina havuc ekle yine uc yun sora patates sora ispanak maydonoz ekle bole git dedu yogurt ver dedi en son meyva suyuna don dedi ben simdi basladim kabakla havuc yedi yarin kabak havuc patates puresi vericem zaten cok yemiyolar uc dort cay kasigi ilk defa aldiklari icin bu tatlari günde bi ogun veriyorum ben simdilik alissin diye bakalim bende korkuyorum sivi gidalardan hi anda puturlu gidalara gecmeyi ama yavas yavas oluyo işte
bebeğin emiyorsa daha başlama derim, başlayacağın zamanda önce yoğurt ve sebze dene.. ben de ek gıdayı sütten kesmeyi gözümde büyütürdüm bu 2. bebeğim hiç endişelenecek bir şey yok..
Kizlar gunaydin bes aylik olduk nerdeyse ama bizim oglan tek basina birakamiyorum yaa hemen sirti yere geldimi agliyo napcami sasirdim bel agrimdan inanin zor dayanıyor um hep kucak istiyo oylamaya çalışıyorum en fazla bes dk yaninda bem durursam duruyo gunduZ uykularimi cok azaldi zaten işleri resmen jet hızıyla yapiyorum tabu ac karnina karnimi bile doyurmaya vaktim yok inananin side nasil durum benim yibi olan varmi yaaa bi cozumde bulamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?