2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
kızlar bi epilayon yapayım tertemız olayım dedım ananmdan emdıgım süt burnumdan geldı :KK43:epilatörümü uzun zamandır kullanmamıstım lazere gıdıyorum dıye ama bebiş yola cıkınca ara verdım şuan eski usüle bu sıcakta dönmek cok zor geldı ayy neyse duş aldım geldım.bakıyorum tek tek cinsiyetler belli olmaya başlamıs hala göstermeyenlerde varmış.ya biimkine 14+2 de hemen kesın erkek demıstı doktor umarım sonradan degısmez cunku ben cicilerimi arabalı mavılı falan almaya basladım:)ben eskıden kemıklerıne bakıp anlıyorlar sanıyordum ama dırek bacak arasına bakıyorlarmıs.rabbim sağlıklı bebekler nasip eder inşallah yoksa kız- erkek hiçç farketmez benım için.

ay ne güzel ya sen erkenden öğrenmişsin ben hala öğrenemedim :KK1:
 
herkes kızartmadan bahsetmiş, benim de bu akşamki yemeğim kızartmaydı:) Ne yapacağımı şaşırdım patlıcan fasulye oldu içimiz dışımız:KK43:
 
herkes kızartmadan bahsetmiş, benim de bu akşamki yemeğim kızartmaydı:) Ne yapacağımı şaşırdım patlıcan fasulye oldu içimiz dışımız:KK43:

Benimde düşün düşün bi türlü bulamadığım ve çaresiz kaldığım anlardaki yemeğim olur kızartma.Patlıcan patates biber ve domates sosu yanında bide ayran ohhh mis gibi canım çekti ahanda:):KK1: Eşim bile fikir sordugumda yemek için hemen kızartma der.Ama şu sıralar aşırıya kaçmamak için çok fazla yapmamaya çalışıorum...Ama normalde sabah kahvaltılarında bile patates kızartırım illaki....
 
ramazan da ılk kez yaptım, eşim gündüz çok susar diye yağlı şeyler yapmamaya çalışıyorum tabi her sahur hamur işi susatmıyo mu deseler:))
 
ay çıkmadan ayşe teyzesi benim pipuşlumuda yazmamışsın anketi oylamadık ama değişmez sanırım çok açık sallanıyodu kafasını 2dir saklıyo ama onu açmış terbiyesiz oğlan şimdiden oğlanım ben dio doktor teyzesine ve bize gösterdi :KK1:

canim benim düsünmen yeter gercekten göndermis kadar oldun kargoyla..ben 12 sene oldum geleli ailem türkiyede türk marketlerine gittikce aliyoruz ne kadar taze olmasada yinede nefsimizi göreldiyoruz iste..bu senede izinde yok of of nasil gececek bu hamilelik bu seneler bakalim simdiden izine gidememe depresyonuna girdim bile suratim bir karis dolasiyorum evin icinde:KK50::KK50:..tekrar tesekkürler kendine iyi bak canim.
 
Çok sıkıldım yaaa:) uykum yok, tv dede pek bişi yok tabi en önemlisi karnım ağrıyorr:KK43:
bugun öğlen karnımın sağ üst kenarına bi kramp girdi,iki büklüm kaldım,10dakka ağlıyom artık bebğime bişi olmasın diye.. zor zar sürünerek üstümü değiştrip doktora gidiyim diyodum bir anda geçti. aöa şimdide alt ksımlarda bi ağrı var. geçen hafta iltihap var çok su iç şimdilik ağrın yoksa antıbıyotık vermeyim demişti bugün biraz az içtim ve hazin son.... Başka zaman olsa mann geçer vb derim,şimdi bebğe zarar gelıomu ki diye kendimi yiyorum.antıbıyotık verse o da zarar... su şişesine yapışcam bakalım
 
hay maşallah çenelerinize sağlık güzel anne adayları :KK9: kuzular sadece 1 gün girmedim maşallah sayfa oohhooooo almış başını gitmiş:KK76: çoğunu okuyamadım bile valla:44: kiminin kız bebişleri kiminin erkek bebişleri oluyomuş hayırlı uğurlu olsun inş. yarın bizde öğrenicez,heyecan dorukta:18: hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin Allah hepimize inş.:KK49:
 
canım hoşgeldın eşinin dönmesine sevındım....İnşallah aranzıdakı kırgınlıkalrı da halledersınız zamanla
Rabbım aranızdaki muhabbeti arttırsın ve uzun yılar hzuurla yaşamanızı nasib etsin inşallah...

Dediğin çok doğru çocukken yaşadıkalrı insnaın geleceğini çok etkılıyor helekı kzı cocugu ıse anne babanın dengeli
davranışları yönlendirmeleri ile ileride nasıl birisi oalcagın yavas yavas şekıllenıyo...Sen bunun farkında olan bi insan
olarak en kısa zamanda hayatını yoluna koyacagını sorunalrınızı halledeceğinizi düşünüyorum annen baban bir hata yapmıs olabilirer
ama bunun farkına varıp tolore etmek ve bua cıgı kapatıp hayatına devam etmek senın elinde canım hiçbi zamankendını bu sebepten
kötü hissetme :) psikoloğa gitmekle en iyisini yapmışsın dilerim faydasını görürüsünüz :KK16:

sağol Ayşecim sen dualarının arasında benim adımı geçirmeyi de unutma olur mu, zira zor günler geçiriyorum...
sanırım sıkıntıdan gebelik ürtikeri oldum ben önce zona dan korktuk ama Allah tan zona değilmiş ürtikere şükreder oldum :KK1:
bütün sırtım döküntü oldu kabardı nasıl kaşınıyor anlatamam önce çatlak sandım ama meğer buymuş onca üzüntünü benden bir şekilde çıkacağı belliydi, neyse buna da şükür :KK16:

ben doktora 11 inde gideceğim o zaman söyler kesin cinsiyeti inşallah artık alışveriş yapmak istiyorum :KK1:
 
güzel anneler bugün bebişimin cinsiyeti öğrendik.. :) kızım oluyor.. :) allahım bebeklerimizi sağlıkla sıhhatle kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah..:nazar:
 
Yazıyorum arada denk gelmiyoruz demek ki...
Aynen devam değişen bir şey yok.
İnşallah bir gün buraya her şey düzeldi kızlar diye yazarım.
Bende herkes gibi sadece bebeğim için endişelenmek istiyorum.
Odasını düşünmek istiyorum. Ama olmuyor malesef.
Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin. İnşallah düzelir her şey...
Allah'ım bebeklerimize sağlık sıhhat versin, Allah'tan korkan, hayırlı insanlardan eylesin.
allah yardımcın olsun zor bir süreçten geçiyorsun.dualarım seninle
slm kızlar çarşamba günü doktora gittik
ve bi kızımızın olacağını öğrendik aslında ben başında beri hissediyordum kız olacağını demekki doğru hissetmişim
prensesim benim nasıl kıpır kıpırdı doktor amcası zorla baktı :nazar:
çoktandır takip edemedim herkes iyidir umarım
hayırlı olsun kızceennn
merhaba kızlar doktordan geldim dr mükemmeldi çok memnun kaldım iyi ki değiştirmişim yarım saat ultrasyondan baktı bebişime bütün uzuvlarına tek tek hiç bir sorun yokmuş bizimki yine 1 hafta önden gidiyormuş bütün sorularıma sabırla cevap verdi ve açıklayıcıydı ayın 23'üne anatomik tarama yapılacak cinsiyet de kesinlikle erkek dedi hatta pipisini bile gösterdi :KK1:
gelsin paşalarrrrrr
kızlar ben bebek şekeri yapmak istiyorum bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı?
istanbulda olsaydın tahtakale derdim internette güzel şeyler var aslında
ayşecim beni tabloya eklermisin kızım olacak inşallah
yazdım ama kimse bana cevap yazmamış ühühühü ağlıcam ama

prensesin hayır olsunn
 
eşimn kuzeninn karısıda hamileydi kıza benzettiler hep erkekmiş :) sevindim töbe alllahım birçoğunuz biliyorsunuz kayınvalidemn kız takıntısı vardı onunki kız olunca onun kızmış falan diyodu erkek oldugunu duyunca birşey demed, niyeyse hehehe
 
güzel anneler bugün bebişimin cinsiyeti öğrendik.. :) kızım oluyor.. :) allahım bebeklerimizi sağlıkla sıhhatle kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah..:nazar:

hayırlı uğurlu olsun tatalım allah nazarlardan saklasın artık pembiş pembiş hazırlıklar yapomaya başlarsınn
 
Merak ediyorum seni nasılsın umarım herşey yolundadır...

difenbafya mesajini tesadufen gordum, ben burada uyurken saat farkindan sizde gunduz oluyor, sabah butun gun yazilanlari okuyamayabiliyorum, iyi ki bunu gordum.

ben iyiyim, bugun amniyosentezimizin uzerinden tam 1 hafta gecti. Bu sure icinde hicbir sikayetim olmadi, kanama, ates, sivi akintisi falan yok sukurler olsun. Simdi 4 gozle sonuclari bekliyoruz, 7 gunu gecti, 10-14 gun demislerdi, haftaya cikacak insallah. Amniyo'nun kendisi sipsak olup bitiyor, acimiyor neredeyse. Ama sonrasi cok zor geciyor, ilk birkac gun o dusuk riski insani mahvediyor. Endiseden geberiyordum, 3 gun yattim, ancak tuvalete kalktim korkudan. Gunler gectikce rahatladim. Sonuclar da guzel ciksa gerisi guzel olacak, aklimda ya o 230'da 1 biz olursak diye kurup durmayacagim.

Sizler ne karar verdiniz, neler yaptirdiniz? amniyo icin tarih belli mi? insallah hepimize saglikli hayirli bebekler nasibolur. :emir_bebek:
 
bende de var 2 haftadır öldüm kaşıntıdan sızıdan (kasık ağrım da oluyor arada)
ama dr. ilaç veremem dedi kaşıntı varsa ve idrar tahlilinde bir şey çıkmadıysa mantardır dedi tek çaresi ilaçtır ama 5. aydan önce de ilaç veremem dedi..antibakteriyel bi sabun yazdı bununla yıka başka bişiy yapamazsın dedi. sana ne ilacı verdi??

Mantar icin antibakteriyel sabun mu verdi. Sakin ha!

Arkadaslar, kadinlarin vajinasindan bakteriler ve mantar (yeast) bulunur ve gereklidir, bunlar normalde birbirini dengeler. Eger bir sebepten bunlardan biri dengeyi bozarsa bakteriyel enfeksiyon ya da mantar olur. Mesela idrar yollari enfeksiyonu icin aldiginiz antibiyotik vajinadaki bakterileri de oldurur, mantarlar azar. Antibiyotik kullanimi sonrasi mantar enfeksiyonu cok gorulen bir durum. Eger mantar varsa ve siz antibakteriyel temizlik malzemesi kullanirsaniz, zaten azalmis bakteriler iyice azalir (veya cogalmalari gerektigi gibi cogalamaz) ve mantarlar egemenliklerini devam ettirir. Vajina temizligi icin ozel uretilmis temizlik malzemeleri var, ph dengesi oranin dengelerine gore ayarlanmis, onlardan kullanin. Onlardan kullanmiyorsaniz sadece su ile temizleyin. Temizlik onemli ama temizleyecegim diye vajinanin floral dengesini bozmayin. Mantar icin antibakteriyel sabun oneren jinekologa da hayret ustune hayret ettim.

Mantar tedavisi icin uygulandigini okudugum (ama hic uygulamadigim) bir dogal yontem yogurt. Yogurttaki bakteriler sayesinde vajinada bakteri cogaltilmaya calisiliyor. Ama yogurt oraya nasil suruluyor ediliyor arastirmaniz lazim, ben detayini bilmiyorum.
 
ben 12 haftalıkken gittiğimde kaşıntı için krem verdi,travazol
Bir gün kullandım hemen fayda etti
bide tek kullanımlık ıdrar yolu fitil... ama iltihap bugun yıne hortladı sanırım kasıklarım ağrıyo
 
Mantar icin antibakteriyel sabun mu verdi. Sakin ha!

Arkadaslar, kadinlarin vajinasindan bakteriler ve mantar (yeast) bulunur ve gereklidir, bunlar normalde birbirini dengeler. Eger bir sebepten bunlardan biri dengeyi bozarsa bakteriyel enfeksiyon ya da mantar olur. Mesela idrar yollari enfeksiyonu icin aldiginiz antibiyotik vajinadaki bakterileri de oldurur, mantarlar azar. Antibiyotik kullanimi sonrasi mantar enfeksiyonu cok gorulen bir durum. Eger mantar varsa ve siz antibakteriyel temizlik malzemesi kullanirsaniz, zaten azalmis bakteriler iyice azalir (veya cogalmalari gerektigi gibi cogalamaz) ve mantarlar egemenliklerini devam ettirir. Vajina temizligi icin ozel uretilmis temizlik malzemeleri var, ph dengesi oranin dengelerine gore ayarlanmis, onlardan kullanin. Onlardan kullanmiyorsaniz sadece su ile temizleyin. Temizlik onemli ama temizleyecegim diye vajinanin floral dengesini bozmayin. Mantar icin antibakteriyel sabun oneren jinekologa da hayret ustune hayret ettim.

Mantar tedavisi icin uygulandigini okudugum (ama hic uygulamadigim) bir dogal yontem yogurt. Yogurttaki bakteriler sayesinde vajinada bakteri cogaltilmaya calisiliyor. Ama yogurt oraya nasil suruluyor ediliyor arastirmaniz lazim, ben detayini bilmiyorum.

kızlar yoğurdu ben hami,le kalmadan önce denedim.ama ev yoğurdu olucak bu.banada bir doktor sölemişti,daha sonra netten araştırdım ve bir makalede doğruluğunu okudum.test ettim onayladım,sonuç pozitif oldu.ben genelde antibiyotik kullandığım zaman mantar olurum hep.ve kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra oldum olucam derken başlardım kaşınmaya:KK9: muhakkak 2 senede bir yaşardım ben bunu.okadar dikkat etmeme temiz olmama rağmen ya denizden kapardım tekrarlardı yada antibiyotikten.iğnelerle temizlenirdimhep.geçen sene yoğurdu duydum.artık tam kaşınmaya başladığı zaman vajinanın dışına çok azda içine fazla içine değil ama:KK52: dikkat etmek lazım:KK53: yemin ederim geçiriyor.çünkü bu bizim vajinaların belirli ph değeri varmış doktorlar öle dior.o ph değeri düşünce yada mantar antibiyotik sevmez oyüzden yararlı bakteriler mantarlarda öldüğü için kaşıntı ve akıntılar meydana geliyormuşyoğurdun içindede bunu düzene sokan mantarlar olduğu için geçiriyormuş falaan filan.en azından kimyasal değil..kullandım test ettim.olumlu sonuç aldım ben.okuyunca cvp yazmak istedim..ama hamilelikte kullanılması doğru olurmu bilemem.geçen ay beim sarı sarı kokusuz akıntım oldu doktorum hamile olduğun için sadece fitil verebilirim dedi.kullandım geçti.bende kaşıntım olmasın diye dua ediyorum.çünkü adette olmuyoruz kaç aydır,yine bozulur mozulur benimkinin ph'şı falan:KK52:korkuyorum yaa yaşayan bilir onun acısını berbat bişey
 
Son düzenleme:
kızlar yoğurdu ben hami,le kalmadan önce denedim.ama ev yoğurdu olucak bu.banada bir doktor sölemişti,daha sonra netten araştırdım ve bir makalede doğruluğunu okudum.test ettim onayladım,sonuç pozitif oldu.ben genelde antibiyotik kullandığım zaman mantar olurum hep.ve kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra oldum olucam derken başlardım kaşınmaya:KK9: muhakkak 2 senede bir yaşardım ben bunu.okadar dikkat etmeme temiz olmama rağmen ya denizden kapardım tekrarlardı yada antibiyotikten.iğnelerle temizlenirdimhep.geçen sene yoğurdu duydum.artık tam kaşınmaya başladığı zaman vajinanın dışına çok azda içine fazla içine değil ama:KK52: dikkat etmek lazım:KK53: yemin ederim geçiriyor.çünkü bu bizim vajinaların belirli ph değeri varmış doktorlar öle dior.o ph değeri düşünce yada mantar antibiyotik sevmez oyüzden yararlı bakteriler mantarlarda öldüğü için kaşıntı ve akıntılar meydana geliyormuşyoğurdun içindede bunu düzene sokan mantarlar olduğu için geçiriyormuş falaan filan.en azından kimyasal değil..kullandım test ettim.olumlu sonuç aldım ben.okuyunca cvp yazmak istedim..ama hamilelikte kullanılması doğru olurmu bilemem.geçen ay beim sarı sarı kokusuz akıntım oldu doktorum hamile olduğun için sadece fitil verebilirim dedi.kullandım geçti.bende kaşıntım olmasın diye dua ediyorum.çünkü adette olmuyoruz kaç aydır,yine bozulur mozulur benimkinin ph'şı falan:KK52:korkuyorum yaa yaşayan bilir onun acısını berbat bişey

Yoğurtta aktif bakteri olması önemli tabii, buradaki yoğurtlarda aktif canlı bakteri diyor ve hangileri varsa ismini yazıyor. O bahsettigin önemli ph dengesini korumak adına temizliğimizi yaparken sabunlara dikkat etmemiz lazım.
 
X