slm bebişim52 sanaa özel msj attım ama cvp alamadım acaba msj gitmemiş olabilirmi dedim daha önceki konularını okumuştum çok eski konularını yani bebek özlemi çekdiğin dönemlerden bahsediyorum şşuan ben senn eski durumun gibiyim çok umutsuzum bende pco var klomenle yumurtalar büyümedi nasıl hamile kaldın normal yollamı ve neşekilde tedavi oldun neolur bana yardım edermisin
sana çok uzun bir msj atmştım bugün sırf bana cvp yazıp arkadşlık isteğimi kabuletmişmsn diye girdim çünkü eski konularını okuyup sonrada bebeğinn resmini görünce bende umutlanmıştım bu yüzden senden fikir edinebilirm ve umutlarım tekrar yeşerir diye sennle iletişime geçmek istedim bukonuda hassas ve duyarlı olacağını düşündm
sanırım mesajımıda alıntımada cvp alamayacağım kusura bakma rahatsız ettim
ınsl gecmıstır bas agrın cnmbende öyle bişey olmadı cnm ama benim doğum sezeryandı
inanılmaz başım ağrıyor şuanda ya niye anlamadım
hmm ama 2 ay once smear verdıydım temız cıktı dı benımde aklıma o gelıyorda pöff kadın dogumamı gıtcem sımdıkkcnm yara varsa kanar
bende öyleyim yemek yapıyorum telaşla yiyorum telaşla bulaşıkları yıkıyorum telaşla saat 8 e kadar bunların hepsi bitmiş olmalı çünkü
8 den 10 bazen 10.30 a kadar kızım uyku pozisyonu alıyoruz akşamları kafadan 2 saat onu emzirip gaz çıkar uyumasını bekle ağla naz yap derken başım çatlıyor bazen bağırıyorum valla yeter bende insanım diye kendi kendine uyuyabiliytor ama akşamları illa memede kalacak
Hanımlar birşey daha sorabilir miyim ? saçlarınız dökülüyor mu? benim 1,5 aydır dökülüyor öyle böyle değil kel kalacağım gibime geliyor her duşta ve her saç taramamda koskoca bir yumak atıyorum.. saçlarım da oldukça uzun bu arada... toplarken bile ya da herhangi bir zamanda saçıma dokunduğumda elime 3-4 tel geliveriyor... ne yapmam gerek ??
bir de benim doktorum doğumdan sonra 3 ay demir kullan demişti. şimdi oğluma demir damlasına başladım artık kullanmama gerek yoktur di mi ?
kızlar günaydın benim bebişim 4 buçuk aylık oldu 4 aylık kontrolünde 7 kiloydu 2 hafta oldu tartıldım fakat 6800 gibi geldi bu aylarda olabiliyomu acaba hareketli bebek ama uykusu falanda normal mama yiyo acaba aptamilimi değiştirsem[/QUOTE
Aynı tartıda mı tartıldı.belki tartılarda farklılık olmuş da olabilir.
çok sağol canım benim.terleyince genelde sırtına havlu koyarım ben de.çok terliyse de değiştiriyorum ama bir battaniyenin altına giriyorum bebeğimle birlikte öyle değiştiririm.doktora da gittik hala geçmedi pek.hiç ilaç vermedi doktor ciğerlerine inmemiş.sadece burnuna damla damlat dedi.onu yapıyoruz ama ilaçsız da geçmiyor.y
çok geçmiş olsunterleyince değiştirdinmi üstünü? değiştirirken üşüyebiliyolarmış buyüzden terleyince sırtına bişey koyun değiştirmeyin diyolar ne kadar doğru bilmiyorum.. aklın evde kalmıştır şimdi senin? arayıp sordunmu hırıltı devam ediyormuymuş? okul dönüşü götür bence doktora geciktirme hiç üzüldüm çok geçmiş olsun
Geçmiş olsun sana da canım.bizde x clear diye bir damla var.sanırım deniz suyu değil bu, ama ilaç da değil doğal birşey.tavsiye ederim.Günaydın canım geçmiş olsun inş ilerlemez. Bizimde boğazı ağrıyodu doktor antibiyotik verdi mecbur kullanıyoruz ama çok üzülüyorum daha şimdiden ilac aldı diye😞bizimde 3 gündür burnu tıkalı zor nefes alıyo doktor bunla ilgili bişey vermedi napmam gerek ya şu deniz suyu verenler varya acaba bende alsam iyi gelirmi?otri bebe ile temizliyorum burnunu ama yetersiz kalıyo.
ohh en sevdiğim yemeklerden biri annem dün yaptı yedik çokta güzel yapar annecim😃sanada afiyet olsun tatlım
doktorun dediği gibi yap ve tedavini yaptır bence.ben de bebeğim 15 günlükken dişimi yaptırmıştım.doktorum birşey olmaz süte geçmez fazla falan demişti.sinir oldum şimdi.ben eve gidip emzirmiştim.Kızlar slm nasılsınız bebişler nasıl?biz iyiyiz çok şükür oğluşum birazcık hasta ama iyi olacak inşallah.
Size bişey sormak istiyorum haftaya diş için randevu aldım dolgu ve kanal tedavisi yapılacak. Doktor anestezi verdikten sonra bebeğini en az 4-5saat emzirmicen sonrada göğsündeki sütü sağıp dökeceksin yine 2 saat bekleyip sonra rmzirecrksin demişti. Ben ilk başta sütümü ta sağamazsam ve bebeğime geçerse diye vazgeçmiştim sütten kesilince giderim dedim ama bu ağrıya daha fazla dayanamıyorum en kötü bir gün mama veririm diyorum naparım kızlar ya oğlum için dayandım hep bu diş ağrılarını taaa hamilelik öncesinden beri çekiyorum ama çok fazlalaştı siz olsanız napardınız içim çok rahat değil😫
suyu kaynat mutlaka canım.ama fazla da verme.sonuçta 6 ayları dolmadı.alabildikleri kadar anne sütü alsınlar.selam kızlar ben oğlumu her seferinde farklı şekilde uyutuyorum beyimiz öyle istiyor. istediği yöntemi bulana kadar canım çıkıyor
neyse sorum şu oğlum birkaç gündür ben su filan içerken bir hevesle bakıyor ki anlatamam. birşeyler yerkende.. bugün yoğurt vermeyi deniycem ne dersiniz? bir de su versem mi? kaynatıcak mıyız suyu ? benim bilgi verecek annem yok ne yazıkki...
çak sağol canım.hala tam iyileşemedi malesef uğraşıyoruz.gecmis olsun canim umarim bir an once iyilesir
bir de içini yıkamak için elin heryerine ulaşabiliyormu ona dikkat et mutlaka.benim bir tane vardı kızımda kullandığım.heryerine ulaşmak zordu yapışık yapışık oluyordu kullanamadım.şimdi bir daha aldık temizlemesi kolay memnunum.premier marka.anneler bebişler nasıl umarım iyidir hasta etmeden kışı atlatsak iyi sanırım herkeste bi burun tıkanıklığı sorunu var ne yapsak biz sobalı evde büyüdük sobanın üstündeki gümgüm püfürder durudu havayı nemdirme gibi bi sorunumuz olmazdı :) oğluşum tıkanan burnu için dün eşimle yapmadığımız şey kalmadı bebedorun burun aspiratörüyle denedik pek başarılı olamadık ee ayıptır söylemesi kurumuş tabi,zeytinyağı damlattım hafiften gene işe yaramadı son çare banyo yaptırmaktı nasılsa akacaktı sıcak suyun ve buharın etkisiyle annem "sakın çarşamba gecesi banyo yaptırma" dediği halde mecburen bizim pıtırcık nefes alsın diye yıkadık burun açıldığı için rahatça memesini emdi uyudu ben bugün gün boyu hava nemlendirme cihazlarını araştırdım ne diyorsunuz kullanan var mı sızak buhar üfleyenler bakteri üretiyormuş soğuk üfleyenler buhar değilde sis gibi bişey yapıyormuş bunlara göre daha iyi olan ultrasonik buhar makinalarıymış.. evet kullanan anneler ne diyorsunuz
allah kolaylık versin.büyük ihtimal bir sıkıntısı vardır yoksa böyle yapmaz.dişten olabilir mi acba.çok da yapacak birşey yok ama arada bir rezene çayı içirebilirsin bir kaç çay kaşığı.bir yerinde ağrısı varsa rahatlatır belki.kızlar bana akıl verin allah aşkına delirecem psikolojim bozulmak üzere!!! bu çocuk durmadan mızmız yaa sizinkiler de böyle mi ? mız mız mız bağırıp duruyor uykusunu tam almıyor zaten 40 dk da bitiriyor uykuyu devam ettirmeye çalışıyorum ama olmuyor olmuyor offf offf !!! oyun halısını severdi önceden. şimdi koyunca car car bağırıyor mızıldanıyor( nasıl uyutacağımı da bilmiyorum çok uğraştırıyor bana akıl verin yaa (
sebebiini sonunda yazmışsın aslında.saçlar doğumdan sonra boşalan demir depoları yüzünden dökülüyor.demir eksikliğin geçtiğinde dökülmez.yani ilaçlarını iç zamanla geçecektir.tabi böyle akıl veriyorum da benim de dökülüyor ve hiç demir ilaçlarımı kullanmıyorum.Hanımlar birşey daha sorabilir miyim ? saçlarınız dökülüyor mu? benim 1,5 aydır dökülüyor öyle böyle değil kel kalacağım gibime geliyor her duşta ve her saç taramamda koskoca bir yumak atıyorum.. saçlarım da oldukça uzun bu arada... toplarken bile ya da herhangi bir zamanda saçıma dokunduğumda elime 3-4 tel geliveriyor... ne yapmam gerek ??
bir de benim doktorum doğumdan sonra 3 ay demir kullan demişti. şimdi oğluma demir damlasına başladım artık kullanmama gerek yoktur di mi ?
aslında öyleyse işin çok da zor değil ama sanırım biraz da titiz bir insansın.benim 15 günde bir geliyor yetiyor sayılır.tamam yine de ütü birikiyor ama ben takmıyorum ütü sepetine koyuyorum.gerekirse ütülüyorum 1-2 parça.bayan gelince de hepsini ütülüyor işte.çok da takılma ya olduğu kadar boşver.Canımherhafta temizlik ve ütü için gelen bir bayan var eve çok şükür ama gel görki iki gün demeden ev yine berbat heryer yine ütü doluyor
benim böyle birşey olmadı.bence istemesen de git yine de doktora canım.kızlar haftalardır ilişki sonrası kanamam oluyo regl sandım ama 1,5 gun sonunda bıtıyoo kanama sızdede böle durumla karsılasan varmıı cevap lutfennn kadın doguma gıtmk istemıyommmmmm
suzan muz verme canım.1 yaşına kadar verildiğinde beyin gelişimini geriletiyormuş.netten bir araştır istersen.BEN 3 HAFTADIR KULLANIYORUM CNM COK SUKRU SORUN OLMADI FEERUM :)
BEN NE YEMEK YATIYSAM MAMA KASIGI ILE SUYUNDAN VERIYORUM YADA EKMEK içini suyuna bandırıyorum o emıp gerısını gerı ıade edıyor :) mandalın muz,trabzon hurması gıbı seylerıde kasıkla ezıp,elmayıda bıcakla rendeleyıp yanı ıncltıp verıyorum hayırlısı tatları sevıyo bgun mısal asurenın suyundan verdımmok sukur ham yapt paşammm
ayy senın yerınde olmak ısterdımmmev hanımıyım ama gosumun onunde canlandıda cok hoss dusunmusler hepsıne ıs bası yapınca 100 ver gıtsın kızz :)
canım aylar buyudukce kg alımları dusuyor kotu dusunme lutfenn
kızlar biz de cuma günü doktora gittik oğlum için.ciğerine inmemiş ama hırıltısı çok .doktorumuz hiçbir ilaç vermedi.böyle olması hoşuma gidiyor ama bir yandan da ialç olmayınca geçmedi ,ilerleyecek diye korkuyorum.gece uykusunda baya öksürüyor.bu face işini bir türlü beceremdim ya nasıl giricem ki ben gruba
slm kızlar dün 4. aylık aşımızı olduk ve kontrolümüz vardı bebeğim sadece 370 gr almış şuan 6870 olmuş kilosu çok cnm sıkıldı ilk iki ay çok iyiydi kilo alımı hatta doktorlar mama veriyorum zannediyordu sadece anne sütüyle besliyorum geçen ayda 600 gr almıştı bu ayda iyice düştü çok moralim bozuldu sütümde gayet iyi bebeğimde doyuyor ama niye kilo alımı azaldı anlamadım dr takip edelim dedi ama bnm kafama çok takıldı
Allah rızası için sorunuma fikir verir misiniz kızlar?Çok sıkıntıdayım
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...ttiririm-lutfen-fikir-verin.html#post32800253
günaydınlar sevgılı kk daslar geec sabaha kadar st bası uyandım bebegım de öle burnu tıkalı oldugu ıcn pek derın uuyanamadı bende sbh kadar2*3 kez serum fızyolojık damlatıp aspırıtorle cıktım bol bol sıvı cıktıama devam gene
ınsl gecmıstır bas agrın cnm
hmm ama 2 ay once smear verdıydım temız cıktı dı benımde aklıma o gelıyorda pöff kadın dogumamı gıtcem sımdıkk
kızlar haftalardır ilişki sonrası kanamam oluyo regl sandım ama 1,5 gun sonunda bıtıyoo kanama sızdede böle durumla karsılasan varmıı cevap lutfennn kadın doguma gıtmk istemıyommmmmm
günaydınlar sevgılı kk daslar geec sabaha kadar st bası uyandım bebegım de öle burnu tıkalı oldugu ıcn pek derın uuyanamadı bende sbh kadar2*3 kez serum fızyolojık damlatıp aspırıtorle cıktım bol bol sıvı cıktıama devam gene
hmm ama 2 ay once smear verdıydım temız cıktı dı benımde aklıma o gelıyorda pöff kadın dogumamı gıtcem sımdıkk
Kızlar ben çok beceriksiz bir anneyim herhalde... çok mutsuzum şu anda... oğlum bugün gündüz sadece 40 + 20+ 30(memede) uyudu deli olacağım ben nerede hata yapıyorum ?? sizin bebeklerde böyle birşey var mı ? ne yapacağım ben ?
ya eskıler dıyorkı bu yastakı bebelerın gun ıcınde gece hepp uyuması gerkek bu bebelere ne oluyor dıyo kı kaldıkı senn bebe 4 den berı ayaktamıss ALLAH KOLAYLIK VERSIN BACIMMM
gündüz 2 kere memede yarımşar saat uyudu. bir yarım saat de dışarıda. az önce de yarım saat... yani toplasan 2 saat anca.. ve bugün keyfi de hep yerindeydi maşallah...önceden en azından 40 dk uyuyordu şimdi o da düştü delireceğim yaa(
kızlar bizim bebekler z çocukları kuşağında doğdular eskilerin sölediklerini pek umursamayın bence, bnm kv. biz kırkı çıkana kadar yüzündeki örtüyü kaldırmazdık diyo, benimki 20 günlükken yüzüstü tırtıl gibi ilerliyodu karyolasındaKızlar ben çok beceriksiz bir anneyim herhalde... çok mutsuzum şu anda... oğlum bugün gündüz sadece 40 + 20+ 30(memede) uyudu deli olacağım ben nerede hata yapıyorum ?? sizin bebeklerde böyle birşey var mı ? ne yapacağım ben ?
hepimiz aynıyız canım yarım saate hem evi süpürmeyi hem silip toz almayı sığdırcam die K..çımdan terler akıyohayatım bir odadan ibaret olmaya başladı neredeyse :) depresyona gireceğim yakında.. keyifli yemek bile yapamıyorum artık. hep koştura koştura...
Canım gece ne kadar uyuyor peki? gece yeterince uyuyorsa normal bence. 5. ayda her bebek farklı şekillerde uyuma alışkanlıkları ediniyormuş kimi 2 saat sabah 2 saat akşam uyuyormuş, kimisi 1 er saatlik olarak kimi de seninki gibi 30-40 dk lık uykularla uyuyormuş, uyumayacak bebek için sen ne yaparsan yap boş kendini suçlama. bizimkide çok değişken bazen 30-40 dk bazen 1 saat bazende 2 saat uyuyor ama bu daha çok gece uykusuna bağlı hala gaz sorunumuz var, geceleri huzursuz olursa gündüz biraz daha fazla uyuyor.
Kızlar ben çok beceriksiz bir anneyim herhalde... çok mutsuzum şu anda... oğlum bugün gündüz sadece 40 + 20+ 30(memede) uyudu deli olacağım ben nerede hata yapıyorum ?? sizin bebeklerde böyle birşey var mı ? ne yapacağım ben ?
bence rahat ol o uyumak ıstedığınde istediği kadar uyusun ben eskıden uyutmaya calışırdım bıraktım artık benım oğlan gunduzlerı emerken uyur oda on dakka bılemedın 15 onun harıcınde uykusu yoktur bu aralar da gece 11-12 de zor uyuyo bu asılar duzenını bozuyo cocukların ama ne yapacan mecbuur
ben de türkçe öğretmeni etti sana 7
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?